F Vzpomínky (Strážce ztracených měst 7) | Shannon Messenger - Another Dominika

Vzpomínky (Strážce ztracených měst 7) | Shannon Messenger

 Sedmé pokračování knižní série Strážce ztracených měst jsem netrpělivě vyhlížela. Předchozí díl vyšel v češtině již před rokem a po celou dobu neuplynul týden, abych nepřemýšlela nad tím, kdy už konečně vyjde další pokračování. Až tak moc se mi tato série dostala pod kůži. 
Sedmý díl nese název Vzpomínky a stejně jako předchozí díly vyšel u knižního nakladatelství Ocelot, koupit si ho můžete na e-shopu Megaknih, kterým také i moc děkuji za zaslání výtisku.


Sophie Fosterová neví, čemu (nebo komu) věřit. Ve hře s tolika hráči může být zaměření se na nesprávnou hrozbu katastrofální chybou. Ale když Nespatření dokáží, že je Sophie mnohem zranitelnější, než si kdy myslela, Sophie dojde, že je na čase změnit pravidla. Její zvláštní schopnosti ji až doteď vždy zachránily. Aby však mohla nepřátele porazit, musí se naučit bojovat.
Příprava na bitvu ale naneštěstí nemůže pomoci jejímu kamarádovi. Ten stojí před zcela jiným nebezpečím - aby ho mohl překonat, musí Sophie a její přátelé podstoupit jedno z největších rizik v životě. A odvedení pozornosti od cíle je možná přesně to, na co druhá strana čeká...


Před otevřením knížky jsem měla lehké obavy, jestli se mi podaří se do příběhu začíst, přeci jen si už ne všechny události pamatuju. Skvělé ale je, že nám je autorka v průběhu knihy připomíná, a tak se mi podařilo vplout do příběhu velice snadno. 
Tentokrát mi přišlo, že po první akci přišel útlum, kdy se děj nijak zvlášť dopředu neposouval, vznikl tak ale prostor pro to, aby se (konečně) rozvinul příběh mezi Fitzem a Sophie. 
Poklidnější atmosféru vystřídalo další setkání s Nespatřenými, které bylo překvapující a nemůžu se dočkat toho, jaké všechny následky bude mít. 
To se ale dozvíme až v příštím díle.


Vzpomínky od Shannon Messenger mě opět přenesly do elfího světa, který se nám už ale úplně otřásl v základech. (Nejen) na podzimní večery doporučuju. 

Jakou knižní sérii máte rádi vy?



CONVERSATION

22 komentářů:

  1. Jak se tak dívám, knihy začínají být bichle - to mám ráda právě v této roční době. 🙂
    Mou nejoblíbenější knižní sérii je momentálně ta od Bryndzy (jak s Erikou, tak Kate), ale teď se chystám na dočtení Harryho Pottera, kterému jsem přes léto věnovala jen málo času. Zjistila jsem, že víc knih současně číst neumím. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, díl od dílu je knížka tlustší a tlustší :D
      Já jsem HP nedávno taky konečně přečetla a byla jsem příjemně překvapená, jak moc mě chytnul, těším se, až si pustím i filmy :)

      Vymazat
  2. Já jsem spíš na detektivky a thillery. Takže třeba už zmiňovaný Bryndza, Carter a jeho série s Robertem Hunterem, Deaver a jeho Lyncoln Rhyme...
    A Nikola má pravdu - bichle je to pořádná.

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko, děkuji za recenzi, tato série šla mimo mě. Mám ráda knihy Petera Maye ze série Acta Enzo, ráda jsem četla Jo Nesba.
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu sérii neznám a Jo Nesba jsem taky ještě nečetla - bojím se, že jeho severské detektivky by byly na mě moc děsivé ;)

      Vymazat
  4. Tuto knižní sérii jsem nečetla :). Já mám asi nejradši romantiku :D. Ale třeba někdy i něco od Nicholase Sparkse nebo nějaký seberozvoj :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sparkse jsem dřív hodně četla, docela i přemýšlím, že bych si nějakou knížku od něj zas přečetla :)

      Vymazat
  5. Pěkná recenze, sérii jsem nečetla. Já jsem poslední roky hlavně na detektivky :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  6. To já bych to za ten rok teda zapomněla :D Poslední série, co se mi moc líbila, tak bylo Městečko Pines. Koukala jsem, že na námět i seriál, ale neviděla jsem ho :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trošku jsem se dívala, o čem byly předchozí díly, ale opravdu jak jsem knížku otevřela, tak jsem se do děje hned dostala :)

      Vymazat
  7. Nejsem fanoušek sci-fi literatury, ale u těchto knížek se mi vždy hrozně líbí design a ilustrace. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já už mám knihu taky dočtenou a souhlasím s poměrně nudným začátkem. Nicméně jsem ráda, že už se prolomily ledy ve vztahu hlavních hrdinů :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vzhledem k tomu, jaký jsem pravidelný čtenář.... tak bych si knížku asi nepřečetla a raději volila film s touto tematikou :-D jsem lěnivá. Ale věřím, že se líbila.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Tuhle sérii neznám, vyloženě tuto tématiku nevyhledávám :-) Já jsem teď za dva dny přečetla knihy Muslimské peklo a Muslimská pomsta - podle skutečné události. Masakr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě knížky musely hodně chytnout, když jsi je přečetla tak rychle :)

      Vymazat
  11. Tuhle sérii vůbec neznám, musím se po ní mrknout v knihovně :D Mezi mé srdcovky patří série Cherub, Rafaelova škola a docela nedávno mě nadchl i Ulldart od Markuse Heitze.

    OdpovědětVymazat