F Vyvrhel | T. M. Frazier - Another Dominika

Vyvrhel | T. M. Frazier

 Vítejte u prvního článku tohoto roku. 
Chtěla a snažila jsem se napsat článek dříve, ale nešlo mi to. Pár dní po Novém roce jsme uspali naši fenečku Dixinku a od té doby to šlo se mnou z kopce. Plácám se od ničeho k ničemu, chvilkami se nadechnu a najdu ztracenou energii, ale je jí zatraceně málo. Věděla jsem, že toto období bude pro mě těžké, ale stejně se na něj nešlo připravit. Hodně moc mi chybí.
Možná i proto trávím více času v různých knižních příbězích. Tím posledním byl Vyvrhel - už čtvrté pokračování knižní série King od T. M. Frazier.
Jedná se o sérii s drsnou násilnickou a sexuální atmosférou, která vás ale vtáhne. A i když je to prostředí hodně vzdálené od toho, v čem žijeme a v reálném světě bychom se mu chtěli vyhnout obloukem, v tom knižním ho nebudete mít dost ani po dočtení poslední stránky.


OBĚŤ. VĚRNOST. RODINA.
Bear chce holýma rukama ohnout kovové mříže své vězeňské cely a utéct. Ne kvůli mužům uvnitř, kteří ho chtějí zabít, ale protože Thia je tam venku, kde ji nemůže ochránit. 
Thia není typ dívky, která by čekala, až ji někdo zachrání, zvlášť když má sama co zachraňovat. 
Beara a Thiu tak čeká boj nejen o život, ale i o jejich lásku.

Bear a Thia - na první pohled nesourodá dvojice, kterou ale pojí víc než jen jejich vzájemná přitažlivost. 
Vyvrhel pokračuje přesně tam, kde předchozí díl skončil, Bear je ve vězení a Thia v nebezpečí, jak se ale brzy ukázalo, rozhodně není jen křehkou dívkou, která by dokázala nečinně čekat. Když se tihle dva znovu potkají, děj nabírá na obrátkách. Bear se chystá na válku s Beach Bastards, cestu mu ale zkříží člověk, o kterém si ještě donedávna myslel, že je mrtvý. A to nebyl jediný překvapivý moment. 
Celkově mi přišlo, že v tomto pokračování postavy dostaly prostor, abychom je poznali více do hloubky, v širším spektru. Nemusíte se ovšem bát, nebylo to na úkor živočišné touhy mezi hlavními hrdiny a mrtvol je v knížce také více než dost ;).


Já jsem si čtení opět užila. Není to žánr, který bych běžně vyhledávala, ale ráda sem tam vykročím ze své komfortní čtecí zóny.
Nikdy nevíte, který příběh zrovna Vás chytne a už nepustí. A tak se pouštějte do různých světů, netrpělivě otáčejte stránky a hlavně čtěte. 

Já moc děkuji Megaknihám, díky kterým se ke mně tato knižní série dostala. Můžete si na nich pořídit i Vyvrhela, stačí klepnout sem.

Jakou knížkou jste naposledy ze své komfortní zóny vystoupili vy?


CONVERSATION

22 komentářů:

  1. Dominiko, děkuji za zajímavou recenzi. Poslední dobou pro radost moc nečtu, oči po celém pracovní dni prostě stávkují...
    Měj příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To také bohužel znám, aspoň trošku mi pomáhají kapky do očí :)

      Vymazat
  2. to je mi moc líto :( posílám hodně síly, drž se :)

    je moc dobře, že ti kniha sedla a líbila se :)

    OdpovědětVymazat
  3. Domi, moc mě mrzí, co se stalo :(. Posílám sílu <3! Knížka nepatří do mého žánru, ale určitě je velmi povedená. Na tuto sérii jsem četla jen chvály.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ ..taky to není můj žánr, ale občas je fajn, zkusit něco jiného :)

      Vymazat
  4. Já sice čtu docela hodně, ale moc ze své komfortní zóny nevystupuji - když tedy nepočítám romantiku, co není můj žánr no.1 (jsem hlavně na detektivky). Ale občas si něco romatického vyberu v rámci spolupráce...
    Pejska je mi líto, to se člověka vždycky dotkne a zahojí to až čas...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nešlo si nevšimnout, že ty jsi hlavně na ty detektivky :)
      Snad ano, jen to toho času bude chtít více..

      Vymazat
  5. Dixinky je mi líto, drž se <3

    A teda, ani nevím, že už je i čtvrtý díl.. Já skončila u druhého :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Pejska je mi moc líto. Drž se. ❤

    Jinak podobné knihy nečtu, takže přesně tohle by bylo pro mě něco jiného než co obvykle čtu, ale je dobře, že tobě se líbila. 🙂

    OdpovědětVymazat
  7. Drž se, doufám, že už bude jen lépe ♥

    Tak přesně tato kniha by byla taky mým velkým výstupem z komfortní zóny! A nejvíc asi sci-fi, ale tenhle krok nehodlám dělat, tento žánr nemám ráda v ničem.. :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  8. Sérii jsem kdysi četla v originále a musím říct, že postavy navzdory prostředí a občas i surového jednání, mají něco do sebe. Přiznám se ale, že zrovna tento díl si dějově moc nepamatuji, utkvěly mi hlavně první dva.

    OdpovědětVymazat
  9. Věřím, že to období muselo být nesmírně těžké. Je to klišé, ale pomůže na to jen čas... Ono se to zase zlepší <3 My všichni tady na tebe budeme moc myslet :) Tento titul nepatří k žánrům, které normálně čtu. A ani nevím, jestli jsem někdy vykročila od svých oblíbených žánrů :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. Řekla bych, že tentokrát je v knize víc mrtvol než lásky :D

    OdpovědětVymazat
  11. Wow, vypadá hodně zajímavě a co si budem - zaujala mě už jen ta úvodní obálka knihy. :D

    OdpovědětVymazat