F Vánoce 2023 - Another Dominika

Vánoce 2023

 Krásné mezi svátkové období přeji všem.
Dlouho jsem se Vám neozvala, nemám pro to žádnou zvláštní omluvu, potřebovala jsem jen trochu oddych a počkat si, až mě sdílení prostřednictvím písmenek a fotek bude opět těšit. Netvrdím, že se v plné síle vracím, ale chtěla bych se ozývat častěji než v posledních třech měsících. 


Konec roku i mě svádí k balancování, ale nepřišla jsem na slovo, které by tento rok popsalo. V mnoha věcech jsem na sebe opravdu pyšná, dokázala jsem změnit práci, po mnoha letech jsem sebrala odvahu, začala jsem opět řídit a dokonce jsem si koupila i vlastní auto. V podstatě až do letošního podzimu jsem byla v Brně sama, neměla jsem tady žádnou kamarádku a nevěděla jsem, jak to změnit. A pak jsem párkrát vykročila z komfortní zóny a najednou mám kolem sebe pár skvělých kamarádek, se kterými se cítím opravdu dobře. 
Na druhou stranu podstatnou část roku řešíme zdravotní stav naší fenky Dixinky. O Velikonocích nám oslepla, vypadá to, že prodělala mozkovou mrtvičku a od té doby s přítelem diskutujeme o tom, jestli je už čas ji nechat uspat. A bohužel ji zbývá posledních pár dní, než nastane ten čas. Trhá mi to srdce a nedovedu si představit, jak to zvládnu. Stejně tak řešíme zdravotní stav dědy, který v tomto roce byl několikrát hospitalizovaný. Zároveň mě i mrzí, že jsem v tomto roce podstatě nikde nebyla, žádné výlety ani dovolená. Objevování k životu potřebuju a tím, že jsem to neměla, jako kdyby i kousek mě chyběl.
A co bych si přála do nového roku? Víc síly zvládat i ty nepříjemné věci v životě. Víc cestovat, víc se hýbat a jíst lépe. Víc si ten život utvářet podle sebe a dělat to, co mi dělá radost. 

Ale zpátky k předvánočnímu období. To mi uteklo opravdu hodně rychle. V práci mě čekala úplně nová agenda, ke které jsem měla jen opravdu rychlý rychlokurz a chvilkama mi doslova všechno padalo na hlavu a ani na minutu jsem se nezastavila. I přes to jsem se snažila si adventní čas si užít. Vyzdobila jsem si byt (možná trošku až kýčovitě), chodila jsem na trhy, průběžně jsem balila dárky, byla jsem si posedět s kolegy z práce, s kamarádkou jsme si udělaly takový předvánoční dýchánek, dokonce jsem byla i na vánočním koncertu v divadle a upekla jsem pár druhů cukroví.



A pak přišly samotné Vánoce. Byly zas trošku jinačí než ty předchozí roky, ale nakonec byly vlastně taky fajn. Byla jsem ráda, že na Štědrý den jsme byli v klidu sami doma a nikam jsme nespěchali.
Měla jsem i velkou radost z dárků. O většině z nich jsem nevěděla a nejvíc mě asi překvapil poukaz na tetování, tento rok jsem ho už opravdu nečekala, přeci jen na posledních třech jsem byla v listopadu. Od mé rodiny jsem dostala především peníze na nový mobil, ty jsem ale samozřejmě nefotila.
A pro zasmání - od přítelovo matky jsem dostala krém na hluboké vrásky určený pro ženy ve věku 65+. Až do letošních Vánoc jsem si myslela, že podobné historky se stávají jen ve filmech ;).





A naše Dixinka 


Přeji Vám pohodové poslední okamžiky roku 2023 a do toho nového Vám přeji jen to nejlepší. Ať je nový rok zas aspoň o trošku lepší než ten předchozí.

Budu moc ráda, když mi napíšete, jaké byly  ty Vaše Vánoce a co Vám udělalo největší radost.

Opatrujte se.



CONVERSATION

32 komentářů:

  1. Dominko, jsem ráda, že tě zas vidím, byť rozumím tomu, že člověk prostě nepíše, když nemá chuť. I můj rok měl své byl v něčem fajn, ale měl i ty míň veselé stránky. Ono už to tak bývá. Držím palce, ať je v tom příštím těch hezký chvil víc.
    My jsme si Vánoce taky užili v pohodě - jako každý rok. Letos to jen bylo trochu rušnější, protože u nás byl syn se ženou. Ale bylo to fajn. Taky jsem dostala spoustu hezkých dárků - stejně jako ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, nechtěla jsem se do blogu nutit, ale už pomalu cítím, že bych chtěla být zase aktivnější :)

      Vymazat
  2. Zrovna nedávno jsem na tebe myslela, že ses dlouho neozvala... Je mi líto Dixinky i ostatních smutnějších událostí... Letošní rok byl tedy náročný a přeji ti, aby ten příští byl o něco víc pozitivnější <3. A ten dárek od tchýně je opravdu k pousmání :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Dominko, tak to prostě je. Život nám přináší radosti i bolest a smutek. Moc ti přeji, aby si měla dost síly všechno zvládnout.
    Pohlaď ze mě Dixinku.
    PF 2024! Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Domčo, naprosto rozumím, když prostě není nálada na přispívání. Člověk má svých starostí dost. Věřím, že jsi silná a vše zvládneš. Dixinka je statečná bojovnice <3
    Přeji, ať máte ten nejkrásnější rok 2024. <3

    OdpovědětVymazat
  5. A já si říkala, kdepak se nám touláš. Měla jsi hezký předvánoční i vánoční čas. Taky jsem se scházela s kamarády, kolegy, rodinou. Užívala si atmosféru, ačkoliv na trzích jsem nikde nebyla :-) Dostala jsi plno krásných dárků. My to letos pojali skromně. Jinak do nového roku ti přeji jen to nejlepší, ať si spokojená, zdravá a šťastná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Vím, že poslední měsíce nejsem aktivní, ale bude se to snažit zlepšit :)

      Vymazat
  6. Je mi moc líto těch smutných události. Pohlaď za mě Dixinku. ❤
    Jinak ráda věřím, že sis Vánoce užila. Moc ti to přeji. My taky, byl to krásný čas. 🙂
    Přeji ti krásný nový rok plný zdraví, štěstí a lásky. ❤

    OdpovědětVymazat
  7. Domi, vůbec se neomlouvej. Občas prostě není chuť psát články. S dědečkem a pejskem mě to moc mrzí :(. Kolik pejskovi je? Přeji do nového roku hlavně zdraví a štěstí! Já měla Štědrý den náročný. Každý rok k nám chodí babička s dědou. Už jsou staří a v tento den nebyli zrovna moc fit :(...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dixince bylo 14 let a 2 měsíce.. už to byla babička v letech, ale mohla tu ještě chvilku být :)

      Vymazat
  8. Domčo, přeju co neklidnější nový rok a spoustu sil a odhodlání ke zvládání všeho, co přinese, ať už to bude veselé, nebo veselé o něco méně! ❤

    OdpovědětVymazat
  9. Ten úvod jsi napsala moc hezky ♥ Přeju hodně sil do následujících měsíců a ať tento rok přinese i krásné věci a ať se Ti daří žít tak, jak si přeješ :)

    OdpovědětVymazat
  10. posílám spoustu sil, ať vše zvládneš... a jen pro zasmání, kamarádka dostala od manžela knížku o menopauze (není jí ani třicet) :D jeho omluva byla, že kniha byla ve slevě a ona přece ráda čte :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je ještě lepší jak můj krém, ach ti chlapi :D :D

      Vymazat
  11. Ahoj Domčo, inu i to se občas stává. Naše Vánoce byly poměrně nabité a pohodové s výjimkou bohužel jednoho úmrtí v rodině přesně na Štědrý den. Největší radost mi udělala čtečka PocketBook od přítele jako překvapení a od mamky nové bootcut džíny z Lindexu, které bych si sama za tu cenu zřejmě nekoupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě mrzí, že vám někdo umřel na Štědrý den, snad už je to teďka lepší :)

      Vymazat
  12. Dominiko přeju Ti vše nejlepší do nového roku, ať se Ti daří ve všem ! Pohlazení Dixince, Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem ráda, že ses nám po delší době ozvala :) S Dixinkou mě to moc mrzí. Bohužel i to je součást života :( A i děda se snad brzy dá do pořádku :) Trhy v Brně byly krásné, my si je s mamkou užily moc :) Krásné dárečky :) Já dostala, co jsem si přála a měla jsem z toho taky velkou radost :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, už teď se těším na vánoční trhy tady v Brně :)

      Vymazat
  14. Je pochopitelné, že občas potřebujeme pauzu od psaní a blogu. :) Jsem ráda, že jsi zpět a hlavně, že sis užila Vánoce v poklidu a odpočinula si. Krásné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  15. S Dixinkou mě to moc mrzí, rozhodnout se uspat naší Mínu bylo to nejhorší v mém životě, ale věděla jsem, že pro ní je to to nejlepší. U nás advent nic moc, ale Vánoce krásné, první Vánoce s naší princeznou :) Vše nej do nového roku :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) U mě byl problém v tom, že jsem nebyla přesvědčená o tom, že by to pro ni bylo to nejlepší.

      Vymazat
  16. Půlnoční knihovna je skvělá knížka, jsem zvědavá co na ni povíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ji přečetla a byla jsem z ní naprosto unešená :)

      Vymazat