F Restartuj rok 2019 - Another Dominika

Restartuj rok 2019

Pro mě je leden spojený hlavně se školou, ať už s pololetními písemkami, nebo teď už se zkouškami. A tak se vždycky pousměju nad všemi těmi novoročními předsevzetími, protože je mi jasné, že leden není tím vhodným měsícem k tomu, abych něco měnila.
Moje první půlka ledna byla skvělá, zkoušky se mi dařily a všechno bylo fajn, pak ale přišla druhá půlka ledna a já se necítila vůbec dobře. Před poslední zkouškou jsem už opravdu mlela z posledního a nutně jsem už potřebovala ten pozkouškový klid. Bohužel jsem ale zkoušku nedala a mě čekaly další dny učení, na které jsem už neměla sílu. Zároveň to bylo i poprvé, co jsem neudělala nějakou zkoušku. Vím, že nezáleží na tom, na kolikátý pokus zkoušku uděláte, ale s mojí psychikou to docela zamávalo a já se cítila jako největší looser a hlupák, který nemá na vysoký co dělat.
Upřímně se cítím dost mizerně psychicky i fyzicky.
Buďme upřímní, ten začátek nového roku se mi moc nepovedl.
A tak možná nastal ten správný čas na novoroční restart.
A třeba ho někdo z Vás potřebuje taky.



Ukliďte si prostor kolem sebe
Nevím jak u Vás, ale u mě při zkouškovém pojem bordel jako v tanku dostává úplně nový rozměr. Mám pocit, že jakmile bych začala uklízet, strašně moc bych prokrastinovala a to přeci nemůžu. Jasně, hlavně, že si najdu čas na tisíc jiných věcí, u kterých dokážu prokrastinovat. Ale zpátky k úklidu. Ukliďte si úplně každý centimetr pokoje, vemte do ruky každou věc a nebojte se nepotřebné věci vyhazovat. Protřiďte si i všechny ty stohy papírů, které jste v průběhu učení vzali do ruky. Nechte všechno to staré za sebou a udělejte prostor něčemu novému.

Ukliďte si skříň

Úklid skříně je činnost, kterou naprosto miluju. Vždycky si při tom pročistím hlavu a mám pocit, že díky vytřízeným věcem jsem zase o něco lehčí. Navíc miluju ten pocit, když otevřu skříň a mám v ní všechno v úhledných komíncích. Kéž by mi ty komínky vydržely dýl než jen do příštího otevření skříně.

Protřiďte si kosmetiku
To, že i kosmetika má svoje datum trvanlivosti je něco, na co se podle mě často zapomíná. Prakticky na každém výrobku byste měli mít napsáno, do kdy má být spotřebován, zároveň na produktech můžete najít symbol otevřeného kelímku, na kterém je číslice, která uvádí počet měsíců, které máme na vypotřebování. Kord u dekorativní kosmetiky lze poměrně snadno zjistit, jestli už není čas ji vyřadit. Pokud změní barvu, konzistenci či vůni, je nejvyšší čas ji vyřadit z používání.
Úklid online světa
Myslím, že teď je i ten správný čas, abyste dali unfollow všem těm lidem, jejichž storýčka přeskakujete, opustili všechny ty skupiny na FB, do kterých jste se v průběhu let přidali, prošli si všechny ty stránky, kterým jste kdysi dali to se mi líbí (a věřte mi, že najdete neuvěřitelný stránky, který se Vám kdysi líbili) a konečně si udělali pořádek v počítači.

Self Care
Po tom všem úklidu si zasloužíte odpočinek a trošku toho self care. Dejte si masku na obličej, namažte se krémem, nalakujte si nehty.. cokoliv, co Vám pomůže se zrelaxovat a cítit se dobře.

Čas pro sebe
Já jsem neskutečně šťastná, že teď mám alespoň skoro dva týdny času jen pro sebe. Mám pocit, že poslední půl rok jsem si nějak vůběc nedokázala najít čas na to, abych si v klidu četla, psala články, pročítala si blogy ostatních, prošla se jen tak venku na vzduchu.. Je třeba si najít tenhle čas jen pro sebe.

Radůstky
Asi jste si už všimli, že nejsem zastánkyní toho, aby člověk, když má špatnou náladu, šel a nakoupil si spoustu nových věcí, ale dělat si radosti je fajn. A tak si je tento rok dělejme co nejčastěji.

Barvy
Tenhle bod je spíš pro mě než pro Vás, ale tento rok bych do svého života chtěla vnést víc barev. Především do mého šatníku. Celý minulý rok byl pro mě dost šílený a k tomu příšernýmu roku se černá dokonale hodila. Ale tak nějak cítím, že černé už bylo dost a i poslední dobou si všímám, že si na sebe radši vezmu cokoliv jiného než černého. A upřímně je i skvělý pocit, když otevřu skříň a místo samé černoty tam vidím světlejší a barevnější kousky.
A tak nějak doufám, že tento rok bude barevnější než ten předešlý.

Vision Board
A čím jiným zakončit tento článek než takovým malým vision boardem toho, co se mi ve spojitosti s tímto rokem honí hlavou.
Klid. Čistota. Cestování. Prostor. Uzdravení.


A jak jste začali tento rok vy?

CONVERSATION

9 komentářů:

  1. Taky na mne uklízení věcí a jejich třídění působí podobně - když vytřídím zbytečnosti, mám takový dobrý pocit (zvlášť když se mi ještě vytříděné věci povede posunout k někomu, kdo je využije a nemusím je hodit do popelnice).
    Tak ať se ti povede r. 2019 restartnout a dál už běží hladce

    OdpovědětVymazat
  2. ¨budem držat palce, aby sa rok vydaril :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na nový rok si uspořádám diář, nový zápisník, uspořádám si celkově věci kolem sebe, ne tak radikálně, protože třeba skříň uklízím přes rok, ale snažím se. A cíle si stanovuji. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Rozhodně bych si měla uklidit ve skříni a v online světě! Skvělý článek! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  5. Triedenie a upratovanie je pre mňa perfektným štartom do nového roka! :) Skvelý článok.
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Máš pravdu a skvěle si to napsala :) I když už nestuduji, tak mi i letos přijde, že jsem dost vyšťavená. Musím udělat restart. S něčím už jsem začala, ale musím pro to udělat více, člověk by se neměl přemáhat.
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  7. Heh, úplně rozumím tomu "bordel jak v tanku".. kdybys to viděla u mě na konci zkouškového, po tom, co absolutně neuklízím, abych neztratila čas, možná by ses divila..:D minulý semestr jsem byla ráda, když jsem vůbec měla kam šlápnout. Bohužel doslova.
    Užij si svých 14 dní!
    Já jsem si na tento rok dala docela dost cílů a zatím se mi je daří plnit, za což jsem ráda. A dařilo se mi to i během zkouškového, takže doufám, že mi to vydrží celý rok. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  8. Nevedela by som si predstaviť lepší začiatok ako triedením a organizovaním :) Prečistí to telo aj myseľ, aby sme stále vykračovali tou správnou nohou <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem takový podobný článek také psala :) Pro mě je nový rok též ve znamení zkoušek, ale letos byl i celkem úspěšný v několika dalších soukromých věcech.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat