F Books IV. - Another Dominika

Books IV.

Jedna z nejvíc opomíjených rubrik tady na blogu - ta s tipy na knížky. Nebojte. Nejsem si jistá, kdy tento článek vydám, každopádně už teď mám dva články o knížkách hotové a další přibudou. 

Eleanor & Park | Rainbow Rowell
O této knížce psala Markétka už v prosinci. A od té doby ji neustále nosím v hlavě s tím, že si ji musím přečíst. A konečně jsem se k ní dostala. Byla neuvěřitelná, úchvatná, dechberoucí a vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout.
Přečtěte si jí. Povinně. Všichni.


Jak být dobrý | Nick Hornby
Nick Hornby je jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů. Proto, když jsem si skoro po roce obnovila kartičku do knihovny, moje kroky vedly právě k němu a tentokrát padla volbu na knížku Jak být dobrý. Už samotný název mě zaujal. Tato otázka se prolíná celou knížkou a celkem mě překvapilo, jak se knížka vyvíjela. A moc si nejsem jistá, jestli se měla právě takhle odehrávat, podle mě byl v knížce mnohem větší potenciál.
Každopádně jestli tohoto autora neznáte, určitě si od něj přečtěte alespoň Dlouhou cestu dolů, je skvělá.



Další tři knížky budou takovým tipem v tipu. Koupila jsem je všechny v Levných knihách a pokud tento obchod zatím jen míjíte, určitě se do něj někdy zajděte podívat, můžete tam objevit poklady.


Forrest Gump | Winston Groom
Příběh o Forrestu Gumpovi asi nemusím dlouho představovat, ale kdo z vás četl knížku? Jen tak hádám, že vás moc nebude. Když si zvyknete na styl, jakým je knížka napsaná, opět se od ní nebude moc odtrhnout. Ani nevím, jak bych ten styl popsala, prostě je takový forrestovský, který mi ze začátku vůbec nesedl, ale když si na něj po pár stránkách zvyknete, ani vám to už nepřijde. A taky je příběh trošku jinačí, jak ve filmu, což vůbec nevadí, knížka se mi možná líbila o to více. 

Nicka dobývá Ameriku | Veronika Valentová
Upřímně, kdyby tahle knížka nestála krásných 19 korun, nejspíš bych se k ní nikdy nedostala. Což by byla škoda, protože mě nějakým zvláštním způsobem do sebe vtáhla a já se (překvapivě) nemohla odtrhnout. A to jsem měla před zkouškou z němčiny. Určitě se pro ni stavte, stojí za víc, než za kolik ji koupíte.

Probudím se včera | Lumír Holčák
A další úlovek z Levných knih, tentokrát za 29. Není to žádná vysoká literatura, kopíruje přesně film a máte ji přečtenou doslova za pár hodin, ale myslím si, že právě proto je to ideální knížka na léto, na oddych a relax.

A co právě teď čtete vy?


CONVERSATION

44 komentářů:

  1. Vidím, že levné knihy jsou vážně levné :DD. Ta první vypadá nejlákavěji, ale říká se "nesuď knihu podle obalu". Každopádně si jí moc ráda přečtu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o té první jsem slyšela, ale ještě jsem nebyla schopná si jí pořídit a asi to opravdu udělám! Teď čtu 50 odstínů šedi, což mě upřímně moc nebaví, ale chci ji dočíst a hned se vrhnu na Hledání Aljašky, kterou mám rozečtenou, ale začnu od znovu:) Za 3 týdny mám narozeniny a tak se domlouvám s rodiči ohledně peněz, které mi dají na knížky:) chtěla bych zhruba 30 knížek, ale to je trochu nereálné :D takže to vypadá, že mi jich k narozeninám přibude kolem 5,6ti a pak budu přikupovat:) zase jsem k nim našla cestu. Kolem maturit se číst nedalo, ale teď 3x hurá! :D určitě bych uvítala víc článků o knížkách (také je plánuji zařadit na blog) :) budu moc ráda za další tipy! ♥
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně trvalo přes půl roku, než jsem si knížku konečně přečetla :D Takže věřím, že si k ní určitě cestu taky najdeš :) Taky bych si nejradši koupila spoustu knížek, ale tak nějak už je moc nemám kam dávat :D Ale na mém "to read" listu mám stále spoustu knížek, tak snad si je časem všechny přečtu :)

      Vymazat
  3. Eleanor&Park je super knížka. Jsem ráda, že se ti líbila :) V levných knihách nakupuji moc ráda. Jinak takový článek určitě častěji. Začínám teď číst Zlodějku knih, ale až ji dočtu, nevím, co budu potom číst :/

    #MUJDUVOD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem moc ráda, že jsem na ni díky tvému blogu narazila! ♥ Zlodějku knih si plánuju taky přečíst :)

      Vymazat
  4. Eleanor&Park som čítala dva roky dozadu (preboha, to už bolo tak dávno?! :D) a tá knižka ma úplne nadchla, takže by som si ju v blízkej dobe chcela prečítať opäť :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu! :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  5. V Levných knihách člověk kolikrát ukořistí super kousky, když přejde tu spoustu braku, co tam je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Často odcházím s prázdnou, ale když už mě něco zaujme, tak to stojí za to :)

      Vymazat
  6. Nejvíc by mě lákala ta první. Já za sebe můžu doporučit knihu Bábovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bábovky jsou teď velkým hitem, ale to mě právě od ní asi odrazuje.. Ale kdo ví, třeba se k ní také dostanu :)

      Vymazat
  7. Probudím se včera bych si ráda přečetla - díky za typ! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Na Eleanor a Park jsem slyšela samou chválu, možná se na ní taky časem vrhnu :)

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  9. E. a P. je jedna z mojich najobľúbenejších :)

    OdpovědětVymazat
  10. zajímavé typy, ani jednu z knížek neznám, ale líbí se mi názvem ta od Hornbyho. Aktuálne nic nečtu, ale během minulého týdne jsem si v knihovně zapůjčila Nepřítele od E.M.Remarque a Příběhy jedné noci od P. Hoega. Jsem nejvíce zaměřená na historické či psychologické knížky.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  11. Když ej teda ta první knížka tak dobrá, tak si ji teda poznamenávám! Ale doufám, že mě nezklame ! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Eleanor & Park som čítala minulý rok. Je to naozaj úžasná knižka a patrí k mojim najobľúbenejším.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  13. Tie knižky nepoznám, ale akurát hľadám niečo nové na čítanie tak ďakujeem za tipy :))
    Simimaus

    OdpovědětVymazat
  14. Aww Eleanor & Park, knižka, ktorá mi úplne zlomila srdce!
    Ja momentálne čítam knihu I'll give you the sun od Jandy Nelson a môžem vrelo doporučiť :))

    Ivana xx
    http://truwomanpink.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku a vlastně ani autora neznám, díky za tip! :)

      Vymazat
  15. Obdivuju tě, protože já a knížky to nejde absolutně k sobě:D čtení kromě blogů mě vůbec nebaví, ale třeba k tomu časem taky dospěju:D:)
    FASSHION MIND

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já během školního roku nečetla skoro vůbec, tak si to teď vynahrazuji :D

      Vymazat
  16. Na tu první knihu v článku se také chystám už dlouho. Jinak znám jen filmy F. Gump a Probudím se včera. Oba se mi moc líbily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Filmy jsem také viděla, ale knížky se mi líbily možná i více :)

      Vymazat
  17. Momentálně nic nečtu a docela mne to štve -.-" kartička do knihovny mi už dávno vypršela a navíc na čtení s touto brigádou vůbec nemám pomyšlení. Ale třeba se to zlepší v srpnu, když už tam nebudu pracovat a nechám se u tebe inspirovat :)
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  18. Eleanor&Park je skutočne úžasná kniha♥ Mne to čítanie teraz nejako nejde, povedala som si, že cez leto dobehnem všetko čítanie, ktoré som cez školu odkladala, tak hádam sa k tomu dostanem čoskoro. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě teď doháním všechno to čtení, ke kterému jsem se během roku nedostala, tak se k němu určitě dostaneš i ty :)

      Vymazat
  19. Právě jsem dočetla Slova, která jsem si přál napsat sám od Roberta Fulghuma a nevěděla jsem, co teď. Takže díky za super tipy, určitě si něco vyberu. Především mě láká hnedka ta první! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase děkuju tobě za tip! :) Pořád hledám nějaké knížky, které bych si ještě mohla přečíst :)

      Vymazat
  20. Ty vůbec nezahálíš Domi, cítím se docela provinile, že já přestala číst už i na maturitu a to mi ještě polovina knížek chybí :D -_- Každopádně mě zaujala hlavně ta první knížka, tak doufám, že si ji někdy přečtu! A líbí se mi, jak jsi článek hezky pojala, nemám ráda, když musím číst nekonečnou slohovku o jedné knížce :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se nemusíš cítit provinile a už vůbec ne kvůli knížkám k maturitě! :) Já knížky k maturitě začala číst až tak na podzim, jinak bych si z nich skoro nic nepamatovala :D
      Já právě taky moc nemusím, když je celý článek jen o jedné knížce, většinou mi to ani nic moc neřekne ;)

      Vymazat
  21. Forresta jsem četl a bavil mě ten skvělej styl, kterým je to psaný, dokonce jsem se dokázal vcítit do postavy mnohem víc, než ve filmu, který byl ovšem také dokonalý!

    Check my blog! :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Eleanor&Park mě zaujalo. Já se momentálně chystám na Harry Potter and Cursed Child a z českých na P.S a Bábovky. Hrozně mě štve, že si teď knížky kupovat nemůžu. A jinak design je super!!:)

    OdpovědětVymazat
  23. Já právě čtu Farmu od Toma Roba Smithe :)

    OdpovědětVymazat
  24. Já právě nečtu nic a vážně se za to stydím. Už bych měla začít. Čtečku i knihovničku mám plnou nových pokladů a ne a ne se k nim dokopat :X
    A první zmíněná kniha je plánovaná jako četba na dovolené ^^

    Gabux

    OdpovědětVymazat