F Anti-stress coloring book - Another Dominika

Anti-stress coloring book

Vždycky jsem chtěla být umělkyní.
Už od malinka jsem milovala kreslení a malování. Chodila jsem na kroužky kreslení, prací s přírodninami a všemožného tvoření. Jednoduše jsem milovala ten proces, kdy se z ničeho něco vytvoří a ten moment, když jsem hotové dílo viděla před sebou. Chtěla jsem studovat design, navrhovat, kreslit, být produktivní..
 Jako tolikrát před tím a i potom jsem dala na názory ostatních, že na to prostě nemám. Tužku jsem neměla tři roky v ruce. A tři roky jsou dlouhá doba.
Pokaždé, když jsem ji vzala do ruky a seděla před prázdným papírem, cítila jsem prázdno. Nedokázala jsem nic nakreslit/namalovat.
Ale na druhou stranu jsem po tom hrozně toužila. A tak se nějak stalo, že jsem skončila u antistresových omalovánek.


Vždycky jsem se jim vysmívala a byla přesvědčená o tom, že by mě akorát ještě víc vystresovali, protože dodržovat ty malý políčka a vědět, že to bude ještě dlouho trvat, než z toho něco vznikne a pak to ve výsledku ani nemusí vypadat tak, jak jste chtěli. Nechtěla jsem vybarvovat mandaly, nesmyslné obrázky bez ducha. A najednou jsem našla sovičkový a zamilovala se do nich.
 A tak vybarvuju, maluju, vybarvuju, tvořím, přemýšlím jen nad tím, jakou barvičku použiju dál a nesmírně mě to uklidňuje.




P.S. Taky už jste podlehli tomuto trendu?

CONVERSATION

28 komentářů:

  1. Jé, nádherný ♥ mám taky antistresový omalovánky, kde mám různý motivy a když mám náladu, tak vybarvuju a fakt je to takový uklidňující, protože myslím jen na to, jakou barvičku použiju

    OdpovědětVymazat
  2. Jeej, tieto so sovami sú krásne! Taktiež mám jedny antistresové omaľovánky, no už som si k nim dlho nesadla, niekedy sa mi zdá, že vyfarbenie jedného obrázka bude trvať aj pol dňa :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som si kúpila jedny také omalovánky, ale nejako som sa do ich vyfarbovania ešte nepustila :D Tieto sú krásne :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, podľahla. A aj mamka, kúpili sme si na Vianoce omaľovánky a maľujem ich doteraz. Sú skvelé (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné♥ len škoda, že už neomalovávam :/

    OdpovědětVymazat
  6. Já taky miluju kreslení a vždycky jsem kreslila. Ale to samé jako u tebe. Sednu si k papíru a nic. A o omalovánkách přemýšlím dlouho, ale většinou jsou drahé (na moje poměry) a nelíbí se mi. Chci sehnat nějaké, u kterých si řeknu: "Ano, to jsou oni!" ♥
    A také si chci sehnat ty silnější pastelky. Jsou dražší, ale miluju je!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. ja ich už tiež mám :) ale vymaľovala som zatiaľ iba pár :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  8. Pořád kolem nich chodím, neustále a neustále, ale ještě jsem si žádné nepořídila :D.. Taky od mala moc ráda kreslím a maluju, chodila jsem i do výtvarky, ale pak najednou bylo míň a míň času, takže jsem od toho úplně opustila :(. Nedávno jsem si ale kreslila a zase cítila ten super pocit, co u kreslení vždycky mám :).

    OdpovědětVymazat
  9. Hahah take uz jsem po nich pokukovala, vypadaji krasne a verim, ze muzou opravdu skvele uklidnit :)


    Poshlife

    OdpovědětVymazat
  10. Ja som tomu tiež prepadla, dostala som na Vianoce Čarovný les a teraz prednedávnom sa zbierka rozšírila o Tajomnú záhradu a Game of Thrones :)

    OdpovědětVymazat
  11. Pořád nad nimi přemýšlím, zdá se mi to jako bezva odreagování, sama moc kreslit neumím, ale tohle by mě asi bavilo. Chtěla bych si pořídit vybarvovací knihu s motivy z Tolkienova světa, to by se mi moc líbilo! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Velmi sa mi omalovanky pacia, aj ten napad, len ja by som na to bohuzial nemala cas :S

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  13. O týchto anti-stresových omaľovánkach počúvam čoraz častejšie a čoraz viac nad nimi uvažuje, keď ich zase vydím niekomu na insta a podobne! Asi si aj ja niečo také zadovážim :) Keď som bola malá, tak som milovala kreslenie...trošku ma mrzí, že som už od toho upustila :/
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Mám to úplně jako ty. Od malička jsem chodila na kroužky kreslení, jednou jsem měla i obrázek na výstavě :) Ale dnes už jsem bez fantazie a je těžké pro mě něco namalovat. Ale kreativní duše jsem pořád, teď už ale spíše radši vyrábím :)

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  15. Kráása! Ja mám doma mandaly a Harryho Pottera a milujem ich! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  16. Zatím ještě ne, ale už to mám v plánu :D
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  17. U nás v rodině vymalovává jedině ségra (taky vysokoškolačka), které jsem koupila omalovánky Tajuplný les a nemůže se toho nabažit. :D Říká, že jí to fakt pomáhá, a že se alespoň tolik nenervuje před každou zkouškou, která ji čeká. :D
    Mě by tohle asi moc nebavilo, ale tak uvidíme, jestli taky někdy podlehnu. :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  18. Antistresovú omaľovánku mám aj ja doma, no ešte som sa nedostala k tomu, aby som ju začala aj maľovať, čo je veľká škoda, pretože aj ja milujem kreslenie a kreslím rada odmalička :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  19. To je krásne, pozerala som po týchto omalovankach, ale ešte som si žiadne nezaobstarala. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Very nice blog :)

    Would you like to follow each other on GFC and Google +?
    I'll follow back after it
    Come visit → PANAMA ASTI


    Have a nice day !

    OdpovědětVymazat
  21. Ja síce kresliť neviem, ale omaľovánky mám veľmi rada. Síce vyložene antistresové nemám, mám rozprávkové Disney a Harry Potter. Občas keď sa nudím, tak po nich siahnem. :) Veľmi sa mi páči ako si vymaľovala dáždnik. :D Ale všetky obrázky sú krásne. :)
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  22. Sovičky jsou boží, většinou podlehnu všemu, co má motiv soviček :D
    Jinak antistresové omalovánky jsou pro mě spíše stresové, protože se mi klepou ruce, a to si umíš představit, jak to potom vypadá :D
    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  23. Krásne si sa stým vyhrala, ja som tiež od malička kreslila či kriedami, či na sklo proste ma to bavilo, starka ma k tomu viedla dokonca som začala chodiť aj na hociny kreslenia na umeleckú školu ale neviem prečo už proste som to nechala, koľko krát som chcela niečo nakresliť ale vôbec som nevedela čo a to ma mrzelo, teraz už na to nemám ani čas ale tieto omalovanky sa mi páčia tiež a ked nájdem nejaké pekné schopne kúpim si:))

    OdpovědětVymazat
  24. Práve pripravujem podobný článok, tiež som podľahla kúzlu antistresových omaľovánok, skutočne za tým dokážem sedieť aj niekoľko hodín :D . Je to taká hra s trpezlivosťou, ale nejaká dobrá hudba k omaľovánkam a pekný večer môže začať :))

    OdpovědětVymazat
  25. Zatím jsem tomu trendu nepodlehla, ale u nás ve škole to vymalovávají skoro všichni :)

    OdpovědětVymazat
  26. Jéé vypadá to krásně :) Já po omalovánkách koukám už dlouho, ale obávám se, že by mě to přestalo bavit nebo bych se do toho musela nutit a tak to zatím nechávám tak :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  27. Lovely post. I always do this when I'm stressed and want to calm down. :)
    Greetings, Jessy

    http://www.international-blonde.blogspot.com

    OdpovědětVymazat