F Changes - Another Dominika

Changes

Poslední měsíce pro mě byly opravdu těžké. Čtvrťák, maturita, rozhodnout se, co chci vlastně v životě dělat, přijímačky na výšky, nekonečné stresy.. Upřímně? Vůbec jsem to nezvládala. Ale zároveň mě poslední měsíce utvrdily v tom, že jsme mnohem silnější, než si jen dokážeme představit a není nic, co by se nedalo zvládnout. A nezáleží na tom, jestli jsou naše sny sebebláznivější. Protože se splní, pokuď pro to něco uděláte. Nemůžete čekat, že se splní samy, nebo si říkat, že to stejně nedopadne, tak proč se snažit. Žijte s pocitem, že jste udělali vše, co šlo, aby jste jich dosáhli, a jestli to nedopadlo podle vašich představ, tak to nebylo ve vašem osudu, aby se to splnilo.
Pokuď jste tomu obětovali opravdu všechno, splní se to.
Mojí prioritou číslo jedna bylo odmaturovat, protože to byl odrazový můstek pro mojí další životní cestu. Bála jsem se. Hrozně. Před prvním táhnutím jsem byla vyklepaná, jako nikdy v životě. Vytáhla jsem si přesně tu knížku, o které jsem si říkala, že se okecá a že jí nebudu moc hrotit. Samozřejmě se mi to vymstilo, ale pro mě byl nejdůležitější ten pocit, že jsem pro to udělala všechno, tak teď se z toho nezhroutím a vymačkám ze sebe všechno a ještě víc a dám to. Se stejným pocitem toho, že jsem pro to udělala více, než drtivá většina, jsem šla i na další předměty. Ten pocit toho, že jste pro to udělali vše, je nesmírně důležitý. Nepodcěňujte to.
Maturita v kapse!

Skok v čase a najednou sedíte v aule vysoké školy. Rozdávají vám zadání, které ovlivní celý váš budoucí život. Modlila jsem za variantu A. Přede mnou přistála varianta A0, jen těžko jsem zadržovala radostný výkřik. Výsledek? 100 bodů ze 100. 100%. Poprvé v životě. Z angličtina to bylo horší, nejhorší verze, co jsem kdy zkoušela. Přesto dopadla nad moje očekávání.
A jak to nakonec dopadlo? Jsem přijatá na mojí vysněnou školu, na můj vysněný obor a v září se stěhuju do Prahy. Neskutečný šok. Neskutečný pocit. Pocit, pro který stojí za to žít. Splnil se mi můj sen. A je to neskutečný skok, když si představím sebe před měsícem a sebe teď - čerstvou vysokoškolačku, pražačku a nejšťastnější osobu pod sluncem.
Jděte svým snům naproti.
Plňte si je.

CONVERSATION

12 komentářů:

  1. Moc ti gratuluji a jsem rada, ze se ti plni tve sny, tak at se ti dari i dal :-) ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji k maturitě i 100% výsledku, to je vážně skvělý! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, tak to gratuluji i k tak perfektnímu výsledku z přijímaček a je super, že jsi si splnila svůj sen. taky mám teď tohle období čerstvě za sebou, ale já jsem z toho byla dost v pohodě, vždy jsem si říkala, že jsem pro to udělala maximu, co jsem mohla, takže to nějak dopadnout musí, ale chápu, že někdo je z toho děsně nervní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý to prožívá jinak - já jsem holt strašný nervař :D ..a gratuluji i tobě, že to máš úspěšně za sebou :)

      Vymazat
  4. Dekuji moc za komentář a at se daří ! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kam se chystáš na vysokou jestli to není tajné? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kam se chystáš na vysokou jestli to není tajné? :)

    OdpovědětVymazat