F Nový rok, nový...? - Another Dominika

Nový rok, nový...?

 Tento rok jsem si začátek roku tak trošku posunula. Ne že bych si dávala nějaká předsevzetí, ale měla jsem v hlavě pár bodů, které bych ráda začala dodržovat. Jen mi bylo jasné, že s blížícím se termínem odevzdání diplomky budu mít jiné starosti než to, že jsem si říkala, že nebudu pít dvě kafe denně a zapíjet je energeťákem. 
A tak jsem si řekla, že ten nový rok začnu 8. ledna. Den po odevzdání diplomky budu přeci nabitá energií, plná chuti do života, uklidím celý byt, navařím, napeču, přeskládám nábytek, zhubnu pět kilo, budu se věnovat blogu, připravovat se na státnice, vstávat v šest ráno, abych si zacvičila jógu a budu hledat práci. 

Asi je vám jasné, že ta realita byla někde úplně jinde.


V mých očích byl osmý leden magické datum, ve kterém se vše otočí, pocítím úlevu po odevzdán diplomky a budu šťastná.
Nedošlo mi, že ta únava si zákonitě musí vybrat svou daň a že jeden osmihodinový spánek to nespraví. Zvládla jsem jednu návštěvu u kamaráda mého přítele a moje tělo ohlásilo stopku. Tak velkou, že jsem omdlela a z únavy jsem zvracela. A k tomu jsem se cítila jako naprostá troska, protože v té mojí hlavě se pořád ozýval hlásek, že bych měla tamto a támhlensto a hlavně tohle. Nekonečný seznam všech těch věcí, co jsem chtěla, zatímco jsem byla ráda, když jsem vstala z postele a došla jsem se napít. Připadala jsem si jako úplnej looser jen proto, že jsem si prostě jen potřebovala odpočinout. 

Jen v záplavě novoročních předsevzetí a článků s vision boardy bylo zvláštní dovolit si nedělat nic. Vlastně jsem se najednou přistihla, že ani nevím, jak se to "nic" dělá. Protože i já jsem chtěla něco ve svém životě změnit, zamakat na sobě a ujasnit si ty moje plány pro tento rok.
Jen to asi bude chtít trošku víc času a možná k tomu ani celý leden stačit nebude.

A tak bych asi jen chtěla napsat, že je v pořádku, pokud ten nový rok ani vám (zatím) nepřinesl něco nového a převratného. 
A je  v pořádku, pokud necháte v kuchyni hromadu nádobí a půjdete si lehnout.
A není v pořádku nechat to zajít tak daleko, že budete únavou omdlévat a zvracet jako já.
A občas to nejdůležitější, co musíte udělat, je, si odpočinout.

A co vy, dokážete si bez výčitek odpočinout? Co vám pomáhá relaxovat?

CONVERSATION

41 komentářů:

  1. Loved the post dear! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Vyčerpání po diplomce je normální a odpočinek si zasloužíš, takže se určitě nestresuj! :) Vždy není energie na to, být produktivní, ale vše se zase dá časem do normálu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Snad ano, asi je teď nejhlavnější pravidelně spát a odpočívat :)

      Vymazat
  3. I was searching for that on all internet, thank you !
    derful job.

    Cyprus real estate for sale

    OdpovědětVymazat
  4. Máš pravdu, zatím nic moc nepřinesl, aspoň pozitivního ne...

    OdpovědětVymazat
  5. Mně leden zatím nepřinesl nic mimořádného - jen pokračuje současný trocu divný života běh. Střídají se dny, kdy v mám pocit, že mne práce hrnoucí se z PC zavalí a dny kdy je volněji (bohužel jich není moc). Naučila jsem se mít radost a dobrý pocit i z malých kroků. Sice bych potřeboval přetřídit celý šatník, ale má radost z jedné přebrané poličky (a to ještě nebyla v šatníku, ale v prádelníku)....
    A pod závěr tvého článku se podepisuji - nejsou důležité jen věci okolo, důležití jsme i my a máloco stojí za to, aby se kvůli tomu člověk hroutil (a rozhodně to není naklizený byt :D).
    Měj se fajn a užívej si dní jak přijdou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se podařilo už šatník jakž takž přetřídit, je to fajn pocit :)
      Tak ať se to podaří i tobě a máš se fajn :)

      Vymazat
  6. Neboj, tělo si opravdu muselo vybrat svou daň, ale zase bude líp! :) Já si letos nějaká závratná předsevzetí nedala, jen jsem si chtěla také najít nějakou brigádu/práci, ale nedaří se mi, jsem z toho vystresovaná, tak jsem se rozhodla, že se na to teď vykašlu a až odstátnicuji v červnu, budu hledat něco nastálo :). Přeji ti mnoho sil! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš asi pravdu :) Mě čeká hledání práce snad na stálo, tak uvidím, jak to půjde :)

      Vymazat
  7. Teeeda, to je něco. Tak to já asi ještě nebyla tak moc unavená, protože jsem ještě nikdy z únavy nezvracela ani neomdlela. Tak snad teď už bude všechno v pořádku, hodně odpočívej. Teď je to nejhlavnejsi předsevzetí - být zdravá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezké předsevzetí :) Snažím se hodně odpočívat, potřebuji to :)

      Vymazat
  8. Klid, nicnedělání, nech se trochu obskakovat a aspoň týden dva si hoď stopku od všech povinností. Státnice a závěrečné práce jsou obří nápor na nervy, takže si teď odpočinek bez výčitek rozhodně zasloužíš. Moc gratuluji k odevzdání diplomky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Spíš se bojím, že to teprve nápor na nervy bude ;)

      Vymazat
    2. No právě! Takže teď v klidu nabírej síly, ať jsi ready na státnice a obhajoby. :)

      Vymazat
  9. Gratuluji! A doufám, že už jsi ok. Já teda musím říct, že moje tělo hlásí velké signály. Když chce odpočinek, takže hned vím, že mám zpomalit... :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak doufám, že svoje tělo i posloucháš :)

      Vymazat
  10. Ahoj,
    po několika letech učení češtiny na střední jsem se dala na studium matiky a bylo to fakt děsně náročné. Neuvěřitelně mě to vyčerpávalo a opravdu jsem si vyčítala, že jdu třeba spát místo toho, abych seděla u stolu a ještě třeba dvě hodiny počítala limity apod. Uvědomila jsem si, že takto to nejde, to nemá cenu. Člověk má jen jedno zdraví a nemůže se naprosto zhroutit. Doufám, že při hledání práce budeš mít štěstí a budeš spokojená :-) Měj se krásně!
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. To poznám. I když jsem byla unavená, nechtěla jsem si jít odpočinout, protože mi to přišlo jako plýtvání časem, když jsem mohla stihnout tolik věcí. Nedohnalo mě to tak, jako tebe, ale teď už si udělám čas na dostatek odpočinku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bojuji přesně s tím samým, mám pocit, že odpočinek je mrhání časem a i když vím, že to tak není, tak tu mojí hlavu o tom nedokážu moc přesvědčit :/

      Vymazat
  12. Dominiko, stejně jako všichni přede mnou ti i já napíšu - odvedla si kus práce, tělo si řeklo o odpočinek. Tak v klidu a rozumně, nechceš být sice s diplomem, ale nemocná nebo zhroucená...
    Měj hezký večer a opatruj se. Helena

    OdpovědětVymazat
  13. Ani já upřímně Nový rok nezačínám přesně na Nový rok, ale až o pár dní později, kdy se na to opravdu cítím a necítím se pod tlakem všech těch předsevzetí ostatních :) Určitě si odpočiň a soustřeď se na samu sebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to vlastně už několik let dělám podobně :) Děkuju ♥

      Vymazat
  14. Já si taky myslela, jak hrozně super to bude, až odevzdám. Že se zbavím stresu a tak. Jenže já z toho byla vynervená ještě nejmíň týden a zase to na mě určitě přijde, až se bude blížit obhajoba. Taky jsem teda radši potom nic nedělala. A je super si odpočinout! Ale neumím to :( Vlastně jsem se od odevzdání zastavila poprvé pořádně až tento víkend. Jsem celý víkend sama v Praze a je mi vlastně super :) pracuji na YouTube, na blogu a chodím běhat. A i si čtu a hraju Simíky, no prostě dokonalost! :) ale asi bych to potřebovala dýl. Já si ale delší odpočinek dám až po státnicích, to už se budu moct naplno uklidnit. :) A není potřeba být nonstop produktivní, ale být produktivní protože "já chci" a ne protože "já musím" :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj komentář úplně popsal moje pocity.. Z obhajoby začínám mít taky strach, a to veliký, ale pořád se snažím uklidnit tím, že kdyby ta moje práce byl až tak velký průser, tak by mi vedoucí nedal zápočet.. a ať už to bude sebehorší, tak je to pro mě ten poslední krok ;)
      Budu nám oběma držet palce, ať všechno zvládneme a máme to za sebou ♥

      Vymazat
  15. Já mám pocit, že můj "nový rok" vlastně nebude moct úplně začít, dokud budu tady - ve stejném prostředí, dělat stejné věci... Takže teď nějak tak trochu čekám na "magické léto", protože se nejspíš budu stěhovat a kdo ví, jaké to všechno bude.
    Držím palce, nebuď na sebe moc přísná a měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak to tě asi čekají velké změny v tomto roce.. Ale moc bych si přála, aby ten první půl rok nebyl jen čekáním na stěhování..
      Děkuju ♥

      Vymazat
  16. Jaj to mě mrzí ten začátek ledna. Není fajn, když je člověku zle. Já osobně moc relaxovat neumím, nemám to ráda a když tak jen chvíli během dne, dýl to nevydržím.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není, ale naštěstí se už začínám dávat dohromady :)

      Vymazat
  17. Tak to já jsem se do předsevzetí obula hned od začátku, protože vím, že kdybych to neudělal, tak bych se k tomu dokopávala kdoví jak dlouho. Třeba taky vůbec. Takže jsem ráda, že teď na sobě makám a snad dám těch 5kg dolů. :-) Ale samozřejmě, každý den nemůže být posvícení. A každý den je nová šance :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu a jsem za tebe moc ráda, že jsi začala hnedka na sobě makat :) Také potřebuji pár kilo dát dolu, tak doufám, že se nám to oběma povede :)

      Vymazat
  18. Já jsem po bakalářce šla hned oslavat, jenže ráno to moc nedopadlo :D, takže jsem pochopila, že jakmile je tělo ve strestu, musí si to vynahradit odpočinkem a nepřepínat se, oslava počká. Jinak přeji hodně štěstí u státnic :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak snad už sis řádně odpočinula! Zkoušky a diplomky jsou hrozný stres a je prostě potřeba se z toho vzpamatovat. Já jsem každou velkou zkoušku nebo i státnice "oslavila" šlofíkem, žádná veká party, na to jsem prostě neměla sílu. Takže je to naprosto normální a v pořádku, rozhodně se neciť méněcenně! :) Až si odpočineš, budeš plnit všechny své cíle s láskou a radostí a o to přeci jde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že si řádně odpočinu teprve poté, co to budu mít snad úspěšně za sebou :)
      Děkuju ♥

      Vymazat
  20. Já teď spánku taky moc nedala, kdy jsem během 14 dní měla 2 zápočty a 2 zkoušky, teď mám chvíli čas před další zkouškou, tak nevstávám na budíka :) Naštěstí vím, kdy mám dost a musím si jít lehnout. Když jsem se učila na státnice, tak jsem měla stav, který se doufám, už nikdy nebude opakovat a přisuzuju to právě hlavně vyčerpání. Drž se Domi ♥ A krásný zažátek nového roku :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že si stihneš pořádně odpočinout :) Já když jsem se učila na bakalářské státnice, úplně jsem se zhroutila a tento stav už nikdy nechci zažít.. ale aspoň doufám, že jsme se z toho obě dvě poučily :)
      Děkuju ♥

      Vymazat