F Věci, co občas utiší chaos - Another Dominika

Věci, co občas utiší chaos

Ráda bych napsala, jak sluneční paprsky působí jako balzám pro moji duši a že ten chaos z minulého článku pominul. Ale není tomu tak. Ne, že bych se nesnažila, aby zmizel, jen se mu u mě nejspíš líbí natolik, že se mnou chce ještě nějakou chvilku zůstat. Asi to tak má být. 
A tak se snažím dělat to nejvíc, co můžu. Ne, že by se mi do něčeho nějak extra chtělo, ale i přesto se snažím ve svých chaotických dnech najít nějakou rutinu činností, které mi odvádějí myšlenky. A možná, že tohle období působí tíživě i na někoho jiného. Nejsou to žádné převratné činnosti, ale pro případ, kdy by byl někdo stejně ztracený, je fajn si je stále připomínat.

Zdroj

Číst si
Celou karanténu čtu jen romány od ženských autorek z 19. století. Přijde mi až fascinující, jak se hlavní hrdinky vyrovnávají s každodenními starostmi a myslím si, že mnozí z nás by se od nich mohli učit. Brzy se můžete těšit na článek s romány od Jane Austen, momentálně mám rozečtené Malé ženy.

Jóga
I když vím, že mi jóga pomáhá, pravidelně mám problém se k ní donutit. Obalamutím sebe samu tak, že se převléknu do sportovního oblečení, rozložím si podložku a většinou mi to pak už nedá a jógu si zacvičím. Ale není na škodu se třeba jen protáhnou, cokoliv, abyste si uvědomili vlastní tělo, sami sebe.

Blog
Upřímně si už nedovedu představit, že bych blog neměla. Je to takové moje bezpečné místo, kde se většinu času cítím dobře. A myslím si, že je důležité, aby každý z nás měl nějaký svůj koníček, který nás přivede na jiné myšlenky.

Čerstvě nalakované nehty a umyté vlasy
Je k tomu něco potřeba dodávat? Vždycky mám pocit, že jsem jako nový člověk, odhodlaná překonat další den. 

Hudba
Když si nečtu, neučím se nebo se nedívám na film, musím mít neustále něco puštěného. Snažím se vyhýbat smutným písničkám a srdcevroucím písničkám (i když i na Coldplay došlo a to ani nezmiňuju období, kdy jsem si neustále dokola pouštěla Kurtizánu a Hvězdáře od UDG nebo Apolináře od Mandrage).
Song No. 1, který mi vždycky zlepší náladu, je Can´t stop the feeling od Justina Timberlaka, ale poslední dny hodně poslouchám i Sigrid nebo Vance Joy.

Reality show
Moje guilty pleasure. Když to na mě přijde, jsem schopná se dívat na Výměnu manžele, Prostřeno, Popelku, Farmář hledá ženu a zakončím to MasterChefem. Teď jsou mými oblíbenci Tlouštíci na Primě.

Zdroj

+ věci, co mi nepomáhají
Poslouchat jednu písničku pořád dokola a přitom hrát Solitaire.
Projíždět Instagram.
Číst a sledovat zprávy.
Filmy/seriály z teen prostředí, kde hlavní hrdina/hrdinka zemře. 
Koukat celou noc do stropu.
Diplomka. 

A co drží nad vodou Vás?


CONVERSATION

40 komentářů:

  1. K těm nehtům a vlasům bych snad i doplnila čerstvě oholené nohy, haha. :D :) Jinak hudba mě teď taky doprovází každý den, není skoro chvíle, kdyby mi něco nehrálo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrá připomínka :D ..s hudbou to mám úplně stejně :)

      Vymazat
  2. Joo reality show je dobrá guilty pleasure, každý se na ně občas rád podívá :D Jane Austen jsem četla před pár lety, bylo to fajn počtení :) U mě jsou to ty knížky, úklid doma nebo vymýšlení různých vylepšováků doma, hudba (dost poslouchám rádio teď), cvičení, který ale dost flákám (ale vymyslela jsem novou taktiku, stáhla jsem si oblíbený nabušený písničky a na ně se to cvičí hned líp :D), a pak taky ten blog. Přesně jak píšeš, místo, kde je člověku dobře... S tím Solitaire jsi mě pobavila, to jsem nehrála ani nepamatuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je asi pravda :D Já jsem na ně dřív nikdy moc nebyla, ale čím jsem starší, tím jim propadávám víc a víc :D Také jsem knížky od Jane Austen četla před pár lety, od té doby jsem se k nim nedokázala vrátit až doteď :) Jsem moc ráda, že sis taky našla to svoje :)
      Já jsem Solitaire hrála naposledy snad na základce.. a pak jsem v notebooku hledala Skype a přitom jsem objevila i Solitaire a už jsem mu znovu propadla :D

      Vymazat
  3. V takej situácii je najlepšie celkovo spomaliť; a presne tak, ako si opísala — spraviť si čas pre seba, počúvať obľúbenú hudbu, čítať si alebo pustiť oddychový seriál ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "DIY NATURAL FACE MASKS (THAT ACTUALLY WORK)"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak ♥ Jen je pro mě obtížné si odpočinek dovolit, neustále mám v sobě pocit, že bych měla dělat něco produktivního, ale snažím se na tom pracovat :)

      Vymazat
  4. Jo, jo... umyté vlasy. To se snažím dodržovat, jak jen to jde. Abych se cítila jako člověk.
    A s jógou to máme stejně. Já mám dokonce i nakreslené cviky, sestavu, podle které cvičím. Když není úplně nálada, snažím se alespoň o pozdrav slunci. :) Ale tedy... do cvičebního se nepřevlékám. Ale není to vůbec špatný tip. :)

    Krásně shrnuto!

    Co se mě týče, já se právě díky home officu zase vrátila víc k blogu a k psaní. Konečně. Vlastně... skoro po několika letech. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se snažím, abych si myla vlasy alespoň obden, i když se mi občas fakt nechce, kord když vím, že je stejně celý den budu mít zamotaný v drdolu :D Ale i tak se cítím líp, když vím, že v tom drdolu jsou vlasy umyté :)
      Děkuju :) Jsem ráda, že ses vrátila k blogování, doufám, že už u toho zůstaneš :)

      Vymazat
  5. Tak s těmi věcmi, které nepomáhají, to mám podobně. :D
    Jinak nikdy mě to nenapadlo, až teď, že opravdu ty ženské romány z 19. století mohou být opravdu skvělé čtivo a že bych si možná taky nějaký měla přečíst. Ono člověku moc nepomáhá, když čte něco děsně dramatického nebo děsně dobrodružného nebo zas až moc romantického. Jane Austen je vlastně asi takový ideál, protože hlavní postavy nemají žádné závažné starosti, jen jsou nějak uvězněny ve svém životě, ve své době, ve své společnosti... jako my, ostatně. :)

    Držím palce, aby bylo líp, a klidně příště udělej nějaký playlist! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi úplně nádherně shrnula :) Vlastně možná právě to se mi na knížkách od ní líbí. Je zvláštní, že když je teď čtu znovu po několika letech, tak mi předávají něco úplně jiného než předtím :)
      Děkuju ♥

      Vymazat
  6. Mě nejvíce drží nad vodou hudba. Když mi je nejhůř, pustím si svou oblíbenou a zpívám si. Taky se skvěle odreaguji u omalovánek nebo u nějakého kreativního tvoření.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zpívám taky moc ráda :)) ..ale jen tehdy, když jsem sama doma, "zpívám" hrozně falešně, tak nechci nikoho zbytečně dráždit :) Omalovánky jsou super, jen já mám problém, že mě to spíš stresuje než uklidňuje ;)

      Vymazat
  7. Haha, reality show jsou i moje guilty pleasure :D Jsem tím vyhlášená! Za karanténu jsem zkoukla Experiment 21 (nic, co bys musela vidět), Too hot Too handle a teď se dívám na Kdo zvítězí v divočině? Jinak mi hrozně pomahájí procházky!

    OdpovědětVymazat
  8. Musím se smát jak to mám podobné. I když - o józe stále jen přemýšlím a sem tam zkouknu jogové video. A moje reality show No.1 je Survivar.

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem utahaná z práce, tak detektivka nebo MasterChef v bedně a k tomu čokoládová pěna a občas sklenička Legendária (vím, ani pěna ani rum linii neprospívají, ale jsou taak dobré). Pak blog, moje sbírka čajových přebalů, knížky (po hříchu taky hodně detektivky).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MasterChefa miluju, zlepšuje mi každou středu :) ...důležité je, že ti to chutná ;)

      Vymazat
  10. Seriály, hudba, sluneční paprsky, rozkvetlé jarní květiny, pučící stromy a upřímně mi dělá lepší den i to, když jdu jednou za týden do obchodu a můžu si dát na oči řasenku :D

    OdpovědětVymazat
  11. já se zavřu do kuchyně a peču nebo vařím :D Když mám takovou náladu, že jsem líná a nic se mi nechce, tak sáhnu po knížce nebo jedu na mobilu Hay Day, u který vydržím dost dlouho :D a pak taky nová závislost Tik tok, stáhla jsem si ho jeden den z nudy a když už na něj vlezu, tak se nemůžu odtrhnout
    Také jsem si teď nakoupila nějaká semínka, sazenice a objednala si truhlíky, které by měly následující týden přijít a budu pěstovat rajčata, jahody, mrkev, ředkvičky a mám zasetou mátu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem včera vařila zeleninové kari a naprosto jsem si u toho odpočinula :D Tik toku jsem (zatím) nepropadla, asi se bojím, že bych pak u něj trávila zbytečně moc času..
      Ať se ti pěstování daří! :)

      Vymazat
  12. Na reality show koukám na netflixu, tam se najde plno věcí :D :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím :D I proto Netflix nemám, je mi jasné, že bych u ně trávila strašně moc času :D

      Vymazat
  13. Dokáži se ztotožnit se všemi tvými typy až s koukáním se na reality show a s čerstvě nalakovanými nehty :) Mě ještě pomáhá psaní, kreslení, nebo kromě jógy klidně i dynamičtější cvičení jako je HIIT nebo silový trénink, při kterém prostě vypnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super :) Psaní mi obvykle také pomáhá, ale poslední dobou mám problém se soustředit a napsat pár souvislých vět..

      Vymazat
  14. Moc pěkné tipy! Taky si ráda čtu a pak jsem fascinovaná, co třeba hrdinové z knih vydrží! Nebo knížky na seberozvoj :) Pak mi taky pomáhá nějaká veselá hudba, smutné písničky přesný opak jak u tebe... Mne ještě nekdy procházka po přírodě, to je pro mě balzám, taky když se donutím k nějakému cvičení nebo třeba pečení a kreslení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) Mám teď rozečtené Malé ženy a její hlavní hrdinky mi v mnohém otevírají oči. Vím, že to zní možná zvláštně, ale je to tak a vůbec jsem to od knížky nečekala :) Seberozvojové knížky mám také ráda, ale ale teď bych se na ně nedokázala tak úplně soustředit :)

      Vymazat
  15. Mám to dost podobně. Nejvíc mi pomáhá běhat, cvičit a nebo taky jóga. Snažím se něco dělat. Škola mě k tomu vlastně dost nutí.
    Nejradši bych ale ležela v posteli a jen čekala, až bude líp. Nemám absolutně na nic náladu.
    A věci, které ti nepomáhají, jsou přesně ty, které nepomáhají mně. Mám taky talent poslouchat písničky a hrát Solitaire, nedávno jsem koukala na Půlnoční lásku, je to sice krásný film, ale absolutně splňuje tvůj popis, takže jsem hrozně dlouho brečela. A diplomka? Minulý týden jsem psala jednomu učiteli od nás, jestli si mě vezme pod svá křídla, ale zatím neodepsal.

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se snažím něco dělat, nejradši bych ale také jen ležela a čekala, až se to všechno vyřeší za mě.. Držím palce, aby ty vyučující na mail ještě odpověděl :)

      Vymazat
  16. V tejto situácii ma drží jednoznačne beh (čomu sama dodnes neverím), jóga, meditácia a hlavne spomalenie všetkého. Nikam sa neponáhľam (popravde ani nie je kam) a som úplne vyrovnaná so všetkým a hlavne mám čas na seba :) Nádherný článok, ďakujem zaň!

    Viki z blogu BarsVee🌸

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za komentář :) Je super, že jsi dokázala zpomalit a soustředit se více na sebe :)

      Vymazat
  17. Blog a hudba jsou u mě také zaručeným receptem na klid v duši! :D

    OdpovědětVymazat
  18. Suhlasim skoro so všetkým, okrem jogy a reality show... Jogu nepraktizujem - nebavi ma, radšej si zacvičim inak... to ma nakopne, povzbudi a ked vidim vysledky, tak ešte viac... A reality show ma skor rozčuluju, a pride mi to ako strata času sledovat také programy. Radšej si budem čitat, alebo robit čokolvek ine.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si taky k józe musela najít svojí cestu, ale vlastně díky tomuto období jsem se k józe vrátila, je to jedna z mála věcí, která mě dokáže opravdu zklidnit :)

      Vymazat
  19. Seznam věcí, co nepomáhá, mě pobavil. Zvlášť ten Solitaire. :D

    Přiznám se, že v situaci, co teď řeším, je karanténa asi to nejmenší, jenže já mám práci a podporující rodinu, všichni jsme zdraví... Každá jsme v jiné situaci, máme jiné starosti a každá se s nimi vyrovnáváme, jak nejlépe umíme. Taky mi pomáhá čtení a cvičení, ještě mě těší dělat si pořádek ve věcech (vyčistila jsem počítač, prošla fotky), vést bullet journal, ale naopak třeba na kreativní činnosti vůbec nemám chuť, tak se k nim nenutím.

    Drž se, Domi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Naštěstí se už poslední dny cítím aspoň o něco lépe :)
      Mrzí mě, že nejspíš řešíš nějakou těžkou situaci, ale věřím, že ji zvládneš, nejsi na to sama :) S kreativními činnostmi mám také problém, vlastně mi poslední dobou nejde moc ani poskládat věty dohromady, což se projevuje i v tom, že nejsem neschopná psát diplomku a pak jsem z toho ve stresu ještě o něco více.. Ale pořád neztrácím optimismus, že bude lépe :)

      Vymazat
  20. Jé, dneska už je vlastně pátek, takže vyšli Tlouštíci! :D Spolu s prostřenem je sleduju :D Ale to je tak jediné :D Já si teď oblíbila ranní běhání bez lidí a je to úplně super. Škoda jen, že dneska prší :/

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo na Tlouštíky kouká :D Já jim vždycky strašně přeju, aby se jim to podařilo a byli šťastnější :))

      Vymazat