F Na vlnách Taylor Swift | Léto porušených pravidel - Another Dominika

Na vlnách Taylor Swift | Léto porušených pravidel

Na blogu jsem se asi ještě nikdy nezmínila, že jsem velkou fanynkou Taylor Swift. Vždycky, když se mě někdo zeptal, jakého interpreta bych chtěla vidět na živo, Taylor se umístila na prvním místě. Když jsem se dozvěděla, že v rámci svého tour přijede do Evropy, měla jsem obrovskou radost a věděla jsem, že se tam prostě musím dostat. Zaregistrovala jsem se, den a hodinu, kdy šly vstupenky do prodeje jsem měla zakroužkovaný v práci v kalendáři a byla jsem strašně nervózní, aby to vyšlo. Sledovat virtuálního panáčka, jak pomalinku postupuje, mi drásalo nervy. Nakonec jsem se ale dočkala a za rok a pár dní jedu do Vídně na Taylor Swift!
I jen jak to píšu, pištím v duchu radostí.
Rok je ale přeci jenom ještě dlouhá doba, a tak mi čekání aspoň trošku zkrátila knížka na motivy písní právě Taylor Swift - Léto porušených pravidel od K. L. Walther.



Anotace:
Prosluněná letní romance inspirovaná písněmi Taylor Swift.
Meredith ztratila před osmnácti měsíci svou milovanou sestru Claire a uzavřela se před světem. Nyní přijíždí s rodiči na půvabný ostrov Martha´s Vineyard na pravidelné velké rodinné setkání, tentokrát završené svatbou sestřenice. Krátce před odjezdem Meredith navíc opustil přítel, a ona je rozhodnutá věnovat se jen kamarádům a rodině.
Celý týden se nese ve znamení svatebních příprav a každoroční rodinné hry, v níž chce Meredith na počest své sestry vyhrát. Když ale uzavře kvůli hře spojenectví s Wittem, nevlastním ženichovým bratrem, netuší, že díky němu její život získá pestré barvy.
Zůstane romantický letní románek jen pouhou vzpomínkou na jeden nezapomenutelný týden?



Knížka mě svým příběhem ihned zaujala. Podobné romány mám moc ráda, tento ale nebyl jen zalitým sluncem. Knížka vás okamžitě vtáhne do děje, budete mít pocit, že na ostrově se nacházíte spolu s postavami. Ty jsou sice různorodé, ale dohromady tvoří pevný kruh s názvem rodina. Zamilujete si je, všechny.
Příběh je nám vyprávěn z pohledu Meredith - náctileté dívky, která se snaží vyrovnat s tragickou smrtí svojí sestry, přítomností i budoucností. Týden na ostrově je (nejen) pro ni novým začátkem, nadějí na to, že najde samu sebe a že dá šanci dobrodružství. Jinou životní perspektivu ji totiž ukáže Wit, kluk, ke kterému ji to táhne a se kterým utvoří pevné spojenectví ve hře, jestli i v životě se dozvíte, pokud si knížku přečtete.



Mrzelo mě, že jsem téměř vůbec nezaznamenala inspiraci písněmi Taylor Swift. Pátrala jsem, čím by to mohlo být a zjistila jsem, že se odkazy na její písně ztratily v překladu. Když jsem viděla ukázky z knížky v angličtině, bylo to přímo do očí bijící, v češtině to téměř vymizelo, a tak, když bylo v knížce zmíněno zpěvaččino jméno, působilo to pro mě spíše nepřirozeně.

To ale nic nemění na tom, že knížka je povedenou letní romancí, od které se nebudete chtít odtrhnout. Ono pověstné ještě jednu kapitolu se snadno změní na to, že knížku neodložíte, dokud ji nedočtete.

Jakou letní knížku jste už stihli přečíst vy? A jakého interpreta byste jednou chtěli vidět naživo?

Za zaslání výtisku moc děkuji nakladatelství Grada, kde si knížku můžete i koupit.




CONVERSATION

27 komentářů:

  1. Já jsem nedávno četla Útěk na venkov, takže romatiku teď za zaměním za thriller :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Útěk na venkov jsem už taky stihla přečíst, moc pěkná romantická knížka :)

      Vymazat
  2. Dominiko, děkuji za recenzi a ten vysněný koncert ti moc přeji. Dobře vím, jaké nervy to jsou, když na něco člověk skutečně chce s milionem dalších lidí :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Právě, ale myslím, že jsem měla opravdu štěstí :)

      Vymazat
  3. Taylor Swift mám taky ráda. :) Jinak knihy moc nečtu a naživo bych chtěla moc vidět Lanu Del Rey <3 miluju jí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem poslouchala dříve, ale teď už mi přijde, že ani nic nevydává :)

      Vymazat
  4. to je paráda :) jsem ráda, že to vyšlo :) kniha zní jako parádní oddechovka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Domčo, to je paráda, že jsi ulovila lístky. Já jsem takhle čekala na Coldplay ti mají být příští rok také ve Vídni, ale bohužel nestihla jsem žádný termín všechno bylo hrozně rychle sold out. Stejně bych na to v budgetu neměla prostor a byl by to pro mě spíš problém. Každopádně mě to mrzí, protože Coldplay v roce 2025 mají mít nějakou pauzu už jsem slyšela, že nebudou ani novou hudbu vydávat a s turné se zatím nevím jak to bude po tomto, které já prošvihnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, moc ale doufám, že je naživo ještě uvidíš.. Lístky na koncert umí udělat pořádnou díru do rozpočtu, ale věřím, že to pak za ten zážitek stojí :)

      Vymazat
  6. Domčo, koncert ti moc preju - Taylor Swift sice není tak úplně moje gusto - já raději rock, ale písničky má hezké. Je hodně interpretů, které bych ráda viděla (teď třeba mi udělalo velkou radost, že v prosinci vystoupí v Praze Hozier), ale je to spíš přání, které se nesplní - to by musel někdo se mnou jako doprovod, protože jinak by to nešlo.
    Děkuji za tip na fajn letní čtení - knížka mě zaujala. Já teď pořád jedu na vlně Harryho Pottera na střídačku s něčím jiným - teď je to román Hypotéza lásky, který je na léto to pravé oddechové. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Přála bych ti, aby ti koncert nakonec vyšel.. sama si pamatuju, jaký to bylo, když jsem byla mladší a nemohla jsem se dostat na koncert, na který jsem chtěla.. Jsem ráda, že teď už v tom mám větší svobodu :)

      Vymazat
  7. Vůbec jsem nevěděla, že je tato kniha na motivy písní od Taylor :-) Já jí mám taky ráda, nejsem teda velká fanynka, ale její písničky poslouchám. Rozhodně je to můj tip na čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já knížku viděla na stránkách Grady a okamžitě jsem věděla, že ji musím mít :D

      Vymazat
  8. Super tip, zní to jako zajímavá kniha :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  9. Jé, tak to mě mrzí. Taylor mám taky moc ráda! Ale teda nevím, koho bych vzala s sebou :D Knížku neznám, ale zní dobře. Z letního čtení se mi nejvíc líbila Pláž v Chorvatsku :) Tam jsem si pořád říkala, ještě jednu kapitolu :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to vypadá, že půjdu s přítelem a spojíme si to s prodlouženým víkendem ve Vídni :) ..ale že by přítel skákal radostí do stropu z toho, že půjde na Taylor se říct nedá, ale už si pustil její poslední desku a říkal, že to není tak špatný :D

      Vymazat
  10. Zajímavý námět na knihu. To by mě nenapadlo 😊

    OdpovědětVymazat
  11. Dominiko zdravím a děkuju za tip na čtení. Koncert Ti moc přeju, musíme si dělat radosti !!! Pa Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Já Taylor moc nemusím a popravdě příliš nechápu tu současnou posedlost ze všech stran dostat se na její koncert. :D Za ty šílené peníze a nervy s koupí lístků by mi to asi nestálo, ale zas pokud je někdo velký fanoušek asi se to dá očekávat. Gratuluji. že se ti to povedlo a užij si to. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Taky jsem to úplně nechápala, ale nakonec jsem tomu taky propadla :D Ale myslím, že jsem to zvládla ještě v klidu, když jsem viděla a četla, co ostatní zažívají, byla jsem ráda, že se mi to vyhnulo ;)

      Vymazat
  13. Tý jo, moc gratuluji! Koncert bude určitě skvělý :) škoda, že se písničky ztratily v překladu, ale štěstí, že i tak to bylo parádní knížka :)

    OdpovědětVymazat
  14. Zajímavý námět na knížku, slyším o ní poprvé, ale zaujala mě hned podle popisu. :) V létě mám raději oddychové čtení. :)

    OdpovědětVymazat