F Sekáčové úlovky X. - Another Dominika

Sekáčové úlovky X.

Když jsem přemýšlela, jaký článek dneska vydat, tento se sekáčovými úlovky byla jasná volba. Jasně, teď jsou všechny obchody zavřené, takže i kdyby někoho z vás tento článek namotivoval k tomu, aby jste se do nějakého zašli podívat, nemohli byste. Měla jsem ale náladu právě na nějaký oddychový článek. Upřímně toho za posledních 13 dní mám už dost. Už týden beru antibiotika, které mi nezabírají. Dneska jsem byla na testech, jestli nemám koronavirus a pokud test bude negativní, budu moc konečně navštívit lékaře osobně a snad se dozvím, co mi je, případně dostanu vhodné léky. Uvidí se.
A moc doufám, že vám se daří lépe.



Chvilku jsem přemýšlela nad tím, jestli v těchto článcích chci pokračovat. V tom minulém roce mi nákupy v second handech tak trošku přerostly přes hlavu a chvilku jsem měla i období, kdy jsem si chtěla něco koupit jen proto, abych měla co dát do sekáčových úlovků. Nechci se zpátky do toho zamotat. 
Ale přesto věřím tomu, že podobné články mohou být skvělou inspirací pro to, co všechno v second handech můžete najít a že stojí za to jim dát šanci. Zároveň mi i tyto články pomáhají v tom, abych měla přehled, co všechno jsem si koupila. Vím, že jsem na začátku února psala, že chci nakupování v second handech omezit, ale nějak se stalo, že jsem poměrně rychle shromáždila kousky na další sekáčové úlovky. Změna je ale v tom, že nad každým kouskem jsem skutečně přemýšlela, zmýšlela jsem se nad tím, jestli se ke mně a do mého šatníku hodí a  hledala jsem jeho materiál. Jsem ráda, že drtivá většina kousků, které jsem si zkoušela, jsem nechala v sekáči a odnesla jsem si domů pro mě jen ty top věci, u kterých jsem si byla jistá, že je budu nosit.

Modrý kabátek
Mám téměř ten stejný v černé barvě, do kterého jsem se tenkrát zamilovala na první pohled a podobně tomu bylo i s tímto. Na první pohled mě zaujala jeho barva - tmavě modrou jsem si poslední dobou zamilovala.

Only, 39 Kč (Brno - Genesis na Josefské (u OC Letmo))

Zelený šátek
Šátek je kousek, který v mých sekáčových úlovcích můžete vidět úplně poprvé. Mně stačilo kolem něj jen jednou projít a nemohla jsem ho tam nechat. K černému křiváku bude úplně top.

???, 69 Kč (Brno - Textile house Poštovská)

Proužkovaná košile
Nad koupí této košile jsem chvilku váhala, protože vím, že nejsem úplně košilový typ. Ale něco se mi na ní strašně moc líbilo, už v kabince jsem ji dokázala nastylizovat na 5 způsobů a představila jsem si ji v několika outfitech. Bylo mi jasné, že kdybych si ji nekoupila, litovala bych. Je z neskutečně příjemného materiálu, je lehce oversize a velmi variabilní.

GAP, 28 Kč (Strakonice - "hrabák" na mostě)

Tričko Levi´s
Určitě jste zaznamenali vlnu popularity trička od značky Levi´s. Ani mě neminula, ale místo toho, abych si okamžitě nějaké koupila, jsem doufala, že si ho někdy najdu v sekáči. Upřímně jsem tomu ani já sama nevěřila, že by se mi to někdy podařilo a ještě den předtím, než jsem ho našla, jsem se na internetu dívala po nějakém, které bych si objednala. Když jsem v hrabáku uviděla toto, ani jsem tomu nevěřila, popadla jsem ho a byla jsem nejšťastnější. Je pohodlné, příjemné a je to úlovek, na který jsem mega pyšná.

Levi´s, 25 Kč (Strakonice - "hrabák" na mostě)

Tílko na léto
Bylo další láskou na první pohled a dotyk. Moc se mi líbí barevná kombinace, která mi neskutečně pasuje a už teď se těším na léto, až tílko vynosím.

Dorothy Perkins, 20 Kč (Strakonice - "hrabák" na mostě)

Nike mikina
Když jsem uviděla tuto mikinu v second handu na ramínku, vůbec jsem neváhala, popadla jsem ji a bez zkoušení rovnou zamířila k pokladně. Má krásnou barvičku, je příjemná a navíc je od mojí oblíbené značky.

Nike, 39 Kč (Brno - Genesis na Josefské (u OC Letmo))

Úplnou náhodou jsem šla kolem second handu, kde měli výprodej - kus za 10 Kč. Nečekala jsem, že bych v něm mohla něco najít, ale nakonec mi to nedalo a zašla jsem do něj. Samotnou mě překvapilo, že jsem si zkoušela hned několik párů bot a spoustu oblečení, ale jsem na sebe pyšná, že jsem se nenechala pobláznit cenou a koupila jsem si jen 3 věci, do kterých jsem se zamilovala na první pohled.

Černý delší blazer
Tohle byla láska na první pohled a dotyk. Zaujal mě především atypický střih, který ozvláštní každý outfit a materiál - 100% lyocell. Pokud se trošku zajímáte o materiály, tak určitě víte, že lyocell patří k těm lepším a udržitelnějším materiálům.

H&M, Conscious, 10 Kč (Strakonice - na Velkém náměstí "po schodech nahoru")

Světlá mikina
Další kousek, který je variabilní, pohodlný a zároveň díky zlatým ozdobám v oblasti klíčních kostí i elegantní. Vůbec jsem nechápala, proč si zrovna tento kousek nikdo přede mnou nekoupil, protože mikinka je opravdu jako nová.

Promod, 10 Kč (Strakonice - na Velkém náměstí "po schodech nahoru")

Kožené hnědé boty
Doteď nevěřím, že jsem tyhle boty koupila za 10 Kč. Už dlouhou dobu jsem sháněla hnědé boty na podzim a jaro, které by byly elegantnější a na menším podpatku, ale nikdy by mě nenapadlo, že ten dokonalý pár pro sebe najdu v second handu a ještě v době, když v něm měli výprodej. Boty jsou neskutečně pohodlné, elegantní, krásné a kožené, takže věřím, že mi pár let vydrží. Nechápu. Miluju.

Jana, 10 Kč (Strakonice - na Velkém náměstí "po schodech nahoru")

Hnědá bundička
Tato bundička byla další láskou na první pohled (kolikátá v tomto článku už?). Pamatuju si, že ještě tři roky zpátky jsem v podstatě neměla žádnou bundu na jaro. Bylo to hrozný a každý den jsem byla zoufalá z toho, co si mám vzít na sebe. V té době mi i došlo, že sice jedna bunda na jaro stačí, ale cítím se líp, když mám na výběr. Tahle bundička do mého šatníku naprosto zapadla, přesně mi padne a je prostě úžasná.

Zagora jeans wear, 59 Kč (Brno - Genesis na České)

Bomber s výšivkou
Ve stejný den, co jsem v second handu našla hnědou bundičku, objevila jsem v něm i tento bomber. Stačil mi jeden pohled na její záda a já nemohla uvěřit svému štěstí. Strašně se mi líbí bundy s výšivkami či nášivkami, jen se mi za ně nechtělo dávat tolik peněz v obchodech. Tento bomber je splněných snem, opět mi krásně sedí a i když je lehce extravagantní, tak ke mně přesně pasuje.



???, 59 Kč (Brno - Genesis na České)

Který kousek z mých úlovků se Vám líbí nejvíc? Byli jste v poslední době v nějakém second handu? Koupili jste si v něm něco?

CONVERSATION

36 komentářů:

  1. Naprosto super úlovky! Líbí se mi téměř vše, ale nejlepší je ta košile a top! Kabátek modrý a triko Levis také super.

    OdpovědětVymazat
  2. Ooo boží kousky Domi! Mně se nejvíc líbí khaki bundička s květinami na zádech, bílá světlá mikina a tílko pruhované. Ale líbí se mi všechno a navíc ty ceny jsou fakt super :) Já už v sekáči nebyla pěkně dlouho, vlastně teď přemýšlím, že v roce 2020 jsem ještě nebyla v žádném :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! ♥ Upřímně khaki bundička je asi i mým nejoblíbenějším kouskem z těchto sekáčových úlovků :)

      Vymazat
  3. No já to s tím nakupováním v sekáčích měla dřív asi podobně, teď mám šatník jakž tak "zařízenej" (na druhou stranu, vždy se najde něco co by člověk ještě chtěl :D), takže do sekáčů už nechodím, abych měla něco na sebe, ale abych doplnila co mi chybí... Anebo mě musí něco vyloženě "praštit" do oka. Tu první bundu mám hodně podobnou taky ze sekáče :) Tričko Levis teda poklad, a košile taky moc pěkná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Moc doufám, že budu mít stejný přístup jako ty :) Teď vím, že bych potřebovala si koupit rifle, tak hned, jak to bude možné, obejdu moje oblíbené sekáče a snad nějaké najdu :)

      Vymazat
  4. S tímhle článkem mě vždycky štveš a mám pocit, že svou dovolenou budu trávit v Brně, abych mohla všechny ty sekáče oběhnout :D V Praze jsem stále nenarazila na nějaký hezký a levný sekáč, kde by měli výběr. Můj oblíbený před několika lety už zrušily a hodně ty levné hrabárny mě odrazují tím, jací lidé tam chodí a i to jak to oblečení samotné vypadá a kolikrát se fakt štítím tam jen něčeho dotknout. A když je ten sekáč nějaký hezký s pěknými věcmi, tak tam jsou ceny jak normálně v obchodě, kde bych si věci koupila nový.
    Jinak se mi nejvíc líbí ta košile, v poslední době si k nim buduji takový nějaký vztah a ve skříni mám za poslední dobu už asi tři nové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsi mě pobavila :D Ale Brno je krásné i tak, takže určitě doporučuju si tam zajet :)) Je pravda, že když jsem ještě studovala v Praze, tak jsem taky neobjevila žádný hezký a levný sekáč.. Chodila jsem v podstatě jen do Textile Housu, kde se občas dají najít krásné kousky za pár korun :)
      Tak to je super :) Já má i s touto košile čtyři, ale poslední dobou jsem je vůbec nenosila.. Díky této nejnovější se to ale změnilo, nějak jsem si je oblíbila :)

      Vymazat
  5. Parádní úlovky jako vždy :) Téměř totožnou košili mám doma taky a taky je ze sekáče :D A to pruhované tílko na léto se mi líbí asi nejvíc :) Sama jsem v sekáči nebyla už dlouhou dobu, asi někdy loni na podzim...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Pruhované tílko je taky moje oblíbené :) Tak doufám, že do nějakého, pokud to bude možné, brzy zavítáš :)

      Vymazat
  6. Ta mikina Nike je naprosto dokonalá! I ostatní kousky jsou super. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Oukej tak teď mi prosím vysvětli jednu věc .. proč já nikdy nenajdu nic takhle pěkného ani v jednom Genesisu? :D a proč jsem si myslela, že už žádný Genesis v Brně nemá věci za 39,-? Hned jak se vše otevře a já se vrátím do Brna, musím to jít prozkoumat..
    A naprosto chápu tvůj předešlý problém, já jednu dobu taky měla pocit, že když je to v sekáčích takhle levné, tak musím koupit i něco, co je o 5 čísel větší, protože třeba to někdo nakonec v rodině chtít bude, když je to tak pěkné a levné. Jenže když si to pak člověk sečetl.. byla z toho slušná částka. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to vždycky o štěstí a o náhodě.. a trpělivosti ;) Věřím, že i tobě se podaří v nějakém Genesisu najít super kousek :)

      Vymazat
  8. Miluju second handy! V okolí máme asi 3, takže vždycky uděláme s rodiči takvou tour de sekáče a nikdy neodcházíme s prázdnou. :D
    Ale podle fotek soudím, že ty na to máš extra kliku. :D

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tour de sekáče miluju! :D ..už se těším, až je znovu otevřou ;)

      Vymazat
  9. Zajímavé úlovky a všechny v podstatě za "hubičku". Mně se nejvíc líbí modrý kabátek, košile a blejzr.

    OdpovědětVymazat
  10. Ty bundy a kabátky jsou nádherné. Líbí se mi i mikina od Nike. Má úžasnou barvu, taky mám ráda tuto značku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  11. Ten kabátek je boží! :D Jinak možná se ani nedivím, že si tam to Levis triko našla. Poslední dobou ho má skoro každý, at už jakýkoliv typ(i já :D), tak ho asi raději posunul někomu dál.

    OdpovědětVymazat
  12. Držím palce aby jsi koronu neměla :) ve většině případech je to jak chřipka, nebo nachlazení, ale i přesto je to svinstvo (s prominutím). Jinak co se týká úlovků tak se mi moc líbí, vždy když vidím tvé články, tak si říkám, že ty moje úlovky proti tvým jsou ubohý :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, naštěstí mi test vyšel negativní :)
      Tak to vůbec! Tvoje poslední sekáčové úlovky byly úžasné a pořád se mi zdá o tvojí mint bundě původně z Orsay :)

      Vymazat
  13. Je, zrovna jsem se chtěla ptát, jak dopadl test a teď to čtu v komentáři nad. To je dobře, že je negativní :)
    Jinak parádní kousky! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  14. Já si myslím, že všechny kousky jsou povedené, super kup. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  15. Tá posledná bundička je úžasná :) všetko sú to ale krásne úlovky :)
    http://mojperfektnysvet.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  16. Hrozně se mi líbí ta khaki bundička s květinami :o
    A normálně mám tu samou modro-bílou pruhovanou košili :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu bundičku naprosto miluju ♥
      Vážně? Tak to je super! :) Je vážně skvělá :)

      Vymazat
  17. V sekáči se vždycky dá sehnat něco super. Nejhezčí je to pruhované tílko. ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky asi úplně ne, ale často určitě :) Děkuju :)

      Vymazat