F Filmy X. - Another Dominika

Filmy X.

Nevím, čím to je, ale vždycky mám pocit, že přes zkouškové se stihnu podívat na nejvíc filmů. A proto jsem se rozhodla sepsat další článek s tipy na filmy, protože si myslím, že jich není nikdy dost.

Zrodila se hvězda
Od tohoto filmu jsem měla velký očekávání, protože jsem na něj slyšela samou chválu. Vůbec jsem nevěděla, o čem film vlastně je a upřímně jsem byla z příběhu lehce zklamaná. Na druhou stranu i když film má přes dvě hodiny, utekl mi strašně rychle. Ten příběh Vás do sebe vtáhne. Připravte si i hodně kapesníčků, protože konec je naprosto srdcervoucí a ani si nepamatuju, kdy naposled jsem u filmu tak moc plakala. Navíc výkony Lady Gagy a Bradley Coopera byly úplně neskutečný a soundtrack poslouchám denně.

Zdroj

Bohemian Rhapsody
Na tento film jsem se moc těšila. Opět jsem na něj sylšela jen samou chválu, lidi na tento film chodili do kina dokonce dvakrát, neli ještě víckrát, a tak jsem se nemohla dočkat, až film uvidím. Upřímně netuším, proč je film tak strašně moc vychvalován. Sice výkon herce Rami Maleka, který hrál Freddiho Mercuryho, byl úplně neskutečný a písničky skupiny Queen jsou chytlavý, ale tomu příběhu něco chybělo. A bylo mi líto, že ve filmu není posledních pár let jeho života. Podle mě se z celého příběhu dalo vytěžit mnohem víc.


Zdroj

The Florida Project
Tenhle film je zvláštní. Je to přesně ten typ filmu, o kterém vlastně nedokážete napsat, o čem je, ale vtáhne Vás tak moc do děje, že se od něj nedokážete odtrhnout. Film se odehrává v mikro světě barevných motelů na Floridě a sleduje především příběh mladé maminky a její dcery. Občas budete mít chuť na ně zakřičet ať se vzpamatujou, že život není bezstarostnou procházkou růžovou zahradou, ale vlastně to k nim tak nějak patří a z jejich konce mi bylo hodně smutno.


Zdroj

The Princess Switch
Film má naprosto jednoduchou a klasickou zápletku, kdy si obyčejná holka vymění život s princeznou. Ale ten příběh je hezký, pohladí Vás po duši a na poklidný zimní večer proč ne.


Zdroj

Nebezpečná laskavost
Hrozně zajímavý nápad na film, kdy se u školy seznámí dvě maminky - jedna z nich se v rodičovství úplně vyžívá, ta druhá naopak působí chladně, odtažitě a celý její život je vlastně jedna velká záhada. Jednoho dne požádá svojí kamarádku o laskavost - aby vyzvedla jejího syna ze školy. Z odpoledního hlídání se vyklube několikadenní a jedna velká záhada k tomu.
Za mě super film se skvělou zápletkou, ale upřímně mi moc neseděla ta "vzorná" maminka, přišla mi do toho až nepřirozeně zainteresovaná.

Zdroj

Crazy Rich Asians
Tenhle film mi přijde jako takový typický teen film, který je ale ozvláštněný tím, že je z asijského prostředí. Mě tato sonda do tohoto prostředí zaujala. Moc se mi líbila proměna hlavní hrdinky a celkově mi ten příběh přišel pohádkový.


Zdroj

Like Father
Aneb když jedete na svatební cestu místo se svým manželem s otcem, kterého téměř neznáte. A z noční můry se stane plavba, která Vám změní život.
Mně se líbila proměna vztahu otce a dcery a zamilovala jsem si i vedlejší postavy, které celý příběh krásně doplňují.


Zdroj

Byla to divoká noc
Už podle názvu filmu nemůžete čekat žádný "seriózní" film. Ale jako oddychovka, u které nemusíte přemýšlet a jen se bavit, je skvělá a u některých scén jsem se neskutečně bavila.Vůbec nevím, co se to se mnou děje, ale poslední dobou se na filmy o propařených nocích dívám strašně ráda.


Zdroj

Debbie a její parťačky
Debbie a její parťačky je prý dívčí verzí Dannyho parťáků. Tento film jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat, ale tahle verze se mi líbila. Debbie vyšla z vězení, kde měla dostatek času promyslet loupež drahoceného náhrdelníku. Za mě loupež byla naplánována a proveda úplně bravůrně a nechápala jsem, jak by někdo mohl něco takové vymyslet. Navíc herecké obsazení bylo naprosto vynikající a vůbec bych nevřila, že Rihanna bude takhle skvělou herečkou.


 Zdroj
 
Bradův život
Jak už název filmu napovídá, tak film je takovou sondou do Bradova života. Brad je dospělý muž, otec, který si udělá výlet se svým synem na východní pobřeží, aby se společně podívali po univerzitách.
Tento film si určitě nepouštějte, když budete mít špatnou náladu. Já už jsem od prvních minut filmu měla melancholickou a sklíčenou náladu. Bylo hrozně zvláštní se ponořit do myšlenek dospělého muže, jak se poměřuje s jinými, jak se dívá na svět a na svůj život. Ale zároveň to bylo fascinující a hodně se mi líbil konec. Vím, že to bude znít zvláštně, ale po skončení filmu jsem měla pocit, že Brad bude v pohodě.


Zdroj

Viděli jste film Zrodila se hvězda nebo Bohemian Rhapsody? Sdílíte všeobecné nadšení? Jaký film jste v poslední době viděli vy?

CONVERSATION

13 komentářů:

  1. A Star Is Born se mi moc líbil, Lady Gaga mám ráda, takže jsem se na film koukla hlavně kvůli ní a soundtrack je taky super, dá se poslouchat i bez znalosti filmu, což je fajn :D
    Bohemian Rhapsody bych ráda viděla, bohužel teď nemám moc možností chodit do kina, tak snad někdy :D
    Nebezpečná laskavost zní dobře, Blake Lively mám ráda, takže si film napíšu na seznam :D

    OdpovědětVymazat
  2. Žádný film jsem z tvých tipů ještě neviděla, ale na Bohemian Rhapsody bych si ráda zašla. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Nebezpečnou laskavost jsem viděla a dlouho jsem se tak nesmála a nevěřícně nekoukala na plátno :D A film Debbie a její parťačky se mi taky moc líbil :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  4. Film s Gagou mě vůbec neláká a nejspíš se na něj vůbec nepodívám, protože se mi nelíbí ani ta jejich písnička :D Každopádně tyhle tvoje články s tipy na filmy miluju! Parťačky jsem viděla a bylo to super :D hlavně ta scéna, jak ukradla tu kosmetiku :D :D !


    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  5. A Star is Born pro mě bylo zklamání, ani mě to nebavilo.
    Za to Debbie a její parťačky a Nebezpečná laskavost, to mám hned chuť si pustit znovu! Na obou jsem byla v kině a neskutečně se mi líbily :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, konečně mám zase na co koukat :) A film Nebezpečná laskavost se mi moc líbíl, určitě se na něj podívám znova.

    OdpovědětVymazat
  7. Ani jeden film jsem nedivila, ale pár mě jich zaujalo. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  8. Ani jeden z těch hlavních provařených filmů jsem neviděla, většinou mám chuť se na takové filmy podívat třeba až po roce :D. Ale o Florida Project jsem slyšela a už delší dobu mě to láká, tak se snad kouknu.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuji za tipy, na Princess Switch se chystám už delší dobu :) Z filmů jsem viděla Bohemian Rhapsody, moc se mi to líbilo a Rami předvedl fakt skvělý výkon, ale máš pravdu něco mi tam taky rochu chybělo, ale neměla jsem tak vysoká očekávání, tak jsem byla s filmem spokojená :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  10. Skvelé tipy! Videla som z nich pár, ale mnoho nie, takže určite pridávam do "movie listu" :D :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. Domííí skvělé tipy! Ukládám do záložek. Hele na Bohemian jsme chtěli, ale bylo to totálně vyprodané, tak jsme nešli a doma mě to nějak neláká.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  12. Parádní tipy, Domčo :-) na filmu o Freddiho jsem byla v kině a do dnes na něj vzpomínám s úžasem a otevřenou pusou :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat