F (Vintage) Sekáčové úlovky XIII. - Another Dominika

(Vintage) Sekáčové úlovky XIII.

Nikdy jsem na nakupování ve vintage shopech nebyla. Měla jsem pocit, že věci v nich jsou už hodně vzdálené od toho, co nosím já a ani jsem se necítila dost cool na to, abych je nosila. Sem tam jsem se tam sice zašla podívat, ale ani jsem se tam nic nevyzkoušela a šla jsem pryč. Pak jednou v Textile House Vintage měli vše za 40 Kč, neodolala jsem a šla jsem se tam podívat. Našla jsem tam naprosto dokonalou sukni podle mých představ a od té doby jsem do něj začala chodit pravidelně. A vzhledem k tomu, že píšu tento článek, tak moje návštěvy byly úspěšné.

Džínová bunda Levi's 
Naprosto splněný sen. 
Chvilku před tím, než jsem ji našla, jsem říkala kamarádce, že bych si ještě přála najít džínovou bundu právě od Levi's. Jednu džínovou bundu sice mám, ale moc jsem si přála mít nějakou i od této značky jednoduše proto, že je to nestárnoucí kousek, který v mém šatníku bude dlouhé roky.

Levi's, 550 Kč (Brno - Textile House Vintage)

Sukně
Už delší dobu jsem si říkala, že bych chtěla dlouhou sukni. Prakticky celý život jsem měla pocit, že když jsem malá, tak přeci nemůžu mít sukni až na zem, že mě to ještě více zmenší. Ale rozhodla jsem se tento můj předsudek zahodit za hlavu a začala jsem hledat tu pravou sukni pro mě. Našla jsem ji úplnou náhodou, byla mi větší v pase, ale věděla jsem, že si ji v pohodě zvládnu zapošít. Což se i stalo a sukni jsem nadšeně nosila celé léto. 

???, 40 Kč (Brno - Textile House Vintage)

Sportovní šortky
Aneb když se přihlásíte na lekci jógy a zapomenete si sportovní šortky doma. Jsem ale nadšená, že jsem úplnou náhodou našla v second handu tyto. Sportovní šortky tohoto typu jsem měla vlastně jen jedny, takže tyto určitě využiji i dál.

Champion, 40 Kč (Brno - Textile House Vintage)

Rifle Levi's 
Na začátku srpna jsem měla svátek a měla jsem takovou náladu, že bych si chtěla koupit nějaký dárek od sebe pro sebe. Obešla jsem v Brně pár sekáčů, ale nenašla jsem žádný kousek, který bych si vyloženě chtěla koupit. Pak jsem nakonec zavítala do vintage shopu a při odchodu jsem objevila perfektní Levi's rifle. Ani nevíte, jakou jsem z nich měla radost. Oproti mým jiným sekáčovým úlovkům byly sice dražší, ale začínám si u sebe všímat toho, že už si nekupuju všechno, co mi v sekáči padne do oko a sedne, ale že se nad nákupy snažím více přemýšlet, nekupovat zbytečnosti a i proto si myslím, že "investice" do těchto kalhot se vyplatila.


Levi's, 252 Kč (Brno - Textile House Vintage)


Puntíkatá sukně
Tohle byla naprostá láska na první pohled. Dokonalá sukně pro mě, o které si jsem jistá, že v mém šatníku podobně jako džínová bunda výše bude dlouhé roky.

???, 300 Kč (Brno - Textile House Vintage)

Pokud ve vintage shopu nevychytáte nějakou akci, tak musíte počítat s tím, že ceny jsou vyšší. Pokud jste ale zvyklý nakupovat v klasických fast fashion řetězcích, nejspíš vám ceny v nich budou připadat srovnatelné, ne-li nižší než v klasických obchodech.
Za mě se určitě vyplatí zavítat i do vintage shopů, můžete v nich totiž najít krásné, originální a značkové kousky, které ve vašem šatníku vydrží dlouhé roky a v takovém případě se investice do nich vyplatí.


Poslední dobou si i všímám toho, že do second handů chodím čím dál tím méně, tak nějak cítím, že oblečení už mám dost a nepotřebuji si každý týden nakoupit další. Přesto ale nakupování v sekáčích stále miluju. A co jsem si za poslední dobu koupila v těch klasických?

Sukně Terranova
Aneb když přiberete a všechny sukně, na které jste se těšili, že je budete nosit, jsou Vám malé. Jednou po praxi jsem už toho měla dost, a tak jsem zašla do nejbližšího sekáče a doufala jsem, že v něm objevím nějakou sukni pro sebe. A našla jsem tam tuto přesně podle mých představ. Je perfektní, elegantní a navíc v mojí poslední dobou nejoblíbenější barvě.

Terranova, 99 Kč (Brno - Genesis na České)

Pruhovaná trička
Byla naprostou láskou na první pohled. Modro bílé je croplé, ideální k věcem s vysokým pasem. To druhé má zase ideální barvy na podzim a naprosto ho zbožňuju.

Topshop, 21 Kč (Strakonice - hrabák na mostě); L.A. Hearts, 23 Kč (Strakonice - hrabák na mostě)

Halenka s nabíranými rukávy
Upřímně, ty nabírané rukávy jsou na mě trošku extravagantní a nebýt top od značky COS, nejspíš bych si ho ani nevyzkoušela. Ale jelikož tato značka patří k mým nejoblíbenějším, rozhodla jsem si ho alespoň vyzkoušet a jsem za to moc ráda, protože ta halenka je úplně geniální.

COS, 298 Kč (Brno - Textile house Poštovská)


Byli jste v poslední době v sekáči? Koupili jste si v něm nějaký kousek? Co je momentálně na vašem wishlistu?

CONVERSATION

58 komentářů:

  1. Krásné úlovky!
    Taky jsem měla dlouhou dobu pocit, že mi dlouhé šaty a sukně nesedí a nosit je nemůžu, ale zjistila jsem, že ne vždy to je pravda a že někdy mi opravdu sluší. Prostě člověk si podle mě musí věc zkusit a až se pozná.
    Jinak nejvíce se mi asi líbí právě ten poslední top, přesně můj styl, akorát bych musela mít jinou barvu, protože moje červené vlasy často barví všechno okolo a na bílou si musím dávat sakra pozor :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      To máš naprostou pravdu :) Přijde mi, že je hodně důležité natrefit právě na ten jeden kousek, který perfektně sedí, a pak ty další přicházejí tak nějak samy :) Přesně tak jsem to měla i s tou dlouhou sukní :)

      Vymazat
  2. Jsem hodně vysoká a nemám problém ani s krátkými, ani dlouhými sukněmi. Jsou to jen takové zakořeněné předsudky :).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsou moc krásné kousky, mě se nikdy nic tak hezkého nepodařilo ulovit, ale je pravda, že do sekáčů moc nechodím. :D
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já už teď taky ne, ale občas do nich zavítat stojí za to :)

      Vymazat
  4. Naprosto skvělé úlovky! Ta džíska a džíny a nebo ty trička proužkatá!

    OdpovědětVymazat
  5. Džínovou bundu potřebuju.. stále doma nemám ani jednu. :D Pořád jsem nenarazila na tu ideální. :D
    A ta pruhovaná trička by se líbila mojí ségře. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tyjo, tak to obdiv za to, jak dokážeš v sekáčích nakupovat! :D Já tam vždycky vlezla a nic nenašla, tak tam radši nechodím :D Tenhle měsíc jsem dost utrácela za zimní oblečení, tak snad se situace uklidní a budu to moct někam nosit :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věřím tomu, že my všichni ještě budeme mít příležitost zimní oblečení vynosit :)

      Vymazat
  7. Dominiko, džínová bunda je super a líbí se mi i všechny sukně. Já v žádném krámu s oblečením nebyla snad dva měsíce, možná ještě dýl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Tyhle sekáčové úlovky jsou sesbírané za poslední měsíce, v krámu s oblečením jsem taky už nebyla alespoň měsíc :)

      Vymazat
  8. super kousky.. já sekáče miluji.. baví mě se tam hrabat a hledat.. teď se mi zadařilo nové tričko mohito za 30 kč.. :-) takže jsem skákala radostí.

    Jablečné placičky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem ráda, že tu je další milovnice sekáčů ♥

      Vymazat
  9. Moc krásné věci, já do sekáčů chodím už také méně, ale je to láska! :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Ulovila si naozaj krásne kúsky! Ja som bola taktiež niekoľkokrát v sekáči a niekedy sa mi podarilo nájsť aj niečé, čo sa mi naozaj páčilo - ale aj tak tam nenakupujem až tak často :) Riflovky mám ja doma tri a milujem každú jednu z nich, nakoľko všetky sú iné a všetky sa mi hodia k niečomu inému. Sukne veľmi často nenosím, ale tieto vyzerajú veľmi pekne. Tričká si tiež našla krásne! :)
    Caroline ~ www.galkvinne.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem ráda, že dáváš sekáčům šanci :)

      Vymazat
  11. Krásné kousky :) Hlavně ty trička bych brala :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bundička je skvělá! Taky mám podobnou, kterou jsem si kupovala, když mi bylo 16. Teď už je z ní doslova vintage kousek, ale pořád ji miluju. :)

    K dlouhým sukním jsem se ještě neodhodlala, ale midi i při výšce 160 cm nosím běžně a s podpatkama je to úplně v pohodě. Naopak mám pocit, že siluetu ještě prodlouží. Vůbec se toho není třeba bát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      To máš vlastně asi pravdu :) Jen škoda, že já na ty podpatky tak úplně nejsem :)

      Vymazat
  13. Opět úžasné úlovky, hlavně teda ta džíska a džíny! :) Já taky poslední dobou nemám potřebu moc nakupovat oblečení, mám všeho až až. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Perfektní úlovky, taky mám v plánu se jít podívat do sekáče. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak ať tam také objevíš nějaký super kousek! :)

      Vymazat
  15. V sekáči jsem už pěkně dlouho nebyla. Úplně nejvíce se mi líbí ta první sukně, skvělé úlovky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné kousky, líbí se mi ty proužkaté. Hledala jsem nějakou halenku v tmavomodré/žluté kombinaci, ale štěstí se zatím neusmálo.

    OdpovědětVymazat
  17. Bezvadné úlovky, nejvíce se mi líbí džínová bunda, také sháním ale nějak nemůžu narazit na tu pravou :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  18. Ta džínová bunda nemá chybu! Pořídila sis moc pěkné kousky. :))

    OdpovědětVymazat
  19. Ty pruhovaný trička jsou super. Já chodím nakupovat do sekáče tak 1x-2x za měsíc. A vždy mám strop na nákup tak 200 kč :D Naposledy jsem si koupila 3 věci a shodou okolností byly všechny 3 z hm - zelená podzimní bunda, černý svetr a bordo sukně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  20. Skvelé úlovky! Ja som v sekáčoch nebola už dlho, ale v najbližšej dobe do nejakých plánujem zájsť :) Inak tá džínsová bunda je perfektná! :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Držím palce, aby si v nich objevila nějaký super kousek :)

      Vymazat
  21. Opět moc krásné úlovky! :-) Já si letos konečně pořídila taky džínovou bundu a jsem za ni tak šťastná! :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Není to úplně můj styl, ale myslím, že jsi ulovila skvělé kousky!

    OdpovědětVymazat
  23. Fabulous finds! The denim jacket is wonderful.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  24. Já říkám, že v sekáčích se nakupuje nejlépe. :) A tady je další důkaz. Moc pěkné kousky jsi sehnala.

    OdpovědětVymazat
  25. krasne veci :)
    ja som sa zial v poslednom case do sekacov prilis nemala sancu vybrat :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Věřím, že až tato situace se zmírní, do sekáčů zase vyrazíš :)

      Vymazat
  26. Wow, tak to tě obdivuju, já teda neumím uplně nakupovat v sekáčích a tak to zahraňuju alespoň přes Vinted...a to i teď když je všechno zavřeno :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) ..mně zas nejde moc nakupovat přes Vinted :D

      Vymazat
  27. Úžasné úlovky! Nejvíc se mi líbí ta sukně z Terranovy. V sekáči taky nakupuju ráda. Člověk tam kolikrát skutečně přijde na takové kousky, co právě hledal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Přesně tak, mně se kolikrát stane, že nějaký kousek sháním v "normálních" obchodech a nikde nic a pak přesně ten můj vysněný kousek najdu v sekáči :)

      Vymazat
  28. tak toto ma baví, naozaj krásne úlovky a ešte k tomu nadčasové :)

    OdpovědětVymazat