F Letní smoothie sezóna - Another Dominika

Letní smoothie sezóna

Tipy pro zdravý životní styl známe asi všichni. Teorie je jedna věc, praxe ale často pokulhává. A to je přesně i můj případ.
A tak se snažím nacházet cesty, díky kterým vylepším třeba alespoň svoji stravu bez toho, abych měla pocit, že kolem přípravy jídla se točí celý můj život. Ano, nedostatek času a těch "správných" surovin je i mou častou výmluvou. A tak jsem si začala do práce objednávat zdravé a vyvážené obědy v krabičce a domů jsem si konečně pořídila nový mixér (nejen) na smoothie.

Ten můj předešlý nezvládl minulou letní smoothie sezónu. Na léto je totiž pro mě smoothie mixér naprostou nezbytností. 

Tentokrát byl pro mě jasnou volbou mixér Concept SM 3391.


Zaujal mě svojí variabilností, snadným ovládáním a extra rychlou údržbou. Set obsahuje mixér, chopper, mlýnek na koření a kávu, dvě mixovací nádoby o objemu 570 ml a jednu o objemu 400 ml.
Využívám ho především na smoothie, ale dá se použít i na přípravu pomazánek, polévek a zmrzliny, nasekáte si maso, namelete si koření i oříšky a kromě smoothie si můžete udělat i ledovou kávu nebo koktejl. Vyhovuje mi, že v podstatě jeden přístroj toho zvládne tolik. Důvodem pro výběr bylo i snadné ovládání, údržba a čištění. 


Já jsem nadšená z mixovacích nádob, do kterých si dáte ovoce s troškou vodu, našroubujete "víčko" s noži, nacvaknete na mixér a během pár vteřin máte lahodné smoothie vytvořené. Pak už jen vyměníte víčko s čepelí za víčko na pití a je hotovo. Líbí se mi, že díky těmto nádobám si smoothie můžete hned vzít kamkoliv s sebou a každý si ho může namíchat přesně takové jaké chce.



Základ mi vždycky tvoří banán, který doplňuju čerstvým a zmraženým ovocem. To mám ráda, protože je díky němu smoothie více osvěžující a dokonce si radši udělám zdravé smoothie než abych si dala třeba zmrzlinu. Dostanu díky němu do sebe hodně ovoce s čímž mívám obvykle velký problém.
Moje nejoblíbenější kombinace je banán-malina-borůvka. Často si do něj dávám i jahody. Ráda bych zkusila i exotičtější kombinace, jen jsem ještě nenašla odvahu a radši se držím klasiky.


Moc děkuji webu Extrafit.cz za zapůjčení produktu na testování. Pokud byste chtěli pomoc s výběrem toho pravého kuchyňského robotu pro vás, užitečné tipy najdete tady.

Co vy a smoothie? Jaká je vaše oblíbená kombinace?



CONVERSATION

26 komentářů:

  1. Ahoj Domčo, já používám tchýně smoothie mixér a nejradši používám nějakou lesní směs v kombinaci s banánem.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nějak smoothie nepropadla a raději si dám ovoce nemixované. Jen občas si z jahod nebo banánu a mléka udělám klasický koktejl, na který jsem zamlada chodila do mlíčňáku (mléčný bar, což je myslím provozovna, co zmizela aspoň co do názvu v minulém století :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ale tím, že já nedokážu moc sníst ovoce, tak tohle je pro mě fajn alternativa :)

      Vymazat
  3. Dominiko, já mám smoothie ráda, v létě si ho často dělám, mám malý mixér k tomuto účelu jako dělaný. Když je opravdu horko, ráda ho snídám...
    Měj příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn tip :) Já si ho často dělám jako odpolední svačinu :)

      Vymazat
  4. Krásné fotečky! Já se přiznám, ale smoothie prostě nepozřu :D Nejsem moc kamarád s ovocem, tak jsem zkusila i třeba z tvarohu a prostě ne. Vadí mi takhle pít něco hutnějšího. Ale přítel je má rád, tak mu čas od času udělám :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Chápu, taky jsem z toho měla obavy, ale naštěstí mi to problém nedělá :)

      Vymazat
  5. Já si teď smoothie vůbec nedělám, ale kdysi jsem je měla ráda :). Mixér vypadá moc pěkně, je super, že se z něja dá udělat i taková přenosná nádobka bez nějakého přelívání :).

    OdpovědětVymazat
  6. Smoothie mám celkem ráda, ale vedou se o něm nejrůznější debaty zda je zdravé či spíše ne... já osobně si teď doma nově dělám KOMBUCHU a brzy bude slévat první hotový lektvar, tak uvidíme zda z toho něco bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak tyhle debaty se ke mně vůbec nedostaly. Podívám se a přečtu si :)
      Kombuchu si občas dám, ale na chuť jsem ji úplně nepřišla :)

      Vymazat
  7. Ahoj Dominiko já mám ovoce moc ráda ve všech podobách, i smoothie. Mám na to taky mašinku a k tomu dvě velikosti nádobek s víkem, někdy si to beru do auta, když nestíhám. Hodně ovoce odšťavňujeme, zeleninu taky hlavně řapíkatý celer, ten se snažím denně. Děkuju za ukázku a pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádobky jsou super :) Nad odšťavňovačem jsem taky přemýšlela, ale úplně bych ho nevyužila :)

      Vymazat
  8. Smoothie si přítel dělá opravdu denně, máme jej už tři roky :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Smoothie miluji a dost často si jej dělám doma, i když z mojí zkušenosti na většinu ovoce postačí i jen obyčejný tyčový mixér. Podobně jako ty mám ráda banán, který smoothie dodá nejlepší strukturu a osladí jej. Většinou jej doplňuji pomerančem, někdy borůvkami, broskvemi nebo jahodami. Co je zrovna doma. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomeranč chci do smoothie taky vyzkoušet, ale tím, že já samotný pomeranče nejím, tak mě v obchodě ani nenapadne si je koupit ;)

      Vymazat
  10. Já mám doma smoothie maker od Sencoru a jsem nadšena!

    OdpovědětVymazat
  11. Smoothie k létu prostě patří a nedám na ně dopustit. Já používám mixér od Sencor a je super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejně, já si je teď dělám opravdu snad každý den :)

      Vymazat
  12. Exotické kombinace mám ráda, ale klasiku banán a lesní ovoce nepřebije nic (aspoň zatím u mě to nic nepřebilo ;)

    OdpovědětVymazat