F Read! - Another Dominika

Read!

Poslední dobou se internetovým světem šíří osvěta v podobě čtení. Vytváří se hashtagy typu #copravectu, všemožné challenge, že každý měsíc přečtete X a Y knih.
Já na jednu stranu jsem strašně moc šťastná, že lidi stále čtou, ALE čtení je něco, do čeho se nemůžete nutit, není to nějaká moderní záležitost končící vyfocenou fotkou na instagramu. A už vůbec vrcholem tvorby nejsou knížky od Johna Greena.
Čtení musíte milovat. Prožívat. Od první do poslední stránky. Stát se součástí příběhu, dýchat za postavy, vtisknout jim ve svých myšlenkách  život. Netrpělivě listovat na konec knížky a pak se s úlevou vrátit tam, kde jste skončili.
A věřte mi, vím, o čem mluvím. Díky čtení jsem prožila několik stovek životů, proletěla celými staletími, podívala se do dávné minulosti i do daleké budoucnosti, stala se princeznou, padouchem, stoletým staříkem, idijotem, nebo jen "obyčejným" klukem od vedle..

Dlouho jsem přemýšlela, jaké knížky vybrat do mého seznamu TOP knížek. A tak to tady je. Ze všech těch stovek knížek, co jsem kdy přečetla výběr toho nejlepšího (nebo aspoň toho, co mi v době psaní článku přišlo jako to nejlepší).

Ten, kdo stojí v koutě - Stephen Chbosky

Asi by se našel jen málokdo, kdo neviděl film (Charlieho malá tajemství). Já se do filmu zamilovala, ale do knížky ještě o poznání víc. Vždycky tajně doufám, že já jsem ten, komu Charlie píše. A vždycky se v Charliem najdu. Ale to tak trochu asi každý. A zároveň jsem si dala i takovou mojí vlastní challenge, že přečtu každou z knížek, kterou pan profesor dává Charliemu na čtení. Zatím jsem moc daleko nepokročila, ale dám to. Jako zabít ptáčka bylo skvělý.

Malý princ - Antoina de Saint-Exupéry

Vážně to potřebuje komentář? Asi jedna z mála knížek, která vás může provázet od kolébky až do domova důchodců a pokaždé to tam bude. To něco, kvůli čemu knížku bude číst zas a znovu.
"Správně vidíme jen svým srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné." 

Gejša - Arthur Golden

Jediná knížka z mého výběru, kterou jsem četla jen jednou. Jediná knížka kvůli které jsem zůstala vzhůru celou noc jen proto, abych ji dočetla do konce. Tak moc jsem se od ní nemohla odtrhnout. A věřím, že ani vy nebudete moct.

Pýcha a předsudek - Jane Austen

Dlouho jsem přemýšlela, kterou z anlických spisovatelek píšící v období romantismus vybrat. Ale přeci jenom třeba taková Jane Eyerová nebude pro každého. A tak volba padla na mojí milovanou Jane Austen a na její nejznámější dílo - Pýchu a předsudek. Je to kouzelný příběh a věřím, že každá z nás by chtěla potkat toho svého pana Darcyho.

Žert - Milan Kundera

Miluju Kunderu. Jen mi přijde hrozná škoda, jak se to s ním vyvíjelo až to dospělo k tomu, že na Česko zanevřel. Je to klenot, na který bychom měli být právem hrdí. A Žert? Ze začátku budete zmatení, ale čím víc to bude dávat smysl, tím víc se nebudete moci odtrhnout.

Romance pro křídlovku - František Hrubín

Když jsem tuhle poemu četla poprvé byla jsem naštvaná. A zmatená. Ale víc naštvaná. Nechápala jsem to. A bylo to první dílo, u kterého jsem si nastudovala snad všechno o něm. A pak si ho přečetla znovu. A od té doby ještě několikrát. Miluju to, jak je dílo dokonale zmatené a přitom tak jasné. Prolínání časových rovin. Láska, smrt, dospívání, stárnutí.
Asi tenhle článek dopíšu později a jdu číst, zase.

Čekání na Godota - Samuel Beckett

Genialita! Ale než se pustíte do čtení, musím vás připravit na to, že to je absurdní drama. Komunikace ztrácí svůj prvotní význam a stává se jen prostředkem k vyplnění času. Ale mnohem důležitější (alespoň z mého pohledu) je samotná postava Godota. Která se sice v celém díle ani jednou neobjeví, ale o to právě jde.

A jaký je váš seznam TOP knížek?

CONVERSATION

58 komentářů:

  1. The Perks of Being Wallflower si chci určitě přečíst, ale až si seženu originál. Jinak mně se po dlouhé době vrátila čtecí nálada a jsem za to neskutečně ráda :) Přesně, neměl by se do toho člověk nutit. Já v minulosti různé challenge plnila, ale to mě už nějak nebaví, ale zaujal mě projekt Čti jako Rory, který je na fb a zrovna se tam čte knížka Obraz Doriana Graye a je tam k ní diskuze - zajímavý to projekt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolem originálu už pár týdnů v knihkupectví chodím, ale zatím jsem si ho domů neodnesla. Tento projekt jsem ještě nezaregistrovala, ale Obraz Doriana Graye jsem četla a už nikdy více ;)

      Vymazat
    2. Já jsem sice teprve na začátku knížky, ale zatím to docela ujde. A to jsem doufala, že se bude jednat o další fajn knihu, kterou si odškrtnu k maturitě :/ Ale třeba bude, uvidím :)

      Vymazat
  2. Malý princ je naprosto boží! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ten kdo stojí v koutě - tuhle knížku bych si chtěla přečíst:)
    Malého prince miluji! sakra chci si vytáhnout u maturity! <3
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ja milujem knihy, ale skôr tie súčastne ,z tvojho výberu by som však chcela čítať Pýchu a predsudok a Čakanie na Godota :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásny článok, konečne som našla niekoho, kto má podobný názor na knižky od Johna Greena ako ja. Nie sú zlé, to nie. Ale udivuje ma, keď niekto kvôli "masovému ošiaľu" po nej siahne a vyhlási, že je to najlepšia kniha. A pritom prečítal možno dve-tri knihy v živote, z toho jedna bola povinná do školy. :D Myslím, že niektoré tie najkvalitnejšie diela, mnoho ľudí ani nepozná.
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas! Taky si nemyslím, že by byly nějak extra zlé, sama jsem některé z nich četla, ale že by to byla zas až taková bomba, to taky.. spíš je to módní vlna, a tak to čte každá druhá, aby byla in ;)

      Vymazat
  6. The Perks of Being a Wallflower milujem! naozaj, je to krásne knižka.
    Pýcha a predsudok ma až tak nenadchla. neviem ani prečo, ale rozmýšľala som, že tomu dám ešte jednu šancu.
    inak som nič z týchto knižiek nečítala, ale Becketta by som chcela :) a v poslednom čase čítam príliš dlhé knihy a obľúbila som si nejaké tie classics a Shakespeara, ktorý ma nikdy nesklame a nikto, koho poznám ho, žiaľ, ako ja neobľubuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Shakespeara mám taky moc ráda! :) Dokonce mám doma sbírku jeho tragédií i komedií, jen to pro mě není čtení na každý den, proto jsem ho se nezařadila :)

      Vymazat
  7. Přesně tak! Ale udivuje mě, že jsem spíš filmový fanoušek a víc prožívám filmy než knihy.
    Ta tvoje challenge z Ten kdo stojí v koutě se mi dost líbí, daaamn.. Gejšu jsem ještě nečetla a asi koukám, že to musím napravit! Super výběr knih, každopádně. Chválím tvůj vkus.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asi taky víc prožívám filmy, přeci jenom tak je to i s obrazem a zvukem, ale radši mám knížky, je v nich mnohem více detailů a je jen na nás, jak si příběh v hlavě promítneme :).

      Vymazat
  8. Pekný článok. Mrzí ma, že teraz čítam podstatne menej, ako keď som bola mladšia..a nejak si stále neviem na to nájsť čas. A pritom ma literatúra zaujíma a baví. Rada by som si prečítala niektorú z knižiek z tvojho zoznamu :)
    www.beautyporadca.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já také bohužel teď čtu méně, než dřívě, ale když mám čas, snažím se to dohánět :)

      Vymazat
  9. V poslednej dobe sú všetci hotoví z malého princa, no ja som mu zatiaľ nejako neprišla na chuť, neviem čím to je, ale nejako nerozumiem tej knihe. THE Perks of Being Wallflower je jedna z mojich naj kníh.:)
    LILY OF THE VALLEY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mi přijde, že teď jede vlna Malého prince, možná to dělá i film z minulého roka, ale zrovna u Malého prince mi to nevadí, přeci jenom je to knížka, která poprvé vyšla v 1940s a když je populární i teď, svědčí to o jeho kvalitách :)

      Vymazat
  10. skvelý výber! a krásne napísané! len nesúhlasím s tým J. greenom...mňa práve kniha Na vine sú hviezdy tak zaujala že som čítala ako šialena :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já netvrdím, že knížky jsou špatné, jen si nemyslím, že by byly až tak skvělé, aby se z toho stala taková mánie ;)

      Vymazat
  11. Za mě jsou to asi určitě všechny knížky od Browna, hrozně se mi líbila i Gone Girl.. to je ten typ knížek, kdy bych radši nespala než abych je musela zavřít :D a Fifty shades jsou taky super, kdo si v tom něco najde, tak se mu to musí líbit.. asi až na kluky :D Co se týče třeba tý povinný četby, líbil se mi Proces od Kafky, až na to, že jsem byla hrozně naštvaná, jak nespravedlivej a hroznej konec to má a furt jsem doufala, že v tý knížce najdu něco, kde bude napsaný, že to tak nakonec nebylo.. ale bohužel :D
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme na knížky asi úplně opačný vkus :D Ale Proces by nemusel být špatný, od Kafky jsem četla Proměnu a jestli je Proces napsaný v podobném stylu, určitě by se mi to líbilo :)

      Vymazat
  12. S tím čtením si to moc pěkně vystihla, já tedy mám knížky některé od Johna Greena ráda,ale myslím si,že čtenáře většinou lákají jen kvůli vzhledu a nebo proto,že jsou vyfoceny všude na sociálních sítích. Malý princ-jsem asi fakt jedna z mála,která ho vůbec nesnáší,my jsme ho museli na základce číst a já u toho vždy usínala :D. Pýcha a předsudek je hrozně moc pěkný román :) Romance pro křídlovku-no je to šíleně zmatečná kniha-báseň,ale já opravdu na tom samotném konci u ní brečela :/ Ohledně svého seznamu top knížek,no zatím ještě není vytvořen :D

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Neboj, takových, co nemají rádi Malého prince je víc ;)

      Vymazat
  13. Já čtu moc ráda náhodou :) Už od mala, teď jsem se šprtala dva měsíce na státnice a tak strašně jsem se těšila až si budu moct potom v klidu lehnout a číst si knížku :) Hned jsem vyrazila po státnicích do knihovny, půjčila si dvě knížky a za dva dny je měla přečtené :D

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  14. Týjo, Charlie, ten jsem o něj dopsala :D. Perfektní a zatím to nic nepřekonalo ♥. Každopádně se k němu dost přibližují knihy od Zoly. Četla jsem Terezu Racquinovou (je dokonalá ♥), mám rozečtenou Nanu a koupeného Zabijáka, tak doufám, že se k tomu co nejdříve dostanu! :) Jinak Malého prince mám taky moc ráda, četla jsem ho k maturitě :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to se jdu hned mrknout! :) Od Zoly jsem zatím nic nečetla, ale možná od něj něco zkusím - jestli se to podobá Charliemu, bude se mi to určitě líbit :)

      Vymazat
  15. Domčo, krásně jsi to napsala! Mně celkem John Green štve, no nebo spíš mě štvou lidi, kteří si musí koupit jeho každou knížku a potom ji ani nepřečtou, říkají, že je ty knížky nebaví, ale prostě je mít musí. To nechápu a celkem mě to rozčiluje.
    Čtení miluji, ale to ty už asi víš ♥ Jsem ráda, že máme společné TOP knížky :) Ten, kdo stojí v koutě je naprosto skvělá knížka. S malým princem může člověk takřka vyrůst, to máš pravdu. Pýcha a předsudek je moje vůbec nejvíc oblíbená knížka. Zrovna teď jsem ji začala znovu číst, už po třetí a stejně mě vždy dostane Pan Darcy. Nedávno jsem dočetla Velkého Gatsbyho, který mě taky dostal. Daisy je pěkná kráva :D

    Víkend v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Přesně tak! Fakt to taky nechápu.. na instagramu, youtube, na blozích samý Green, ale zase lepší Green než žádná knížka :)
      S Daisy souhlasím, fakt bych ji nejradši profackovala :D

      Vymazat
  16. možno to je zvláštne, ale ja mám rada len tak chodiť s kamarátkami po kníhkupectvách, pozerať knihy a ovoniavať ich. :D a čo môže byť ešte zvláštnejšie, rada do kníh aj píšem (ale len ceruzkou / highlightujem), nepríde mi to vôbec ako ničenie, skôr mám z knihy pocit, že je ešte viac moja, že tam zanechávam čosi za sebou popri čítaní.
    väčšinou s tebou súhlasím, až na toho johna, to je také subjektívnejšie. napríklad ja ho považujem za jedného z najlepších spisovateľov dnešnej dobe (a toto zvýrazňujem, nie najlepšieho odvždy), pretože sa mi vážne páči jeho štýl písania, nie len kvôli tomu, že jeho knihy sú takpovediac mainstreamové. žáner, v ktorom píše, je môj najobľúbenejší a predsa len, pre niečo sa musel presláviť. :))) síce som ešte neprečítala celú jeho tvorbu, ale väčšinu hej a jedna z môjho zoznamu top kníh je práve od neho, na looking for alaska nedám dopustiť. teraz netvrdím, že odsudzujem ľudí, ktorí ho nemajú radi alebo že sa snažím presadiť svoj názor, aby sme sa nepochopili zle.
    mne zas celkom lezú na nervy dystopické knihy, ako prišli hry o život, začalo sa to sypať a nejak mi to znechutilo celé fantasy, aj keď to je skôr taký podžáner fantasy alebo ako to nazvať. a tiež veľmi vysokú laťku nastavil george r. r. martin s jeho hrami o tróny, a tak si nemôžem pomôcť, ale pri vyberaní, ktoré fantasy vezmem do ruky som čím ďalej tým náročnejšia. :D
    podľa mňa ľuďom znechucuje čítanie najmä povinná literatúra, možno keby neboli študenti nútení čítať, tak by a) nečítali vôbec b) čítali radšej. predsa len, väčšina povinného čítania bavila len zlomok čitateľov, aj keď nájdu sa výnimky (kopu chvály som počula na obraz doriana graya či the catcher in the rye a mne osobne sa takisto veľmi páčil malý princ).
    čo ma mrzí je, že som sa zatiaľ nedostala k svetovým klasikám ako gatsby či pýcha a predsudok, možno tie zmenia celý môj názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec to není zvláštní, sama moc ráda chodím jen tak do knihkupectví :)
      V pohodě, já to chápu a nemyslím si, že by byl špatným spisovatelem, jak píšeš, kdyby jím byl, neproslavil by se.. jen mi přijde, že je ho všude až moc, chceš být in a ukázat, že čteš? Kup si Greena.. alespoň takto to vnímám já, rozklepnu si nějaké holčiny instagram a narazím na Greena, nejlíp na jeden titul, který se na různých fotkách vyskytuje co pár týdnů.. ;)
      S povinnou četbou to bude vždycky na pomezí, ikdyž já se přikláním k tomu, že kdyby nebyla, nečetlo by se už vůbec.. Což se vlastně nečte ani když je povinná, na internetu je spousta obsahů děl, takže stačí trošku googlit a číst není třeba :( Ale taková je holt asi už doba, proto mě vždycky potěší, když najdu nějakého knihomola :))
      Obraz Doriana Graye jsem četla a upřímně mě dost překvapuje, kolika lidem se líbí, ale každý máme jiný vkus, já bych ho znovu dobrovolně nečetla ;) Za to jak Velký Gatsby, tak Pýcha a předsudek jsou pro mě jedny z těch top knížek :)

      Vymazat
  17. Super článek Domčo :) Asi jsem ostuda, ale z tvého seznamu top knih jsem četla pouze Malého prince a to asi jak sama víš teprve nedávno. Každopádně čtu moc ráda, jen mám problém se ke čtení dokopat. Nedávno jsem přišla na to, že když se mi číst prostě nechce, můžu se snažit jak chci, není to ono a tak raději nechávám knížku ležet na stole celý měsíc, ale když pak přijde nálada, stojí to za to :) ..

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Vůbec nejsi ostuda! :) Každému se líbí něco jiného a každý čteme něco jiného :) Tak to mám i já! Občas nedokážu dočíst ani odstavec do konce a jindy knížku nedám celý den z ruky :)

      Vymazat
  18. "Ten, kdo stojí v koutě" jsem prvně viděla, a až poté četla. Musím říct, že knížka mi přišla taková.. plnější? Zdála se mi víc nabitá emocemi a více v ní vynikla Charlieho osobnost.
    Ke Greenovi mám spíše pozitivní vztah, ale není to tak, že bych si jeho knihy kupovala jen kvůli vlně na instagramu. Hrozně mě bavila kniha "Let it snow", protože se mi líbí prolínání různých příběhu, ke kterému v této knize dochází.
    Pýchu a předsudek mám v povinné četbě a jsem na ni zvědavá. Čekání na Godota mě moc neláká, protože nejsem zrovna příznivcem absurdního dramatu.
    Díky povinné četbě jsem objevila skvělou knihu od V. Dyka - Zmoudření Dona Quijota.
    Určitě se těším, až si po maturitě v klidu sednu a vrhnu se na všechny knihy, které mám napsané na seznamu knih, které chci přečíst.

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Let it snow, nebo tedy po česky Sněží, sněží jsem četla o Vánocích a stejně jako tobě se mi líbilo prolínání příběhů a možná to bylo i tou celkovou vánoční/zimní atmosférou, ale knížka se mi celkem i líbila, taková příjemná oddychovka :)
      Držím palce, aby jsi všechny knížky ze svého seznamu přečetla :)

      Vymazat
  19. Milujem čítať knihy ! Malého princa som prečítala už niekoľkokrát a vždy sa k nemu rada vrátim, pretože ten príbeh je nádherný :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  20. Souhlasím s Tebou! Ta osvěta mi na jednu stranu dělá radost, na druhou také věřím, že to nekončí jen fotkou postnutou na sociální síť.. Ačkoli jsem spíš na takové ty holčičí slaďáčky, tak knihou číslo jedna je pro mě zatím Harry Potter.. Má také dost odpůrců, ale mě dokázal vtáhnout do děje neskutečným způsobem.. To je přesně ta kniha, po které jsem skoro půl roku nebyla schopna dočíst něco jiného, protože mi pro připadalo jak kompost natisklý vedle kompostu :-D .. Pak si to ale sedlo a zrovna teď hltám, stejně jako moje mamka před pár lety, druhý díl Bílé masajky.. Z tvého výběru souhlasím s Jane Austen, zvlášť když jsem svého Darcyho poznala :) .. I když Eyrová je možná o level ještě výš :)

    Měj se hezky!
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Kompost natisklý vedle kompostu" :D Tak teď si mě upřímně pobavila, ale přesně vím, co tím myslíš :)

      Vymazat
  21. Knihu Malý princ a Ten, kdo stojí v koutě miluji. :) A s tím čtením, že je to teď v módě máš pravdu. Popravdě jsem nikdy nepochopila šílenství ohledně Johna Greena. Jediná kniha, která se mi od něho líbila, byla Hledání Aljašky.
    Samozřejmě mi také vadí, jak lidé v mém okolí dělají ze sebe velké čtenáře, přitom přečetli sotva jednu knihu. :) Ale je pravda, že aspoň díky té módě začnou lidé trochu číst.
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hladání Aljašky se mi zrovna vůbec nelíbilo, to už snad byla lepší i Papírová města, ikdyž.. asi to taky nebyl zrovna šálek mého čaje.
      To máš pravda, každý důvod, challenge, hashtag, který ti dá impulz ke čtení je fajn :)

      Vymazat
  22. Já asi vyloženě seznam top knížek nemám, protože se docela dost rychle mění s věkem, kdysi to byl třeba Remarque, teď bych tam spíš zařadila Hrabala, Puškina, Kinga a celou sérii Harryho Pottera (HP zbožňuju snad od 1. třídy :D). Malý princ se mi moc nelíbil, i když ostatní knížky od Exupéryho se mi líbily moc, třeba Kurýr na jih a nebo Noční let byly hodně moc hezké.
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě se seznam také často mění, většinou když dočtu nějakou knížku, která mě vtáhla do děje, mám pocit, že to byla ta nejlepší knížka ze všech ;). Ale tohle jsou takové moje stálice, co mám moc ráda :)

      Vymazat
  23. Milujem tvoje články! Wááu! :)

    sydneysleek

    OdpovědětVymazat
  24. Malý princ je největší srdcovka !! Každopádně jsem nadšená, že se knihy znovu dostávají do popředí :)

    OdpovědětVymazat
  25. Souhlasím, že do čtení se člověk nemá nutit a už vůbec ne, protože je to zrovna in, ale...pokud se člověk přemluví k tomu, aby si například přečetl nějakou odbornou nebo motivační knížku, nemůže to být na škodu :)

    Ten kdo stojí v koutě je naprosto boží, miluju jak knihu, tak i film :) A s těmi knížkami, které Charlie měl přečíst, jsem měla stejný záměr :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? ..to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má takové "šílené" nápady :D Jak daleko jsi s nimi pokročila? :)

      Vymazat
  26. Naprosto souhlasím, jakmile se do toho člověk nutí, tak je to hrozný, jako třeba u maturity.. Já si zásadně vybírala knížky podle počtu stran, až na švejka, toho jsem chtěla číst :) No a pak to taky tak vypadalo, kolikrát mě to vůbec nebavilo, byly to pro mě kraviny a ztráta času. Ale jinak čtení úplně miluju, takže s tím nemám problém se do toho zažrat :) Malýho prince mám ráda, toho jsem měla taky k maturitě, stejně tak jako romance pro křídlovku, tak mě ale vůbec nebere a po další se mi to číst ani nechce :D :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se také snažila vybírat k maturitě spíše kratší knížky, ale zároveň aby to byly i takové knížky, které už jsem četla a vím, že mě i bavily :)

      Vymazat
  27. Naprosto s tebou souhlasím! :) A do čtení se opravdu nejde nutit. Já sice čtení miluju, ale když už číst jdu, tak musím mít tu správnou náladu a musím mít čas se do toho ponořit.
    Mezi moje TOP patří Zločin a trest, Komu zvoní hrana, Hobit. Teď si víc nevzpomenu. Ale už jsem dlouho nenarazila na knihu, která v tobě po jejím dočtení zanechá "ten" pocit.

    Domi, zvu tebe a tvoje čtenářky na Giveaway za 100 odběratelů. :)
    KattyLife
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zase souhlasím s tebou! :) Když nad tím tak přemýšlím, taky mám pocit, že jsem dlouho po přečtení knížky nezažila ten pocit, ale to je možná způsobeno i tím, že teď čtu méně než dříve.

      Vymazat
  28. I love how the image you added describes perfectly how nice it is to read! Nice post.


    Walking Freckle
    thisblogbelongstosabi.blogspot.com

    * get a lovely dresslink jumpsuit for only 5.15 USD here: http://goo.gl/6GyIqy *

    OdpovědětVymazat
  29. Skvělý článek, miluju knížky, přečetla jsem jich snad stovky a pořád nacházím další a další, které by určitě stáli za přečtení! Bohužel na ně všechny nemám dostatek času, a tak se nemůžu pořádně začíst a přestat vnímat okolí, jak mám ve zvyku, ale i přesto se nějaká chvíle vždycky najde :) Pýchu a předsudek i Malého prince jsem četla několikrát, v české verzi i anglické, a určitě to nebylo naposled! Teď mě čekají Žítkovské bohyně a od stejné autorky ještě Vyhnání Gerty Schnirch, což mi zatím všichni doporučovali, tak snad to bude tak dobré, jak říkají..:)

    OdpovědětVymazat