F O tom, jak rychle se všechno mění - Another Dominika

O tom, jak rychle se všechno mění

Mám pocit, že poslední dny kolem mě jen sprintují a já nestíhám vůbec nic.
A mám pocit, že to není jen pocit.
Na jednu stranu je to fajn, konečně mám pocit, že žiji a že jen tak nepřežívám. Z různých důvodů, o kterých se mi psát nechce, moje poslední dvě léta nebyla nic moc. Bála jsem se, že toto léto bude podobné. Nechci to zakřiknout, ale zatím to vypadá, že bude úplně jiné.

Zdroj

V tomto článku jsem psala o svých strašácích.
Na jinou kolej jsem už pár dní přestěhovaná a zatím to vypadá, že jsem na spolubydlící měla až neuvěřitelné štěstí. Jediné, z čeho jsem za začátku byla hodně rozpačitá bylo to, že už se znaly a tím pádem jsem si tam připadala navíc jako takový vetřelec. Ale myslím, že už si to nějak sedlo, navíc jedna z nich se za dva týdny vystěhuje a budeme tam tak snad jen ve dvou.
Už za dva dny nastupuji na praxi. Doteď jsem se nevzpamatovala z toho, jak se to najednou seběhlo tak moc rychle. Ještě před pár dny jsem neměla vůbec nic a najednou už budu začínat. Navíc na místě, o kterém jsem jen snila a nikdy by mě nenapadlo, že si tam jednou vyzkouším pracovat. A i když mám strach, tak jsem spíš jen nadšená, že už to snad vyjde a že to bude znamenat další splněný krok k mému cíli - k dokončení studia.
A s dokončením studia souvisí i diplomka. Konečně se mi podařilo domluvit se s vedoucím a měli jsme online meeting. Po té, co jsem se od něj dozvěděla, že vlastně zkoumám novou oblast, kterou se ještě nikdo v ČR nezabýval, o které on sám toho moc neví a že je tedy vlastně na mně, abych si našla zdroje a zpracovala to, myslela jsem, že končím. Ale to, co už mám, není tak špatné, vlastně je to spíš hodně dobrý a teoretickou část už mám tak z 90 % hotovou, během léta začnu s praktickou částí, v září dostanu zápočet a pak už bude zbývat "jen" diplomku dopsat a obhájit.
I jen jak to teď píšu, dochází mi, že ten konec mých studií se neuvěřitelnou rychlostí blíží. Že už to není jen neurčitý bod v budoucnosti, ale něco, co nabývá konkrétních rozměrů a co opět všechno změní. A jsem hodně zvědavá, jak to všechno bude vypadat třeba za rok. Až snad budu sedět u sebe doma ve vlastní domácnosti. Ať už to bude kdekoliv.

Ale zpátky do přítomnosti. Je sobota odpoledne a já už úplně odpadla. Nejradši bych celý den jen ležela a dívala se na seriál. Řekla bych, že na mě jde můj každoroční přednarozeninový splín. Příští týden mi je 25, čtvrt století, naprostá šílenost. Vždycky jsem si myslela, že můj život v pětadvaceti bude vypadat úplně jinak, než vypadá teď. Ale hádám, že všechno má svůj čas.
A ten můj snad teprve přijde.

A jak teď čas vnímáte vy?

CONVERSATION

29 komentářů:

  1. Jsem ráda, že sis se spolubydlícími sedla a doufám, že tam alespoň přes to léto zůstanete jen ve dvou! :)
    Jééé, vysněná praxe! Ať se ti tam líbí a nezklame tě to!
    Kamarádka také píše diplomku na téma, kterým se ještě nikdo nezabýval a vlastně ho vymyslel její vedoucí.. jsem na to zvědavá, jak jí to dopadne a na co přijde :) Třeba jednou bude podepsaná pod významný vynález :) a třeba i ty! :)
    S tím přednarozeninovým splínem mi úplně mluvíš z duše.. Mám to stejně. Své narozeniny nesnáším, během narozeninového dne mám akorát deprese ze svého věku, také mi bude 25, a už to není ani za měsíc. No achjo.

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Moje téma také vymyslel vedoucí, i proto mě tak překvapilo, když mi řekl, že o tom vlastně nic moc neví ;) Ale snad to mně i tvé kamarádce nakonec :)
      Konečně někdo, kdo také nesnáší své narozeniny! Teda ne že bych ti to přála, že je nemáš ráda, jen je fajn vědět, že v tom nejsem sama..

      Vymazat
  2. Držím ti moc palce, aby vše dopadlo, jak má :) S tím časem to mám úplně stejně...

    OdpovědětVymazat
  3. Mně čas nějak strašně letí. Narozeniny taky nijak nemiluju, na oslavy si nepotrpím. Splín jsem z nich ale neměla nikdy - a to už za sebou mám mnoho vyšších kulatin než je 25. Prostě to beru, jak to přichází.
    Držím palce, ať ti všechno vychází - praxe, diplomka i život vůbec.

    OdpovědětVymazat
  4. Po maturitě mi čas utíká neskutečnou rychlostí. Je to včera, co jsem začala vš a za měsíc už budu mít státnice. Super, že Ti vyšly spolubydlící, to je vždycky dobře. Když jsem bydlela na kolejích, neměla jsem takové štěstí a bylo to spíš utrpení :/ :D Hodně zdarů v dokončení diplomky ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Držím ti palce na státnice, věřím, že je zvládneš! :)

      Vymazat
  5. Je super že ste si so spolubývajúcou sadli. Ja som vždy chcela ísť niekde na intrak a hlavne na vysokú školu, len sa to nepodarilo. Držím prsty s tou diplomovkou.

    MÔJ DRUHÝ TRÍMESTER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Mrzí mě, že se to nepodařilo, ale určitě máš spoustu jiných zážitků :)

      Vymazat
  6. Držím palce ať diplomku zvládneš. Ve škole mi ten čas tak rychle neubíhal, ale jakmile jsem začala pracovat, tak šel jeden den za druhým.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Mně ten čas ubíhá rychle i ve škole a nějak si nedovedu představit, jak rychle poletí, až budu pracovat..

      Vymazat
  7. Držím ti moc palce. Mě moc čas neubýhal, když jsem byla puberťačka. Nebo jsem to asi nevnímala, nevím. Ale od té doby, co pracuji a mám manžela, čas letí jako blázen. V rodině mi odcházejí moji milovaní a já to nějak nezvládám a nedokážu se s tím smířit. Čím dál tím víc mě to stresuje. Vím, je to život, ale je tak rychlý a nespravedlivý....
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To máš bohužel pravdu, až poslední dobou víc vnímám, že lidé odcházejí a je pro mě těžké to nějak zpracovat.. Bohužel je to něco, co k životu patří..

      Vymazat
  8. Šílené, jak vše letí, to ano! :) A jak se vše moc mění! Taky se mi nechce věřit, že za rok končím bakalářské studium a tak. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala bych, že rok je ještě dlouhá doba, ale tím, jak všechno rychle letí, je mi jasné, že za chvilku budeš na blogu psát o tom, že jsi bakalářka :) Budu držet palce! :)

      Vymazat
  9. Fuha je to šílený, když to takhle napíšeš. Samotnou mě čeká správně za rok ukončování magistra, ale budu nejspíš prodlužovat, protože se mi ještě diplomka a to co mě čeká po vysoké, fakt nechce zatím řešit. Ale tobě držím palce. Věřím, že praxe bude super, určitě získáš nové zkušenosti, které se ti jednou budou hodit. Alespoň já to tak na obou dvou stážích měla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, zatím to vypadá, že praxe super bude :) Taky se mi zatím moc nechce řešit, co bude po vysoké, na jednu stranu by bylo fajn aspoň trošku vědět, co bude dál, na druhou stranu je mi jasné, že i kdybych se snažila sebevíc, tak si to stejně nenaplánuju ;)

      Vymazat
  10. Přeji hodně štěstí s diplomkou :) Nepřemýšlíš vlastně o doktorátu? :) A k nadcházejícím narozkám přeji všechno nejlepšííí 🎂🎈

    Shades of Silvie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Nn, nepřemýšlela :) Akademická kariéra mě neláká a upřímně bych už spíše chtěla svoje studentská léta uzavřít :)

      Vymazat
  11. Môžem len potvrdiť, že ukončenie štúdia priletí strašne rýchlo. Ja som na konci bakalára, v septembri ma čakajú štátnice a netuším, kam sa tie tri roky podeli.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  12. Jooo, jooo, já si taky vybrala dost specifické téma. I s pár problémy se mi to ale podařilo zvládnout. A čtvrt století jsem taky vnímala hrozně. Ale pořád se máme líp než generace před námi, takže hlavu vzhůru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že jsi to zvládla :) To máš naprostou pravdu, ale zas každá generace má svoje specifické starosti ;)

      Vymazat
  13. Držím ti palce, nech všetko dopadne, čo najlepšie! :) Mňa čakajú štátnice a bakalárka až o rok, no aj tak ten čas veľmi rýchlo ubehol.
    A ak si tie narodeniny už mala, tak všetko len to najlepšie ti želám! Verím, že si ich pekne oslávila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ Budu držet palce, aby si školu úspěšně dokončila :)

      Vymazat
  14. Paráda, budu držet palce se studiem!
    Nikdy jsem si nepředstavovala svůj život v určitém věku, na tohle jsem příliš velký pragmatik a realista - nikdy není nic tak, jak bychom plánovali, ale zároveň je vše tak, jak má být :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) ..to máš pravdu.. Já sama nikdy neměla budoucnost do detailů naplánovanou, ale aspoň nějaké ty základní obrysy ano ;)

      Vymazat
  15. yes everything takes time as Hong Kong this season is going to be high in everything like technology, food , fashion.

    OdpovědětVymazat