F DREAMS - Another Dominika

DREAMS

Tak asi jako všichni, mám i já spoustu snů. A myslím, že byste horko těžko hledali většího snílka než jsem já. Ale čím jsem starší, tak tím se moje sny stávají reálnějšími, nabývají konkrétní podoby a stávají se TĚMI sny, za kterými se snažím jít. Jsou to ty sny, o kterých vím, že se jednou stanou realitou, a tak jsem se je rozhodla radši hezky všechny sepsat, abych až zase začnu pochybovat o tom, co že to vlastně dělám, že nemám šanci vystudovat vysokou, zvládnout to všechno, že to dělám kvůli něčemu, co je důležitější, než nějaké stresy při zkouškovém.

Když se mě někdo zeptá, co že to chci vlastně v životě dělat, neodpovím mu. Protože to je právě ten můj sen, který si hýčkám. Vím, že jednou budu mít vlastní kavárnu, kterou si sama zařídím, kde budu nabízet to nejlepší kafe, delikatesní zákusky, možná to spojím i s takovou menší knihovničkou, lidé se tam budou rádi vracet, já budu pobíhat mezi zákazníky a okolo mě se budou motat moje děti. A jasně, nejsem naivní, vím, že za tím stojí spoustu dřiny, papírování a všeho toho, co se mi nebude líbit. Ale i kvůli tom studuju to, co studuju. Studuju totiž Podnikání a právo. Což je obor spojující právo, ekonomiku a do toho ještě nadlimitní rámec cizích jazyků. Ve zkratce řečeno, neskutečný masakr. A strašně moc doufám, že to dám, kvůli znalostnem, ne kvůli titulu. Ten je mi totiž celkem ukradený.


A když už jsem zmiňovala ty pobíhající děti.. Ještě tak před rokem jsem nikdy nesnila o svatbě, o dětech, ale teď vím, že to všechno chci. Jednou. Až se najde ten pravý. A já vím a doufám v to, že se jednou najde TEN, ten, vedle kterého budu dokonale šťastná. S kterým založím rodinu (dvě holčičky a jednoho chlapečka, pěkně prosím). A budeme šťastní, já se naučím dělat ty nejlepší svačinky, budeme jezdit na výlety a na těch výletech je budeme spolu jíst.

Ale.. kavárna mi stači nebude. Budu potřebovat nějaký svůj prostor, kde se budu moct vyjádřit. Ať už to bude blog, nebo třeba sloupkařka v nějakém časopise? Kdo ví. Každopádně si jednou budete moct koupit v knihkupectví mojí knížku. Protože ji napíšu. Sním si o tom, že mě jednou někdo pozná na ulici, přijde ke mně, řekne mi, že se mu líbí moje tvorba a já toho dotyčného obejmu (protože jsem prostě objímací typ) a budu neskutečně strašně moc šťastná.
Takže prosím, kdyby jste mě někdy náhodou někde viděli, přijďte!
Teď by se asi hodilo napsat, že toužím procestovat celý svět, nebo se "aspoň" podívat do Ameriky. Protože o tom sní přeci každý.
Já sním o tom, že si vezmu na záda krosnu a projdu Norsko křížem krážem. Jen se ještě musím naučit trošku líp norsky, zatím totiž umím jen jednu větu. A s ní tam asi moc velkou parádu nenadělám. 

A do pětice všeho dobrého. Sním o štěstí. Že budou převažovat ty lepší dny nad těmi horšími. Že budeme všichni zdraví (ikdyž to v mém případě už jenom kvůli očím nehrozí, ale co nadělám, snít můžu), šťastní, spokojení, zahrnuti láskou, ze Země vymizí veškeré zbraně a my budeme žít v míru. 
A o čem sníte vy?

CONVERSATION

62 komentářů:

  1. Skvelé citáty a pravdivé :) Ten sen s kaviarňou je krásny a držím palce nech ti to výde :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mmm, Norsko, zajímavá destinace :) A vlastní knížka to je super, to ti držím palce! :) Já jsem mívala a mám i teď hodně snů, al nejvíce se ve svých snech teď asi soustřeďuji na svatbu a velkou šťastnou rodinu, po tom teď toužím nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :)
      To je krásný sen, věřím, že ti vyjde ♥

      Vymazat
  3. Teda, to je krásně zasněnej článek :) Přeju Ti aby Ti všechno vyšlo :* Taky bych si chtěla procestovat Ameriku a hodně cestovat i tak :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásne sny a krásne napísané :) držím palce moc! čo sa týka kaviarne veľmi dobre viem čo to obnáša :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek! :-)
    Moc obdivuju všechny, kteří si jdou za svými sny, ať už si o tom okolí myslí cokoli. Moc se mi líbí, jak přemýšlíš a jak moc realisticky to tvé snění vyznívá. Moc Ti přeju, aby se ti vše splnilo a tys byla šťastná!
    Já si momentálně přeju příštím rokem odmaturovat a dostat se na vysokou :D

    - Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! ♥ Já také vždycky obdivuju ty, co si jsou za svými sny a doufám, že jednou budu jako oni :)
      Držím palce, neboj, určitě to zvládneš! :))

      Vymazat
  6. Skvelý článok, taký inšpirujúci, je skvelé, že máš sny, vieš čo od života chceš a ideš si za tým. Prajem ti nech sa ti všetky sny splnia :)

    SimpleHappyMum

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezky jsi to napsala :) A to Norsko bude super, až tam pojedeš, budu očekávat milion fotek a do kavárny moc ráda přijdu a přečtu si tam Tvou knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je nádherný vzkat, budu se na tebe těšit! ♥

      Vymazat
  8. Vyrazit do Norska? Páni, to zní skvěle :))

    OdpovědětVymazat
  9. Veľmi pekný článok. Ten pocit začínam tiež spoznávať, že čím som staršia, tím si viem vytýčiť nejaký cieľ a ísť za ním.

    Caroline

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný článek :) i já si svoje "sny" střežím, ale sama moc dobře vím, že život tě někdy pošle jinou cestou a je to možná i lepší varianta než to, o čem sníš :)
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To máš pravdu.. ale doufám, že ať nakonec skončíme kdekoliv, tak to bude ta nejlepší varianta pro nás :)

      Vymazat
  11. krásný článek:) jsem ráda,že jsem tě začala odebírat!
    a víš co? to vše co jsi napsala je jako bych to psala sama! také sním o kavárničce, kde budu podávat skvělé kafíčko a domácí zákusky, s knihovničkou, samozřejmě :3 že budu mít nejlépe 3 děti, (2holčičky a 1chlapečka) a že jednou napíšu knihu! budu psát blog a nejlépe do časopisu:)
    páni, je úžasné najít někoho, kdo to má opravdu stejně!
    moc ti přeji štěstí,aby se vše podařilo!!! sny se plní! :3
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za krásný komentář! ♥
      Vážně? Tak to je úžasný, že se najde někdo, kdo to má stejně jako já, až neuvěřitelný :D Taky Ti moc přeju, aby se ti tvoje sny splnily :))

      Vymazat
  12. Kráásny článok. Je pre mňa fascinujúce počúvať druhých ľudí sny, pretože každého, koho sa opýtaš ti odpovie inak. Mne sa tiež veľmi páči predstava mojej vlastnej kaviarne, bolo by to skvelé a taktiež mám vždy v hlave aj srdci vieru, že raz ma niekto zastaví na ulici a povie: "sledujem tvoj blog a je naozaj skvelý!" To by bolo krásne, pretože ja nesnívam o tom, že budem mať spolupráce a veci zadarmo, ale o tom, že sa budem ľuďom páčiť a budú ma mať radi. :) Inak verím, že môj terajší priateľ je TEN a nič sa medzi nami nepokazí.
    Lily of the Valley

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také moc ráda poslouchám, o čem sní ostatní.. je to tak inspirující! :) Držím palce, aby ti to s kavárnou vyšlo a nic se nepokazilo s přítelem, určitě je to TEN pravý :)

      Vymazat
  13. Nádherný článok. Držím Ti palce hlavne v šťastí. Pretože to, že si šťastná vlastne znamená, že máš všetko po čom túžiš. ;) A dúfam, že si raz u teba dám tú najlepšiu kávu na svete. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju strašně moc! ♥ Budu se na tebe v kavárně těšit :)

      Vymazat
  14. To je tak krásný článek a hlavně ten poslední bod! Také chci kavárničku,takovou malinkou roztomilou kde se bude každý cítit jako doma :) Byla jsem na 3.týdny ve Skandinávie a je to tam neskutečný,rozhodně se tam vydej :) Tak doufám,že ti to všechno tak krásně vyjde♥

    ROSEMDAIRY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju strašně moc! ♥ Držím palce, aby ti to s kavárničkou vyšlo :)

      Vymazat
  15. Ne, že bych si to nemyslela už dávno, ale tenhle článek mi to jen potvrdil - jsi naprosto úžasný, hodný a upřímný člověk :) nádherný článek, to s tou kavárnou mě dostalo, je to nádherný článek a hned teď si někam napiš moje jméno a až jednou tu krásu otevřeš, tak mě seženeš a já tam budu 24 hodin denně, dobře? A s psaním to mám stejně, třeba si jednou navzájem vyměníme knížky! :) a štěstí a rodinu ti hrozně přeju, je to přece jenom to nejnejnejdůležitější :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je nejkrásnější komentář, co mi kdy kdo napsal, DĚKUJU! ♥ Dojala jsi mě k slzám a neskutečně strašně moc ti děkuju za tvoje slova :) Tvoje jméno si zapisuju a budu se na tebe strašně moc těšit! ♥

      Vymazat
  16. Hezky sepsané sny. Tak ať se ti splní. A vlastně - já bych tu kavárnu i Norsko brala taky (na psaní asi nemám talent a pokud jde o děti, tak už jsem skončila u jednoho ;-))
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Nádherný článek Domčo, tohle se ti opravdu moc povedlo :) ♥ Já bych také chtěla cestovat, to je snad jeden z mých největších snů! :) Štěstí a láska je potom samozřejmostí, které doufám, že se mi dostane :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  18. Super článek a skvělé citáty :) Já chci taky procestovat Norsko, je to nádherná země :)
    Simma Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, doufám, že procestuješ a kdo ví.. třeba se tam potkáme :)

      Vymazat
  19. Nádherný článek! Úplně jsi mě nabila pozitivní energií. S kamarádkou také sníme o své kavárně s knihovničkou a i klavírem:-) Hodně štěstí při hledání toho pravého a o knize také sním. Vlastně všechny ty největší sny mám stejné jako ty!:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem strašně moc ráda! :) Vážně? Tak to je skvělý, držím nám palce, aby nám to vyšlo :)

      Vymazat
  20. To jsou nádherné sny! Romantická představa kavárničky je úžasná, s kamarádkou jsme kdysi plánovaly něco podobného, kavárničku, čajovnu, prostor pro vystavování mladých/nových umělců.. Kdo ví, třeba jednou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Držím palce, aby vám to jednou vyšlo :)

      Vymazat
  21. Nádherný článok a krásne sny ! A dúfam, že to s vlastnou kaviarňou ti vyjde :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  22. Úžasný článok - veľmi inšpirujúci ❤
    Verím, že sa ti sen s kaviarničkou splní a ja do nej potom budem môcť chodiť a čítať tvoje knihy ❤
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
  23. Tak teď jsem v šoku jak jsou naše sny podobné :) Sním o kavárně, kterou jsme si chceme společně otevřít s mojí sestrou a sním o tom, že jednou napíšu knížku(a bude hříšně slavná). Z mých cestovatelských snů je to poslední dobou Švédsko, a nějak se od toho nemůžu odradit :D

    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  24. I love these quotes
    "Coffee is always a good idea", I can totally relate to that one haha
    Would you like to follow each other? GFC, Fb, Polyvore &/or G+?
    Let me know, would be wonderful

    Kisses
    x Isabelle | Outfit Van De Dag
    Facebook Page *Click*

    OdpovědětVymazat
  25. Skvelý príspevok. DOkonca máme spoločné sny. Tiež by som chcela napísať raz knihu, o čom však bude ešte netuším, pretože to čo čmáram teraz je nečítateľné :D

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem na tom podobně, sice mám v hlavě nějaké nápady, ale zatím spíš jen sbírám inspiraci :)

      Vymazat
  26. Veľmi pekne si to napísala tak úprimne zo srdiečka. Ja snívam o tom, aby som bola zdravá a šťastná. Lebo ak máš tieto dve najpodstaynejšie veci nič viac ti už v živote netreba. Aspoň u mňa je to tak. :)
    https://tobecreativehasnolimits.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥ Souhlasím s tebou, bez štěstí a zdraví by to nešlo :)

      Vymazat
  27. Neskutočne krásne napísaný článok :) Prečo práve Norsko? Máš k nemu nejaký špecifický vzťah? :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! ♥
      Já asi nedokážu říct ten jeden důvod, proč zrovna Norsko.. jednoduše to tak cítím, je to nádherná země a jakmile jsem uviděla fjordy v Norsku, věděla jsem, že to musím vidět na živo :)

      Vymazat
  28. moc se mi líbí to I WRITE TO LIVE AND... protože tak bych popsala všechny nás, co jsme psaním vlastně tak nějak až hezky jako cáknuté :D :)) úžasnej článek, úžasnej :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Do Norska beru krosnu taky, musím, to je snad můj největší sen. Zatím se mi podařilo být v Norsku jednou, tak ze čtvrtinky, bylo to opravdu jen na hranicích se Švédskem, ale našla jsem si tam takové místo, čirou náhodou, in the middle of nowhere, že vím, že se tam vrátit musím. Nikde jsem se necítila tak úžasně. Představu máš jinak krásnou a já i přeju, aby se ti splnila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? A to jsem si myslela, že jsem jedinej takovej "blázen" :D
      Děkuji moc! ♥

      Vymazat
  30. Naprosto skvělý článek! Moc moc moc ti přeji, aby ti to všechno vyšlo ♥ Mimochodem, Norsko bych také ráda navštívila.

    OdpovědětVymazat