F Minimalismus | Martina Bechyňová - The Blondieverse - Another Dominika

Minimalismus | Martina Bechyňová - The Blondieverse

Jednoduchá otázka na začátek, vzpomínáte si na to, když jste objevili první "opravdovější" blogy? Čí blog to byl? Pro mě to byl blog holek z ACOS a pak Marti z The Blondieverse
Mám pocit, že právě s druhou jmenovanou jsem prožila tak nějak všechno - od no name holky, přes období berukaždouspolupráci po teniskové/podpatkové období až do toho dnešního, toho nejlepšího, Martinkovského.
A právě v tomto období napsala knížku. Hned, jakmile jsem si poprvé na instagramu přečetla, že ji vydá, věděla jsem, že jeden výtisk bude můj. Po pár dnech mi přišel balíček a já ho s největší opatrností rozbalovala.



Měla jsem pocit, jako kdybych držela v ruce něco důvěrně známého, něco, co se ke mně mělo už dávno dostat.


Ten den jsem nechala všechno stranou a jen četla. Spíše teda hltala každé slovo, větu, stránku, podkapitolku a kapitolu. A během čtení jsem si říkala: "Jo, sakra jo. To jsem přesně potřebovala slyšet. Tak to je. Panebože, díky!"
A najednou jsem byla na konci. A cítila jsem se klidná jak už dlouho ne. Plná pocitů, myšlenek a přesto tak zvláštně bezmyšlenkovitě. Byl to zvláštní pocit vědět, že je normální řešit to, co neustále řeším, zabývat se tím vším, přemýšlet. Ale nic se nemá přehánět. Nechat minulost minulostí a prostě být. 
Teď a tady.


P.S. DOPORUČUJU.
P.P.S. A nemůžu se dočkat další knížky od Marti.
P.P.P.S. Doufám, že tentokrát bude delší. Očekávám nejmíň trilogii.



EDIT:
Úplně si netroufám psát o tom, o čem knížka vlastně je. Ať bych napsala cokoliv, nejspíš bych nevyjádřila přesně to, co bych chtěla.
Jak už název napovídá, je o minimalismu. V nás, v životě, ve věcech, v lidech.. Ale zároveň je to příběh jedné (teď zrovna modrovlásky), která si jde za svým snem, na své cestě je neuvěřitelnou inspirující a motivující osobou.
Chtěla budu jako ona.
Vše o knížce včetně linku na objednání najdete na:
Kniha Minimalismus

CONVERSATION

31 komentářů:

  1. Musí být vážně skvělá, když z ní máš tak pozitivní pocity :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Okrem iného tá knižka aj skvelo vyzerá! Nehovoriac o tom balíčku. ♥
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to musí být parádní, když jsi po jejím přečtení klidná. A to se cení! :) Asi bych ocenila malinko vědět o čem vlastně je, ale nevadí, zjistím si :))

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě nechtěla rozepisovat se o tom, o čem knížka je, spíš dám na pocity.. ale alespoň do článku doplním, kde se o knížce můžete dozvědět víc :)

      Vymazat
  4. ja sa teším na tú knižku tiež, lebo jej články zbožňujem čítať! rozmýšľala som, že počkám, kým bude ebook, ale asi si ju nakoniec objednám, predsa len, asi je to typ knihy, ktorú chcem mať na poličke :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nad knižkou už dlhšie uvažujem, ale ako vidím objednám! Napísala si to tak krásne od srdca, že by bolo škoda nekúpiť ju :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Taká knižka by sa teda zišla aj mne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerá veľmi dobre, a pri tých pocitoch ktoré si opísala to iste bude dobrá kniha :)

    OdpovědětVymazat
  8. O knizce jsem premyslela. Sice Martinu nesleduji pravidelne ale i tak bych si to rada precetla. Jen jsem mela strach abych z ni pak nebyka zklamana jak z te od holek z A cup of style. Ale navnadila si me, tak si ji nejspis koupim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížek od holek z ACOS mám také a možná jsem z ní byla taky trošku zklamaná, přeci jenom je určena spíše pro mladší, ale tahle se mi líbila moc, sice některý věty jsou až mo "hrr", ale celkově je to knížka na zamyšlení, na to, abychom si tak nějak spoustu věcí uvědomili a fakt jí můžu jedině doporučit :)

      Vymazat
  9. Knižka vyzerá fakt zaujímavo, veľmi sa mi páči design :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já bych si po Tvým nadšeným článku knížku taky ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  11. Knížku vůbec neznám, ale děkuju za doporučení! :)

    July Favourites 2016

    OdpovědětVymazat
  12. Nad knížkou už pár dní přemýšlím, Martiny blog jsem začala hodně číst přibližně před 3 měsíci. :) Recenze jsou kladné, tak uvidíme, jestli se dokopu k objednávce. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  13. Už len čo sa obalu týka vyzerá tá knižka super! A najmä minimalizmus je pútavá téma :) určite nad touto knihou budem premýšľať !! :) ďakujem az tip!

    Ivana xx
    http://truwomanpink.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Už si na ní také brousím zoubky, Martiny styl psaní je mi velmi blízký a také si jí pamatuji s černou hřívou, šílenou a s teniskama :) Její proměna je neskutečná a šílenost jí zůstala :D

    OdpovědětVymazat
  15. Táto kniha vyzerá skutočne veľmi zaujímavo a veľmi ma zaujal hlavne ten názov a koncept, podľa mňa je skvelé, že a blogerky púšťajú aj do písania kníh. :)

    OdpovědětVymazat
  16. O knížce jsem už slyšela a vypadá zajímavě, ale nejsem si pořád jistá, jestli je to kniha, kterou bych si chtěla koupit. Spíš je to asi kniha, kterou bych si půjčila v knihovně. Ale je super, že tě tak inspirovala a tak moc se ti líbí!

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  17. Jééj, tak teď jsi mě svými slovy pěkně navnadila :D. A možná po knížečce kouknu, protože mě opravdu moc zajímá :). Když se tak sama zamyslím, tak první blog, který jsem začala sledovat nějak víc byl Peti LovelyHair. Hned od začátku jsem děsně obdivovala její účesy, protože to je prostě moje :D :).

    OdpovědětVymazat
  18. Vôbec som nevedela, že má dokonca aj vlastnú knihu. Určite sa na ňu musím pozrieť :))
    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  19. Tá knižka vyzerá fakt, ale fakt zaujímavo. Síce ju nesledujem aj keď poznám, no možno si tú knihu kúpim, lebo ma teraz dosť upútala. :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  20. Tohle je teprve "unboxing", který vlastně ani není takový unboxing :D. Skvělá práce. Skvělý článek. :) Můj první opravdovější blog, který jsem našla byl nejspíš také ACOS a pak možná The Nattiness. :)
    Knihu neznám, blog také ne. Ale soudě podle tvých slov a nadšení, které z článku srší, si ji snad taky objednám... :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  21. Keď som zistila, že vydáva knihu, bola som dosť zvedavá, aké to bude. A keď som videla tú obálku, zamilovala som sa do nej! Avšak prvé vydanie som nestihla, tak možno teraz to druhé :D
    CAROLINE

    OdpovědětVymazat
  22. Mám pocit, že si ji musím pořídit taky, něco mě k ní prostě táhne! :)

    OdpovědětVymazat
  23. O knížce jsem četla u Marti, nemusela bych tuto knihu mít, ale Marti dost fandím a v docela dost názorech s ni souhlasím, je mi blízko a mám její blog ráda. Věřím, že knížka je zajímavá a odráží její osobnost:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  24. Nesledujem ju dlho. Len občas, ale má perfektný pohľad na život a keď som videla, že vydáva knižku povedala som si, že raz bude určite stáť v mojej knižnici. Dúfam, že ju čoskoro budem mať aj ja :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
  25. Nesledujem ju dlho. Len občas, ale má perfektný pohľad na život a keď som videla, že vydáva knižku povedala som si, že raz bude určite stáť v mojej knižnici. Dúfam, že ju čoskoro budem mať aj ja :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
  26. Ja tu knižku už taak veľmi dlho chcem, no nie a nie sa k tomu dostať. Verím, že je určite skvelá a dá ti iný pohľad na svet. Musím si ju už objednať lebo Martinkin štýl písania zbožňujem a kniha vyzerá skvelo!

    OdpovědětVymazat
  27. Já se teda přiznám, že tuhle blogerku moc neznám, ale knížka vypadá velice zajímavě!!! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat