F #vejškalife aneb letní semestr začal - Another Dominika

#vejškalife aneb letní semestr začal

Nemám tušení, jak je to možné, ale letní semestr mi už začal. Nějakým zázrakem mi schválili všechny předměty, co jsem si zapsala, jen nevím, jestli mě to spíš neděsí a já si nevybrala samý chuťovky a kruťárny. Upřímně ten pocit po prvním týdnu mám.
S láskou vzpomínám na svůj minulý rozvrh, který oproti tomuhle byl absolutní lehárko. A taky s láskou vzpomínám na gympl, kdy jsem měla jednou týdne do čtyř a považovala to za nejčernější den v týdnu. Teď končím jednou v půl osmý a zbytek týdne ve čtyři. A to je přesně to, co chcete.


Pondělí
Začala jsem němčinou, která mi vehnala slzy do očích už po pár minutách. Tu zkoušku nemám šanci dát. Jakože ten minulý semestr jsem došla k závěru, že zvládnout se dá všechno. Ale tohle? Budu muset začít věřit na zázraky, spoléhat na ně a modlit se za ně.
A zvesela pokračuju čímsi, co má tak dlouhý název, že si ho doteď nepamatuju. Ale zdá se to být fajn. Až na tu seminárku. A prezentaci. A ten závěrečný test a šíleně tlustou učebnici, kterou si odmítám kupovat.
Vyčerpaně jsem se doploužila na druhou němčina, která by mě měla přpravit na zkoušku z té první němčiny (fuck the logic). Takže až tu za pár týdnů budu nadávat na dvě ústní zkoušky z němčiny, víte proč.
A na závěr si dám do půl osmý Americký politický systém a zadání na druhou seminárku.
Večer se z toho zhroutím. Doslova.

Úterý
Úterý je fajn. Začínám s Daněmi v podnikání. Jakmile někomu řeknu, že jsem si zcela dobrovolně zapsala tento předmět, kouká na mě jak na blázna. Upřímně jako blázen si připadám. A přibyla mi v pořadí už třetí seminárka. V tu chvíli jsem si uvědomila, že nestíhám.
Když mi skončí cviko i přednáška z daní, mám další předmět s tak dlouhým názvem, že si ho nepamatuju. Ale vím, že komukoliv řeknu, že na něco takovýho chodím, nevěřím mi, že tam chodím dobrovolně. Ale je to něco o mezinárodních měnových a finančních institucí.
Večer opět brečím.

Středa
A konečně den, kdy se to zlomilo a já nebrečela.
Mám angličtinu s mojí oblíbenou učitelkou a ikdyž mě děsí závěrečná zkouška, tak angličtina sama o sobě je fajn.
Pak následuje přednáška a cviko z mikra. Maličko mě děsí, že mě čekají v semestru náhodně 3 testy na látku, která se teprve bude probírat (fuck the logic level 1000).

Čtvrtek
Ve čtvrtek mám tělocvik. Pilates. A zjistila jsem, že jsem na tom s fyzičkou ještě hůř, než jsem si myslela. Super zjištění, Domčo, doufám, že se už konečně nad sebou zamyslíš a začneš se hýbat.
A odpoledne mě čekala přednáška ke cvičení, co mám v pondělí. A bylo to to nejlepší z celého týdne. Přednáška je o mezinárodním jednáním a protokolu, čili o tom, jaké jsou zvyklosti v daných státech a kulturách při obchodních jednání, jak se chovat, o stolování, jak se obléknout, ale i třeba o tom, jak správně podat ruku.

Pak už následoval jen sprint přes půlku Prahy na kolej, z koleje další hodina cesty na nádraží a konečně v osm večer jsem se dostala domů. Maličko (hodně) zoufalá, ale celkem i odhodlaná, že to dám.
Tak jdu začít psát některou ze seminárek. Samou radostí nevím, se kterou začít.

P.S. Vím, že tenhle článek zní zoufale, pesimisticky, smutně a depresivně , ale zoufalí jsme po prvním týdnu všichni.
P.P.S. Zlepší se to.
P.P.P.S. Musí.

CONVERSATION

72 komentářů:

  1. Určitě to všechno zvládneš Domčo, držím palce! ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  2. Teda nezávidím ti to, ale to zvládneš :) Já mám tenhle semestr zatím pohodový, ale o to horší bude zkouškové :D Protokoly jsou otravné, ale lepší jak seminárky. Podle sylabu jsme měli mít i nějaké prezentace, ale nikdo nic neříkal, tak snad nic nebude :D Bohatě mi ke štěstí budou stačit testy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám! :) Zkouškového se pro jistotu děsím už teď :D ..ale snad to tak nějak všechno zvládneme.. ať už je léto prosím :D

      Vymazat
  3. Ehm, tak pri tých Daniach som si tiež povedala, že si asi blázon a zaradovala som sa, že na našej ekonomickej nepatrí k povinným! Najviac by ma bavil pilates :D. Ale snáď letný semester zvládneš a každý predmet za ti raz zíde a nebude to také strašné :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pilates bude nejvíc v pohodě a nejspíš i můj nejoblíbenější předmět :D Doufám v to, snad se to nějak poddá :)

      Vymazat
  4. určitě se to zlepší! chci jít na vysokou - na úplně, úplně jiný obor než studuju a upřímně už teď mi přijde, že jsem blázen -protože si myslím, že to zvládnu.
    Držím palce! doufám, že mě vezmou, aby si nebrečela sama!:D hodně štěstí do dalších dní a když ti bude nejhůř, vzpomeň si na můj notebook :D
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zvládneš! Hlavně, když víš, co chceš studovat :) Budu ti moc držet palce, aby jsi se dostala :)

      Vymazat
  5. To určitě zvládneš, přeju hodně štěstí:)) A jestli se můžu zeptat na jakou vejšku chodíš prosímte?:)
    sweetcitruslemonade

    OdpovědětVymazat
  6. Určite to zvládneš. Pekný príspevok. Mám rada články takého to typu.
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  7. Myslim ze se vzdycky pi prvnim tydnu citim taky pesimisticky ze tech pozadavku bude zase milion ale neni to pak hrozny :D ja zacinam v pondeli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad to tak bude i u mě :) Držím palce, ať máš lepší jak start jak já :)

      Vymazat
  8. Všechno to zvládneš :) já si taky zapsala dobrovolně nějaký předmět, na který se mi už po té první hodině vůbec nechce, ale nejvíc mě láká, že třetí týden odpadá, takže tam nemusím :D s rozvrhem to mám podobně a taky s láskou vzpomínám na gympl, protože tam to bylo fakt lehárko... až na to falšování omluvenek :D
    Já teď měla první týden přednášek, protože cvika ještě nemáme a už vím, že na některých se asi vůbec neukážu :D a nehorázně mě rozčiluje, když je ted předmět třeba i docela dobrý, ale ten přednášející ho podává tak hrozně, že to vlastně celé kazí... a nebo mu není rozumět, mnohem lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám :) Já bych taky někam nejradši nechodila, ale jsem taková podstivka, že zas budu chodit všude :D ..ikdyž to jsem si minulý semestr říkala taky a pak jsem něco úplně ignorovala a ani nevěděla, že takový předmět v rozvrhu mám :D

      Vymazat
  9. tak toto nezavidim nikomu ja by som plakala asi kadý deň je to hrúza toľko vecí naraz stíhať tak ti držím palce a obdivujem ťa toto len tak každý nedá, ale aspoň na konci týždňa máš to trochu odľahčené:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Já doufám, že to nějak dám, ale musím začít už teď od začátku hezky makat, abych se pak z toho nezbláznila ;)

      Vymazat
  10. Určitě si za chvíli zvykneš a všechno zvládneš! :) I tak tě ale obdivuju, že to bereš poměrně statečně. Já bych se z toho hned zhroutila :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já se z toho zhroutila hned v pondělí :D Ono mi tak nějak nic jiného nezbývá než to brát statečně a nějak to zvládnout..

      Vymazat
  11. Já doufám, že mě to příští rok taky čeká a zatím jsem v tom krásném očekávání, tak jsem zvědavá ! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Mám to tak samo, akorát začínám klidně i v 6:30 a pak ve škole trčím do 19:15 :D a když si vzpomenu, jak jsem na zimní semestr nadávala, tak bych si nejradši nafackovala :D
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, tak to je už vážně masakr :/ Přesně tak :D ..zimní semestr bych si klidně zopakovala :D

      Vymazat
  13. Držím palce, hlavne nezúfaj. Keď si človek verí, zvládne aj to, čo by nečakal. :)
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  14. Jej, docela krutý... Nemáte nějaké studijní plány, které musíte dodržovat? My máme udělaný rozvrh od školy, kde jsou hodiny, který prostě musíme absolvovat a žádný vybírání si komplet rozvrhu.. pak si k tomu samozřejmě můžeme dát nějaké dobrovolné předměty. Mě začíná semestr v pondělí a myslim, že po pondělí budu mít stejnou hlášku jako ty a to "Brečím" doteď jsem totiž školu neměla dýl než do dvou a v pondělí hned do pěti, co to je :D Držím palce, ať si na to zvykneš :)

    --eL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studijní plány máme, nebo spíš "máme". Jenže je to celý takový podivný a dle mého studijného plánu mám tento semestr skoro samé volitelné předměty, rozvrh si skládáme samy... ale byla bych snad i radši, kdyby nám ho přidělili :D
      Nejdýl do dvou? Tak to je luxus! :) Ale do pěti se to dá taky v pohodě, půl osmá večer je mnohem horší :D Tobě taky držím aplce, ať si zvykneš a zvládnem to!

      Vymazat
  15. http://orlling.blogspot.sk/?m=1
    Môj blog ;)

    OdpovědětVymazat
  16. jojo, dobrovolně se zapsat na předmět to je společenská sebevražda :D
    jen tak dál! :))
    www.plesatazpevacka.cz

    OdpovědětVymazat
  17. teda v tý vejšce, ne v tý sebevraždě :D
    www.plesatazpevacka.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Si šikovná a tak ako doteraz všetko zvládaš, budeš aj nadalej :) Držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ty to zvládneš levou zadní jako minulý semestr! :) O němčině mi ani neříkej,prokletý jazyk na mě už od základní školy,tak jsem raději přestoupila na španělštinu :D Když čtu tyto články o vysokých školách tak si řikám, miluji gympl :D

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle semestr to moc nevidím :D Jn., já tu nemčinu taky nemám ráda už od základky, ale nějak se se mnou táhne a už se jí nezbavím :D ..jo, já si taky říkám, že jsem gympl vlastně měla ráda a nejradši bych se tam hned vrátila ;)

      Vymazat

  20. Hello I'am Chris !
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 30 million visits, 199 Country in the World! and more than 22,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    i followed your blog, please follow back
    Best Regards
    Chris
    All registrations will receive a corresponding degree at blog
    ++++++++++++++

    OdpovědětVymazat
  21. to zvladnes zaciatky su vzdy trochu stresujuce a ked sa skonci sa len nad tym pousmejes ale tie dane ti nezavidim
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by to tak bylo :) Mě nejvíc stresují ty seminárky, moc si nedovedu představit, jak je můžu stihnout napsat, ale snad to nějak klapne :)

      Vymazat
  22. Určitě to nebude tak hrozné, Domi ♥ Mimochodem do 4 mám taky, ale jen jednou a fakt to beru jako ten nejčernější den v celém týdnu, ale když vidím, co máš ty, tak bych asi měla být ráda. I když já trpím tím, že mám 3x po době na sedm, což se někdy fakt nedá. Jinak já si teď vybírala semináře na příští rok, zvolila jsem si Britské a Americké reálie a potom němčinu, kterou jsem fakt moc moc chtěla a ona se bohužel neotevřela, což mě fakt naštvalo. Nakonec jsem si zvolila latinu, ale vůbec nevím k čemu mi to bude.

    Bio Karité Balzám na nehty Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se to moc nezlepšilo, spíš mám pocit, že to bude ještě horší :D Ale zase já mám dobrý, že nezačínám brzo ráno, takže klidně začínám v jedenáct, ale když pak mám až do půl osmý, tak je to nic moc ;) Tak latinská slovíčka se prolínají napříč obory, nikdy nevíš, kdy se ti může hodit :)

      Vymazat
  23. Neboj, všetko zvládneš ! :) Myslela som si, že na strednej to je hrozné, keď mám sedem hodín a som v škole do 14:10.. no ako vidím, vysoká je fakt brutál ! :D
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad, snad! :) Tak ono na vysoké je to jiné, ale já zase nezačínám dřív jak v devět :)

      Vymazat
  24. Držím palce v letnom semestri :) Všetko zvládneš v pohode, aj nemčinu!

    31shadesofaubergine

    OdpovědětVymazat
  25. Neboj sa zvládli to aj iní tak to dáš aj ty ;)

    http://miskaholla.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  26. Miluju vtipy s Leonardem. :D :)
    Jinak, gratuluju k zvládnutí prvního semestru a hlavně k úspěšnému zkouškovému, začínám se příštího roku dost děsit. :D :)
    A s fyzičkou jsme na tom podobně, alespoň máš motivace k zlepšení..:)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou super :D
      Neboj, určitě si vyereš dobře a budeš spokojená :)

      Vymazat
  27. Všetko sa najprv zdá byť hrozné, ale ja verím že to zvládneš :) Inak si to krásne napísala. Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  28. Úplně chápu tvoje pocity. Pocit, že nestíhám mám už permanentně pátý rok :-D
    Beauty by K. - soutěž

    OdpovědětVymazat
  29. Přeji hodně zdaru :) Já se sice za celou vš moc nepředřdla, ale o to větši očistec pak byly státnice. To jsem pak málem skončila v blázinci :D takze preji hodne zdaru. A mistu buleni doma to vem ze školy rovnou do hospody. Par piv nebo flaska vina udela ten svet hned krasnejsi:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      :D :D To je super nápad! :D ..ale obávám se, že bych pak byla po zbytek týdne úplně nepoužitelná :D

      Vymazat
  30. Přeji hodně štěstí a úspěchů v letním semestru! Vše zvládneš! Hlavně žádný stres!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  31. Moc ti držím palce! :) Určitě to zvládneš na výbornou :)

    OdpovědětVymazat
  32. Zvládneš to, prolezeš, je to zkouška, co vydržíš, věř mi :)

    OdpovědětVymazat
  33. Snad to zvládneš :) ani se na tu vejsku netesim kdyz to tak čtu :D

    OdpovědětVymazat
  34. Hodně úspěchů!! Mě v tomto semestru čeká měsíční praxe v zahraničí, naivně jsem si myslela, jak si odpočinu, ale s pracovní dobou 45 hodin týdně, spíš umřu a do zkouškového dolezu z posledních sil :D

    Maya's World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, tak to toho taky budeš mít dost.. držím ti palce! :)

      Vymazat