F Jeden den v karanténě aneb zrychlené léto 2020 - Another Dominika

Jeden den v karanténě aneb zrychlené léto 2020

 Ještě, než dle kalendáře začalo oficiálně léto, bylo nám všem jasné, že tohle léto bude jiné.
Nejisté.

Já jsem věděla, že toto léto bude pro mě jiné i z mnoha jiných důvodů. Poprvé za moje vysokoškolská studia jsem se rozhodla držet si kolej i přes léto, moc jsou doufala, že si najdu na léto praxi, abych i tuto školní povinnost splnila a věděla jsem, že oproti minulým létům, kdy jsem v podstatě neměla co na práci, bude tohle léto pořádný kolotoč. 
Když jsem naposledy psala o koleji, byla jsem plná optimismu, jaké jsem měla na spolubydlící ve trojlůžáku štěstí a jak doufám, že od konce července tam budeme jen ve dvou. Ke konci července se nastěhovala slovena a začalo pro mě peklo, které vyústilo v to, že už jsme se ani nepozdravily a psaly si vzkazy. Respektive už těch maličkostí bylo na mě moc a když jsem přišla na kolej a uviděla opět otevřené dveře dokořán, což znamenalo, že slovena odešla pryč a ani se nenamáhala zamknout dveře, naštvaně jsem jí napsala vzkaz, jestli by mohla alespoň zamykat dveře. A její odpověď byla dost hnusná. 
I proto jsem se nemohla dočkat toho, až za sebou na koleji zabouchnu dveře a odstěhuju se z nich pryč. Což je novinka, o které jsem psala v jednom z předešlých článků.. 
Nevěděla jsem ale, že mi poslední kolejní dny zpříjemní ještě COVID-19.
Už dlouho jsem se tak moc nevyděsila, jako když jsem v neděli večer došla na kolej a všude visely cedulky, že na koleji je pozitivně testovaný a nemáme v pondělí opouštět své pokoje. Karanténa. Naštěstí jen jednodenní, jelikož pozitivně testovaný nebyl přímo student a naštěstí se nákaza objevila ve druhém bloku, než jsem bydlela já. V den mého odhlášení z koleje se pozitivní test objevil i přímo v budově, kde jsem bydlela já. Měla jsem pocit, jako kdyby nastala apokalypsa. Přesně taková atmosféra na koleji byla. A já byla šťastná, že jsem se stihla ještě odstěhovat, protože ta nejistota tam byla šílená a oficiální informace téměř nulové. 

Ale naštěstí kolej byla v podstatě jediná negativní věc tohoto léta. Kromě toho že léto uteklo hrozně rychle a v podstatě jsem ani nezaznamenala, že nějaké je. A že mi na konci srpna vyndali moudrák a pár dní jsem přežívala jen díky práškům proti bolesti. 

V polovině července jsem začala chodit na praxi na Krajském úřadu Jihomoravského kraje. Jsem strašně šťastná, že mám možnost pracovat právě tam a upřímně mi bude líto, až mi na konci září skončí. 
Červenec je také měsícem mých narozenin. Ale nejen mých, slavila je i moje kamarádka piknikem v Praze.


Červenec se ale také nesl ve znamení příprav svatby mojí kamarádky Elišky. 



Samotná svatba byla kouzelná, pohádková a naprosto dokonalá a perfektní ♥. A já jsem strašně moc ráda, že jsem u toho mohla být, navíc jako družička, což byla pro mě obrovská pocta. A jako bonus jsem i chytla kytku. Ještě k tomu to byl první víkend, který jsme s přítelem strávili jen spolu.





Srpen mi utekl ještě rychleji jak červenec. Drtivou většinu času jsem trávila na úřadu a ve zbytku jsem se snažila nějak fungovat. Jedním z nejlepších zážitků bylo, že za mnou do Brna konečně přijela moje kamarádka Miluška, se kterou jsme si užily prodloužený víkend a bylo to naprosto skvělý. Vzápětí ji vystřídala Růža a já jsem moc ráda, že jsem holky viděla. A pak už následovala jen pondělní karanténa, praxe, balení a stěhování.



A přišlo září spolu s vyndaným moudrákem a týdnem v bolestech. Ale jsem ráda, že je konečně venku a už zbývají jen dva.
Ale zároveň jsem si splnila i můj dlouholetý sen. Mám tetování. Konečně. A rozhodně není ani poslední. A pokud by Vás zajímalo, co právě středník pro mě znamená, něco málo jsem o tom napsala na mém Instagramu.

Ale nemůžu nevěnovat aspoň jeden odstavec mému příteli, díky kterému toto léto bylo nezapomenutelné a díky kterému jsem objevila spoustu krás (nejen) v okolí Brna. A nemůžu se dočkat, co nám společný život ještě přinese.


A jaké léto jste měli vy?

CONVERSATION

47 komentářů:

  1. Pane jo to bych asi taky byla vynervovana. Tvoje kamarádka mela tedy pěknou svatbu:) a snad jste si i ty narozeniny uzily:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nakonec jsem si i já narozeniny užila :) Svatbu měla nádhernou :)

      Vymazat
  2. Na koleji to teda muselo být hrozné. Jak s nemocí, tak i s novou spolubydlící. Jinak jsi měla opravdu krásné léto, až teda na ten zub. Jo a ten piknik je parádní.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na konci už to hrozné opravdu bylo, ale naštěstí už je to za mnou :)

      Vymazat
  3. Krásné, je dobře, že i když tento rok bylo vše jinak, užila sis to, kamarádka mohla mít svatbu a že jsi i přes ty ne tolik příjemné věci prostě měla krásné léto :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jelikož jsem opět od konce června opět v pracovním procesu, trávila jsem ho převážně v práci, v půlce srpna jsem odjela s mamkou a rodinnými přáteli na týden na cyklistickou dovolenou do Alsaska ( kterou jsem si užila, vypnula jsem ). O víkendech a ve volných chvílích jsem převážně četla nebo trávila čas s lidmi, kteří se za poslední půl rok stali víceméně druhou rodinou.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky, všem vám to moc slušelo :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tu situaci s Covidem fakt nezávidím, ta karanténa je už všem nepříjemná...Jinak moc hezké fotky! Je super, že sis nakonec našla praxi - sama z dob studií vím, že to není jednoduché. Jinak souhlasím, že léto šíleně uteklo, ale na druhou stranu se už těším na podzim. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na podzim vlastně taky těším :) S praxí jsem měla obrovské štěstí, kord v této době jsem měla fakt kliku, že jsem něco našla :)

      Vymazat
  7. Já jsem měla silně pracovní léto. Občas jsem někam vyjela, ale měla jsem první léto v Praze. Bylo to vlastně takové všelijaké, ale tak nějak i pěkné. A vám to s přítelem moc sluší!! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  8. Takže pracovní, ale přesto i léto plné zážitků! :) No krása, s přítelem vám to moc sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  9. V první řadě vám to s přítelem moc moc přeju a doufám, že konečně už budeš šťastná ♥ A fotkách ze svatby Ti to moc sluší :) Já letos měla léto ve znamení praxí a učení na státnice :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. Takovéhle shrnutí léta musím rozhodně taky udělat, ačkoliv to pro mě bude trochu složitější tím, že jsem ho celé strávila v zahraničí.. :D ale ty si měla koukám hned několik super momentů a ty jsou nejdůležitější! Právě ty pak přebijí tu šílenou situaci na kolejích, kterou evidentně teda univerzita vůbec nezvládla, což mě dost překvapilo a mrzí vůči tobě a dalším studentům.
    Na svatbě si měla vážně krásné šaty! :) Jakou měl přítel reakci, když si chytila kytku? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se na tvoje shrnutí moc těším! :)
      Reakce byla něco jako: "A je to v prd..." :D Ale myslím, že už to rozdýchal :D

      Vymazat
  11. Já tak nemám ráda, když s někým nevycházím.. když je na mě někdo ošklivý. :( :D
    Tyjo a má jednodenní karanténa smysl? :D
    Krásné fotky.. ty ze svatby jsou skvělé, ta červená k tobě jde. :)) Já chytala květinu v červnu a nechytla. :D Ale možná dobře, když ani nemám chlapa.. :/ :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to úplně nesnáším, nejsem na neshody stavěná, ale už je to za mnou :)
      Nemá :D Ale spíš vedení kolejí nevědělo co s tím a celkově ta situace byla šílená :/
      Děkuju :)

      Vymazat
  12. Moc krásné fotky ze svatby. S přítelem vám to nos sluší a je fajn, že jste si léto užili 💖

    OdpovědětVymazat
  13. Moc krásné fotky. Situace s covidem je šílená, tak hlavně, že to byla jen jednodenní karanténa. A některé spolubydlící jsou fakt peklo :(

    OdpovědětVymazat
  14. Občas to so spolubývajúcimi nebýva ľahké, pevne verím, že tento akademický rok to bude lepšie a budeš mať šťastie na milšiu osobu, lebo niečo takéto fakt dokáže znepríjemniť život. Poriadne. A snáď už prejde pomaly, ale iste, aj tá panika okolo covidu a nejako sa naučíme s ním žiť, i keď s opatreniami. :)
    A gratulujem k tetovaniu, je fakt vydarené!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že už to byla moje poslední spolubydlící, už jsem přestěhovaná z kolejí pryč :)
      Děkuju ♥

      Vymazat
  15. Fotky zo svadby sú nádherné :) Inak nad rovnakým tetovaním premýšľam aj ja už dlho, len môj strach z ihiel ma nejako neopúšťa :D
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já nad ním přemýšlela šíleně dlouhou dobu a strach z jehel v tom taky hrál svojí roli, ale opravdu se není čeho bát, je to něco úplně jiného než klasická jehla ;)

      Vymazat
  16. tolik aktivit ses nenudila a svatba parádní :) tetování pěkné jemné paráda

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné léto :) Na těch fotkách ze svatby vypadají na sluníčku tvé šaty rudé a pak na ty fotce z blízka jako taková ta fialovo červená, všimla sis? :D to je správný!
    Jinak s přítelem vám to moc sluší.

    somethingbykate .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je tím světlem a stínem, ale měly být vínové :)
      Děkujeme ♥

      Vymazat
  18. Spolubývajúci teda niekedy fakt vedia spraviť radosť... Vždy je to len o šťastí. Gratulujem k dobrej praxi! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já to štěstí na spolubydlící celkem měla, jen ta poslední byla fakt šílená :/

      Vymazat
  19. Leto bolo fajn, síce bolo veľa obmedzení a zákazov, no aj tak som si ho užila :D mimochodom bola si krásna družička :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  20. No, že by po sobě někdo ani nebyl schopný zamknout kolej by mě nenapadlo :D Se stávající spolubydlící jsme se ještě nepotkali, tak doufám, že si nebudeme psát lístečky. Je skvělý, že se ti na praxi líbilo, já se teď snažím najít si novou brigádu a (prvně za celý roky studia) to není žádná brnkačka. Piknik vypadá pohádkově a svatba pohodově, měly jste nádherné šaty.
    Od myšlenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky ne, za všechny ty roky jsem se s tím nesetkala, tak mě to dost překvapilo :D Snad tvoje spolubydlící budou fajn :) Snad brigádu najdeš, také mě to hledání brigády čeká, tak snad budem mít štěstí :)

      Vymazat
  21. Krásný článek, navzdory nepříjemnostem s kolejemi (u sebe bych to přirovnala nepěkným dvěma měsícům ve sdíleném bytě s dvěma cizími muži, to jsem absolvovala loni :-D) a koronou (ta štve asi všechny a všem kazí plány...). Nádherné fotky! Na svatbě ti to moc slušelo, ale co to plácám, sluší ti to všude. Nejvíc po boku přítele, ten úsměv! <3 (znám ten pocit)
    Měj se pokud možno krásně, ať tě nic nebolí a ať je podzim nezapomenutelný :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Moc krásné fotky, jak s kamarádkou ze svatby tak s přítelem, přeji ti ať jsi šťastná a vše ti kde podle plánů 💕

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat