F Summary | January - June 2016 - Another Dominika

Summary | January - June 2016

Chvilku jsem bojovala s tím, jestli napsat článek o prvním půl roce tohohle roku. Původně jsem měla v plánu na konci každého měsíce napsat jeho shrnutí a pak jednoduše na začátku července článek vydat. Zvládla jsem to první dva měsíce, ale některý věci je lepší nechat uležet a napsat o nich s odstupem času, proto jsem původní slova smazala a místo nich tu máme tyhle. Odležené, vyzrálé, téměř nic neříkající, přesto plnohodnoté.
A nebojte, radši to vezmeme rychle.


Leden
Historicky moje první zkouškové. Když jsem to prožívala, bylo to šílený, hrozný, jako kdyby se všechny noční můry spojily a vytvořily tohle, čemu se říká zkouškové. Brečela jsem. Hodně. Spala jsem. Málo. A kromě učení, brečení, depek, zoufalosti a dívání se na seriál Ulice, jsem neděla vůbec nic.

Únor
Po lednu jsem si myslela, že nic horšího už nepřijde. Kord teď, po zkouškách. Víc splést jsem se nemohla. Se začátkem semestru přišlo něco, oproti čemu zkouškové byl jen slabý odvar. Asi nedokážu popsat, co se stalo, nebo proč se to stalo, každopádně to bylo něco, co už nechci nikdy v životě zažít. Doslova jsem si sáhla na dno.

Březen & Duben
Dva měsíce, o kterých ani nemám moc co říct. Prostě jsem žila, přežívala, studovala a snažila se z toho všeho vzpamatovávat a najít si nějaký bod, něco, jak změnit to, co se stalo, jak jsem uvažovala, jak zlepšit všechno.

Květen
Druhé zkouškové, které bylo mnohem víc v pohodě, jak to první. Během zkouškového jsem už nebrečela ani jednou (v neděli před oficiálním začátkem zkouškového jsem se tomu bohužel nevyhnula) a dokonce i stíhala i jiné věci než "jenom" učení. A spala jsem a jedla mnohem víc jak během semestru, což znamená, že se mi podařilo i přibrat. Zkrátka tohle zkouškové (kromě nekonečného učeního se) bylo opakem toho předešlého. A jelikož tenhle měsíc se nepojí jen s učením, bohužel/bohudík jsem se rozhodla, že v příštích měsících to takhle už nechci a od září se pro mě v Praze bude měnit v podstatě vše.

Červen
Začátkem června pro mě skončilo úspěšně zkouškové a přede mnou bylo velké neznámé. Sama, bez plánů, bez brigády. Teoreticky by se dalo říct, že se toho do dneška moc nezměnilo, jen jsem se od té doby nezastavila a stalo se spoustu úžasných věcí, na které nikdy nezapomenu a strašně moc jsem si je užila. Strávila jsem nádherné dny v Praze, návštěvy výstav, toulání po Praze, nákupy (ok, moc jsem si toho nakonec nekoupila), kamarádka mě vzala na výlet do Ikey a v jeden den jsme zvládly prolézt obě dvě, co v Praze jsou, navštívily nejkrásnější čtvrť v Praze, kam se jednou přestěhujeme, ale úplně nejkrásnější bylo naše posezení na balkónku, kde jsme si hluboko do noci povídaly a já jsem se cítila šťastně jak už dlouho ne. A pak už následovala jsem zabalení všech věcí a stěhování zpět domů, upřímně je to zvláštní pocit najednou nemít tu možnost druhého domova.

Jasně, tohle jsou jenom takové momentky z toho všeho, co se stalo a stále děje. Je spousta věcí, které se staly, které se mě nějakým způsobem dotkly a které mě šíleně mrzí, ale musím to nechat plavat a jít dál. A je to sakra těžký odprostit se od toho všeho, ale vím, že se všechno děje z nějakého důvodu a už jenom kvůli těm prchlavým okamžikům, kdy se cítíme aspoň na moment šťastnými stojí za to žít.

Já jenom doufám, že to špatné jsem si už vybrala a příštích pár měsíců už budou jenom lepšími. Upřímně horší už moc být nemůžou.

A jak jste si ten první půl rok užili vy?

CONVERSATION

46 komentářů:

  1. Krásne fotečky :)
    https://loveofbratislava.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek Domčo, já doufám, že už budeš zažívat opravdu jenom hezké věci a bude ti fajn! Moc ti to přeju :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  3. První půl rok pro mě byl těžší, protože jsem toho měla spoustu do školy, ale od května už bylo všechno lehké a super. :)
    Určitě máš už to nejhorší za sebou a teď tě čeká jen dobré období. :)

    https://reesediva.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že jsi to měla těžké, ale věřím, že ty už máš před sebou taky jen to lepší období :)

      Vymazat
  4. Domčo, buď silná! Ono už bude pořád lépe:) Určitě! ♥
    Jinak ty výstavy a toulání po Praze ti závidím:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ten čas medzi januárom a júnom zbehol tak rýchlo, no zároveň tak veľa sa za ten čas dokáže zmeniť. Obdivujem, že si ešte pamätáš každý mesiac do detailu, pretože ja netuším, čo som robila včera:D Hlavne buď silná a drž sa!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě moc nepamatuju, třeba březen a duben se mi slil v jeden, ale takový ty důležité momenty si pamatuju :) Děkuju! ♥

      Vymazat
  6. Domči ako čítam, tak začiatok si mala ťažký, ale začiatky sú vždy ťažké. A dôležité je, že si to zvládla :) A teraz si o to viac silnejšia! Aj keď si to možno neuvedomuješ :) Na a vidím, že posledný mesiac si sa mala naozaj super a si sa aj odreágovala čo si určite potrebovala. :) Teraz je pred tebou leto, tak si to poriadne uži!! :)))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Začátek roku byl fakt nic moc, ale fakt doufám, že to bude teď už všechno ok a léto si užiju :)

      Vymazat
  7. Věřím, že teď už tě čekají jen samé hezké chvíle!
    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  8. Veľmi pekná sumarizácia. Ja svoju ešte len urobím na konci roka ♡ ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    ♡ * Zdravý životný štýl a giveaway * ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem chtěla taky, ale článek by byl mega dlouhý a podobné články bude psát většina, tak jsem se to rozhodla alespoň rozdělit na dva, dokud mám ten první půl rok ještě v paměti ;)

      Vymazat
  9. Verím, že odteraz už budeš prežívať iba samé krásne, veselé chvíle :) A skvelý článok!

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkný článek, Domi! Jsem ráda, že jsi prvák na výšce zvládla. Teď nemysli na školu a pořádně si užívej prázdniny!


    Krásné nohy s Remingtonem

    OdpovědětVymazat
  11. velmi pekne summary ja radsej ani nezamyslam pre mna prvy pol rok bol katastrofalny, ale mas za sebou skuskove to je parada :)
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc mrzí, že jsi první půl rok neměla zrovna nejlepší :( Držím palce, aby další měsíce byly jenom lepší! :)

      Vymazat
  12. Hezký článek! Přeji jen to nej a užívej sluníčka! Já si taky pamatuju, jak jsem v prváku propadala panice a všechno jsem chtěla vzdát kvůli matice :D
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Prváky prý bývají nejhorší ;) Ale jsem ráda, že jsi to kvůli matice nevzdala :)

      Vymazat
  13. Cez leto sa vždy všetko javí krajšie a tak sa to bude aj tebe, hlavne si poriaaadne uži leta :)

    OdpovědětVymazat
  14. Skvelý článok ! Užívaj si prázdniny :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  15. Ja som počas tohto polroka zažila tiež všetko možné. Prešla som maturitou, prihláškami na výšku, stresom, aký som doteraz ešte asi nezažila pred prvou ústnou maturitou, no potom to už išlo a so začiatkom prázdnin zatiaľ (poklopkať), zažívam super veci... no, až na jednu brigádu, to sme so spolužiakom zistili, že na Zemi naozaj existuje peklo! :D Ale inak všetko v pohode :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, ty stresy před maturitou jsou hrozný, ale jsem moc ráda, že jsi to všechno zvládla a před sebou máš už jen krásné léto :)

      Vymazat
  16. Tvoje první zkouškové bylo obdobné jak moje před třemi lety v prváku, já teda nebrečela, ale řvala jsem, trhala papíry, házela jimy a byla totálně na prášky, teď jsem sice začala od začátku, ale už je to jiný a neboj bude to víc a víc v klidu:) Jinak chválím nápad to celé takto shrnout:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V to doufám, že to bude víc a víc v klidu :) Prý to tak bývá, že ty začátky jsou nejhorší a pak si člověk i zvykne :) Držím palce, aby to na nové škole bylo už fajn :)

      Vymazat
  17. Moje zkouškové vypadaly hodně podobně jako ty tvoje. Lišili se snad jenom v tom spánku - to je věc, kterou si prostě dopřeju ať se děje, co se děje. Stejně když usínám, tak mi to učení vůbec nejde.
    Určitě už se všechno zlepší :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti moc závidím! Jsem nejspíš opačný extrém, když musím, vydržím se učit i do noci a spánek omezit na úplné minimum, což není zrovna nejlepší, pak jsem úplně jak mrtvolka :D

      Vymazat
  18. Pěkný článek :) já jsem měla poměrně pohodový půlrok, ale přeji ti, aby si se měla už jenom lépe :)

    OdpovědětVymazat
  19. Vidieť že si mala dosť rušný rok, ale všetko si to zvládla :) už bude len lepšie ;)uži so leto

    OdpovědětVymazat
  20. Pekný článok, ale ako vidím/čítam mala si mesiace ťažké, budem ti veľmi držať palce nech sa ti darí a konečne, aby prišli len usmievavé dni :)

    http://www.accessoriesforbeauty.com/

    OdpovědětVymazat
  21. Úžasný článek, přeji ti hodně štěstí do budoucnosti :) Jak jsem četla, neměla jsi to lehké, ale věř mi, určitě bude líp.. A když ne hned, tak časem určitě. Život zkouší kdykoli má možnost, ale je potřeba mu ukázat, že se nebojíme, vím o čem mluvím :)
    Užij si léto ♥
    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  22. Domčo, přeji aby už bylo jenom líp. Abys si pořádně užila prázdniny, načerpala spoustu energie a v září vykročila pravou nohou a určitě to bude stát za to:)

    U mě se poslední půl rok střídají nálady jak na houpačce a většina lidí si myslí, že mi solidně hrabe. A asi mají tak trochu pravdu. Už to chce dovolenou a odpočinout si:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, strašně moc ti děkuju, moc si toho vážím! ♥
      Určitě se dovolené i odpočinku dočkáš :)

      Vymazat
  23. Tak bych ti snad jen měla popřát, aby ten druhý půlrok byl o dost lepší :) Což by mohl, když už jsi i tenhle článek končila na veselejší notě :)

    OdpovědětVymazat