F Momenty - Another Dominika

Momenty

 Měla jsem plán. Aneb dneska jsem chtěla vydat článek, který jsem si předpřipravila (a ke kterému jsem několikrát přefocovala fotky, se kterými pořád nejsem spokojená a lakem na nehty si polila snad vše co šlo, včetně foťáku), jenže se mi ho nějak nechce vydat.

Mám náladu se rozepsat o něčem jiném. Třeba pro změnu o mém zoufalství. A taky se mi chce plakat. Pro změnu. A abych těch změn nebylo málo, měla bych se učit/psát eseje/cokoliv, protože nestíhám. Ale zároveň nemám tušení, kam se všechny ty hodiny a dny poděly. Mám pocit, že pořád něco dělám a zároveň nedělám nic. A nestíhám tak nějak vůbec nic. Včetně hromadný dopravy. A tak se stalo, že jsme v neděli o půlnoci šly s kamarádkou kdesi po sídlišti a doufaly, že dojdem v pořádku na kolej. Jelikož nám ujel autobus přímo před nosem. Klasika. Ale asi ani o tom nechci psát.

Hlavní důvod, proč píšu je, že jsem zažila jeden z nejlepších momentů mého života. Totiž křest těch opravdových Momentů od Pavla Callty.



Ale nechce se mi psát o samotném koncertu (který byl naprosto skvělý a úžasný ♥), ale o tom, jaká neskutečná pokora a vděčnost z Pavla vycházela. Bylo neskutečný vidět, že existuje někdo, kdo svou práci miluje, komu září oči, kdo ji dělá pro to, že chce, a ne pro peníze. Už dlouho jsem nepotkala někoho, ze kterého by tak vycházelo osobní kouzlo, charisma. Radost. A štěstí. Byl to kouzelný moment.
Propojení.

A já si uvědomila, že jednou chci dělat něco, co mě budě dělat stejně šťastnou, co mě také bude tak naplňovat.

Momentálně mě všechno stahuje dolů a já se nedokážu radovat snad z ničeho. A když už, tak jen na chvilku. Je to zvláštní období paniky, strachu a úzkosti z budoucnosti. Já bych strašně ráda věděla, jak to všechno dopadne. Protože zatím to je nic moc.

Budoucnost mě hodně děsí. Protože si čím dál tím víc uvědomuju, že takhle to příštích pár let nechci. Ať se kouknu kamkoliv, tak se mi víceméně všechno bortí. Kamarádství, přátelství, škola, rodiče.. Ale o tom asi někdy jindy. Mám v plánu za začátku července vydat takovej souhrn mých prvních šesti měsíců tohoto roku, nebude to asi veselý čtení, ale takový je holt život. 

Co mi dělá ale obrovskou radost je blog. Nechápu, kde se mi tady vzalo tolika pravidelných čtenářek (čtenářů?). Je to pro mě obrovskou záhadou, ale jsem vám strašně moc vděčná. S tím ale souvisí i to, že na sebe kladu tlak, že bych měla vydat článek, okomentovat ty Vaše články, být aktivní. Jenže.. asi ani nejde o čas, ale spíš nemůžu. Nemám kapacitu a buňky na to, abych psala nějaké smysluplné komentáře, abych to zvládala k oboustranné spokojenosti. A tak mi prosím věřte, že Vaše články si čtu moc ráda, ale s komentáři teď nejsem moc kamarádka..

Tak se zatím mějte a já se zas ozvu!
A třeba dojde i na vydání článku o lacích na nehty, co jste se měly přečíst dneska. 

Mám Vás moc ráda ♥!


P.S. Dělejte to, co vás baví a naplňuje. Jděte si za svými sny. Přestaňte sledovat dokonale naaranžované fotky na instagramu, videa o ničem na youtube, ty "dokonalé" životy druhých. Žijte ten svůj život. Sledujte inspirující lidi, lidi, kteří si jdou za svými sny, milují to, co dělají.
Inpirujte se jimi a staňte se jimi.

CONVERSATION

41 komentářů:

  1. Celou dobu si říkám jak přece jdu prostřednictvím školy za svým snem, ale když se na to podívám trochu realisticky, tak studuju na škole, kterou chci příští rok změnit, od pondělka do pátků odpočítávám dny do začátku víkendu abych mohla jet hezky domů a stále si říkám, jestli vůbec vím, co chci v životě dělat. Pro začátek aspoň vím s kým si ten svůj život dokážu představit. Super že sis užila koncert a budoucnosti se neboj, teď se raduj aspoň z toho blogu a čtenářů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář! :) Já si také říkám, že díky tomu, co studuju, bych si mohla plnit svoje sny, ale stejně jako ty jen odpočítávám dny, kdy bude víkend.. nějak mi ten začátek semestru nesed :/

      Vymazat
  2. Veľmi pekný článok! :) Život je už raz taký...raz si hore a raz zas dole. Sama to viem, sama to zažívam. Podľa mňa to chce len čas a hlavne nemyslieť moc negatívne. Skôr pozitívne s tým, že bude lepšie! :) Čo sa týka tej budúcnosti mám z toho rovnaké pocity ako ty! Tiež ma desí...a hlavne v mojom období kedy si vyberám novú školu, čiže nová kapitola môjho života. Dopekla ako mám vedieť či cesta ktorou chcem ísť (asi) je tá správna ?? :/ :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se myslet pozitivně, ale občas (ok, teď často) to na mě padne a je konec.. Ale neboj, určitě si vybereš dobře a třeba se už v září na škole potkáme! :)

      Vymazat
  3. Uplne s tebou súhlasím!!! :-) hlavne to, že všetci sa snažia napodobiť niekoho druhého z internetu. Akože dobre každý sa môže inšpirovať, ale treba si vytvoriť vlasnú cestu a žiť svoj život a užívvať si ho :-)

    http://myworldinapocket.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký závěr článku. Bohužel se mi to moc nedaří, často se nechávám ovlivňovat fotkama na instagramu a říkám si proč taky nemůžu mít takové a občas mě to dost trápí, i když vím, že je to hrozná blbost. Doufám že příští 4 měsíce tvýho života budou lepší než ty první dva, aby si v tom článku mohla napsat i spoustu pozitivních věcí :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na tom byla úplně stejně.. Proto jsem přestala takové ty až moc vystailizované instagramy sledovat a hned mi je líp :)

      Vymazat
  5. záver je pravdivý :) ak nie si šťastná, niečo zmeň, sama určite vieš čo a v ktorej oblasti života,..ak ide o školu, tak absolútne chápem že sú tu očakávania rodičov, ktorým sa človek nechce vzoprieť,predsa len podporujú nás celý život,citovo či finančne, a chceme aby boli hrdí na nás...skús pozrieť iný odbor, alebo iné zameranie, možno nájdeš v niečom inom ten skutočný zmysel :) ak cestuješ hore dole, a nemáš čas na priateľov a tí sa ti otáčajú chrbtom, tak to nie sú tí praví, (prešla som si tým)...myslím že práve ten koncert bol moment :) kedy si si mala niečo uvedomiť, otvoriť oči, (možno) niečo zmeniť, ja ti moc držím palce, viem aké to je keď človek zlyháva, tak nejak vnútorne aj navonok. No skús trošku myslieť pozitívne, máš krásny blog, robíš určite niečo dobre! :) a za mňa (snáď ma nikto neukameňuje) ale človek to má robiť pre radosť, nie že je niečo niekomu dĺžny, to je môj názor, sama pridávam vtedy kedy mám chuť, a to čo chcem, nie celkom čo sa očakáva :) nezabúdaj "Chtěl bych říct jednu zásadní věc, nikdy na nic nejsi sám." :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc, moc děkuju za překrásný komentář! Já studuju obor, který jsem chtěla, ale bohužel jsem strašná stresařka a všechno moc řeším, tudíž je pro mě škola hodně psychicky náročná, ale to by byla asi každá.. Ale snad se to teď trošku už uklidní a bude líp.. ikdyž kdo ví, jestli líp bude zrovna na této škole, občas mám chuť se na všechno vykašlat a odjet daleko pryč :D Ale vím, že to není řešení, že si musím pomoct sama a najít si čas na věci, které mám ráda já, ikdyby to mělo být na úkor škole, ta není všechno ;) Děkuju moc za pochvalu blogu, baví mě a je to takový můj odreagovací svět :)

      Vymazat
  6. Určite to bol veľký zážitok :) Máš úžasný blog a skvele píšeš vždy je radosť si čítať tvoje články, tak sa toľko nečuduj, kočka :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím si, že ve vzduchu se teď už delší dobu táhne jeden velký negativní mrak, který na nás hází to abychom nestíhali nic, hádali se či rozcházeli.. Ale myslím, že to vše brzy pomine :) Určitě to nevzdávej až všechno tohle překonáš, uvědomíš si, že i to zlé bylo potřeba :) Pavla Caltu ti závidím ♥ Hrozněj milej člověk :)


    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám ten pocit, že teď takové to horší období má víc lidí.. Doufám, že až začne jaro, bude líp :)

      Vymazat
  8. Akurát som tiež prekonávala takéto obdobie, kedy som absolútne nemala chuť do ničoho, nemala som žiadnu dobrú pesničku, ktorú by som mohla počúvať (možno aj práve toto to zhoršovalo)...
    Teraz zrazu - streda, štvrtok, piatok - sa to samo od seba zlepšilo. Mám chuť do života, blogu, dokonca školy...
    Takéto obdobia sú, ale oni prejdú. A aj blog na to je, aby si sa mohla poriadne vypísať, ak to potrebuješ. :)

    Na takýchto akciách, ako sú koncerty, tanečné vystúpenia, divadlo či aj lyžiarske preteky si uvedomujem, že aj ja chcem niečo také robiť a niekam takto "patriť". Jediné, čo mi zostáva, je už len hudobná skupina, na všetko ostatné som príliš stará, aby som s tým začínala.
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že se to zlepšilo! Já v to také doufám.. občas jsou takové ty světlejší momenty, ale teď je jich nějak málo no..
      Přesně tak! Proto bych někam chtěla vyrážet častěji, vždycky se na to těším a dobíjí mě to energií.. jen bych potřebovala, aby takových akcí bylo víc :) Ale teď se snažím myslet pozitivněji a snad to nějak zabere.. ale rozhodně by na moje pozitivní myšlení pomohlo, kdyby víkendy byly delší ;)

      Vymazat
  9. Pavla Caltu jsem naživo nikdy neviděla, ale bych moc ráda, kdybych někdy měla šanci zajít na nějaký koncert :) A určitě se nenuť psát komentáře a články, ono je někdy lepší dát si chvilku od všeho pohov :) Doufám, že se ti povede jenom líp Domčo ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych byla moc ráda, kdybych na něj brzo mohla vyrazit znovu, nejlíp tak nějak každý den, to věřím, že bych měla dobrou náladu pořád ;)
      Moc, moc Ti děkuji :)

      Vymazat
  10. Každý máme občas takové období, kdy nám přijde, že nic nevychází, není na nic čas a všechno jde tak nějak do kytek. A člověk si pak říká, co tu vlastně dělá.

    Hlavu vzhůru, ono bude líp. A i kdyby třeba jen na chvíli, tak za ty momenty stojí žít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je přesný.. ale právě takovéto momenty miluju a snad jich bude už jenom přibívat :)

      Vymazat
  11. Teda to si měla super zážitek, taky bych hned šla na nějaký koncert.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásny článok. Máš super blog a čitateľov si si získala už tým , že píšeš úplne super články. :-).

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  13. Lovely post and photos, dear friend! :)
    Would you like to follow each other?
    If yes, please follow me with GFC, write a comment under my post and I will immediately follow you back :)
    http://ohladymania.blogspot.com/

    .

    OdpovědětVymazat
  14. Ty jsi tam byla !! Aaaa, to ti upřímně závidím. :) Jinak se drž, všechno bude, tak jak má :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla! :D Já sama sobě taky, bylo to vážně skvělý :))

      Vymazat
  15. Taky jsem tam byla! A taky jsem o tom napsala článek! :)
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherný článok ♥ a aj tie fotky sú krásne ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Věřím, že sis křest totálně užila. Z Pavla tahle energie a charisma sálá i z videí, takže na živo to musela být naprostá bomba.
    A neboj, každý má takováhle období, takže je jistý, že to přejde. A navíc! Užila sis přece parádní večer, takže se soustřeď víc právě na tyhle šťastný momenty a to, co tě stahuje dolů, hoď za hlavu! :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla! Pavel je fakt úžasný člověk :)
      Pokusím se, ale moc dobře to teď nejde no.. ale i díky těmto momentům je líp :)

      Vymazat
  18. Nice read. Check out my Best Of Fashion Week article featuring AW16 runway hair and beauty trends!
    Kisses xo | From Aliona With Love 

    OdpovědětVymazat
  19. Ty poslední slova jsou opravdu krásná ♥. Taky s komentáři nejsem moc kamarádka, ale když už se rozepíšu více, tak to podle mě stojí za to :). Většinou mám tolik myšlenek, že pak ve výsledku pořádně nevím, kterou vyjádřit, aby z toho nebyl nějaký sloh :D. Děkuji za Tvá slova a i když ses zmiňovala o nepříjemných časech, tak věřím, že se to spraví! :) Jsi skvělá slečna a vše špatné se snad v dobré zase obrátí :). A Ty budeš maximálně spokojená a šťastná! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Někdy mívám také takové stavy :) kdy se všechno hroutí, minulý rok tak nějak touto dobou to bylo asi moje nejhorší období, ale protřidily se mi kamarádky a našla jsem opravdu ty, které při mě stojí a ty mě vytáhly nahoru. :) plus mě hodně pomohly a teď pomáhají různé psychologické knížky, člověk je pak takový víc pozitivní a jinak přemýšlí. :)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsi takové horší období překonala :) Zrovna včera jsem dočetla jednu takovou psychologičtější knížku a hodně mě nakopla :)

      Vymazat