F Single - Another Dominika

Single

Single. Sociální statut. Nálepka. Poznávací znamení. Něco, co když už trvá dlouho, táhne se to s vámi.
Ale řeknu vám jedno tajemství, nic na tom není. A překvapivě žijeme stejně dobře jako zadaní. Jen k sobě nemáme tu druhou polovičku.


Upřímně kdybych jó chtěla, tak už jsem si zvesela mohla po světě kráčet s někým po boku. Ale.. Já nechci být s někým jen proto, abych s někým byla. Když je mi ten druhý nesypatický - ať už vzhledově, nebo chováním rovnou od začátku, tak proč mrhat mým i jeho časem a zkoušet něco, o čem předem vím, že to nedopadne? Nechci s někým chodit na randíčka, protože co kdyby náhodou ta jiskra přeskočila později až se lépe poznáme. Víte, z mé strany nepřeskočí.
V lásce totiž nejsem minimalistkou. Chci všechno nebo nic. A prozatím si vystačím s tím nic. Chci velkou lásku, která mě omráčí, posadím se z ní na zadek, bude jako sen, ze kterého se nebudu chtít probudit.
Věřím na lásku na první pohled. Naivita? Ne. Už jsem ji jednou zažila a je to ten nejkrásnější pocit na světě. Tenkrát to nevyšlo, ale určitě mě to neodradilo od toho, abych na ni přestala věřit.
Ale kdo ví.. "Láska" na první pohled není všechno..
A vím, že tu svoji lásku potkám. Jen už začínám být trošku alergická na soucitný pohledy a věty typu, že ho potkám, až to budu nejmíň čekat. Moc si nedokážu představit, že bych to ještě někdy čekala méně. A taky už nikdy přede mnou neříkejte slovo seznamka. Tak zoufalá vážně nejsem a kdybych hledala divný individuum, už s nějakým takovým dávno chodím, jsou to totiž ty jediný typy kluků, kterým se líbím #sadstory.

A překvapivě jsem se svým single životem celkem v pohodě.
Protože kdo si počká, ten se dočká. A doufám, že za tohle moje čekání na mě čeká nejmíň princ.
Ale abych byla úplně upřímná, občas (čti často) si říkám, že by bylo fajn mít vedle sebe někoho, s kým bych mohla všechno sdílet, někoho, o koho bych se mohla opřít.. Protože někdo takový mi v životě hodně chybí, ale jednou někdo takový přijde, stále tomu věřím.
A jak jste na tom vy? Team single nebo team zadaných?

P.S. A pokud jsi i ty nezadaná, hoď to za hlavu a určitě se kvůli tomu netrap. Třeba už zítra může být všechno jinak.

CONVERSATION

42 komentářů:

  1. Ono je to svätá pravda, na toho dobrého sa oplatí čakať. Ja napríklad na lásku na prvý pohľad neverím, musí sa to stať postupne, postupne sa spoznať a postupne sa zamilovať. Na vzhľade mi naozaj nezáleží, aj je mi "pán božský" sympatický. Niekedy tá polovička chýba keď treba podporiť a nikto ťa nechápe. Držím palce, aby si našla niekoho ideálneho pre teba a bola s ním šťastná. <3

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem četla ten článek, přišla jsem si, jak kdyby ses mi podívala do hlavy :) Úplně s každým bodem souhlasím, každý, včetně mých rodinných příslušníků se mi směje, že na svůj věk nemůžu být normální. Jak je možný, že s nikým nechodím? Ale proč se unáhlit, a být s někým, ke komu mě to netáhne? Proč tomu druhému lámat srdce, až když si bude myslet, že je to vážné? Také se líbím jen divným klukům, takže naprosto chápu, jaké to je :D Také jsem zatím tak spokojená, zastávám pravidlo, že ten princ přijde, tak přijde, ale hrotit to nebudu :) Děkuji za pěkný článek, a přeji hodně štěstí v hledání toho pravého ♥
    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zase pocit, jako kdyby jsi se mi ty podívala do hlavy :D Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak má nastavený! ♥

      Vymazat
  3. Toto je super článok. V dnešnej dobe si ľudia myslia, že keď nemajú vedľa seba partnera je to zlé. Dnes už si ľudia totiž myslia, že keď sú single tak to tak bude navždy a nikoho si nikdy nenájdu. (To ma vždy vie veľmi naštvať, pretože poznám takých ľudí čo si to myslia.)
    Čítam práve prvý článok od teba, ale určite nie posledný. :)
    Colorful blog

    OdpovědětVymazat
  4. Kdysi jsem mívala vztahy, u kterých bylo jasné, že nevyjdou. Dokonce ani můj první opravdový přítel nepatřil k těm mega láskám. Svého současného přítele jsem dlouho nechtěla, musel mě uhánět skoro měsíc, než jsem s ním na rande šla a ani po prvním rande jsem z něj nebyla vedle, ale přesto to vyšlo a už jsme spolu přes rok a dokážu si představit, že už je to napořád. Ale myslím, že jsem dokázala stejně dobře být i nezadaná a byla jsem tak spokojená. Jen teď cítím, že už by to bez něj nebylo ono, protože je zároveň i kamarád. Upřímně nechápu pár osob ve svém okolí, co se otočí za každým klukem a za každou cenu někoho hledají.

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný článek.
    Zrovna nedávno jsem přesně přemýšlela nad tímhle tématem, když 99% mých kamarádů si našlo přítele/přítelkyni a teď je to pro ně střed světa, a nic jiného se neděje. Já poslední vážný vztah měla před 3 rokama a upřímně... ani mi to nechybí, i když občas se cítím sama až moc, ale to je naprosto běžné. Co mě ale irituje na této "single věci" je to, že všichni mají potřebu to řešit. Kdybych chtěla, kdyby to bylo "v osudu", kdyby planety byly v jedné řadě a měsíc v úplňku a já nevím co všechno, lásku bych asi měla. Nebo zkrátka nepotřebuji vyloženě hledat někoho, s kým to pravděpodobně stejně nevyjde a v průběhu hledání toho pravého zanedbávat sebe. Upřímně, nejsem si jista, zda vůbec potřebuji někoho mít, spíš mi to přijde jako nátlak společnosti, ten stereotyp že holka ve svých 20ti letech už by měla mít vážný vztah atd.... Přesně jak říkáš, kdo si počká, ten se dočká, a pokud to skutečně osud připravil, tak to tak bude, ať už toho prince hledám, nebo ne..... :D :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  6. Byla jsem přesně to samé...nikdy jsem neměla vyloženě "nouzi" o mužský zájem, ale nikdy jsem do ničeho nešla, když mi to uplně nevyhovovalo...a když už se stalo, nebyla to žádná láska, jen sympatie. Vždycky jsem byla tak nějak "ta single", ale nikdy mi to nevadilo! Byla jsem spokojená, mám milující rodinu, takže jsem se vždy měla o koho opřít, komu se svěřit atd, ale přeci jen byly chvíle, kdy mi bylo smutno. Pak jsem potkala toho pravého, se kterým jsem měla před dvěma dny jednoleté výročí...a doufám, že se nikdy neopustíme! Neměli jsme to vůbec lehké, ale o to vztah jen posílí a já už si život bez něj neumím představit! Takže Tobě držím moc palce k hledání toho pravého, nehrň se do ničeho, do čeho nechceš a buď vždy spokojená tak, jak jsi! :)
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, ano, ano! Ano na každé slovo.
    Mám to úplně stejně. Když necítím jiskru a chemii, nevím proč bych čekala na to, že se to tam časem vytvoří. To by bylo zbytečné, protože to se nestane a jediné co by to způsobovalo, by bylo to, že já budu neštastná a ten druhý se bude cítit podvedený.
    Dotazy a připomínky: "Už si někoho najdi.." vypouštím z hlavy. Na jednu stranu si mám někoho hledat pomalu non stop a na druhou stranu mi lidé říkají, ať to nejmíň čekám.
    Jsem takhle spokojená, ALE stejně jako ty si říkám, že někdo po mém boku mi občas chybí. Ale věřím v to, že ho najdu a až ho najdu, tak to poznám, protože to bude ON. A ty určitě také. Jsem ráda, že to někdo má stejně jako já a není s někým jen proto, aby s někým byl :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zase říkám ano na každé tvoje slovo! A upřímně jsem nečekala takovýhle ohlas na článek a už vůbec ne, že spoustu z Vás to bude mít stejně jako já.. Jsem ráda, že ještě existujou normální slečny, které se neženou za vidinou vztahu za jakoukoliv cenu..

      Vymazat
  8. Já jsem single už docela dlouho a nikdy by se mi nestalo, že bych nějak extra fňukala kvůli tomu, že nejsem zadaná. Zároveň jsem ráda za tu svobodu, jsme furt v produktivním a sakra dobrým věku, na lásku bude vždycky čas.. Ale občas se najdou ty temnější chvilky.
    Hele, fakt se stydím, že to říkám (protože jsem se těm lidem za to smála) ale něco jako láska na první pohled asi fakt existuje, víceméně.. Vždycky jsem si říkala, že je to jen "vzhledová láska" a že pak už je náhoda, jestli se do něj fakt zamiluješ. Ale to zamilování přijde asi tak i tak. I když je to naprostej kretén...
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej! Můžu si stokrát říkat, že to je/byl naprostej kretén a stejně to tam je/bylo.. Holt, když to tam je od prvního okamžiku, tak i kdyby to byl kretén - v tu chvíli je to úplně jedno..

      Vymazat
  9. Úžasný článok! Ja som na tom rovnako. Buď všetko alebo nič, a ak by som chcela, mohla by som mať po svojom boku niekoho, no nepotrebujem mať niekoho "len aby bol" a aby boli všetci na okolí nejako spokojní. Musím sa však priznať, že posledný rok mám toho toľko, že by som človeka vedľa mňa len zanedbávala..
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  10. Domi, tyhle slova zní přesně, jako kdybych ten článek psala já... S tím ,,buď všechni nebo nic'' a láskou na první pohled to máme úplně stejné :))

    OdpovědětVymazat
  11. Ja sice zadana jsem, uz vice jak 4 roky, ale predtim jsem dlouho nikoho nemela. Obcas mi to bylo lito obcas ne. Samozrejme byla prilezitost chodit s nekym, kdo do me byl blazen, ale pro me jen kamarad, nebo hur, ani to. Nebo to taky bylo i naopak. :D kazdopadne jsem byla spokojena a i kdyz je uzasne mit druhou polovicku, tak byt sama ma take neco do sebe. Nemusis se zajimat o to co na to rekne, jestli tohle bude chtit podniknout, kdyz nemas naladu, tak si proste sama a delas co chces jen TY! Takze na vsem je neco dobre i neco spatne. :) hezky clanek! :):)

    OdpovědětVymazat
  12. chápu tě, dřív jsem to také mívala, ale teď to beru trošku jinak s tou láskou na první pohled:) změnilo se mi to tak před třemi roky, kdy jsem randila s klukem, který se mi nezdál a po měsíci to byla láska, která trvá více méně do teď, i když spolu jsme/nejsme. To samé chápu v tom, že jsi alergická na seznamku a to, že to přijde v pravou chvíli atd.. já taky:)! i nerada to říkám kamarádkám
    Btw. už dám konečně sledování :D články se mi líbí a stejně je komentuji tak či tak xD


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. Krásny článok! Super nápad. Môj aktuálny stav je tiež single a nevadí mi to. Síce niekedy večer keď sedím sama doma mám také stavy že by to už nejakého boyfrienda chcelo, ale to sú len myšlienky. A navyše zoznamovanie sa s novými ľudmi je pre mňa ako za trest. Nieže by som nové kontakty a známosti nemala rada, ale ja som neskutočne hanblivá! A už neviem ako sa toho zbaviť. Ako postupom času sa to zlepšuje ale veľmi pomaly. Teraz mám svoj girls squad a som strašne vďačná za také kamarátky.

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  14. Wow, tak teď jsem měla pocit, jak kdybych to četla já :D. Ale úplně :D... Jsem v tomto stejná! Buď všechno nebo nic. A momentálně taky mám to nic. A láska na první pohled? Ano, musím to cítit hned od začátku, musí mi ten dotyčný vyrazit dech :). Je krásné mít někoho vedle sebe, ale jak píšeš, proč být s někým, kdo Ti od začátku nesedí, kdo není až tak Tvůj typ, z koho zkrátka nejsi paf :). Taky chci, aby ta další má láska už byla napořád a neee jen na "zabavení" :). Moc pěkný článek, chytil mě za srdíčko a už si v této době aspoň nepřijdu tak divná :D. Vždy si říkám, že mám názory a postoje, jak kdybych byla z úplně jiného světa :D.

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně - taky mívám tak nějak pocit, že jsem se měla narodit v jiný době :D Ale jak si tak čtu komentáře, tak mám pocit, že spousta z nás to má nastavené takto, jen holt nejsme tak vidět..

      Vymazat
    2. Taky jsem si to říkala, když jsem si pročítala komentáře kolem :D. Takže už si nepřijdu tak nějak divně.. nevím, jestli divně, možná zvláštně. Zkrátka jsem si myslela, že skoro nikdo není jako já. Možná až na pár výjimek :D.

      Vymazat
  15. Na seznamku máš kočko ještě čas :D Já jsem team zadaných, ale když jsem nebyla, nevěsila jsem z toho hlavu, byl to taky život, zase jinej. A lásku na první pohled Ti vůbec neberu :)
    A ten film jsem viděla, super :D

    OdpovědětVymazat
  16. Mám úplně stejný pocity jako ty :D i stejné názory ohledně lásky :)

    OdpovědětVymazat
  17. Trocha som túto tému rozoberala v jednom mojom článku. Písala som tam, že tiež som single a tiež mi nevadí, že to tak je. Presne ako ty, chcem všetko alebo nič a zatiaľ mi nerobí problém chodiť po tomto svete s tým nič. Nemám záujem o vzťah, ktorý by mal znamenať iba to, že niekoho mám a aby som sa mohla chváliť týmto statusom.

    OdpovědětVymazat
  18. Když jsem viděla název článku, myslela jsem si, že budeš rozebírat ten film Jak přežít single :D Ale jsem ráda, že nebyla řeč o filmu. Vystihla jsi přesně moje pocity a já jsem teď strašně ráda, že v tom nejsem sama. Sice jsem mladší než ty, ale už teď poslouchám ty trapné řeči, jestli mám kluka, proč jsem pořád sama a mamka mi pořád vnucuje to, že už dávno chodila s mým taťkou :D Někdy si říkám, že bych přítele chtěla, ale pak si vlastně uvědomím, že jsem ráda sama a na vztah nejsem připravená a netoužím po něm. Spíš by to chtělo na bad days nějakého hrdinu z knížky, který by se mnou byl v tom období a pak zase zmizel :D
    Ty jo... A díky tvému článku jsem si uvědomila, že není kam pospíchat a dělat unáhlené kroky. Radši si počkám na opravdovou lásku, než na nějaký omyl, se kterým promarním čas. Radši ten čas věnuji sobě. Ráda se řídím mottem "Milovat sám sebe, to je románek na celý život"
    No prostě tak... Nechala jsem se unést :D
    Krásný článek, moc se mi líbil a zaujal mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, moc Ti děkuju za tak krásný komentář! ♥
      Nějakého hrdinu z knížky, který by se objevil na zavolání, bych brala všemi deseti, jen nevím, kterého z těch všech bych si vybrala :D
      Ale přesně jak píšeš, není kam pospíchat, a to ani v mém věku.. Nevím, prostě mi přijde strašně zvláštní, jak se (skoro) všichni ženou za tou vidinou vztahu a vůbec jim nezáleží na tom, jaký ten druhý je, hlavně, že ho mají - ale to si třeba zas nechám na jiný článek.

      Vymazat
  19. Ja naozaj nenávidím baby/chalanov, ktorí nemajú partnera a furt sa na to sťažujú a chcú si niekoho, fakt hocikoho nájsť len ,aby nemali nálepku single...A čo je na tom? Ja som mala prvého frajera v 17., vlastne je to môj frajer doteraz a predtým som s nikým nechcela byť a bolo mi tak dobre, dokonca super...Bohužiaľ som zaľúbená no :-D Hlavne si užívajme kým sme mladí a krásni :)

    OdpovědětVymazat
  20. Veľmi pekne napísané a súhlasím s tebou.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  21. Tiež som sama a nič si z toho nerobím! Mám rada takýto život, aspoň zatiaľ, pretože nemusím nikomu oznamovať kde som, čo robím, s kým som, prečo kde kedy ako... :) Keď príde čas, tak príde :)
    Caroline ~ Giveaway

    OdpovědětVymazat
  22. Krásne si to vystihla! Team single, ale who cares?! Aspoň mám viac času pre seba :D

    My Lovely Life

    OdpovědětVymazat
  23. Správne! Dokym nenájdeš toho pravého dovtedy nerob kompromisy :)

    OdpovědětVymazat
  24. Mam to úplně stejne akorát láska na první pohled... Ja mam rada, když si s tim klukem promluvim a zjistím, že toho máme hodně společného pak preskakava jiskra z me strany :D

    OdpovědětVymazat
  25. Zaujímavý článok :) Ja to mám momentálne tak zvláštne. Vzťah na diaľku veľký zmysel nemá. Sme spolu? Či nie? To nevie ani jeden. Ale vieme, že ani jeden z nás nechce iného :) A to nám musí zatiaľ stačiť.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  26. DLho, dlho som bola team single a teraz som už istú dlhšiu dobu team in relationship. A presne ako hoovríš, treba si počkať na dačo poriadne a dobré. Malé hlúposti o ktorých si hovoríš, že veď ono sa to nejako poddá a bude nám spolu super nemajú význam. osobne si myslím, že aj status in relationship je momentálne veľká nálepka a veľa ľudí to berie ako niečo čo by ma malo definovať ale zabúdajú na to, že či dakoho máme alebo nie to stále nehovorí o tom kto sme :)
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  27. Také jsem single a maximálně mi to vyhovuje :))

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Krásny článok Domi ! Pred 3 rokmi (kým som ešte nemala priateľa) som mala presne také pocity ako ty. Veľmi ti držím palce, aby si stretla toho pravého a aby to bola láska na celý život :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
  29. Jak asi podle mého blogu víš, chodila jsem s klukem přes rok a momentálně jsem single. Jsou to asi 4 měsíce a samozřejmě mě to zasáhlo. Byl to první kluk, kterého jsem opravdu milovala a byla na něj zvyklá. Byl se mnou skoro pořád a už jsem si s ním plánovala, že takhle to zůstane. Nezůstalo a já skončila zničená. Pak tohle "období" přešlo a teď už jsem si na tu samotu zvykla a není vůbec špatná! Myslím si, že je důležité mít čas pro sebe a pokud jsi s přítelem neustále, tak to také není nejlepší. Určitě se netrap, protože ten princ na tebe čeká! Všechno se děje kvůli něčemu lepšímu a to nejlepší teprve přijde:) jsme ještě mladé na nějaké vážné vztahy (i když bych nebyla proti nějaký mít) :D Ale i tak. Není nám 40 a toho svýho chlapa jednou najdeme! ♥
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Lidi mají řeči ať už seš single, nebo máš dlouhodobý vztah. Poslouchat slinty jestli nás to spolu ještě baví, kdy bude svatba a kdy budeme mít mít děti je občas na palici. Takže naprosto chápu, jak otravné musí být to jejich a ty furt nikoho nemáš,mám kámoše s kterým by sis rozuměla atd.

    Ve výsledku nezáleží jestli je člověk zadaný nebo není. Důležité je aby byl šťastný a užíval si života:)

    OdpovědětVymazat
  31. Ten film s Dakotou zbožňuju. Mně se líbí slova: Buď s tím, s kým je ti líp, než když jsi sama. ..
    A já ho našla. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Jsem zrovna čerstvě single a hodlám si ten život teď začít užívat po svém a jak říkáš, počkat si. Co se týče lásky na první pohled, věřím, že na první pohled se můžeš zamilovat, ale aby z toho byla ta opravdová celoživotní láska, tím už si tak jistá nejsem. Totéž s tou seznamkou. Nejsou tam jen divná individua, jen musí člověk vybírat pečlivě a opatrně. Můj vztah z chlapem ze seznamky trval tři a půl roku a nelituju toho. Nebyla jsem zoufalá, zkusila jsem to spíš ze srandy a ona se chytila na háček ryba, se kterou jsem si rozuměla a přitahovali jsme se. Přeju hodně štěstí se single údělem a nakonec snad potkáš toho pravého, i když bohužel to nikdy dopředu nevíme.
    x
    www.introvertnisvet.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Je milé si přečíst o tom, jak je být single normální. Fakt díky, přijde mi, že takových článků by mělo být víc. :)
    Já vlastně nikdy s nikým nechodila. Je mi sedmnáct. Znám holky, které už měly kluků třeba pět, deset. Ale nikdy jsem je nechápala a asi nikdy nebudu. Protože já zatím nepotkala nikoho, s kým bych si rozuměla tak dobře, že bych s ním chtěla sdílet život. Což je podle mě to, o co ve vztahu jde. Já nevím, možná je to moc velké klišé, ale přijde mi, že většina mých vrstevníků touží jenom po tom "začátku" vztahu, té zamilovanosti a tak. Ale já bych spíš chtěla někoho, kdo by mě podporoval a vydržel se mnou být a žít. Inspiroval mě a tak. Možná jsem moc romantická a taky o tom vlastně vůbec nic nevím, takže možná plácám nesmysly. :)
    Asi proto se mi příčí takové ty vztahy bez dlouhodobějšího potenciálu. Neumím si "užívat", jak tomu někteří říkají. Zaprvé nechci ubližovat tomu případnému druhému a za druhé hlavně tím nechci ubližovat sama sobě.
    Smutné mi ale přijde, že doslova vidím na mamce, jak je nešťastná, že s nikým nechodím, a že se "o mě kluci nezajímají". Někteří mí známí to taky tak vidí. Vy skrytém jazyce, obaleném taktem mi neustále tvrdí, že nejsem normální. Že jsem asi hrozný člověk. Že jsem ošklivá.
    A občas je těžké jim nevěřit. :)
    Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
  34. team single :) Tuto situaci vidím stejně jako ty. Taky kdybych chtěla, tak už dávno chodím s nějakým divným individuem. Protože jen ty zatím přitahuju. Už jsem tomu jednou málem podlehla. A jsem ráda, že jsem si nakonec řekla, že zatím žádnýho kluka nepotřebuju(nebo jako potřebuju, ale ne taková individua, co se na mě lepí)

    OdpovědětVymazat
  35. Svatá pravda :). Jednou jsem chodila s někým, s kým jsem si tak úplně nerozuměla a musela jsem to rychle skončit, protože to bylo mrhání mým i jeho časem. Také čekám na někoho, kdo mě svým způsobem omráčí a okouzlí a věřím, že přijde :). Opravdu dobře napsaný a výstižný článek.

    OdpovědětVymazat
  36. Souhlasím naprosto se vším, co jsi napsala a mám to uplně stejně. Nepotřebuju s někým být jenom proto abych někoho měla a mrhala tak svým i jeho časem. Několikrát se mi stalo, že už něco bylo na obzoru, ale z mé strany mi bylo jasné, že tohle není nic pro mě a tak jsem dala jasně najevo, že z toho opravdu nic nebude. Můj poslední vztah byl takový, že jsem snad v životě nebyla šťastnější a tak jsem teď šíleně náročná na to, koho si k sobě pustím.... zkrátka se nebudu vracet k něčemu horšímu, když vím, že to jde i jinak, žejo :D :D .. opravdu Domi klaním se, skvělý článek ♥ :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat