F Filmy XIV. - Another Dominika

Filmy XIV.

Minulý článek s tipy na filmy měl úspěch, a tak jsem začala postupně sepisovat další tipy na filmy, které jsem viděla. Myslím si, že kord v těchto dnech není tipů na to co si pustit nikdy dost.

Someone Great (Někdo skvělý)
Věřím, že spoustu z Vás zná film Jak přežít single. Já jsem tento film měla vždycky ráda, ale Someone Great ho předčil ve všech ohledech. 
Someone Great je alespoň pro mě ten nejlepší porozchodový film, který si můžete pustit. Ale určitě si ho zamilujete, i když se Vás rozchod zrovna netýká. Myslím, že ve filmu se každý alespoň v nějaké situaci pozná. Je to film ze života, který je ale zároveň vtipný a za mě to je opravdu povedená romantická komedie.


Všechny malé zázraky
Jakmile jsem poprvé uviděla trailer na tento film na youtube, nemohla jsem se dočkat, až film uvidím. Všechny malé zázraky jsou skvělé, dostanou vás a začnete si díky nim uvědomovat krásy kolem sebe a možnosti, co máte. Zároveň je ale film i o těch těžkých věcech, které člověka potkají. Připravte se na to, že vás konec dostane.
P.S. Film má i skvělou předlohu v podobě knihy, o které jsem psala již v tomto článku.

Zdroj

The First Time
Nedávno jsem si chtěla pustit tento film, jen jsem si nemohla vzpomenout, jak se jmenuje. Prošla jsem si všechny moje články s tipy na filmy a k mému obrovskému překvapení, jsem v nich film The First Time nenašla. A to přitom patří k mým nejoblíbenějším. Děj se odehrává během jednoho víkendu, kdy Dave během jedné noci potká Aubrey a asi ani jeden z nich netušil, jak to bude pokračovat. Slibuju vám, že si hlavní hrdiny oblíbíte.

Zdroj

Teen Spirit (Jít za svým snem)
Díky tomuto filmu věřím na sílu myšlenek ještě víc. Nevím proč, ale z nějakého důvodu jsem měla v hlavě myšlenku, že by bylo skvělý natočit filmy o tom, jak se někdo účastní pěvecké soutěže. A pak jsem najednou našla tento film. Rozhodně nečekejte žádnou slaďárnu, i když se v příběhu objevují mnohá klišé, tak mi ve výsledku vůbec nevadila a za mě to je povedené drama. Navíc Elle Fanning je ve filmu fantastická.


Zdroj

V síti
I když to možná podle těchto článků nevypadá, tak nerada chodím do kina. Dokumentární film V síti mě ale natolik zaujal, že jsem na něj do kina s kamarádkou vyrazila. Film je silný. I když víte, že se takové věci dějí, tak Vás ani nenapadne, že se to děje až v takové míře a já pořád nějak nedokážu pochopit, jak je to možný, co se děje v hlavě těm "dospělým" chlapům, kteří píšou dvanáctiletým dětem. Přijde mi to hodně nechutný a jsem ráda, že se na to upozorňuje a moc doufám, že díky tomuhle filmu dojde ke změně.

Zdroj

Velký dar
Film Velký dar (angl. Gifted) mě hodně překvapil. 
Frank Adler je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary, zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova matka, která už má s Mary jiné plány (zdroj).
Film pro mě byl až fascinující v tom, jak touha po tom, aby Vaše dítě něčeho dosáhlo, může zastínit všechno ostatní. Nečekala jsem, že to bude až tak silný příběh, který Vás dokáže překvapit a zasáhnout.


Slunce je také hvězda
Film o tom, jak Vám jedno setkání může změnit celý den a život. O tom, že láska na první pohled existuje a o tom, že někdy Vám život klade do cesty překážky, se kterými ani s vypětím všech sil nedokážete nic udělat.


Deštivý den v New Yorku
Na Deštivý den v New Yorku jsem se chtěla podívat od té chvíle, co jsem zjistila, že v něm hraje Selena Gomez. V průběhu sledování jsem měla pocit, jako kdybych se dívala na film od Woodyho Allena. Nedalo mi to a když jsem zjistila, že film skutečně Allen režíroval, byla jsem na sebe pyšná, že jsem to poznala. Pokud znáte filmy od tohoto režiséra, tak víte, že jsou specifické, tento jeho nejnovější film mi přijde jako odlehčená verze, jeho typické rysy ve filmu jsou, ale určitě se Deštivý den v New Yorku nezařadí k jeho nejlepším dílům. Přesto se jedná o pohodovou podívanou, která vám zpříjemní večer.

Zdroj

Znáte některý z filmů? Jaký byste mi doporučili vy?

CONVERSATION

39 komentářů:

  1. Tohle se mi teď mooc hodí, už nevím, co dělat :D Ani jeden z filmů jsem neviděla a nejvíc mě zaujal ten s Elle Fanning :) A já ti bohužel žádný nedoporučím, protože už jsem dlouho neviděla žádný dobrý film :(

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti díky tomutu článku mohla dát pár tipů na filmu :) V tomto výběru jsou dokonce tři filmy, ve kterých hraje Elle Fanning - Všechny malé zázraky, Teen Spirit a Deštivý den v New Yorku - všechny stojí za to :)

      Vymazat
  2. Super filmy, buď jsem je viděla a líbily se mi a nebo je mám na svém seznamu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip, ani jeden jsem neviděla a dva mě zaujali. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. haha tuším sme sa nejako zhodli v type článku :)) vtipné je aj to, že film A rainy day in new york som chcela vidieť tiež odkedy som zistila, že v ňom hrá Timothee Chalamet ale keď s nim potom odmietol byt asociovaný, kvoli obvineniam Woodyho Allena tak som nejako stratila záujem teraz som si ho ale v karantene pozrela a bolo to velmi roztomile a celkom dobre ma to aj pobavilo :D a na ostatné filmy sa určite pozriem tiež!

    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  5. Dominiko, díky za skvělé tipy, ráda se na některé z filmů podívám. Na film "V síti" jsem chtěla jít do kina, ale už jsem to nestihla. Určitě se na něj ale dostane, až vše kolem nás se zase pomalu uklidní.
    Měj hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem ti předala nějaké tipy :) Já jsem ráda, že stihla jít na film ještě do kina :)

      Vymazat
  6. Všechny tyhle filmy jsou přesně podle mého gusta! Kromě dokumentu V síti, na který jsem se naštěstí stihla podívat ještě v kinech, neznám žádný z uvedených tipů. Jsem moc ráda, že mám o zábavu v karanténě postaráno! :D

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že ti tento článek přišel vhod :)

      Vymazat
  7. Znám pouze V síti, i když do kina jsem už na něj nestihla zajít :) Já ani nevím, jaký film jsem si oblíbila v poslední době :D Teď na ně moc není čas, skrz zařizování bytu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, že zařizování bytu zabere spoustu času, ale zase to je taková milá povinnost :)

      Vymazat
  8. Já tedy musím přiznat že deštivý den v NY teda z mého pohledu žádná sláva :-/ ale na "v síti" jsem zvědavá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nebyla z filmu zrovna nadšená, ale pokud člověk od něj nemá moc velký očekávání, tak je to fajn film na večer :)

      Vymazat
  9. Neviděla jsem ani jeden z těchto filmů, v síti jsem chtěla jít, ale bohužel mám teď smůlu :D ale tipy se teď hodí, kolikrát třeba jen půl hodiny něco hledám na co bych se podívala večer, když v televizi nic není a mám chuť na něco kouknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to znám až moc dobře.. taky kolikrát hledám nějaký film tak dlouho, že než nějaký najdu, tak už vlastně ani nemám chuť si ho pustit ;)

      Vymazat
  10. Kromě V síti a Deštivého dne neznám ani jeden film a skoro všechny mě zaujali, takže díky moc za tip, hned jak budu mít dokoukaný seriál, vrhnu se na ně. :) Deštivý den mě popravdě moc nebavil a na V síti se těším, ale online jsem ho zatím nesehnala a do kina jsem před jejich uzavřením nestihla zajít :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem ti dala aspoň pár tipů na to, co si pustit :)

      Vymazat
  11. Viděla jsem pouze V síti, ostatní filmy ani neznám :D Jako oddychovku bych si někdy ale mohla pustit ten se Selenou Gomez, tu mám docela ráda :) A co se V Síti týče, tak rozhodně je to silný zážitek. Jenom jsem moc nechápala, že se v kině spousta lidí často smálo. Jako jo, bylo tam pár vtipných momentů, že se člověk prostě pousmál nebo zasmál, ale zrovna u nás jsem měla pocit, že se lidi smáli i těm nesprávným momentům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že ve filmu bylo pár vtipných momentů, kterým se člověk opravdu zasmál, ale nic by se nemělo přehánět, kord ne u tohoto filmu.. ale i tak jsem ráda, že to, co měl film předat, tak předal :)

      Vymazat
  12. Ach a přesně proto mám tyto články ráda, protože vždy narazím na film, který jsem neviděla, ale který chci vidět! A že zrovna teď inspiraci potřebuji! :-D Všechny malé zázraky jsem četla a nejspíš se na ně dneska i podívám. Stejně tak jsem četla i Slunce je také hvězda. Film The first time naprosto miluji! A rozhodně se chci ještě podívat na Deštivý den v New Yorku, V síti a Jít za svým snem. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že jsem ti předala pár tipů! :) ..kord teď jich není nikdy dost :)

      Vymazat
  13. Zrovna pri tvojom článku som si uvedomila, že takéto filmy už skoro vôbec nepozerám. Nejako ma začali ťahať dokumenty a drámy. Inak na V síti som bola v kine, a teda veľmi náročná podívaná. Ale povinne by som to pustila každému človeku na svete. Som rada, že sa o tejto téme konečne hovorí nahlas.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý se rád dívá na něco jiného, u mě se to střídá, ale podobné filmy těmto mám nejradši :)

      Vymazat
  14. Ach, the first time som milovala, musím si to zas pozrieť, to bude veľká nostalgia. Dokument v sieti si plánujem pozrieť, téma je veľmi zaujímavá aj celé spracovanie vyzerá vážne super. No a teraz, sa trochu hanbím lebo ako veľký fanúšik Woodyho Allena som ešte stále nevidela A rainy day in newyork, takže ďakujem za pripomenutie.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Jak jsem teď viděla The First Time po delší době, tak to byla taková moje nostalgická chvilka :D

      Vymazat
  15. Znám jen V síti, taky jsem na tom byla v kině. A byla jsem ráda, že nemám dítě, protože bych se asi po*rala strachy o něj.
    Hned jsem si zapsala Someone great a Teen spirit.
    Já ti asi moc tipů nepředám, jelikož nejsem úplně filmový tip, pustím si něco jednou za uherák. Vzhledem k situaci se ten uherák ale odehrává zrovna teď a včera jsem viděla Parazita a Vlastníky. Oboje bylo docela smutné a dramatické, ale bavilo mě to. Jen je to úplně jiný žánr filmů, než na co normálně koukáš soudě dle těchto tvých článků :)
    Každopádně děkuji za tipy ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky děkuju za tipy :) Na Vlastníky se nedávno dívali rodiče a moc se jim film líbil, tak ho třeba taky zkusím :)

      Vymazat
  16. Určitě nechci vynechat Deštivý den v New Yorku, na něj se moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
  17. No ja som zasa viac na seriály. Filmy pozerám doma veľmi málo, ale zasa zbožňujem chodiť do kina! :D Spočiatku som bola dosť ignorantská, keď som všade videla chvály na "V síti". Ale rozmýšľam, že si to možno aj pozriem.
    Inak toho Allena som tipla už len podľa fotky a názvu, hah. a keď ešte aj vidím, že tam hrá Timothee Chalamet !! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film V síti určitě stojí za to, aby sis ho pustila :)
      Fakt? Tak to jsi dobrá! :) Asi si už musela vidět spoustu filmů od Woodyho Allena :)

      Vymazat
  18. Momentálně trávím hodně času sledováním filmů, tyhle tipy se tedy hodí! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já si chci pustit ten Deštivý den v New Yorku :)
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  20. Poslední dobou mi přijde, že nic pořádného nevychází. Těšili jsme se s přítelem do kina na Mulan a pak na Black Widow, ale to je teď vše zrušené a jinak to v poslední době byla s filmy opravdu bída... Ale mrkli jsme na Teen Spirit a líbilo se nám, takže díky, určitě se podíváme i na další! :)

    OdpovědětVymazat