F Jen moje štěstí | Adele Parksová - Another Dominika

Jen moje štěstí | Adele Parksová

Přemýšleli jste někdy nad tím, co byste udělali, kdybyste vyhráli opravdu velkou sumu peněz? Skončili byste v práci? Procestovali svět? Koupili si dům, auto a užívali si života?
Já jsem expertkou na přemýšlení co by - kdyby, takže samozřejmě mám odpověď i na tuto otázku. Koupili bych si chatičku v Norsku a pomáhala bych pejskům. Samozřejmě bych nejspíš investovala i do jiných věcí, ale o těchto dvou mám absolutní jasno. 
A právě okolo nečekané výhry v loterii se točí děj knížky Jen moje štěstí od Adele Parksové.




Anotace:
Lexi a Jake už patnáct let sázejí spolu se svými přáteli Pearsonsovými a Heathcotesovými pokaždé šest stejných čísel. Během večeří, večírků nebo letních grilování spolu vždy probírali důležité věci a společně se zasmáli, když v loterii vyhráli nanejvýš deset liber. Jenže pak se jedné sobotní noci stane nemyslitelné skutečností. Jejich šest čísel vyhraje a všechno je jinak. Lexi a Jake mají tiket s hodnotou 18 milionů liber a nechtějí se dělit. A jejich přátelé jsou odhodláni získat svůj podíl. Kam až jsou schopni zajít?




Knížka si mě získala hned svou anotací. Námět byl přesně pro mě a byla jsem zvědavá, jak s takovou výhrou postavy naloží. 
Líbilo se mi, jak k výhře přistupovali jednotlivý členové rodiny. Byla to pro mě zajímavá sonda do psychologie lidí a dokázala jsem se s tím ztotožnit. Krásně příběh ukazuje charakter lidí a potvrzuje, že peníze ho kazí. A nebo naopak ukazují, co se v nás doopravdy skrývá. Líbil se mi přístup i zbylých dvou manželských párů, ale klidně bych linku jejich případného nároku na výhru rozvinula více.
Nemůžu se ale zbavit pocitu, že z námětu toho šlo vytěžit více. Bohužel se pro mě nekonal žádný moment překvapení, podařilo se mi odhadnout už předem, jak by to mohlo být a pokud autorka chtěla do knížky přidat prvky z podsvětí a tíživých životních podmínek, měla to rozvést více. Tak, jak to bylo v knížce podaný, působilo spíše rušivě.




Za mě má knížka zajímavý námět a příběh, ale pokud je knížka řazena mezi thrillery, čekala bych více napětí a zvratů.

Co byste udělali vy, kdybyste vyhráli v loterii? Zaujala vás tato kniha? Pokud ano, seženete ji na e-shopu Grada.cz, kterému taky děkuji za zaslání výtisku.


CONVERSATION

29 komentářů:

  1. Já musím říci, že se mi to docela líbilo a úplný závěr mne překvapil ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem u tebe článek, ale já jsem si při čtení říkala, že by to mohlo tak nějak být a nesekla jsem se :)

      Vymazat
  2. Děkuji za tvé hodnocení a přeji příjemný den. Dominiko! Helena

    OdpovědětVymazat
  3. vzala bych maminku do Nizozemka podívat se do květinové zahrady, na květinové trhy a zůstaly tam nějakou chvíli... třeba celé jaro :) a pomohla bych kamarádce, aby mohla mít miminko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásný, přála bych ti, abys to někdy mohla uskutečnit ♥

      Vymazat
  4. Anotace mě taky zaujala, a to takové knížky nějak nečtu :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Tato kniha mě velmi zaujala a rozhodně si ji dám do knih, který si chci přečíst. A co bych já udělala kdybych vyhrála v loterii? Nejspíš bych vzala mamku s taťkou někam na dovolenou za to co pro mě kdy v životě udělali.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
  6. Ačkoliv nečtu, tak věřím, že zrovna tahle knížka by mě moc bavila. Není den, kdy bychom s přítelem nepřemýšleli a nepovídali si o tom, co bychom dělali, kdyby... :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo, po přečtení anotace zní kniha velice zajímavě! I to téma je zajímavý, jen je škoda, pokud to nemělo pořádnou šťávu. :-) Já teďka dočetla Ochutnávačku :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Anotace zní pěkně :) Já to teď doma pořád poslouchám - včera jsme byli na Kazmovi a přítel už přemýšlí, co by dělal s výhrou :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S přítelem jsme na Kazmovi taky byli a taky to teď doma pořád poslouchám :D

      Vymazat
  9. To je zajímavé téma. Přemýšlím, jestli vůbec nějakou knížku o sázce znám. Krásné aranžmá s prasátkem, pěkně se hodí ke grafickému zpracování knížky i titulu :D :)

    OdpovědětVymazat
  10. To by mohlo být fajn čtení. V pátek jsem dočetla Hypotézu lásky a potřebuju si něčím spravit chuť. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hypotéza lásky se ti nelíbila?

      Vymazat
    2. Jo i ne. Byla to oddechovka tak akorát na léto, ale ten poprask kolem toho nechápu, protože to není nic, co by tu už nebylo. 🙂

      Vymazat
  11. Vypadá to na super knížku, teď na podzim bude více času na čtení, tak se k ní také třeba dostanu. :) Tipů na knihy není nikdy dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není :) Ale taky se těším, že s podzimem času na čtení bude snad více :)

      Vymazat
  12. Taky ráda přemýšlím co by bylo kdyby, i když občas je to spíš na škodu. Knihu ani autorku neznám, ale stejně jako tebe, tak i mě anotace zaujala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že to bývá i na škodu, musím se hlídat, aby to nesklouzlo někam, kam nechci ;)

      Vymazat
  13. Dominika kniha sa mi páči, pridala som si ju na zoznam tých, ktoré by som si chcela prečítať. Autorka vôbec nepoznám, ale námet mi príde konečne iný a neotrepaný.

    OdpovědětVymazat