F Nezbytnosti na letní výletování - Another Dominika

Nezbytnosti na letní výletování


Toto léto je zvláštní v mnoha směrech. Jedním z „důvodů“, proč jsem si vybrala jít studovat do Brna, bylo i to, že jsem si říkala, že Brno je na jižní Moravě, takže tam bude určitě teplo. Dva týdny jsem v červenci noc co noc mrzla v šortkách na spaní a v tričku s krátkým rukávem. Ne, že bych byla milovnicí horkých letních měsíců, ale troška sluníčka by mi nevadila.


Když jsem si vybírala věci na Zalando Lounge, automaticky jsem se nejdříve dívala na kampaně s šaty a sukněmi. Pokud nevíte, na jakém principu Zalando Lounge funguje, tak na stránce probíhají vždy několik dní kampaně s určitými značkami či oblečením/doplňky s určitým tématem v rámci kterých můžete sehnat značkové kousky za zlomek ceny. Pozor ale, pokud se Vám něco zalíbí, neváhejte a raději hned kupujte. 
Já jsem se pak ale zamilovala do croplé mikiny od Fila a říkala jsem si, že na večery ji využiji i během léta. To mě ale nenapadlo, že se stane jedním z mých nejnošenějších kousků i během dní. Víte co ale? Možná nám toto léto nahrazuje jaro, které většina z nás strávila zavřená doma, a tak díky tomu teď můžeme vynosit i všechny ty kousky s dlouhým rukávem - a proto si na žádný výlet nikdy nezapomenu zabalit i právě takovýto kousek.


Myslím a vlastně i doufám, že většina z nás prožije toto léto v Česku. A vzhledem k posledním pár dním doufám, že nás zas nezavřou doma. Zatím ale stále můžeme objevovat krásy našeho okolí. Nevím jak vy, ale já ať jdu kamkoliv, tak sebou tahám víceméně celý život. A žádný batoh pro mě není dostatečně velký. Tento od Anna Field ale zatím vypadá, že všechny moje nezbytnosti zvládne plus si k nim můžu přihodit i něco navíc. Značka ideál. 
Co v mému batůžku (nejen) v tomto období nesmí chybět, je antibakteriální gel na ruce. Já ho s sebou  sice nosila i před pandemií, ale až teď si nedovedu představit bez něj kamkoliv jít. Problémem u těchto produktů ale byl, že mi strašně moc vysušovaly ruce. Nedávno jsem ale objevila antibakteriální gel na ruce od Ziaji, který je na pokožce moc příjemný, lehce se rozetře a i přesto, že obsahuje alkohol, nedráždí mi ruce.


Ale asi tou největší nezbytností jsou pohodlné boty. Když se podíváte na tyto od MTNG, nejspíš si neřeknete, že to jsou ty nejpohodlnější boty na výlet, ale opak je pravdou. Prvních pár kroků sice bylo neohrabaných, ale díky zvýšené platformě po celé botě za chvilku přestanete vnímat, že vlastně chodíte "na podpatcích". Velkou výhodou oproti klasickým plochým sandálkům je i to, že z těchto bot nebudete mít ušpiněná chodidla.


A jelikož pocházím z jižních Čech, nemůžu si u tohoto článku odpustit vychválit právě tuto oblast. Pokud jste tady u nás ještě nebyli, možná je právě teď ten správný čas sem vyrazit. A pokud byste hledali inspiraci, co přesně tu navštívit, nedávno Weef svá dobrodružství z jižních Čech dokumentovala ve videích, jejich seznam najdete TADY.


A jaký kout ČR máte rádi vy? Bez čeho na žádný výlet nejedete?


CONVERSATION

42 komentářů:

  1. Boty jsou skvělý, batoh taky!! Mikiny obvykle nenosím, ale myslím, že nějaká stylová se hodí vždycky. :D :)
    Jinak děkuji za tip na Weef. Zkoukla jsem dvě videa, kde se věnuje dvěma mým domovům. Písku a Strakonicím. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Já sama jsem byla překvapená, kolik míst z jejích videí vlastně vůbec neznám :)

      Vymazat
  2. Ta zima mě letos taky trochu štvala, už to prostě chtělo sluníčko! Ale teď prozměnu nadávám na vedro, člověk si nevybere :D
    Jinak sis vybrala moc hezké kousky, nejvíc se mi líbí sandálky :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Během těch pár slunečních dnů jsem taky trošku na ty vedra nadávala, na druhou stranu bych je klidně brala zpátky, dneska jsem musela vytáhnout i bundu :/ :D

      Vymazat
  3. Moje výletová výbava obnáší turistický batoh (v něm mikina a nepromokavá větrovka) , trekové boty (podle trasy volím kotníčkové nebo nízké), trekové kalhoty s odepínacími nohavicemi a trekové hole. A šátek - buď na krk, když to fouká, nebo kolem čela, kdy to peče.

    OdpovědětVymazat
  4. No tak hlavně kapesníčky (přítel je alegik) a peníze samozřejmě :D Také doufám, že se situace nějak více nevyostří a proběhne to v pořádku. Mikča Ti moc sluší a máš pravdu, aspoň si teď můžeme užít to počasí, během kterého jsme museli být zavření doma :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kapesníčky to je nutnost vždy a všude :D Děkuju :)

      Vymazat
  5. Za ty boty obdiv. Já nedám žádný cenťák navíc pod patou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mívala jsem to dost podobně, ale vše je o zvyku :) Naopak si teď užívám, že jsem vyšší :)

      Vymazat
  6. Moc pěkný článek a nezbytnosti :) Takový baťůžek se vždycky hodí, mám podobný :) Elegantní a přitom pratický na malé výlety :) Akorát na výlet vždy beru tenisky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) Moc se mi na batůžku líbí, že vypadá elegantně, ale zároveň si ho dovedu představit i na procházku do lesa ;)

      Vymazat
  7. Dlho predlho som batohy nemohla ani vidieť, no počas zimy som si kúpila malý batoh do práce, aby som veci nemusela nosiť stále v plátenke, a teraz naň nedám dopustiť!
    A na kanál určite mrknem!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "5 MUST READ TIPS FOR NEW VEGANS"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme na tom podobně! :) Po gymplu jsem se nemohla dočkat, až odhodím batohy a začnu nosit jen kabelky a teď se k batohům opět vracím :)

      Vymazat
  8. Tak ta mikina je vážně top! Když trend crop mikin začala, říkala jsem si, jaká je to šílená blbost, vždyť k čemu mi bude krátká mikina, když mi bude stejně zima. :D Nakonec už mám ve skříni dvě a jsou to snad dvě nejvíc nošené věci, protože tady v Bulharsku večer už pěkně fouká, ale zároveň je pořád teplo na klasickou mikinu. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně ti rozumím! :D Taky mi to přišlo jako blbost, ale už jich mám ve skříni několik :D Ke kalhotům s vyšším pasem jsou naprosto top :)

      Vymazat
  9. Mikina ti strašně moc sluší :) A souhlasím, nejkrásnější jsou u nás opravdu Jižní Čechy :)<3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  10. Zbožňuji Šumavu, jezdím tam už od dětství k příbuzným a je to moje srdcovka. Jinak já radši ty klasické sandálky - tenká podrážka, takže cítím podložku, což je pro mě jako pro fyzioterapeuta důležité :) Nikdy nikam bez pití!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pití jsem se už také naučila nosit všude s sebou :)

      Vymazat
  11. Fila mikina je krásna, už dlho po nejakej pokukujem :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  12. Jéé, to je fajn, že sis našla věci jako dělané na výlety!
    Já na nás byla úplně pyšná, když sem Weef začala jezdit, vlastně ani nevím proč :D :D Přišlo mi to ale skvělé :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme měly dost podobně :D Taky mi to přijde skvělé, že to objevovala zrovna tady u nás :))

      Vymazat
  13. Jižní Čechy mám moc ráda a mám tam kamarádku, takže se tam párkrát do roka podívám :) Zrovna teď v srpnu se chystám a těším se na výlety v okolí, protože jak památky, tak i příroda jsou tam nádherné :)
    Navíc já jako Pražák oceňuji ten naprostý klid, co tam je :D

    OdpovědětVymazat
  14. Baťůžky na vyletování jsou opravdu moc super! Tyjo ty sandálky jsou krásné, ale já radši volím kecky nebo tenisky :)

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) Kecky u mě většinou také vedou, ale toto léto i čím dál raději nosím právě i sandálky :)

      Vymazat
  15. Ten batůžek je moc krásný, elegantní. A já v Jižních Čechách byla právě v červnu a na video od Weef jsem se koukla. Dokonce jsem právě jeli na jednu z řícenin a byla z neznámého důvodu zavřená a přitom na tu jsem se fakt těšila! :-D :-) Ale jinak je tam opravdu krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je :)) Jsem moc ráda, že se ti v jižních Čechách líbilo! :)

      Vymazat
  16. Pekný článok. Ja si na výlety beriem skôr botasky alebo tenisky. Nejaký topánky na platformách som ešte neskúšala.

    CHLAPEC ALEBO DIEVČA? BUDE TO 5 CHLAPČEK?

    OdpovědětVymazat
  17. super článek a ten baťužek ten je :) na Lipně je krásně :)
    moc mě zaujala tvoje webová stránka přidám si tě :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já miluji tento typ mikin! :) Baťůžky zbožňuji, ale tento není úplně můj vkus a botky jsou pěkné. :) Páni, já se do Jižních Čech chci strašně moc podívat a věřím, že mi to jednou už vyjde! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je také zamilovala! :) Snad se do jižních jednou vypravíš :)

      Vymazat
  19. Přesně nějaký takový elegantní batůžek bych potřebovala :) Batohy nosím raději než kabelky a když si chci vzít něco elegantnějšího na sebe, tak se mi k tomu moje batůžky prostě nehodí. Boty jsou také nádherný a tenhle styl bot na klínku mám ráda, a jelikož měřím 160 cm, tak se mi boty s vyšším podpatkem prostě hodí :D
    Eli and Travel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to dost podobně, i proto jsem ráda za tento batůžek, který je spíše elegantní, ale dovedu si ho představit i do sportovna :)

      Vymazat
  20. Krásný výletní outfit. Ten batoh je obzvlášť nádherný. Ale moc ti nevěřím, že se na těch botách chodí pohodlně :D Já bych si na nich maximálně hnula s kotníkem, ale asi jsi šikovnější. :)
    Od myšlenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) ..první krůčky byly nejisté, ale tím, jak je ta platforma po celé podrážce, tak se na nich opravdu chodí pohodlně :)

      Vymazat
  21. Thank you for sharing this wonderful post keep your awesome work
    I have many hobbies. I love to travel and read. But my favorite hobby is cooking. Let me tell you why! First, I'll tell you a little bit about why I started cooking. Secondly, I'll give you some information about what I like to cook. Third, I will say how I use the vietnamese food for cooking.

    When I started cooking, I was 10 years old. My mom wants me to be a chef. She has always believed that girls have to make different types of food, because one day they will get married. In my country, it is normal for girls not to cook. I feel lucky because I can cook many dishes. Now that I cook some of the dishes my children and husband love, I become happy and proud of my mother and myself. i am a food blog

    OdpovědětVymazat