F Poslední dny - Another Dominika

Poslední dny

Nečekala bych, že to napíši, ale jsem vděčná a vlastně i šťastná za celý nouzový stav a za to, že se na více jak dva měsíce život téměř zastavil. Samozřejmě nepopírám závažnost COVID-19 a soucítím se všemi, kterých se nemoc dotkla více než jen tím, že museli nosit roušky a dodržovat rozestupy.
Pro mě poslední týdny byly jak na houpačce. Nahoru a dolů, pro jistotu jsem si dala ještě pár turbulencí a volných pádů. Nevěřila bych, že to, že budu dva měsíce víceméně jen zavřená doma, může zapříčinit tak moc změn. Na začátku jsem vlastně byla nadšená, byla jsem ráda, že nemusím chodit do školy, že budu mít čas na diplomku, že si odpočinu a budu chvilku na jednom místě. Což se vlastně tak trochu splnilo, druhou půlku března jsem byla nemocná a když mi zrovna nebylo mega zle, dívala jsem se na filmy, spala jsem, ležela jsem a odpočívala.
A pak začaly přicházet turbulence. Upřímně pro mě nouzový stav neznamenal zas až tak velkou změnu. Jasně, nechodila jsem do školy, ale víte, jak se objevily obrázky s textem, když zjistíte, že karanténa je vlastně váš normální životní styl? Přesně tak jsem to cítila. Možná tím, že jsem vnímala, že pro ostatní to změnou je, začalo mi docházet, že to, co já považuju za normální, mi možná ani tak moc nesedí. Byla jsem spokojená v tom svém mikro světě, ve svojí bublině, do které jsem se bála pouštět nové lidi. Vlastně to byla celkem osamělá bublina plná strachu, nejistoty a osamělosti. Bála jsem se, co se stane, když ji opustím.

Bála jsem se tak moc, že jsem v ní raději zůstávala.

A pak se mi postupně začaly otevírat oči. Viděla jsem věci, které jsem do té doby přehlížela. Docházely mi věci, které jsem si dlouhé roky bála přiznat. A pocítila jsem neskutečnou úlevu a osvobození. Jako kdybych v sobě našla vnitřní sílu, o které jsem si myslela, že už vyprchala. Konečně snad nacházím cestu zpátky k sobě.

Nebojím se, co se stane, až bublina opustím úplně.

Zdroj

Mám pocit, jako kdyby se všechno začalo měnit a jako kdyby všechny ty citáty o tom, že změna začíná ve Vás, že se všechno děje z nějakého důvodu a že to přijde, až to budete nejmíň čekat, začaly dávat smysl.
Můj poslední článek byl o Brně. Od té doby jsem se asi potřebovala uzavřít do sebe. Ne už ale do své bubliny, spíš se toho dělo tolik, že jsem to ani nestíhala zaznamenávat. Vlastně díky nouzovému stavu jsem si uspořádala svoje pocity ohledně Brna a byla jsem schopná článek napsat a vydat. Nečekala jsem, že mi změní život. 
Přijde mi, že poslední dny byly plné překvapeních, ze kterých jsem se vlastně doteď nevzpamatovala. Nikdy jsem úplně nechápala svůj vnitřní hlas, který mi říkal, že mám být v Brně. Věřila jsem mu, následovala jsem ho, ale nerozuměla jsem mu. Možná, že mě celou dobu vedl ke Kubovi . Možná, že mě celou dobu vedl ke mně samotné. Kdo ví. Ale nepamatuji si, kdy naposledy jsem byla tak moc šťastná.
Asi kdybych byla prototyp blogerky, zasypala bych Vás tu fotkami z kavárny, zmrzlin, procházek, rozesmátých obličejů… Ale nikdy jsem o sobě netvrdila, že jsem typickou blogerkou. Radši věci zažívám a prožívám, než fotím. 

Děkuju, že tu jste. A doufám, že se máte dobře. A moc bych Vám přála, abyste se nebáli opouštět ty svoje pohodlné bubliny. Neříkám, že to je jednoduché, ale nakonec to bude stát za to.
Slibuju.


CONVERSATION

32 komentářů:

  1. Krásný článek ♥ Jsem šťastná, že ty jsi šťastná ♥ V životě není víc než zdraví a upřímný a hluboký pocit štěstí ♥ Ať už je ti jen takhle dobře, zasloužíš si to ♥

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  2. Jee, to je krásný článek! Moc gratuluji Domi a držím palce, ať jste spolu šťastní. Po tom všem si to už zasloužíš.

    OdpovědětVymazat
  3. Opět ti děkuji za vystižení mých pocitů! Pro mě i pro mého přítele to byla hodně zajímavá zkušenost (a stále je). Zjistila jsem, že mi vlastně nevadí být zavřená doma. Totiž, kdykoliv jsme se mohli jít projít, v Německu to tak šíleně omezené nebylo. Ale nevyužívali jsme to každý den. Zjistila jsem, že prostě nemám takový ten aktivní životní styl, nebudu asi nikdy běhat půlmaraton, lézt na vrcholky hor a ještě u toho vypadat tak skvěle, že když mě přítel náhodou vyfotí, můžu to hned hodit na instagram, mít u toho stovky lajků a ještě k tomu dát nějakou moudrost, jakože life has no limits nebo tak. :D

    Jsem ráda, že máš Kubu, a přeji vám oběma hodně štěstí a společných chvil. Myslím, že klíčem ke štěstí ve vztahu je nebýt jen partnery, ale také přáteli. Pak spolu budete najednou čtyři roky jako já s Modrým - vůbec netuším, jak je možné, že už jsme spolu tak dlouho a přesto se na sebe láskyplně usmíváme a říkáme si "Miluji tě" (nebo se nám to občas prostě jen odráží v očích a činech).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem vlastně i ráda, že se mi opět podařilo trefit do tvých pocitů :) Já taky nemám a asi ani nikdy nebudu mít vyloženě aktivní životní styl, na druhou stranu mi ten můj víceméně jen pasivní životní styl už moc nevyhovuje, což jsem si uvědomila i díky těm všem omezením..

      Děkuju ♥ A tobě přeju ještě spoustu dalších společných let s Modrým ♥

      Vymazat
  4. Veľmi pekný článok ! :) Aj ja som celkom rada, že sme s mojim manželom mali oveľa viac času na seba. Držím ti palce
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Jsem moc ráda, že jste na sebe měli s manželem více času, snad vám to vydrží i po té, co už žádná omezení platit nebudou :)

      Vymazat
  5. Mám veľmi rada tvoje články práve preto, že sa dokážeš takto otvoriť a ja cítim, že toho mám s tebou veľa spoločného. :) Presne aj ja som zistila, že karanténa sa veľmi nelíši od toho, ako bežne žijem a tiež ma prepadali obavy z návratu normálneho života.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Vlastně jsem také měla obavy z návratu do normálního života, ale zatím se mi zdá všechno lepší jak před karanténou, možná, že teď dokážu mít radost a ocenit i ty nejmenší maličkosti :)

      Vymazat
  6. Jééé, tak u čtení tohoto článku jsem se usmívala celou dobu! Jsem šťastná za tebe! Nechť tvé štěstí nikdy neskončí :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  7. Ja myslim, že toto obdobie dalo každému z nás niečo do života. Ťažké ale poučne obdobie to bolo, a mnohi z nás si mnoho uvedomili alebo aj neuvedomili. Pre niekoho bolo dobre, pre iného zle... Ja dufam, že bude už dobre..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám, že bude už dobře :) Já doufám, že to pozitivní z tohohle všeho si přenese i do běžného života :)

      Vymazat
  8. Ne nadarmo se říká, že všechno zlé, je pro něco dobré. A že věci přicházejí ve správnou chvíli. Vypadá to, že u tebe to platí. Hezké dny mimo bublinu :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je moc hezký motivační článek, alespoň já z něj tu motivaci a poselství vnímám. Důležité opravdu je, že teď začínáš chápat a cítíš se dobře, ono všechno zlé je pro něco dobré. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že z článku vnímáš motivaci :) To máš pravdu :)

      Vymazat
  10. Občas je fajn, jak z ničeho nic někdo nový přijde (nebo se vrátí někdo starý), TO JE jedno, prostě vstoupí do života a přinese zcela něco nového nečekaného. :) přeji hodně štěstí.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem ráda, že pro někoho je tahle peklo situace i něčím pozitivním, co ti pomohlo ke změně. Já osobně bych to nejraději celé přeskočila, nepamatovala si a stále si přeji, aby už to skončilo. Taky bych chtěla být šťastná, ale bohužel .. pandemie a zavřené hranice mému vztahu na dálku akorát přidělávají starosti, takže u mě se nic pozitivního vážně nestalo. Bohužel .. Ale tobě přeji, ať ti tyhle šťastné pocity vydrží co nejdéle i po karanténě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě mrzí, že musíte být s přítelem od sebe tak daleko.. Ale snad se brzy i situace u tebe obrátím k lepšímu ♥

      Vymazat
  12. Podobné pocity mě taky během karantény provázely, ale ne v takovém měřítku, jako tebe. :) Každopádně ať si šťastná!

    OdpovědětVymazat
  13. Prekrásny článok, normálne ma dojal! Nech sa darí a nech si šťastná :)

    BarsVee┃Moja skincare so značkou Himalaya - BarsVee na Instagrame🌸

    OdpovědětVymazat
  14. Někdy ty nepříjemné situace opravdu poslouží k tomu, že člověk více pochopí sebe. :) Je dobře, že se cítíš šťastná. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Přítel mi také někdy vyčítá, že se bojím opouštět ty svoje zajeté stereotipy, jenže se mi to většinou vymstí :D Je super, že se teď máš dobře, jsem za Tebe fakt ráda, protože Tvůj blog už čtu nějakou dobu a vím, jak se jinak máš. Ať se Ti daří tak hezky, jako teď ♥ Jinak se mi také stalo, že jsem si přečetla citát a pak se mi vyplnil :) (Když někomu něco dáváš a čekáš něco na zpět, nedostaneš nic. Ve chvíli, kdy dáváš vše a nečekáš nic na oplátku, dostaneš celý svět.)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat