F Co jsem vyhrabala v hrabárně I. - Another Dominika

Co jsem vyhrabala v hrabárně I.

Hrabárnám, čili second handům, kde oblečení máte na kopicích a vy se jimi musíte sami prohrabat, jsem se dlouho vyhýbala. Asi ani  nemusím psát proč, určitě Vám na to stačí Vaše představivost.
Před nějakou dobou jednu takovou hrabárnu otevřeli u nás ve městě a pokaždé, když jsem šla okolo, tak mě překvapovalo, kolik v něm vždycky bylo lidí. Nikdy jsem se ale neodhodlala jít dovnitř. Ale stačila jedna návštěva a já tomu naprosto propadla. Některé kousky z něj jsem Vám už ukazovala v rámci mých sekáčových úlovků, ale tentokrát jsem se rozhodla jim věnovat speciální článek. Tak trošku i doufám, že díky tomuto článku dáte i vy tomuto typu second handů šanci. Úplně chápu, že až takovýhle prohrabování věcí není úplně až tak lákavé. Ale opět to připodobním Primarku nebo výprodejím v Zaře, kde jsem taky zažila obrovský kupy oblečení na jedný hromadě, takže ve výsledku hrabárny nejsou zas až tak ničím jiný. V naší hrabárně je navíc i úplně skvělé, že se oblečení prodává na váhu a každý den je cena nižší až do té doby, než naskladní nové zboží.

Růžový svetr Polo Ralph Lauren
Tento svetr je obrovská Láska. Jeden svetr ze sekáče od Ralpha Laurena už mám a je úžasný, opravdu je na něm kvalita znát. Úplnou náhodou jsem šáhla po tomto svetru a absolutně jsem nechápala. Nečekala jsem, že to bude svetr právě od Ralpha Laurena. Opět je kvalitní, příjemný a má i nádhernou barvičku.

Polo Ralph Lauren, 67 Kč

Proužkované tričko
Basic bílé proužkované tričko mi v šatníku chybělo. A asi mi chybělo tak moc, že jsem si v poslední době koupila rovnou tři. U tohoro trička se mi moc líbí volánový efekt kolek rukávů, díky čemuž na mě tričko působí víc žensky. Navíc je krásně lehké - na léto úplně ideální. 

Mango, 15 Kč

Žluté sportovní tričko s dlouhým rukávem
Nejsem si tak úplně jistá, jestli jsem Vám tady někdy popisovala mojí situaci se žlutou barvou. Poslední měsíce cokoliv je žluté, beru s sebou do kabinky a zkouším, úplně jsem se do téhle barvy zbláznila. Jen je problém, že mi žlutá vůbec ani trošku nesluší. Vypadám v ní jako kdybych se vrátila z propařené noci s neskutečnou kocovinou. Ale řekla jsem si, že už to konečně prolomím a když si koupím žlutou věc na sport, tak bych to možná i mohla snést. Držte mi palce. ..a jako bonus je tričko úplně nové.

Nike, 25 Kč

Hnědý pásek
Hnědý pásek jsem sháněla k šatům, které jsem si koupila na kamarádčinu svatbu. Upřímně jsem byla až vyděšená, kolik pásky v obchodech stojí. Navíc, když jsem potřebovala extra krátký tak, aby když ho zapnu, tak aby moc nepřesahoval, byl to skoro nemožný úkol. A proto jsem moc ráda za tenhle. Je přesně takový, jaký jsem si představovala a navíc i dokonale ladí ke kabelce, co už mám koupenou..

 ???, 4 Kč

Tepláky Nike
Přijde mi, že tyhle tepláky jsem si úplně přivolala. Den předtím jsem si uklízela skříň a říkala jsem si, že bych potřebovala ještě jedny tepláky, jelikož jsem měla jen jedny, které už ale nebyly úplně reprezentativní. A druhý den jsem zašla do hrabárny a vyhrabala jsem si tam tyto. Miluju je.

Nike, 52 Kč

Žlutý top na léto
Pamatujete si, jak jsem před chvilkou popisovala můj vztah ke žluté? Tak si ho pomalu, ale jistě, zlepšuju. Jsem si jistá, že bych si tento top ještě před pár měsíci nekoupila, ale teď jsem se do něj zamilovala. Je neskutečně zvláštní, jak se během chvilky může proměnit Váš vztah k barvičkám. Ještě před rokem jsem nosila černo černou, když jsem se hodně rozšoupla, tak šedou. A teď jsem si koupila žlutý top.

Topshop, 16 Kč

Krémové boty na podpatku
Já nejsem ten typ holky, která by nosila podpatky. Ale věděla jsem, že si potřebuju koupit boty na podpatku ve světlejší barvě na kamarádčinu svatbu. Věřte mi, že to není vůbec jednoduchý úkol, kord když potřebujete, aby podpatek byl dostatečně široký a vysoký tak akorát. Nenapadlo by mě, že takové najdu zrovna v hrabáku. Překvapivě jsou tak pohodlné, že je možná budu nosit i na denní nošení. Divný, já vím.


Next, 96 Kč

Šortky
Úplně obyčejné basic šortky jsem do své skříně ještě potřebovala, takže jsem nadšená, že jsem si je našla v sekáči a nekoupila si je v "normálním" obchodě.
Atmosphere, 20 Kč; Adidas, 24 Kč

Šaty Burberry
Já ani nemám slov, nejlepší úlovek ever. Za normálních okolností bych si šaty od této značky nemohla dovolit, a pak si šaty od nich vyhrabu v hrabáku. Občas tenhle svět nechápu. Šaty jsou úžasné, krásné, vzdušné, příjemné a miluju je.

 Burberry, 40 Kč

A co vy? Dali jste už někdy šanci hrabáku? Co říkáte na moje úlovky?

CONVERSATION

38 komentářů:

  1. Tý jo fakt skvělé úlovky. Já do sekáčů vůbec nechodím, ale je fakt, že se tam dají najít poklady a za pakatel :-)

    OdpovědětVymazat
  2. wow parádne kúsky, najviac sa mi páči žltý top, šaty a tie topánočky! pecka

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem asi na sekáčemoc netrpělivá - a to i na ty, které to mají na ramínkách, natož na hrabáky (ostatně je to i důvod, proč málo nakupuju ve slevách). Když už mne něco zaujme, tak nechci řešit, jestli zrovna mají mou velikost, chci si vzít tři velikosti do kabinky a zkusit, která mi padne nejlíp.
    Podle tvého článku vidím, že občas o něco přijdu, protože ty šaty vypadají úžasně. A líbí se mi i pásek a dobře vypadají i boty, To všechno bych brala hned (zbytek pro mne není buď barevně nebo stylově, ale úlovky jsou to dobré)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) Taky mě při nakupování v sekáčích někdy fakt mrzí, že tam ten kousek je jen v jedné velikost :/ Ale možná o to je to pro mě větší dobrodružství :)

      Vymazat
  4. Růžový svetr je za mě top, ta barva je úžasná! Jinak i ostatní věcičky jsou luxus :)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Já bych nikdy nevěřila, jak moc se dokážu zamilovat do růžového svetru :D

      Vymazat
  5. Krásné kousky, moc se mi líbí barva toho prvního svetru :)

    OdpovědětVymazat
  6. V Hrabárně jsem ještě nikdy nebyla, ale musím říct, že teď jsi mě docela nalákala, všechny ty kousky jsou nádherné a za skvělé ceny! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! ♥ Jinak všechny tyto kousky jsou z hrabárny ve Strakonicích na mostě (naproti hradu), tak se neboj tam někdy zajít :))

      Vymazat
  7. Jenže mě těžce nebaví hrabat :D Fakt hrozně ne, už jen tak představa mě unavuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :D Kord teď v tomto horku se mi taky hrabat vůbec nechce, respektive po pěti minutách jsem už tak zpocená, že jsem kolikrát i líná si cokoliv zkoušet :D

      Vymazat
  8. šortky závidím, ja v takýchto obchodoch nikdy neviem nájsť nijaké, ktoré by naozaj dobre sadli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že podobné šortky v sekáčích taky moc často nenajdu, ale jak často říkám - pokaždé je nalezení nějakého kousku o štěstí a o náhodě :)

      Vymazat
  9. Ja nie som veľmi sekáčový typ, ale tieto články u teba vždy rada čítam, je to skutočne zaujímavé, čo sa ti podarí nájsť. ;) Napríklad ma prekvapili tie topánky. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! ♥ Jsem moc ráda, že tyto články máš ráda :)

      Vymazat
  10. Žltý top s kvietkami je nádherný! Máš veľmi šťastnú ruku :D ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "WHERE TO BUY ETHICAL CLOTHING"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Ale věř mi, že jen o šťastné ruce to není :))

      Vymazat
  11. Tak to je naprostá pecka! Nejvíce se mi líbí to tríčo z Manga, pásek za 4 koruny a ty kraťásky.. <3 Hrabárny a sekáče navštěvuji jednou za čas, ale vždycky tam najdu skvělé kousky! :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Jsem moc ráda, že i ty dáváš second handům šanci :))

      Vymazat
  12. Panejo, ten svetr od Ralpha mám taky, ale bohužel za skoro původní cenu :D Nevadí. Je skvělý co? Líbí se mi i to žluté tričko a Nike tepláky :)

    https://thewaybya.webriter.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Sekáče milujem! Krásne kúsky si ulovila, za mňa najkrajšie sú tie topánočky :)
    https://inainbratislava.wixsite.com/mysite

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Jsem ráda, že je tu další milovnice second handů ♥

      Vymazat
  14. Tak ty boty považuju za úspěšný úlovek a za takovou skvělou cenu super. Já jsem jako malá vždy odsuzovala sekáče - když mi mamka z něj něco donesla, tak jsem nebyla moc nadšená a štítila jsem se toho, i když některé ty kousky se nakonec staly mými oblíbenými :D Teď už sekáče naprosto chápu a už jsem tam taky objevila spoustu kousků, člověk nikdy neví, na co narazí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj vztah k second handům byl podobný jako ten tvůj - jako malá jsem neměla ráda oblečení už po někom, ale postupem času jsem si nakupování v second handech zamilovala ♥

      Vymazat
  15. viem, ze hrabak je nieco trochu ine ako swap, ale niektore swapy, na ktorych som bola, mi pripominaju svojou filozofiou hrabaky :D teda neviem, ci malo hrabem, ale fakt sa mi nedari prilis casto najst kusok, ktory by som dokazala dlhodobo mat v skrini. vacsinou to u mna dopadne tak, ze aj ked si nieco ulovim, tak to o mesiac-dva idem vratit naspat na dalsi swap :D
    z tychto tvojich ulovkov sa mi velmi pacia teplaky a tie posledne saty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to vždycky hodně o štěstí :) Před pár lety, když jsem v second handech začala nakupovat, tak se mi stávalo, že jsem si sice něco v nich koupila, ale pak jsem to nenosila.. teď už ale samu sebe znám a nestává se mi moc často, že bych pak ty věci nenosila, naopak :)

      Vymazat
  16. Tvoje úlovky jsou doslova perfektní, vše vypadá jak nové a za ty ceny?? Jako já lovím celkem pěkné věci, ale až tak pěkné se mi snad nikdy nepovedly.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U těchto kousků jsem měla štěstí, že většina z nich je opravdu jako nová :) Jen boty mají známky nošení, ale upřímně jsem za to i ráda, že už jsou trošku prošlápnutý a tím pádem pro mě i pohodlnější :)

      Vymazat
  17. Uh, tak toto sú vážne super úlovky. Ja som sa u nás na Slovensku ešte s takýmto konceptom nestretla ale rada by som ho vyskúšala
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě i na Slovensku jsou podobné typy second handů, stačí jen hledat :))

      Vymazat
  18. no moc hezkééé kousky ♥ tenhle článek bych mohla dělat pravidelně :D jsem v sekáči snad furt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já budu jedině ráda, když sekáčové úlovky budeš vydávat pravidelně :))

      Vymazat
  19. Ty šaty z Burberry :-OOOOOOOOO jinak hrabárnu si pamatuju.. byla u nás u babičky na vesnici, když mi bylo asi pět let. Jo to byly časy. Krásné úlovky <3

    OdpovědětVymazat