F Nejlepší nákupy? - Ty, které mě nic nestojí - Another Dominika

Nejlepší nákupy? - Ty, které mě nic nestojí

 O eko výzvě Genesisu jsem psala už v tomto článku. Od té doby jsem si tuto službu ještě více oblíbila a využívám ji poměrně často. 
V krátkosti jde o to, že po přihlášení zadáte, že si chcete objednat eko výzvu, naplníte krabici oblečením, obuví, knížkami a dalšími doplňky, zdarma odešlete a pak jen čekáte, až vám připíší kredity. Za ně si pak na e-shopu vyberete to, co se vám líbí. Díky tomu jsem poslala dál spoustu věcí a přivítala doma oblečení a knížky, které využiju a dělají mi radost. Samozřejmě si věci můžete pořídit i za peníze - ceny nejsou nijak přemrštěné.
Zvykla jsem si na e-shopu brouzdat a sem tam se podívat, co tam je nového. Líbí se mi, že mě nákup díky kreditům vlastně nic nestojí a často nestačím zírat, jak krásné kousky se na e-shopu objevují. Jen to chce mít i štěstí a být rychlý, ty nejlepší věci jsou hned pryč. 

Bundy
Kousky, na které jsem hodně pyšná, jsou bundy značky Reserved. Do zelené jsem se zamilovala díky její barvě, je do pasu, teplá a skvěle sedí. Přímo na Štědrý den se mi podařilo ulovit černou bundu, kterou jsem pak dokonce i viděla v kamenné prodejně. Líbí se mi, že se do ní úplně zachumlám a je mega pohodlná.


Vesty
Vždycky se mi líbily, ale nebyla jsem si jistá, jestli bych je i uměla nosit. Pohrávala jsem si s myšlenkou, že bych zrovna tento kousek ráda našla na Genesisu. A poštěstilo se mi dokonce dvakrát - kratší je značky Mustang, delší pak původně z Reserved.


Svetry Orsay
Před začátkem zimy jsem protřídila svoje svetry a moc mi jich nezbylo. Potřebovala jsem si je nutně doplnit do šatníku, ale z cen v obchodě jsem odpadla. Chvilku trvalo, než se na stránce objevily takové, které by se mi líbily, ale čekání se vyplatilo. Jsou jako nové, teplé a krásné.


Topy
Velkou radost mám i z následujících dvou věcí, navíc obě dvě byly ještě úplně nové.
Zelená halenka je původem z C&A. Dívala jsem se na ni už v obchodě, kde ve stejném designu měli i šaty. Obojí se mi líbilo, jen se mi ale za ně nechtělo dávat tolik peněz. Jsem ale moc ráda, že si ke mně halenka nakonec našla cestu.
Dalším mým oblíbeným kouskem je svetr od značky COS. Prémiové značky jsou o něco dražší, když si je ale pořídíte za kredity, nic vás to nestojí a ještě si můžete do šatníku pořídit krásné a kvalitní kousky.


Věci z Mohita
Ze všech kousků jsem nejvíc pyšná na černý kabát. Sama jsem si ho plánovala koupit, protože tento základní kousek mi v šatníku chyběl. Když jsem ho uviděla na e-shopu v mé velikosti, myslela jsem, že odpadnu. Podobný pocit jsem měla i u této kabelky. V tomto článku jsem vám ukazovala dvě tvarově stejné kabelky, které jsem si naprosto zamilovala. Tvarem a velikostí mi naprosto sedí, pořád jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych si ještě jednu pořídila, nečekala jsem ale, že si ji objednám zrovna z Genesisu. 


Knížky
Ráda se dívám i do sekce knížek a měla jsem velké štěstí, že se mi podařilo ulovit knížky od holky s bucket listem - 151 dní Pacifickou hřebenovkou a 151 dní po evropských stezkách. Pořídila jsem si i Karamelovou džungli, kterou jsem si chtěla přečíst už od té doby, co vyšla a nakonec i knihu Nevítaný host od Shari Lapeny, poslední knížka od autorky, která mi v knihovničce chyběla.



Už se mi i stalo, že mi něco nesedělo, naštěstí do 14 dní můžete objednávku vrátit. Jen pozor, musíte zaplatit za dopravu. 

Já jsem moc spokojená, jaké věci se mi podařilo na Genesisu najít. Jsem ráda, že jsem takto jednoduše mohla poslat dál spoustu věcí, které ještě někomu udělají radost a díky nim si pořídit zadarmo tyhle krásné kousky, které na rozdíl od věcí, které jsem poslala dál, využiju.

Tak co, zkusíte taky eko výzvu?


CONVERSATION

38 komentářů:

  1. Domčo, to zní oéc zajímavě. Budu muset vyzkoušet, díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, eko výzvu jsem neznala.. Dlouho jsem si své věci netřídila, takže bych ji mohla využít. Děkuji za tip! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko, neměla jsem tušení, děkuji za rozšíření obzorů... Jarní očista šatníku začne co nevidět...
    Přeji hezký zbytek neděle. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Dominiko zdravím, tak to vůbec neznám. A Tvoje nákupy úžasné, jdu se na to hned podívat. Děkuju za info a měj se fajn, Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. O Genesisu vím, ale zatím jsem jeho možnosti víc nezkoumala. Čistka u nás proběhla v knihovně a tam jsem využila služeb Knihobotu. Oblečení jsem zatím nosila do charitativního kontejneru, ale podívám se, jestli bych nemohla využít i tuto možnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě probíhá velká čistka už od ledna, knihovnu už mám taky za sebou, některé knížky jsem poslala do Genesisu, jiné do Reknih :)

      Vymazat
  6. Genesis máme ve městě, někdy tam zajdu. Ekovýzvy jsem se ale zatím nezúčastnila :) Je to ale super způsob, jak obměnit svůj šatník, aniž by člověk musel zbytečně utrácet.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Tak o této výzvě jsem doposud neslyšela, hned si ji jdu najít. :) Díky.

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé kousky jsi ulovila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Doteď jsem o tom neslyšela, ale podívám se. Děkuji. 🙂

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkně jsi nakoupila, nejvíc se mi asi líbí ten černý kabát. Je to klasika a tenhle působí fakt elegantně a univerzálně, určitě ho hodně využiješ. Svetry vypadají taky hezky!

    Sama v ekovýzvě nejedu, ale Genesis mám docela ráda, na podzim jsem tam taky koupila velmi slušný (světlý) vlněný kabát. A zrovna včera jsem nějaké oblečení zanesla do charitativního obchůdku Koloběh (v Praze, Dittrichově ulici) a odtamtud si odnesla dvě knížky. :) Je to tam malinké, ale vždycky se tam něco dá vybrat a je to pro dobrou věc.

    Dominiko, doufám, že rok 2024 je k Tobě čím dál laskavější!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásná věta na závěr, moc děkuji ♥ Rok 2024 mi ukazuje i svoji hezčí tvář, bolest ze začátku roku ale stále přetrvává..

      Já jsem v klasických Genesisech nakupovala hodně dřív, ale postupně jsem si všímala, že cena šla nahoru a kvalita tomu úplně neodpovídala. Ale ráda bych do nějakého zase zašla, musím si najít čas zase na nějakou svojí sekáčovou tour :)

      Vymazat
  11. Tak na tu eko výzvu se určitě podívám! :) Já teď navštívila zase 2 swapy, kde jsem něco donesla a odnesla si zase zpátky :).

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, moc pěkné úlovky. Já se přiznám, že sekáče mi moc nejdou, zatím jediné v čem jsem se zčásti zhlédla je Vinted :D hlavně třeba Lindex svetříky se tam dají sehnat za lepší ceny a hlavně i některé kousky ze starších kolekcí a Mustang věci, prostě ty značkové věci, které se mi sice líbí, ale mnohdy za ně nechci platit plnou cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Mně zase moc nejde Vinted, používám ho spíš na prodej :)

      Vymazat
  13. O této výzvě nemám vůbec tušení a vypadá zajímavě. Skvělé úlovky :)

    Můj život ve slovech

    OdpovědětVymazat
  14. Pořídila sis krásné kousky, já jsem na sekáče nikdy neměla štěstí. :D Moc se mi líbí ty dvě vesty a po knihách bych také sáhla hned, ať jsi s nimi spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  15. parádní HAUL :) eko výzvu znám, je to super, zrovna minulý měsíc jsem si díky ní pořídila krásnou růžovou kabelku a sukni! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty prostě narazíš na tak skvělé kousky, závidím! :-) A Nevítaný host jsem četla, super čtení! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Je to skvělý projekt! Vybrala sis parádní kousky :) Knížky od Lucky mám v plánu také přečíst

    OdpovědětVymazat
  18. Líbí se mi ta kabelka a ty první kabáty. :) Btw. pokud jsi stále v Brně, zkus někdy přijít na nějaký swap. Zrovna teď o víkendu budou dva, jeden v kavárně Jádro a druhý v divadle Koráb. (Mrkni na FB události.) Myslím, že by se ti to mohlo líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, v Brně stále jsem :) Chtěla bych se na swap zajít podívat, jen mi to časově moc nevychází :/

      Vymazat