F Pět věcí, co bych chtěla stihnout do třiceti - Another Dominika

Pět věcí, co bych chtěla stihnout do třiceti

 Nový rok vybízí k rekapitulaci a u mě to není jiné. Poslední dny jsem si dala od online života oddych, byly dny, kdy jsem ani nezapnula notebook, což se mi jen tak nestává. Místo brouzdání na netu jsem přemýšlela nad sebou a nad tím, co bych mohla udělat proto, abych byla se sebou spokojenější a cítila se lépe. Asi není překvapení, že jsem došla k podobným bodům, jaké se objevují v dobře míněných radách v časopisech.
Ale o tomto dnešní článek není.
Ten je totiž o větších cílech a snech, které přesahují rok 2021. Je o tom, co bych chtěla stihnout do třiceti. Protože buďme upřímní, už mám blíž ke třicítce než k dvacítce, a tak by možná chtělo trošku zaktualizovat můj už přes tři roky starý katalog přání, který si můžete přečíst tady. Nejsem si jistá, do jaké míry s jednotlivými body souzním dnes a možná i proto tento článek. 


Navštívit Lofoty
Můj největší cestovatelský sen.
V Norsku jsem byla již v létě 2017 a od té doby toužím potom, abych se tam znovu podívala. Naprosto jsem si to tam zamilovala, cítila jsem se šťastně a doteď jsem vděčná za to, že jsem se tam mohla podívat. Já a Norsko patříme k sobě. Strašně moc ráda bych procestovala celé Norsko až na Lofoty, jejichž dech beroucí krásu ani nedokážu popsat.

Vdát se
Nikdy jsem nebyla ten typ holky, která by toužila po svatbě. Vždycky mě ta představa spíše děsila, ale poslední roky se to úplně obrátilo a vím, že i já bych to chtěla zažít. Ten den, kdy já budu alespoň pro toho jednoho člověka tou nejkrásnější na celém světě.  

Najít si práci, která mě bude bavit a dávat mi smysl 
Vždycky jsem si myslela, že ta první práce, kterou si najdu, bude i ta má poslední. Je to vzorec, který znám od svých rodičů - najít si práci a ať v ní budu sebevíc nespokojenější, tak v ní zůstat, protože jinde to může být horší. Děsilo mě to a trvalo mi dlouho, než jsem přijala, že tak to být nemusí. Abych byla upřímná, tak teď nevím, kam se mé pracovní kroky budou ubírat, ale vím, že potřebuji a chci takovou práci, která mi bude dávat smysl a bude mě bavit.

Cesta do Santiaga de Compostela
Jeden z mých snů, kterého se hrozně bojím, ale zároveň bych ho hrozně moc chtěla zvládnout. Fascinuje mě ta myšlenka nekonečné cesty, putování a překonání sama sebe.

Napsat knihu
...nebo ji alespoň začít psát.
Psaní je něco, co mě baví, dělá mě mnou a už několik let mám v hlavě myšlenku, že bych chtěla knihu napsat. Mít něco, co tady po mě jednou fyzicky opravdu zůstane. Něco zanechat a předat.
Něco vytvořit.

A co byste si chtěli splnit vy?

CONVERSATION

60 komentářů:

  1. Máš pěkné cíle! S tou svatou to máme dost podobně, taky už bych se vdávala, ale přítel se k tomu nějak nemá. Jsme spolu přes pět let, tak už by se mohl vyjádřit :D
    My tento rok budeme stavět domeček, takže všechno se bude točit kolem něj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Oni to kluci mají jinak, ale je fajn, že jste se spolu pustili do stavení domečku :)

      Vymazat
  2. Omg looks amazing! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Máš pěkné cíle, mám je dokonce nastavené velmi podobně. :) Přeji ti mnoho štěstí aby se vše do těch krásných kulatin vyplnilo!

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou hezké cíle! Líbí se mi, že si na sebe netvoříš zbytečný tlak, ale spíše jsou to taková milá přání. Přeji hodně štěstí, aby se ti všechny splnily. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že to vdávání hodně souvisí s tím, jestli se povedlo kápnout na toho pravého. Mám pár kamarádek, které se na svatbu dlouho moc netvářily, ale pak ho potkaly... a najednou to bylo úplně jinak :-) Doufám, že i u tebe tohle přání odráží stejné životní štěstí, a držím palce, aby se to povedlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle jsem nad tím nepřemýšlela, ale nejspíš to tak bude ♥

      Vymazat
  6. Pekne ciele, ja som mala tiež nejaké veci, ktoré som chcela stihnúť do 30 tky a nepodarilo sa :D ale omeškali sa len o pár rokov :)

    OdpovědětVymazat
  7. Týjo, zajímavý, asi si taky napíšu seznam věcí, které bych chtěla stihnout do 30 :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Dominika :) Máme naozaj podobné priania a s úplne všetkým, čo si v článku napísala, sa viem stotožniť. Najviac ma asi v tomto okamihu zaujal bod o práci, ktorá ťa bude baviť. Veľmi ti prajem, aby sa ti to podarilo a úplne súhlasím, že to nie je nedosiahnuteľné. Myslím, že život je v prvom rade o tom, aby sme boli šťastní a spokojní a bez práce, ktorú máme radi, by to asi nebolo možné. Sama ešte neviem, čo budem presne robiť (ešte mám 2 a pol roka štúdia pred sebou), ale už teraz veľmi často rozmýšľam, čo môžem spraviť preto, aby som nakoniec mohla robiť to, čo chcem. A teda aj sa snažím zistiť čo to je to, čo chcem, haha. A ešte ma zaujalo prianie napísať knihu. Je to aj moja veľká túžba, vôbec neviem o čom, kedy a akú knihu. Ale raz to zistím a potom ju napíšem. Na svadbu mám tiež ešte čas, ale ako sme s priateľom spolu už štyri roky, priznávam, že sa občas pristihnem pri tom, že si predstavujem našu svadbu, hoci som tiež nikdy o svadbe nerozmýšľala. A inak tá cesta do Compostely je zase veľký sen môjho brata, mal ju naplánovanú na minulé leto, ale keďže prišla corona, tak išiel na cestu hrdinov SNP po Slovensku a neľutoval. Ale myslím, že raz aj do tej Compostely pôjde, on by chcel ísť všade, hh. Každopádne ti držím palce, aby sa ti všetko podarilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Moc bych ti přála, aby jsi jednou opravdu mohla dělat to, co budeš chtít a aby se ti splnila i další přání :)

      Vymazat
  9. Já, jak jsem jiná věková kategorie, tak už si cíle nedávám a ani moc neplánuji :). V práci jsem překvapivě vydržela celý profesní život v podstatě na jednom místě (a že už je to tedy spousta let), byť jsem charakter práce v průběhu let trochu změnila. Baví mne, takže už asi měnit nebudu :). Pokud jde o cestovatelské plán, tak bych se ráda podívala do Gruzie do hor - uvažovali jsme o tom loni a než jsme se rozhodli, tak bylo po cestování... A nepohrdla bych ani Norskem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi měla štěstí, že jsi našla hned práci, která tě baví :) A přeju ti, aby sis splnila cestovatelské sny :)

      Vymazat
  10. To jsou krásná přání! :) V Norsku jsem také jednou byla, protože to byl můj sen a také jsem se zamilovala! <3 Teď ale více toužím po cestování po Česku a Slovensku :). Já bych se chtěla podívat do Tater a na Šumavu :). Pokud se má jednat o přání do 30, tak bych se také určitě chtěla vdát a přála bych si mít už i děti :). A také jako ty, najít si práci, která mě bude bavit :). Pro tento rok je to hlavně dokončit bakalářský titul :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezké, že bys chtěla více poznat ČR a Slovensko :) Držím palce, aby jsi bakaláře zvládla :)

      Vymazat
  11. Moc se mi tvá přání líbí. Svatba, cestování, kreativní činnost, to jsou věci, které bych také chtěla stihnout. Myslím, že ten, kdo svatbu třeba nechtěl nebo o ní moc nepřemýšlel, tak začne, až když pozná někoho, s kým je mu dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc doufám, že je i stihneš :) To máš asi pravdu :D

      Vymazat
  12. To s tou prácou máme úplne rovnako! Držím palce ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  13. Přeji ti, aby ti to všechno vyšlo, zaujalo mě to s tou knihou, já ji kdysi taky chtěla psát, ale jaksi mi to nevyšlo :D Máš pěkné cíle :)

    OdpovědětVymazat
  14. Do Norska bych se taky chtěla jet znovu podívat. Hodně se mi líbila okolní příroda. Ale láká mě i New York. Tak držím palce ať si všechno splníš.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Také ti držím palce, aby sis cestovatelské sny splnila :)

      Vymazat
  15. Tyhle dlouhodobější cíle se mě líbí mnohem více než například předsevzetí na jeden rok :) Upřímně mě to inspirovalo k zamyšlení se nad tím, co bych do určitého věku chtěla stihnout já. Jinak ti samozřejmě přeji, aby ti všechno vyšlo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ A jsem moc ráda, že jsem tě inspirovala ♥

      Vymazat
  16. Dokážu se ztotožnit s každým tvým bodem. Nejvíc ale toužím po roadtripu po Norsku... Jestli to situace dovolí, tak bych ho mohla uskutečnit už toto léto! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  17. Máš krásné cíle. Mě už je přes třicet a zrovna nedávno jsem si splnila velký sen a zrekonstruovala jsem si dům, mým dalším snem je více cestovat a mým životním zadostiučiněním bych brala jednou, abych mohla být pyšná na svého syna a mohla říci, že jsem ho vychovala správně:-).
    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:
    ByGabra
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem strašně moc ráda, že sis splnila sen a doufám, že ti to vyjde i se vším ostatním ♥

      Vymazat
  18. Super! Závidím ti, že máš do těch 30ti o trošku víc času, než já. :D Já se asi do té doby nevdám (já bych chtěla, ale reálné to asi není), ale s někým být by se zvládnout dalo.
    S tou prací přeji hodně štěstí, protože práce nás provází celý život a opravdu bychom měly dělat takovou práci, která nás baví. Já naštěstí tu svoji pravou práci asi našla. :))
    Tak držím palce, ať ti vše vyjde!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Máš štěstí, že jsi takovou práci našla a doufám, že podobné štěstí budeš mít i s hledáním přítele :)

      Vymazat
  19. Jo, vdát bych se taky chtěla. Asi ne proto, abych byla jeden den nejkrásnější, spíš z praktických důvodů a taky proto, že věřím, že patříme k sobě a svatba má smysl. :)
    Cestu do Santiago de Compostella jsme chtěly podniknout s jednou kamarádkou, ale nevím, jestli to nakonec zrealizujeme. Achjo, tolik se toho vždycky v mezičase změní a nakonec je z plánů nic... Někdy je lepší něco podniknout spontánně. :)
    Držím ti se všemi plány palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Máš pravdu, že spoustu věcí a plánů se v průběhu času mění, možná i proto jsem napsala tento článek, abych na to nezapomněla a držela si toho, co si přeju :)

      Vymazat
  20. Krásné sny a věci, které si přát. Podle mě, když si to takto někdo přímo napíše, je vysoká šance, že se to i opravdu splní a držím palce. Snad to cestování bude brzy snadné jako dřív, tam i já mám spoustu snů, které teď jen čekají...
    Akorát svatba mě osobně nijak neláká, netoužím po ní, není to něco, co bych chtěla, a čím jsem starší, tím víc mi ani nedává smysl, ale vím, že to je na holku dost neobvyklé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, vlastně i proto jsem si je sem sepsala :)
      Já spíš naopak myslím, že v dnešní době to už ani neobvyklé není, spíš naopak :)

      Vymazat
  21. Napsat knihu je moc krásný sen! :) I když je dnes svatba pro někoho přežitek, také ji chci. Podle mě je to moc krásný :) No já mám pro letošní rok jako vždy se dostat do dalšího ročníku, vyjet někam na dovolenou a naučit se plést :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  22. Moc zajímavé cíle :) přeji, at se vyplní!

    OdpovědětVymazat
  23. Moc krásné věci. Také bych se chtěla stihnout do třiceti vdát. A cestovat :-) A mít vlastní bydlení. Dřív jsem také chtěla napsat knihu, ale už mě to přešlo. Jsem spokojená, že píšu blog. Spíš bych neměla co předat do knihy.. :-) Ale tobě držím palce, jdi si za tím! :-) A doufám, že se ti všechno splní! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Snad se to splní i tobě, moc bych ti to přála :)

      Vymazat
  24. V několika bodech se shodneme a měla jsem už v 18ti letech představu o tom, co bych do 30ti chtěla stihnout. Většina věcí nevyšla, ale to je tím, že člověk budoucnost prostě nenaplánuje. Člověk míní, osud mění..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda.. ale doufám, že ti aspoň některé věci ještě vyjdou :)

      Vymazat
  25. Hodně štěstí v plnění. Rozhodně to nejsou nesplnitelná přání. Já mám svůj osobní bucket list, ale takový obecný, zatím se 30 neděsím :D

    OdpovědětVymazat
  26. Super, držím palce ať se ti vše vydaří. Co se týká psaní knihy, tak si myslím, že máš správné myšlenkové pochody na to aby jsi knihu zvládla, vydala a byla zajímavá. Přemýšlíš nad spoustou věcí a dokážeš je pojmout a pojmenovat, to ne každý do 30 umí. :) A ne každý se nad tím tímto způsobem pozastavuje.

    Já bych se chtěla také vdát - bude mi v létě 28, ale nemám ani přítele, takže to moc nevypadá a nechci zase se uvázat rychle k člověku, kterého bych třeba potkala během dvou let a byla s ním chvíli aniž bych ho znala... to stejné se týká dětí. Ty bych chtěla nejdéle ve 30.

    Jinak chci stihnout alespoň rok ještě pořádně cestovat a bavit se (když jsem sama) a chci zkusit v nejbližších měsících jít pracovat do Rakouska, na měsíc, dva... kvůli zkušenostem, kvůli jazyku, novým kontaktům a kvůli tomu, že jsem teď bez zaměstnání. A taky kvůli tomu, že mi sakra chybí cestování mimo ČR :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥

      To chápu, ale doufám, že se ti to ještě do té třicítky splní :) Zkusit jít pracovat do Rakouska je skvělý nápad a držím ti palce, aby ti to vyšlo ♥

      Vymazat
  27. To jsou moc krásné cíle ♥
    Držím palečky aby ti to vyšlo.

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  28. Píšeš knížku? Super. :) O čem bude?

    Já bych chtěla hodně cestovat - kamkoliv, kde jsem ještě nebyla! :D

    Ela

    OdpovědětVymazat
  29. Určitě bych se kvůli jednomu dni nevdávala. Jakmile člověk vystoupí z komfortní zóny a začne se chovat a upravovat podle svého vnitřního naturelu (a tím pádem i výrazněji), najednou začneš přitahovat obdiv a pohledy na denní bázi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, jak to myslíš, ale já to myslela trochu jinak :)

      Vymazat
  30. Páni! Musím si to taky napsat... <3 Držím palce!

    OdpovědětVymazat