F Books I. - Another Dominika

Books I.

Jsem velkou milovnicí knížek, jen poslední dobou jsem bohužel neměla na čtení čas, a tak se to teď snažím dohánět. Mám napsaný seznam knížek, které chci během léta stihnout přečíst, tak doufám, že aspoň půlku skutečně přečtu.
A abych si všechny knížky, co přečtu uchovala v paměti a zároveň vám třeba dala i nějaké tipy na to, co si přečíst, vznikla tato nová série článků, tak snad se potká s úspěchem! :)

Kdo chytá v žitě - Jerome David Salinger
Zajímavá knížka, která nebude pro každého. Hodně mi připomínala knížku Ten, kdo stojí v koutě (možná proto je o Kdo chytá v žitě v knížce několikrát zmiňováno), ale tato knížka mi přišla mnohem více surrealistická. Drsnější a přímější. Některé pasáže byly více čitelné, některé méně, občas jsem měla chuť knížku okamžitě zavřít a už jí nikdy více neotevřít. Ale přesto tam bylo pořád něco, co mě nutilo číst dál. Takže pokuď máte chuť si přečíst o třech dnech jednoho šestnáctiletého chlapce na cestě domů s psychologickým podtextem, lehce zmateným celým prostředím, jestli máte chuť ponořit se do mysli mladého kluka, tak s chutí do toho!
"Spousta lidí, zvlášť ten psychoanalytik, co je tady, se mě v jednom kuse ptá, jestli se už budu snažit, až se v září vrátím zase do školy. To je tak stupidní otázka, podle mýho názoru. Já jen jako, že jak můžete vědět, jestli něco uděláte, dokud to neuděláte? A odpověď na to je, že to vědět nemůžete. Já si jen myslím, že snahu projevím, ale jak to mám vědět? Na mou duši to je ale stupidní otázka."


Jen jeden den - Gayle Forman
Řekla bych, že je to takový obyčejný román pro náctileté. Hned ten začátek mi přišel děsne přehnanej aneb opravdu se jen tak sbalí a odjede s cizím člověkem do Paříže? V tu chvíli jsem chtěla knížku zaklapnout. Ještě, že jsem to neudělala. Protože cca od půlky jsem se od knížky nemohla vůbec odtrhnout. Chtěla jsem vědět, jak celé dobrodružství vlastně dopadne. A konec? Nazvala bych to koncem bez konce. Aneb napětí až do dalšího dílu. Byla jsem trošku zklamaná, jelikož by si knížka určitě zasloužila lepší konec, ale v rámci propagace dalšího dílu byl konec na jedničku ;).

Jíst, meditovatm, milovat - Elizabeth Gilbert
Možná někdo z vás bude znát stejnomenný film a díky filmu jsem se dostala ke knížce. Knížka je rozdělena do tří částí, ve kterých se podíváme do třech různých zemí. Nejvíc se mi líbila část první, ve které jsme se podívali do Itálie. Je to knížka o hledání samu sebe. Dává nám podměty k zamyšlení a pokud zrovna teď přemýšlíte, co se svým životem dál, sáhněte po této knížce.

Jeden den - David Nicholls
Naprosto miluji stejnomenný film, a tak jsem byla zvědavá na knížku. A musím říct, že jsem knížku přečetla jedním dechem. Ikdyž musím přiznat, že jsem byla lehce zaskočená/zklamaná tím, že jsem pořád nacházela detaily, které se od filmu odlišovaly. Ale to bylo způsobeno tím, že film už znám zpaměti :D. Samotná knížka je úžasná, napínavá a do ústřední dvojice se naprosto zamilujete.. Takže pokuď hledáte knížku na léto, tahle bude ideální :)).

CONVERSATION

19 komentářů:

  1. Kto chytá v žite som čítala a teraz si chcem prečítať aj Ten, kto stojí v kúte. Je to skvelá kniha, tie tri dni tam sú opísané skutočne precízne. Ostatné som nečítala, no poznám ich. Jeden deň by som si ale chcela niekedy prečítať. :))

    Pozývam ťa na giveaway na mojom blogu!
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten, kdo stojí v koutě určitě doporučuju! Je to úžasná knížka, jedna z mých nejoblíbenějších :)) ..a věřím, že se bude líbit i tobě :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Kto chytá v žite som čítala pred pár mesiacmi a celko msa mi to páčilo. Bolo to z úplne iného súdka na ktorý som zvyknutá a mňa samú prekvapilo, že som ju dočítala lebo sa mi páčila. :) vďaka za typ na ćítanie-ten kto stojí v kúte si v budúcich týždňoch urćite prečítam :)

    http://renkaartandlife.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si (nejen) knížku Ten, kdo stojí v koutě přečti, jsem si jistá, že z ní budeš nadšená! :)

      Vymazat
  4. Super typy na knížky, v poslední době jsem začala číst a tyhle články mě hodně baví:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jíst, meditovatm, milovat je krásná oddechovka jako film, jako knížka by mě to asi až tolik nebavilo, ale Kdo chytá v žitě zní zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Chcela by som si prečítať tú Jíst, meditovat a milovat, môže to byť super počula som o nej <3
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  7. Jíst, meditovat, milovat jsem začala číst, ale nedočetla :D

    Everything about my life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, ale třeba se k ní ještě vrátíš :)

      Vymazat
  8. Já nevím proč, ale Kdo chytá v žitě mě tenkrát, když jsem to četla, moc neoslovilo. Možná že je čas zkusit to znovu. :) Jinak dobrý nápad s knihami, taky je miluju a těším se na další doporučení. :)) KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za zkoušku nic nedas, třeba si ji tentokrát zamilujes :)
      Jee, tak to je super! :))

      Vymazat
  9. Na Jíst Meditovat Milovat se už pár měsíců chystám, jen jsem pořád líná si ji půjčit v knihovně. :D Kdo chytá v žitě znám, ale vůbec mě to neláká číst. :) Ostatní vůbec neznám. :D Jeden den si možná přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden den je úžasná knížka, tu si přečti určitě :)

      Vymazat
  10. Kto chyta v zite je teda skvela kniha. Odporucam.
    ❀❀❀

    OdpovědětVymazat