F Jarní Londýn 2024 - Another Dominika

Jarní Londýn 2024

Už několik měsíců jsem cítila, že mi opravdu chybí cestování. Čím dál tím víc se ve mně probouzela touha, že chci a slíbila jsem si, že pokud se mi naskytne nějaká příležitost, tak řeknu ano a pojedu. Ta možnost přišla, a tak jsem v polovině března na pár dní odletěla s kamarádkou do Londýna.
Jen tak, bez jasného cíle a plánu. 
V Londýně už jsem totiž dvakrát byla, hlavní památky už jsem viděla a navštívila, teďka jsem si spíš chtěla v klidu vychutnat atmosféru města a užít si ten pocit, že jsem v Londýně.



Celkem jsme v Londýně byly v podstatě na dva a půl dne, na jednu noc jsme se ubytovaly v hotelu u letiště Stansted, zbylé dvě noci pak v Z Hotels - Shoreditch. Po Londýně jsme se pohybovaly metrem a i když mě pohled na spletitou síť metra vyděsil, není se čeho bát. Dá se v něm poměrně snadno zorientovat (píše člověk, který se ztratí naprosto kdekoliv), jen doporučuju mít v mobilu staženou aplikaci se zastávkami, já používala Tube Map. Při nástupu a výstupu jsme používaly platební kartu, za den nás tak cestování vyšlo cca na 250 Kč.


Dny jsme měly poměrně nabyté, přesto jsme ale nestihly všechno, co jsme chtěly.
Mně osobně se moc líbily dvě vyhlídky - The Lookout a Sky Garden. Každá z nich je trochu jiná, z obou je ale úžasný výhled na Londýn a moc je doporučuju. 
Prošly jsme se i po Tower Bridge, kolem Big Benu, k Buckinghamskému paláci, po Chinatownu a Oxford Street, navštívily jsme Přírodopisné muzeum a mojí oblíbenou galerii Tate Modern.



Minulý rok jsem konečně objevila kouzlo Harryho Pottera, a proto jsem se chtěla jet podívat k nástupišti 9 a 3/4. Naprosto mě ale odradilo, jaký komerční "zážitek" z toho udělali. Nakonec jsem se spokojila jen s procházkou po Milennium Bridge a doufám, že příště vyjde třeba i Studio Harryho Pottera.


Byli jste někdy v Londýně? Kam jste se už tento rok stihli podívat vy?

CONVERSATION

14 komentářů:

  1. Prima výlet, je fajn, že jste si to s kamarádkou užily.

    OdpovědětVymazat
  2. Domoniko, do Londýna kdykoli! Byla jsem myslím 3x, poslední výlet byl úžasný, letní, taky už jsme nešli po těch top místech. Tate Modern je i mé oblíbené místo, šly jsem vlastně hodně po té "moderní" architektuře. Ráda vzpomínám. Vidět bych ještě chtěla elektrárnu Battersea a muzeum - byt Jimiho Hendrixe.
    Užij si neděli. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Já v Londýně ještě nikdy nebyla. Tenhle rok jsem byla nejdál pracovně v Brně :D to ale nevadí, ony ty cesty teprve přijdou a na to se těším :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, v Londýně jsem byla v roce 2016 se školou a rozhodně bych se do něj někdy ráda vrátila a viděla ta místa znovu a některá další navrch :) Než jsem si našla přítele zvažovala jsem do Anglie odjet dělat aupair k čemuž tedy nakonec nedošlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Tam musí být nádherně! Moc hezké fotky a doufám, že se do Londýna také někdy podívám. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já v Londýně byla jedno na jen na jeden den :). Moc pěkné fotky :).

    OdpovědětVymazat
  7. Nebyla, ale budu! 21.6. odlétáme, takže mi tvůj článek přišel vhod :D A právě na jeden den máme rezervované studia Harryho Pottera, tak se moc těšíme. Na Sky Garden se taky chceme jít podívat, ale zatím se neotevřely lístky, tak poctivě sleduju a vyčkávám. Jinak letos jsme byli na prodloužený víkend v Barceloně a na Velikonoce na jižní Moravě :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. V Londýně jsem byla jen jednou a hned bych se tam vrátila. :) Letos jsem se do zahraničí ještě nepodívala, ale chystám se alespoň k sousedům na Krimmelské vodopády.

    OdpovědětVymazat
  9. V Londýně jsem nikdy nebyla, ale chtěla bych :) navštívila jsem Skotsko. Mamka se ségrou byly minulý týden v Holandsku na tulipánech. Bohužel jsem kvůli škole nemohla jet :(. Super fotky! Nejvíce se mi líbí ta čtvrtá s holubem v letu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Nevím jak mám překonat strach z letadla. JInak by se mi to taky líbilo.
    Hlavně, že jsi byla spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  11. nikdy jsem v Londýně nebyla :) ale kamarádka letos navštívili studia HP a byla z toho nadšeně a dle jejich fotek to tam vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné fotky, wow! Taky se tam musím někdy zase podívat... byla jsem tam jen jednou se školou na základce a hrozně bych si to chtěla zopakovat, tehdy to nebylo ono. Taky teď začínám silně pociťovat touhu někam vycestovat, počítala jsem si to a nebyla jsem v zahraničí 10 let a chybí mi to :/ Snad letos v létě zvládnu aspoň nějaký prodloužený víkend konečně.

    OdpovědětVymazat
  13. Londýn je krásný, taky jsem tam byla. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné, stihly jste toho hodně :) Já byla v Londýně dvakrát, moc se mi líbí tamní muzea a taky bych ráda někdy navštívila HP studia :)

    OdpovědětVymazat