F Think Ecologically - Another Dominika

Think Ecologically

Není to tak dlouho, co jsem se poctivě učila téma environment na maturitu z angličtiny. Bylo to přesně to téma, ke kterému toho nemám ani moc co říct v češtině. Jasně, vím o existenci ozonové díry, skleníkového efektu, globálním oteplováním atd. Asi nemusím psát, že životní prostředí je všechno okolo nás, a my potřebujeme k životu vzduch, takže jestli budeme neustále kácet tolik stromů v deštných pralesech, za chvilku budeme u konce s dechem. A to doslova. A proto by bylo fajn začít s tím něco dělat. A můžeme začít třeba s věcmi, které budou příjemné pro oči, pro naše ruce a vlastně nakonec i pro naší peněženku. 
Ano, mluvím o termohrncích, které umožňují přenášet horké nápoje takřka kamkoliv, bez potřeby neustálého plýtvání papírových kelímků.
Já vlastním hned dva zástupce asi od těch nejznámnějších značek, specializujících se na termohrnky.
Růžový KeepCup a mintový Joco Cup.


Oba dva naprosto zbožňuji a v posledních měsících jste mě mohli jen málokdy vidět bez jednoho z nich v ruce. Hlavně po ránu. Miluju jejich tvar, barvy a celkově celou koncepci těchto Cups.

Keep Cup jsem objednávala ze Zootu, kde je opravdu nepřeberné množství velikostí a barev. U mě to vyhrál tento růžový ve velikosti medium. Hrneček je skutečně velmi krásně zpracovaný, zbožňuju jeho barevnou kombinace a nápoj vydrží teplý cca hodinku, přesně čas na cestu do školy/do práce. Jedinou nevýhodu spatřuji v tom, že víčko netěsní tolik, jak bych si představovala, a proto se mi nejednou stalo, že při dobíhání vlaku mi čaj prostorem mezi víčkem a kelímkem vytékal.

Zoot, 299 Kč

Na Joco Cups miluju jejich průhledné skleněné tělo, které má kolem dokola pruh, díky kterému se hrnek mnohem lépe drží a nespálíte se o horký nápoj. Miluju také na ních jejich jednoduchý design, barvy a již zmíněnou skleněnou nádobu. Trošku mě mrzí, že víčko není uzavíratelné, sice přiléhá k tělu úplně suprově, ale na víčku je rovnou otvor, ze kterého pijete. Objednávala jsem z e-shopu woodies.cz.

Woodies, 699 Kč

A mojí poslední vychytávkou je tato plastová lahev s uzavíratelným hrdlem, do které si můžete pohodlně vložit i nakrájený citron, mátu, nebo cokoliv, co jen budete chtít. Víčko se totiž dá celé odšroubovat. Láhev můžete použít kolikrát jen chcete, pohodlně se drží a zmenšíte tím spotřebu plastových lahví, jejichř doba rozkladu je neskutečných 100 let.

Dm drogerie, 50 bodů

CONVERSATION

15 komentářů:

  1. Moc pěkný článek, Keep Cup mám taky ráda a po podobné falšce jako je ta z Dm už se dlouho poohlížím a moc děkujeme za krásný komentář na blogu! :) Máš taky moc krásný blog, rozhodně si zasloužíš víc čtenářů! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Keep cupy jsou strašně krásný, ale ještě žádnej nevlastním..sama ani nevím proč :D

    OdpovědětVymazat
  3. ten design se mi hrozne libi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Plastovou láhev z DM jsem si vzala taky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Keep Cup si plánuji pořídit - asi střední, skleněný.. Akorát jsem se trochu zarazila u toho, že úplně netěsní - jelikož na tohle jsem já fakt nešika.. Ale i tak asi neodolám a pořídím si ho.. Přecejen na první hodinu do školy by se kafe s sebou hodilo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že úplně netesni snad nebude takový problém - stačí si na to jen dávat pozor :)

      Vymazat
  6. Už už jsem se chystala pořídit ten první, ale když píšeš, že to vytéká.. přesně to se mi stává s mým termohrnkem, co mám doma a štve mě to. Jelikož já raději kafe, než čaj, tak ten hrnek už je po delší době k nepoužití (mléko...), tak hledám nový. Ještě to zvážím.. když já pořád něco dobíhám.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je to otravný a taky mě to trošku zklamalo, že netěsní tak, jak bych si představovala.. ale zase je fakt nádherný, takže být tebou, tak do něj jdu :D

      Vymazat
  7. Keep Cup je moje srdcovka. Bez něj už ani ránu, ale o Jojo Cups slyším poprvé. Mají moc pěkný design, díky za tip! :)
    Michelle B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač! :) Keep Cup je prostě skvělý! :)

      Vymazat
  8. Já mám taky Keep Cup a úplně ho zbožňuju. Kamkoliv si jdu dát kafe, tak beru Keep Cup s sebou a šetřím životní prostředí :) Jogo vypadá, ale taky super.

    http://theelegantzone.com

    OdpovědětVymazat