F Rok s dvacítkou na konci - Another Dominika

Rok s dvacítkou na konci

 Myslím si, že pro spoustu z nás nebude jednoduché zhodnotit rok 2020. Upřímně ani nevím, co napsat. Ráda bych ho shrnula jedním slovem, dala mu nějakou nálepku a spokojeně ho sama v sobě uzavřela. Jen to v případě roku s dvacítkou na konci není tak jednoduché. 
A tak nejlepší bude začít od začátku.
Rok pro mě nezačal zrovna nejlépe. Zemřela mi moje babička a mě to rozlomila na tisíc kousíčků. Upřímně se mi je ještě nepodařilo dát dohromady a nejspíš mi nezbývá nic jiného, než se smířit s tím, že už se mi to ani nikdy plně nepodaří. Já pořád měla pocit, že čas pomůže, že přijde někdo/něco, co tu díru zocelí. Ale nejspíš jsou věci, které spravit nejde. Není den, abych si na babičku nevzpomněla a netoužila po tom, aby tu s námi ještě chvilku byla. Tak strašně moc bych ji chtěla vzít za ruku, říct jí, jak ji miluju a tak moc bych chtěla vědět, jestli se bála. Ale nic z tohoto se už nestane. A to bolí. A doteď nevím, jak se s tím lidé dokáží vyrovnat a brát život takový, jaký je. Protože čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se mi to zdá celé šílenější, neskutečnější a bláznivější. A tím víc mám pocit naprosté marnosti a zbytečnosti. 

Ale takový už je život.

A i ten můj běžel dál. 
Vstříc celosvětové pandemii. Upřímně si nejsem jistá, do jaké míry se mě dotkla. Ta jarní byla sice krizová, ale myslím si, že jen díky ní jsem napsala teoretickou část diplomové práce. A možná i díky ní jsem začala chodit se svým přítelem, jelikož jsem měla čas nad vším přemýšlet a výsledkem bylo, že jsem sebrala odvahu a napsala mu, že mě mrzí, že nám to nevyšlo a že už od začátku se mi líbil. Ano, až tam mě karanténa dohnala. A ano, už mi z ní trošku i hrabalo. 

A od té chvíle dostal můj život úplně jiné obrátky.

Jedna z mých nejoblíbenějších fotek s mým přítelem. A vůbec nevadí, že je spíše v pozadí a rozostřený.

I kvůli příteli jsem se poprvé rozhodla držet si kolej i přes léto. Celé léto i září jsem chodila na praxi na Krajský úřad, kde se mi moc líbilo a byla jsem na sebe pyšná, že jsem si to dokázala zařídit a že to vyšlo. Velkou novinkou bylo i to, že na konci srpna jsem se k příteli nastěhovala. A to mi mimo jiné přineslo do života i Dixinku, čímž se mi splnil můj celoživotní sen mít pejska. Vše nebylo a není tak idylické, jak jsem psala v článku o našem prvním společném měsíci bydlení, proběhlo už pár hádek i hodně slz, ale to k tomu asi patří. Strávili jsme spolu i naše první společné Vánoce a těším se, co nám přinese ten příští rok. 


Když nad tímto rokem 2020 přemýšlím, tak mám pocit, že byl vlastně jeden z těch lepších a hezkých roků. Našla jsem si moji spřízněnou brněnskou dušičku v podobě Terky, vdala se mi jedna z mých nejlepších kamarádek, celý rok jsem pravidelně přispívala na blog a zjišťovala jsem, že mě to baví pořád víc a víc, zvládla jsem dokončit všechny předměty v rámci magisterského studia (chybí mi už "jen" zápočet z diplomového semináře), mám hotovou téměř celou diplomku (a trošku mě děsí, že ji mám přesně za týden odevzdat a mám na ní ještě kopu předělávek), pracovala jsem na mém vysněném místě, odstěhovala jsem se od rodičů a dokázala si, že se dokážu o sebe postarat a hlavně se mi konečně podařilo mít na tváři víc úsměvů než slz. 


Abych byla upřímná, tak netuším, co mi ten příští rok přinese. Vím, že na začátku ledna snad odevzdám hotovou diplomku, věřím a doufám, že na začátku února odstátnicuju, ale to jsou kromě návštěvy zubaře jediné dva pevné body v příštím roce. Řekla bych, že mě konec studia a začátek dospěláckého života děsí mnohem víc, než si sama sobě přiznávám. Zároveň si ale myslím, že tím, že ve škole jsem byla naposledy v březnu, nebydlím už na koleji a během praxe jsem si dokázala, že se dokážu adaptovat do pracovního procesu, tak ten přechod nebude tak krutý a krušný, jak jsem si ještě před pár měsíci myslela. 

Jsem hodně zvědavá, co vám za pár měsíců o tom všem napíšu.

Vám všem přeju do nového roku jen to nejlepší, děkuju, že tady jste.

CONVERSATION

34 komentářů:

  1. Lived the post dear! Thank you for sharing! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. To s tvou babičkou mě moc mrzí... a ač jsem moc ráda, že máš přítele a jsi s ním šťastná, mrzí mě i občasné hádky.. holt ta pandemie, karanténa a všechno to omezování člověku leze na mozek. My s přítelem taky občas bojujeme, ale spíš než hádky se prostě každý uzavřeme do sebe.. :)

    Jsem ráda, že jsem díky blogu mohla tvůj rok sledovat. Držím ti palce se studiem, se zdravím, s pocity, s láskou, se vším. Měj se krásně! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale snažím se to brát tak, že to je prostě život.. Taky jsem taková, že se spíš uzavřu do sebe, ale občas i já prostě vybuchnu ;)
      Moc děkuji ♥

      Vymazat
  3. <3 Posílám virtuální objetí a věřím, že zvládneš všechno,co chceš!

    Jsem ráda,že tě mám!

    OdpovědětVymazat
  4. Dominiko, přeju, ať ti příští rok vyjdou všechny plány a ať tě potkávájí předeším samé pozitivní věci.

    OdpovědětVymazat
  5. Domi, snad pro nás pro všechny bude tenhle rok 2021 mnohem lepší, než předešlý. Přeji ti v novém roce mnoho úspěchů ! 😊❤️

    OdpovědětVymazat
  6. Státnice určitě zvládneš, budu ti v únoru držet palečky! :) Jinak moc pěkné fotky, sluší ti to:). A taky ti přeju pěkný rok 2021!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Domčo,
    jsem moc ráda, že se ti daří nacházet i nějaká pozitiva, i když ten rok 2020 byl pro většinu z nás prostě smutný. S tvojí babičkou mě to moc mrzí. Mě takto před několika lety opustil děda a řeknu ti, že na něj myslím každý den a pořád je mi hodně smutno. Vím, že by to on nechtěl, ale já byla vždy jeho holčička, takže je to těžké. Doufám, že bude jen lépe!
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám, že bude lépe :) Mrzí mě, že jsi ztratila dědu, je těžké někoho ztratit..

      Vymazat
  8. I přes takové období, jaké momentálně je, se ti vydařil skvělý a úspěšný rok. Přeji, aby ten nový byl ještě lepší.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  9. Veľmi moc sa mi páči veta "a podarilo sa mi mať na tvári viac úsmevu než sĺz" Si veľmi silná osoba a držím ti palce nech je pre teba 2021 ešte lepší.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  10. Koukám, že si měla v tom šíleném a pro spoustu z nás hodně negativním roce i spoustu pozitivních a krásných momentů. :) Moc vám držím s přítelem palce, abyste spolu byli spoko a aby vám to společně v bydlení šlapalo. To bývá jeden z nejčastějších milníků vztahu to společné bydlení, tak věřím, že to musí být občas náročné.
    Držím palce i s diplomkou a státnice. Mě to čeká až za rok, ještě si toho magistra trochu prodloužím, když není kam úplně spěchat a můžu. :D A možná je to i kvůli tomu, že ten "dospělácký" život mě děsí. Tak dej pak vědět, jak ten tvůj "přechod" dopadl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Občas to společné bydlení náročné je, především skrz to, že každý z nás určitě věci vnímáme jinak a občas bývá těžší vykomunikovat, jak to každý z nás myslíme ;)

      Vymazat
  11. Len do dobré do nového roku; nech je pre teba lepší ako ten predošlý. A držím palce pri dokončovaní diplomky!

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "PLANS FOR 2021"

    OdpovědětVymazat
  12. Byl to náročný, ale zároveň i krásný rok, koukám... Já to mám podobně :). Přeji ti, ať se ti státnice a dokončení školy v pořádku podaří! :) A ať už ti pak život přinese cokoliv, ať je to jen to nejlepší :).

    OdpovědětVymazat
  13. Je mi líto, že ten začátek roku přinesl tolik tragickou událost. :( Taky mi babička moc chybí, hlavně se trápím výčitkama, protože jsem měla možnost s ní ještě naposledy pár dnů před její smrtí mluvit, ale nevyužila jsem toho. Tolik toho lituji.
    Ale to už bylo dávno a tyhle pocity mě doženou tak jednou za čtvrt roku. Myslím, že čas to opravdu pomůže spravit, jen to asi není tak snadný proces, jak okolí očekává.

    Máš můj obdiv za sesbíranou odvahu s tím přítelem, opravdu smekám :) snad vám to vydrží a bude to pokračovat bez hádek a slz. Nevím, k čemu přesně se tyhle tebou zmiňované momenty vztahují, ale upřímně... prošla jsem si hodně vztahy a vím jistě, že hádky a slzy do vztahu nepatří.Asi nemůže být vše idylické, ale nic nemá vést k slzám, pokud to nejsou slzy štěstí. Tak jen přeji, aby vše bylo co nejlepší i po této stránce. :)

    A držím palce s diplomkou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme to úplně stejně, také jsem měla možnost s babičkou ještě dva dny před její smrtí mluvit, bohužel jsem toho nevyužila a doteď si to vyčítám..
      Moc děkuji ♥ Já věřím, že už to bude jen lepší :)

      Vymazat
  14. Domi, do dalšího roku jen to nejlepší! Na diplomku a státnice držím palce, ale snad to půjde jako po másle. Práci máš pořád na úřadě, nebo budeš teprve hledat? Snad byly slzy jen výjimečnou událostí a bude vám s přítelem už jen dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  15. S babičkou mě to mrzí, mě zemřela před 8 lety a pomalu není den, kdy bych si na ní nevzpomněla a tahle rána se asi nikdy úplně nezahojí. :( Bohužel tohle jsou věci, které člověka provází celý život a ztráta blízkého podle mě nikdy nebude úplně bezbolestná ani za několik let...Držím ti palce, aby rok 2021 byl příjemnější ve všech okolnostech!:)

    OdpovědětVymazat
  16. Domi pokud měl člověk někoho rád, zůstane mu v srdci na vždy. Kolikrát do dnes vzpomínám na babičku a představuji si, jak sedí na chatě a směje se a to je už 3 a půl roku od jejího úmrtí.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je asi pravda :) Je krásné, že na babičku pořád myslíš ♥

      Vymazat
  17. again very soon!
    Just to let you know, this post looks a little bit funny from my smart phone. Who knows maybe its just my mobile phone. Great post by the way.

    Cyprus real estate for sale

    OdpovědětVymazat