F Pozitivní v negativní době - Another Dominika

Pozitivní v negativní době

 Většinou mi pomáhá se z věcí vypsat. Ale pak se stanou věci, které mě zlomí, probudí ve mě prázdnotu a i když se snažím sebevíc, slova nepřicházejí. Místo nich přichází bezmoc, smutek a nekonečné prostranství prázdnoty vyplněné pochybnostmi a bolestí.

 Tento rok mi čím dál tím víc přijde jako špatný vtip. Pravda je taková, že špatné věci se stávají i dobrým lidem. Že život není fér a jsou věci, které nemůžeme nijak ovlivnit. Můžeme ale ovlivnit to, jak na ně zareagujeme. A to je fakt, který mi dodává vnitřní sílu. A to i přes to, že žádná reakce zrovna teď nepřichází. Co ale přichází jsou myšlenky a pocity, vtíravé, neodbytné a všudypřítomné. A já se v nich ztrácím. Přijde mi, že nic  nepřichází v tu pravou chvíli. A nebo se úplně mýlím a čas mi opět ukáže, že všechno mělo svůj důvod.
Zatím nevím,
Vím ale, že i tohle pomine.
Jednou se probudím a covid bude za mnou. 
Jednou se probudíme a válka bude ukončena.
Jednou se probudíme a budeme vědět, jak s tím vším žít.
A to jednou bude brzy, vždyť čas je relativní pojem.



Opatrujte se.


CONVERSATION

34 komentářů:

  1. Ano, žijeme opravdu ve velmi smutné době. Špatné věci se děly a dějí pořád, jen teď si to možná začalo více lidí konečně uvědomovat. Svět, ve kterém žijeme prostě nikdy nebude ideální. Zlo nemůže existovat bez dobra a naopak. Poslední dny také prožívám pocity úzkosti a bezmoci, ale pořád si zachovávám jakousi víru v dobré lidi a solidaritu. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výstižně napsaný komentář se kterým souhlasím :)

      Vymazat
  2. Doufám v to stejné. Že se jednou ráno probudím a bude vse jako driv. Člověk si ani neuvědomoval, co vše by se mohlo pokazit 🙈

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak, nikdy by mě nenapadlo, že se něco takového může stát.

      Vymazat
  3. Souhlasím... když už jsme všichni začínali vidět světlo na konci tunelu, jakou si naději na normální život jako jsme všichni žili před covidem, přijde zase tohle 😕. Teď si opravdu člověk začíná uvědomovat, že si musí užít každou minutu a každou chvíli naplno 🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To načasování je až děsivý, když už to vypadalo, že covid budeme mít za sebou, tak se stane něco takového..

      Vymazat
  4. už aby takové ráno nastalo... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naděje umírá poslední, pořád doufám, ale ... Nevidím dobrá řešení a bojím se, že to bude dlouhé a ovlivní to naše životy nadlouhou. Nemyslela jsem, že tohle jednou zažiju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si to nemyslela.. Dobré řešení to nemá, ale pořád jsou aspoň lepší a horší varianty :)

      Vymazat
  6. Moc mě mrzí, že ti život hází stále klacky pod nohy :( před měsícem jsme byli také pozitivní. Paradoxně mi ale odpočinek pomohl. Posílám ti spoustu sil v této nelehké době <3!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Dominiko. Snad bude líp... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, krásný den přeji! ☺ Ano, souhlasím, pěkně napsáno. Již několikátý rok mi přijde, že jen sekunduji dění a nestíhám, nestačím a občas jsem spíš takový "pozorovatel". Mě je z celé situace velmi smutno, teskno ..., asi tak. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono s tím, co se děje ve světě moc nenaděláme a asi nám nezbývá nic jiného než to jen pozorovat.. bude lépe :)

      Vymazat
  9. Balíček války s covidem zdarma, to už je tedy pořádné kombo. V posledních několika letech to beze srandy vypadá, že spolu jednotlivé roky soutěží v tom, který bude nejhorší. A konkurence je veliká.

    OdpovědětVymazat
  10. Žijeme opravdu ve zvláštní době, když už to vypadalo, že se konečně vyhrabeme z covidu, najednou přijde Putin a je to všechno vzhůru nohama.. Sama doufám, kdy se jedno ráno vzbudím a bude normální den jako před kolika lety..

    OdpovědětVymazat
  11. Je to zvláštní období, které teda trvá už několik let, ale sama jsem z toho smutná, zmatená a nějak nevím, co se vším... Též si každé ráno přeji, ať se vzbudím a přečtu si, že je konec války. Tak snad to bude brzy a bude už konečně líp... Zatím se musíme radovat z každé maličkosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tvým komentářem.. Já si každé ráno čtu, co je nového a každé ráno mám strach, co se dočtu.

      Vymazat
  12. Už s etěším na ten den, kdy nebude ve světě až tak velký čurbes.. covid, válka, ekonomická krize atd... Snažím se to tolik neprožívat a nějak si užívat života, když to jde, ale je to těžké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se o to snažím, ale všechny ty myšlenky z hlavy se mi dostat nedaří

      Vymazat
  13. Taky se opatruj. Je to šílená doba a já se modlím, aby tohle všechno bylo už za námi a přišly samé dobré a veselé zprávy :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Je důležité si zachovat aspoň trochu pozitivní mysl, i když poslední roky k tomu máme motivaci čím dál tím méně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi přijde, ale pořád věřím, že zas bude dobře :)

      Vymazat
  15. Domi, všechno bude dobrý <3 Moje rada je netrápit se zbytečně nad věcmi, které nemůžeme změnit. Místo toho se snaž hledat ve všem pozitiva. A že jich na světě je!
    Držím palce, ať je líp!

    OdpovědětVymazat
  16. Ono je občas dost těžké si tu pozitivitu udržet. Doba je taková, jaká je. My jsme teď přemýšleli nad dovolenou, ale podělalo se nám auto, takže nejspíš zase nic. Ještě uvažuju, jestli pro nás nebude vhodná půjčka na dovolenou nebo si prostě půjčit třeba od našich. Ale spíš si říkám, že prostě na tu dovolenou letos nepojedeme. No, co se dá dělat. Tak snad ta Sicílie dopadne příští rok. :/

    OdpovědětVymazat
  17. U nás to letos na dovolenou u moře kvůli financím taky nevypadá, ale jsou důležitější věci :)

    OdpovědětVymazat