F Víš víc? | Zbav se trémy a začni mluvit - Another Dominika

Víš víc? | Zbav se trémy a začni mluvit

 Pokud se pohybujete a vnímáte blogový svět, určitě Vám stránka vimvic.cz něco říká. Pokud ne, tak na tomto webu se nachází spoustu online kurzů z různých oblastí, díky kterým se můžete naučit něco nového, a nebo se zdokonalit v tom, co už znáte.





Já jsem moc ráda, že jsem si mohla nějaký kurz vybrat. Vůbec jsem nevěděla, který si zvolit, protože mě jich zaujalo hned několik. Nakonec to vyhrál kurz: Zbav se trémy a začni mluvit.
Proč právě tento?
Protože můžete být sebechytřejší, můžete toho vědět mnohem víc než kdokoliv jiný v místnosti, ale pokud to neumíte prodat, nikdy z toho nic mít nebudete a budete vám to úplně k ničemu. A to je můj problém. Jsem trémistka, stresařka a mluvit před lidmi se pro mě rovná noční můře, proto jsem doufala, že by mi tenhle kurz mohl pomoc.

Samotný kurz by měl ideálně trvat 18 dní, já to zvládla o něco rychleji, ale myslím, že to nevadilo. Kurz mi dal hodně sám o sobě a na to, abyste si všechny tipy osvojili, budete stejně potřebovat ještě o něco více času.
Kurz se skládal celkem z osmi videí, z toho šest z nich se přímo týkalo samotného kurzu. Líbilo se mi, že videa měla pouze několik minut, kde bylo všechno jasně a stručně řečeno, nějaká hodinová přednáška by mě asi moc nebavila. Díky jednotlivým videím jsem se dozvěděla, jak si udržet pevný postoj, co dělat s rukama, jak udržet oční kontakt, jak se zbavit výplňových slov, pracovat s tempem a dynamikou hlasu. Možná si říkáte, že na tom přeci nic není, opak je pravdou. S tímhle vším jsem vždycky měla problém a jsem ráda, že jsem si to v hlavě všechno přehledně uspořádala a teoreticky vím, jak na to. Prakticky si všechny návyky ještě budu muset osvojovat.
Moc se mi taky líbilo, že k mému kurzu byl i pracovní sešit, kam jsem si mohla zaznamenat, co od kurzu očekávám, ohodnotit samu sebe před a po kurzu, dělat si poznámky o tom, o čem a jak dlouho jsem mluvila

A pokud se ptáte, proč byste měli platit za něco, co si můžete najít na internetu zadarmo, tak mi upřímně do komentářů napište, jestli byste to někdy udělali. Právě proto, že si můžeme najít všude všechno, má to spíše opačný účinek. Tím, že si za něco podobného zaplatíte, donutí vás to, si kurz opravdu projít. Navíc to budete mít všechno jasně a srozumitelně vysvětleno od profesionála a kdykoliv se k jednotlivým videím můžete vrátit. Stojí to za to.

A co vy? Vybrali byste si nějaký kurz?

CONVERSATION

31 komentářů:

  1. Přiznám se, že když jsem vždycky sledovala nějaké kurzy na internetu, vždycky mě to po chvíli přestalo bavit. Mám taky hodně velký problém s mluvením na veřejnosti a dokáži se vystresovat tak, že mi je až fyzicky špatně. Věřím, že kurz může pomoct, i když radši bych chodila na podobný kurz, kde je i tu možnost si to mluvení před lidmi zažít i na živo a sám lektor by upozornil v čem dělá dotyčný dělá největší chyby atd:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky, proto jsem ráda, že tenhle kurz byl formou videí, která měla jen pár minut :) O tom mi povídej, také mi z toho bývalo fyzicky špatně a dokázala jsem se vystresovat neuvěřitelným způsobem.. Kurz na živo by taky určitě nebyl špatný, ale já jsem fakt tak stydlivá, že bych se na něj jen tak nepřihlásila, tahle forma mi vyhovovala mnohem víc :)

      Vymazat
  2. Vybrala jsi si super téma! Já měla kurz fotografický a bylo to super :) Moc mi to pomohlo!
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tenhle kurz jsem se taky dívala, ale tohle téma mi bylo ještě o něco blíž :)

      Vymazat
  3. tiež som si priznám sa povedala, že prečo platiť za niečo,čoho je plný internet, ale bude niečo na tom, že ak už si to človek zaplatí, tak sa tomu aj naozaj venuje..vybrala si si skvelý kurz a niečo také by som si vybrala aj ja :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se mnou souhlasíš, já bych se asi jinak k žádnému kurzu nedokopala :D

      Vymazat
  4. Myslím, žeby som si vybrala asi tento kurz, ako ty. Síce som ten typ človeka, ktorý nemá až takú veľkú trému alebo niečo podobné, pred maturitou som ale stresu zažila až-až. Nie pri každom predmete, napr. z angličtiny som trému nemala vôbec, ale z dejepisu som mala veľmi veľkú, no možno práve pre to, pretože mi na tomto predmete fakt záležalo a chcela som to dať na 1* :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem před maturitou taky byla pořádně vystresovaná, ale nakonec to bylo překvapivě v pohodě a najednou tréma ze mě úplně spadla :)

      Vymazat
  5. Ja neviem ci by ma to bavilo, ale ako napad je to dobre a nejaky ten kurz navyse by sa mi urcite zisiel :D

    OdpovědětVymazat
  6. Stránky znám jenom z doslechu. Tento tvůj kurz mě docela zaujal, sice se moje mluvení před lidmi během posledních 2 let hodně zlepšilo (nebyla jsem schopná se ani objednat sama k doktorce apod). tak mám někdy problém vysvětlit co chci a tak nějak se motám v kruhu, takže věřím, že ses v kurzu dozvěděla zajímavé informace a tipy. Já jsem si zase v létě zaplatila aplikaci na cvičení a opravdu mě to donutilo celý program projít a docvičit, což se mi normálně málokdy podařilo. :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, teď už sice zvládám se objednat k doktorce, nebo zařídit to, co potřebuju, ale dřív to pro mě byl stres šílený :/

      Vymazat
  7. Páni, vůbec jsem o tom ještě neslyšela! :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ne? Tak to jsem ráda, že jsi se zas dozvěděla něco nového! :)

      Vymazat
  8. Ahoj, pocujem o stranke prvy krat a je to dobry napad :) vybrala by som si asi excel a tento tvoj absolvovany kurz tiez nevyzera zle! :)

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Excel jsem se také dívala, ale nakonec u mě zvítězil tento kurz :)

      Vymazat
  9. S touto webstránkou som mala spoluprácu a takisto som vyskúšala jeden kurz :) Myslím si, že je to super :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  10. Tak vyzerá to veľmi zaujímavo a určite by mi viacero kurzov pomohlo..:) už som si jeden taký pozerala a bolo to super:)
    Orlling

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsi byla s nějakým takovým podobným kurzem spokojená :)

      Vymazat
  11. Díky za tip! Obecně kurzy na vímvíc jsou zajímavé a některé jako třeba tento by se mi teda šikly! :)

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Podobné kurzy v poslednej dobe zaznamenávam čoraz viac a viac, takže určite preskúmam ich stránku ešte viac. Zatiaľ ma zaujal napríklad kurz webdesignu či fotografický :). S tým posledným odsekom úplne súhlasím! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je super! Tento kurz by byl vhodný pro mě, protože já a mluvení před skupinou lidí... To mi vůbec nejde. Jsem strašná trémistka a opravdu bych se toho potřebovala zbavit nebo se s tím naučit pracovat.

    Bomb Cosmetics | Tělový scrub Limetka & Brusinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky jsem na tom byla úplně stejně! Fakt hrůza, ale dá se to zlepšit :)

      Vymazat
  14. O tomto kurzu vím, ale podle mě podobné kurzy jsou ztráta času, jediné, co si z toho odnesu, že jsem utratil peníze :D Na střední škole jsem byl trémista, nemohl jsem vlézt před třídu, ale po nástupu na vysokou jsem musel jít prezentovat a i když se snažím být za každou cenu vtipný, tak už tréma odešla (snad)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je na každém, jak bude trávit svůj čas a utracené peníze za vzdělání nejsou nikdy zbytečně utracené peníze :)

      Vymazat
  15. Takýto kurz by sa mi určite zišiel. Som rodený trémista. Nevieš či je niečo podobné aj na Slovensku? :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, jestli existují podobné online kurzy slovensky, ale jsem si jistá, že by jsi jim rozumněla i v češtině :)

      Vymazat
  16. Takýto kurz by sa mi určite zišiel. Som rodený trémista. Nevieš či je niečo podobné aj na Slovensku? :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat