F První měsíc bydlení s přítelem - Another Dominika

První měsíc bydlení s přítelem

 První měsíc společného bydlení s přítelem máme za sebou. 
A oba jsme to ve zdraví přežili. Jediné, co přišlo k úrazu, je hrneček s fotkou s expřítelkyní, který jsme našla při uklízení kuchyně. A krve by se ve mně v tu chvíli nedořezal. Úplně jsem si vybavila článek od Inkoustové tečky, který se mi bohužel už nepodařilo dohledat, ale který popisoval její týden bydlení s přítelem na zkoušku. A v rámci zkušebního týdne našla v jeho kuchyni hrneček s mimoněma od jeho expřítelkyně a odolávala touze omylem rozbít hrneček jeho shozením na zem. Naprosto jsem ji chápala.


Za ten měsíc máme za sebou tři návštěvy Ikei. Nové noční stolky, dvě poličky v ložnici a nebýt té obří vlajky fotbalového klubu Chelsea, kterou si přítel pověsil přímo nad postel, tak bych s tou naší ložnicí byla i celkem spokojená. Taky máme nový botník. Stále zabalený v krabici. A nový sporák díky kterému konečně můžu vařit i na víc jak jedné plotýnce najednou. Až na pár zákoutí máme z gruntu uklizenou kuchyň a já už jsem nakoupila první dekorace na Vánoce. Protože to vypadá, že je budeme slavit jen spolu my dva s naším pejskem.
Všechno je to fajn, v poklidu a bez hádek. Většinou. Upřímně mě občas přepadne ta moje náladovost a nejradši bych samu sebe ani neviděla. A občas se divím, že mi ještě nesbalil věci a neposlal pryč. 

A já asi stále nechápu, jaké mám obrovské štěstí. Že mám vedle sebe někoho, na koho se můžu na sto procent spolehnout. Někoho, kdo ve věcech nehledá problémy a překážky, proč to nejde, ale věci hned řeší a vyřeší. Někoho, kdo mě miluje, ať už mám jakoukoliv náladu a vypadám sebehůř. 
Občas se přistihnu, že se na něj jen dívám a absolutně to celé nechápu. Vím, že to za to čekání stálo. Asi jsem od prvního písmenka věděla, že on je někdo speciální. Ale nikdy by mě nenapadlo, co ty písmenka zmůžou. A že to bude on, kdo mi dá po tak dlouhé době pocit domova. On je mnohem víc, než jsem si kdy přála. On není mým splněným snem, protože je mnohem víc. 

Je neskutečná úleva mít po tolika letech bezpečné místo, kde je klid, pohoda a žádný křik. Je to léčivý balzám pro duši. A každému bych to přála.

CONVERSATION

59 komentářů:

  1. Jsem ráda, že vám to klape a že je vám spolu hezky. Teď ani jiné vztahy než ty "domácí" mít nejde, takže je super, že spolu bydlíte a můžete se tak poznávat, užívat si a být si nablízku, když to potřebujete. :) Já jsem třeba strašně ráda, že jsem s Modrým v jednom bytě. Poslední dobou se strašně často smějeme, občas třeba několik minut v kuse nějaké kravině. A nějak nás to baví, myslím, že jestli jsme někdy na jaře měli ponorku, tak teď už jsme neskutečně naladění jeden na druhého. :)

    A co se týče hrnečků... No, Modrý měl z předchozího vztahu naštěstí jen pár plyšáků v domě svých rodičů, které, když jsme tam začali přespávat (samozřejmě jsem s nimi v jedné posteli být nechtěla, stačila představa, že v té posteli už spala dotyčná holka přede mnou), naštěstí sám od sebe uklidil (hodil je na skříň v pokoji jeho sestry, kde se válelo beztak spousta plyšáků. :D) Ale je fakt, že kdyby měl hrneček a měl k němu nějaký vztah, asi bych mu ho neničila. Koneckonců každý z nás měl předtím nějaký život a asi není nutné na všechno zapomenout a dělat, že to nikdy neexistovalo. Já mám třeba ráda, když se občas Modrý zamyslí nad tím, jak to měl dřív a pak dojde k závěru, že já jsem ta nejlepší a že by mě nikdy za nikoho nevyměnil a tak. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Ono to asi vyznělo jinak, než jsem to myslela, ale přítel ani nevěděl, že ten hrníček měl, takže k němu vztah neměl, jen mě to bylo hodně nepříjemné.. takže na jeho zničení jsme se víceméně domluvili :)

      Vymazat
  2. Nebylo toho hrnečku škoda? :-D Jinak jsem ráda, že vám to klape.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko, na fotkách vypadáš hrozně spokojeně, štěstí ti kouká s očí :). Tak ať se vám dobře bydlí.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám to sluší :-) A co se týká hrnečku chápu, a myslím, že takový hrneček je v každé domácnosti. i u nás jeden byl :D

    Naklíčené banánové lívance

    OdpovědětVymazat
  5. S hrnečkem by se mi nic podobného nestalo, manžel by se ho sám zbavil, jak ho znám. Ale my jsme vůbec tak nějak jiní, bydlet jsme spolu začali až rok po svatbě :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela mě potěšilo, že existují muži, co by se takového hrníčku zbavili sami od sebe ;) Hlavně, že vám to klape :)

      Vymazat
  6. To je taaak krásný číst, jak jste šťastní! :) Moc vám to přeju a doufám, že vás společné bydlení jenom sblíží a ne naopak. Říká se, že právě teprve to bydlení ukáže, zdali spolu dva skutečně dokážou být. :) Já zažila bydlení s chlapem akorát tak v létě, ale to bylo jenom dva měsíce a na hotelovém pokoji, takže se to moc nedá počítat. Ale i tak jsem ho párkrát málem vystěhovala. :D
    Story s hrníčkem je hodně dobrá. Ale chápu tě, na co se na to zbytečně koukat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ To se říká, tak se uvidí, jak to bude s námi, ale zatím to vypadá nadějně :)
      To chápu :D Ale hlavně, že jste to bydlení zvládli :) ..a jsem ráda, že tu je někdo, kdo má na hrníček podobný názor jak já ;)

      Vymazat
  7. Moc Ti to přeju ♥ Ať vám to bydlení takhle hezky pokračuje :) my se teda doma hádáme, hlavně skrz domácí práce a úklid. Už je to přes půl roku, tak doufám, že si to brzy sedne :D Budou nějaké nákupové články do bytečku? Zajímalo by mě, jak to máte vybavené, když jsme to teď sami také řešili :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Já doufám, že se skrz domácí práce hádat nezačneme, zatím to je tak, že se ho spíš snažím od nich odhánět :D
      A uvidím, v nejbližší době určitě ne, ale až to tu bude trošku víc podle mých představ, tak možná nějaký článek připravím :)

      Vymazat
  8. Jsem ráda, že Vám to funguje, že jste spokojení a šťastní! Moc ti to přeji! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Heh :D vlajka Chelsea :D úplně s tebou soucítím. Já až se někdy sestěhuji se svým přítelem, tak budeme usínat s vlajkou Slavie nad hlavami beztak. :D
    Mám hroznou radost, když čtu, jak šťastní jste, to je tak hezké a táááák neskutečně ti to přeju! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuju ♥
      Třeba mu tu vlajku jednou rozmluvíš :D

      Vymazat
  10. Moc vám to přeju! Jste spolu krásní :)
    To s tím hrnečkem mě pobavilo :D Taky jsem ten příspěvek od Tečky četla.
    Užívejte si společný bydlení!

    Michaela of GoldBook

    OdpovědětVymazat
  11. Domčo gratuluji, taky se těším, až budeme zase bydlet jen my dva ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Tak s tím hrníčkem to chápu! :D To bych taky rozbíjela. :D U nás to naštěstí bylo tak, že jsme šli bydlet ke mně. :D Moc vám to na fotkách sluší a jsem ráda, že to takto cítíš, to asi fakt bude ano. :) Taky nemůžu uvěřit, že mám vedle sebe někoho, kdo zvládá vše moje dobré i hrozné nálady. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že v tom nejsem sama :D
      Tak to trošku závidím :D A jsem ráda, že vedle sebe někoho takového máš :)

      Vymazat
  13. Moc vám to sluší. :) To s hrnečkem naprosto chápu. :D Ohledně mě, tak se stěhoval ke mně přítel. :)

    OdpovědětVymazat
  14. No vlajka je podľa mňa nič. Mne do bytu nasťahoval veľký písací stôl, ktorý zaberie jeden roh v byte. A to sme v 1 izbáku.

    LEATHER DRESSES

    OdpovědětVymazat
  15. To můj milý teda žádný takový pozůstatky z minulých vztahů nemá, na to je příliš velký suchar :-D Díky bohu, teda... nepotřebovala bych na jeho ex koukat, když by pil z hrnku :-D Každopádně já už s přítelem bydlím přesně 16 měsíců a teda... hodně jsem si zvykla a je fakt, že se už konečně po sobě naučil uklízet ponožky a mýt nádobí - wow! Jen ať se vám krásně bydlí a ve vztahu daří! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. To je krásný! Moc vám to přeju a ať se máte krásně <3 Já bych teda zabíjela za vlajku fotbalového klubu nad postelí, takže máš docela můj obdiv, že ti to nevadí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme ♥
      Vadí mi to, ale když to není nic horšího, tak to nějak zvládnu ;)

      Vymazat
  17. Domi, přeji mnoho klidu a úspěchů v bydlení! Úplně tě chápu, protože mám také ráda klidný domov a teplo domova bez křiku a dalších stresových faktorů!

    OdpovědětVymazat
  18. Moc Vám to přeji a snad takových klidných měsíců bude víc a víc. S tou vlajkou Chelsea soucitím, taky musím trpět Slávistické kousky, všude po bytě... :X Děs! :D

    OdpovědětVymazat
  19. A dobře jsi udělala!! 😀 Chápu tvé rozhořčení - nebyla bych jiná! A asi bych ho hodila i z okna 🤣 jinak je fajn, že vám to hezky klape a společný bydlení je prostě fajn! 😊 Ten nový sporák ti závidím, taky bych chtěla novej 🤣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo by s hrníčkem udělala rychlý proces :D

      Vymazat
  20. To zní strašně krásně a moc ti to přeju! :) Takový vztah je zázrak, který ovšem existuje. Já prožívám to samé s mým - nyní už - manželem. Také někdy zkrátka jen koukám a nechápu, že jsem našla někoho takového. Ale jsem vděčná, že to tak je. Protože on to není jen sen, ale ona je to každodenní realita, kterou si mohu užívat. :) Každému bych ten pocit přála. Tak ať vám to tak vydrží i nadále. Jo, a mimochodem, moc vám to sluší. Podle vyprávění jsi zkrátka našla spřízněnou duši! Stává se to. Nemluví se o tom jen v pohádkách a romantických filmech. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥
      Moc ti přeju, že jsi našla svoji spřízněnou duši ♥

      Vymazat
  21. Jsem moc ráda, že jsi v novém spokojená! Je to určitě příjemná změna a přeji ti, ať se vám oběma pohodlně bydlí. Mě stěhování čeká na jaře a také se nemůžu dočkat. :D :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ježiš, to je super!! Naprosto ale ty dvě věci chápu, to "naštvání", když najdeš něco od bývalé a taky náladovost. Mám to stejně jako ty. :D Ale je skvělé, že jinak byl měsíc skvělý, určitě i další měsíce a roky budou hezké. :))
    Ty fotky jsou krásné. Furt se na ně koukám, strašně vám to spolu sluší. :))
    Snad také budu jednou takhle šťastná. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Moc Vám to přeji a držím palce ♥
    Ten hrneček mě pobavil, sama bych ho vyhodila bez jeho vědomí...

    Užijte si to.

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme ♥
      Jsem ráda, že tu je další zastánkyně rozbíjení hrníčků :D

      Vymazat
  24. To je úžasné, moc gratuluji. :) Jen ať to klape dál. Také bych chtěla někoho takového.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  25. Vy dva jste se prostě tak dlouho hledali, až jste se našli! Moc vám přeji, ať ta společná radost vydrží co nejdéle.

    Jen ten hrnek mě trochu zarazil. Osobně mosty nepálím a po bývalých toho mám doma dost - ono 5 let s jedním a 4 roky s druhým, to už se nasčítá, od společných fotek až po dárky a zařízení bytu. Asi by mě dost zarazilo, kdyby to protistrana řešila a trvala, ať se všeho zbavím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme ♥
      Ono to asi vyznělo trošku jinak, než jsem to myslela.. určitě to nebylo tak, že bych na tom trvalo nebo něco rozbíjela bez jeho vědomí :)

      Vymazat
    2. Jo, já pochopila, že to byla spíše sranda, ale přesto mě překvapilo, že to vůbec někdo ve vztahu řeší. :))

      Vymazat
  26. Je moc super, že jsi spokojená a moc ti přeju, aby to tak zůstalo :). Společné bydlení je občas sranda, ale občas boj :D. Ale hlavně je to o zvyku. Vím, že na začátku jsme se s přítelem pohádali skrz blbostí, ale teď už jsme si tak nějak zvykli :D. S tím hrníčkem tě chápu, i když věřím, že dotyčnému to mnohdy ani nedojde. Já si třeba do poslední chvíle nechávala sluchátka, ty mi tak skvěle pasovaly, že bylo škoda je vyhazovat:D. Teď už nefungují, ale přítel se nikdy ani nedozvěděl, kdo mi je dal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :)
      Jn, stojí to občas úsilí se na věcech domluvit k oboustranné spokojenosti, ale zatím se nám to jakž takž daří :)

      Vymazat
  27. To je tak krásně napsané, úplně z toho cítím tu radost! Přeji vám ať to dál pokračuje tak skvěle!
    Ale teda s tím hrnkem, to by mi asi taky vadilo, respektive já sama jsem se po rozchodu takového hrnku s fotkama zbavila, abych si už toho člověka nemusela ničím připomínat. Můj současný přítel tedy už na začátku našeho vztahu dal jasně najevo, že bývalá přítelkyně je už za ním, a dost mě to tenkrát potěšilo. Co mě nepotěšilo, bylo když mu ona ještě několik měsíců vypisovala, přestože to ona se s ním rozešla, ale asi nesnesla, že si našel někoho jiného 😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Já jsem na tom právě úplně stejně, proto mě to tak zarazilo.. ale každý jsme nějaký ;)

      Vymazat