F Smrtící terapie | Greer Hendricks, Sarah Pekkanen - Another Dominika

Smrtící terapie | Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

 Jarní novinka v podobě psychologického thrilleru s názvem Smrtící terapie se ke mně dostala díky Megaknihám. Po přečtení anotace mi bylo jasné, že tato kniha se mi bude líbit. Vzbudila ve mně zvědavost, chtěla jsem vědět, co se skrývá za jednotlivými postavami a musím přiznat, že jsem se vůbec nespletla. Knížkou jsem doslova prolétla, jak jsem se od ní nemohla odtrhnout.


Zdá se, že bohatí manželé Marissa a Matthew Bishopovi z washingtonského předměstí mají všechno - dokud se Marissa nedopustí nevěry. Pod slupkou dokonalosti se skrývá vztah rozervaný prací a nedostatkem intimity. Marissa chce vše napravit kvůli jejich osmiletému synovi i lásce ke svému manželovi. Do hry vstupuje Avery Chambers. Avery je terapeutka, která přišla o profesní licenci. Přesto ji to nebrání v tom, aby poskytovala poradenství lidem v krizi, i když se musí řídit jejími neortodoxními metodami. A Bishopovi jsou zoufalí. 
Když vejdou do Averyiných dveří a Marissa odhalí svou nevěru, události směřují ke krizi. Největší tajemství jsou totiž stále skryta a v ohrožení už není jen manželství, ale i život.


Z anotace mi bylo jasné, že knížka bude přesně pro mě. Miluju slídit v lidských životech (moje guilty pleasure je Výměna manželek) a i díky tomu jsem se od poodkrývání příběhu manželů Bishopových nemohla odtrhnout. Zároveň se mi líbilo, že mě každá další stránka nechávala v napětí, v knížce se totiž také rozkrývá příběh Avery, neortodoxní terapeutky, jejíž metody přesahují rámec klasické terapie, čímž si ale kolikrát nadělá více problémů a nepřátel, než by jí bylo milo.
Z příběhu jsem měla zamotanou hlavu, neustále jsem se snažila přijít na to, jak to celé je a co mi uniká. Přiznávám, že se autorkám povedlo mě přivést na špatný směr. Ke konci jsem už ale podezření měla, vyplnilo se mi ale jen zčásti. Rozzuzlení příběhu Avery totiž pro mě bylo lehkým zklamáním, po tom všem napětí jsem čekala větší wow.


Pokud aspoň trošku máte rádi thrillery, pak Smrtící terapii od autorek Greer Hendricks a Sarah Pekkanen vřele doporučuju. Ani stránku se nebudete nudit a netrpělivě budete obracet každý list. Jsem ráda, že jsem si po delší době mohla přečíst takhle podařený thriller. Pokud si ho chcete přečíst i vy, můžete si ho pořídit třeba na e-shopu Megaknih.

Tak co, nalákala Vás moje recenze? Co máte zrovna rozečteného vy a na jakou knižní novinku se těšíte? 

CONVERSATION

21 komentářů:

  1. Děkuji za zajímavý tip, Dominiko a přeji hezké jarní dny. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji na poličce a čeká až přijde na řadu....díky tvému článku se na ni těším o dost víc :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko, to zní zajímavě a mám i pocit, že jsem na knížku jednu celkem pozitivní recenzi četla. Takže bych ji klidně zkusila, ostatně thrillery čtu ráda.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavá recenze, ale není to můj šálek kávy. Já teď čtu o ADHD k diplomce a dětskou literaturu ke zkoušce. Dočetla jsem román o doktorce a pedagožce Marii Montessoriové, moc povedené! Hodně se těším na třetí díl Šikmého kostela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se diplomka i zkouška povede :) Na třetí díl Šikmého kostela se hodně těším i já :)

      Vymazat
  5. Knížku budu kupovat bývalé kolegyni k narozeninám, také miluje tyhle žánry! :D :))

    OdpovědětVymazat
  6. tento žánr příliš nevyhledávám, ale kniha mě opravdu zaujala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba by se ti líbila, je fajn dát šanci i jiným žánrům :)

      Vymazat
  7. Ahoj, četla jsem jí a moc se mi líbila. Teď mám zrovna načatou Půlnoční korunu od Sarah J. Maas.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to by se mi líbilo. Já si teď dala chvíli pauzu a nic nečtu. Protože když se pak do nečeho pustím, nedělám nic jiného :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, stalo se mi to zrovna u této knížky :D Jinak se snažím už krotit a číst pomaleji :)

      Vymazat
  9. To zní dobře. 🙂
    Já jsem teď na konci historického románu Velrybí divadlo - knížka se mi moc líbí. Moc se těším na třetí díl Šikmého kostela a Anděla smrti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na třetí díl Šikmého kostela se moc těším i já :)

      Vymazat
  10. Díky na tip, většinou takhle moc knih z článků nezařazuju, protože jich mám doma už nad hlavu, ale takhle vypadá jako něco, co musím přečíst, přesně to, co čtu :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  11. Knihu jsem četla a za mě byla vynikající :)

    OdpovědětVymazat