F 2020 nebo 2021? - Another Dominika

2020 nebo 2021?


Zdroj

Když jsem si tuhle větu na Instagramu přečetla, naprosto jsem se v ní našla. Je až děsivý, jak moc na mě sedí. Možná se mi i trošku ulevilo. Rok 2020 oproti všem mým přáním nebude TÍM rokem, takže si můžu dát nohy nahoru a počkat si na rok 2021. 
Vážně to tak ale opravdu chci? Spokojím se s tím, že leden byl jednou velkou noční můrou, a tak to pro tento rok už vzdám?

Nevím.

Už mám dvě verze tohoto článku. Jednu depresivnější, druhou optimistickou. Tato třetí verze snad už bude poslední. A snad i ta nejreálnější.
Leden byl šílený. Horko těžko ve svých vzpomínkách nacházím aspoň něco, co bylo pozitivní. Když už jsem se mohla aspoň na chviličku nadechnout, přišla další rána, a tak pořád dokola. Bezesporu nejhorší bylo úmrtí mojí babičky. Jsou tisíce myšlenek, které mi hýří v hlavě, ale ani nevím, jestli vůbec nějakou z nich chci zachytit. Pořád tomu všemu nevěřím. Ta prázdnota a bolest je obrovská.
Cítila jsem ale v sobě, že nechci, aby jeden měsíc zničil celý rok. Někdy v tom období vznikla i pozitivní verze tohoto článku. Plánovala jsem si v něm, co bych tento rok chtěla stihnout zažít, kam bych se chtěla v létě podívat.. Kdybych ten článek psala ručně, nejspíš by už z něj byla jen zmuchlaná koule v rohu pokoje. V pondělí jsem byla na kontrole u doktorky a mimo toho, že mi byly vyměněny jedny léky a mám se připravit na to, že mě příští týdny opět čeká peklo, než si moje tělo na ně zvykne, tak jsme poměrně dlouho řešily možnost hospitalizace. Pokud mi léky nezaberou a nebude znát nějaký razantní pokrok, tak existuje velká pravděpodobnost, že alespoň část léto strávím hospitalizovaná v nemocnici.
 Nevím, jak tohle dopadne a jestli si svoje zdraví vybojuju zpátky. Už mi začínají docházet síly. Jako kdyby se všechny noční můry spojily. Jako kdyby vyčkávaly až jich bude co nejvíc a mohly mi zas a znovu rozbořit můj život.
Ale i přes to všechno jsem zvládla dokončit další semestr na vysoké. Upřímně jsem měla obrovské štěstí, že jsem ty nejtěžší zkoušky zvládla hned na začátku ledna a na konec jsem si nechal ty "lehčí", ale i tak to bylo něco šíleného. Když si vybavím můj výkon na poslední zkoušce, nejradši bych se hanbou propadla, ale je vůbec zázrak, že jsem tam dokázala dojít.
Ale je nový měsíc a já moc doufám v lepší zítřky, protože nevím, jak dlouho se dá tohle vydržet. I když tento měsíc taky nezačal podle mých představ, aneb dneska jsem měla jít na koncert Mandrage, kde nebudu, ale asi to tak mělo být a vlastně jsem možná i radši, že si je budu pamatovat v plné sestavě.
Něco končí a něco jiného začíná.
A já věřím tomu, že všechno bude v pořádku. Že všechno se děje z nějakého důvodu a je jen na nás, jak se k tomu postavíme. Že nezáleží na tom, kolik nocí jste probrečeli a kolik nocí jste zoufalstvím ani nedokázali usnout. Možná nejvíc záleží na tom, jestli se ráno zas a znovu postavíte na nohy a zkusíte prožít další den.
A já bych nám všem moc přála, abychom ty dny skutečně prožívali, a nejen přežívali. Aby ty lepší dny převažovali. A abychom každé ráno našli tu sílu se postavit čelem dalšímu dnu. A abychom s našimi sny, cíli a plány nečekali zas až do dalšího roku.

CONVERSATION

32 komentářů:

  1. Držím palce a prajem veľa šťastia i síl, nech si čo najskôr na nohách a všetko je opäť v poriadku ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "THE ESSENTIAL TIP FOR BEGINNER MINIMALISTS"

    OdpovědětVymazat
  2. Také ti držím palce ať to špatné období skončí a opět se blíží ty lepší pozitivnější časy. Jsi silná, věřím, že to zvládneš.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Ať je leden aspoň o kousek lepší než únor

    OdpovědětVymazat
  4. Verím, že čoskoro bude lepšie. Viem si taktiež predstaviť tú vnútornú bolesť. Každý deň sa modlím aby sa nikomu nič zlé z mojej rodiny neprihodilo. Len keď si predstavím, že tu niekto nie je moje celé vnútro sa zovrie a ja mám slzy na krajíčku. Si silná a ja viem, že to všetko prekonáš. Áno a určite nezahadzuj celý rok kvôli jednému mesiacu. V podstate keby sme nemali roky, žijeme stále v kuse (ak ma chápeš). Je úplne jedno aký rok je. Dnešok môže byť tiež krajší. A aj zajtrajšok. Veľa šťastia! Všetko bude dobré.

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Je to hrozně zvláštní pocit vědět, že někdo, kdo tu vždycky byl, tu najednou není.. pořád se s tím nemůžu smířit a nedokážu to pochopit.. ale i tak věřím, že bude líp :)

      Vymazat
  5. Věřím, že rok 2020 bude o dost lepší, než tvůj leden! :)
    Koncert Mandrage byl ale skvělý. Obdivovala jsem, jak dali rychle dohromady tolik a jak to nakonec dopadlo. Celý tento koncert je na jejich facebooku, kdybys ho přece jen chtěla vidět. Ale pobrečela jsem si :(

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Koncert jsem už na FB viděla, je to hrozně smutný celý.. možná jsem i radši, že jsem tam nakonec nemohla jít, protože být tam přímo na místě by pro mě bylo těžší, než když jsem to viděla jen přes obrazovku..

      Vymazat
  6. Držím palce, aby se následující měsíce vydařily. Nenech si jedním blbým lednem zničit celý rok :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mi přijde že se hned leden nevyvedl tak jak bych si přála. Nějak byl jen o počítání dnů a přežívání. Upřímně doufám, že se mi povede z toho věčného pracovního kolotoče konečně uniknout a zlepší se to :) Ajinak moc držím zpátky, ať se ti srovná zdraví a at jsou další měsíce lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já ti budu držet palce, aby si ty další měsíce jen nepřežívala, ale našla sis i nějaké ty radosti v tomto roce :)

      Vymazat
  8. Můj leden byl hektický, ale vlastně fádní....a to doufám, neurčuje celý rok.
    Užívejme každého dne a nenechejme si je kazit....ničím a nikým.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  9. To je ono! Strašně se mi líbí, jak si zakončila optimisticky konec článku! Drž se svých vlastních slov! Opravdu úžasný a držím palce. Tak to mí být...vidět prostě to světlo a nevzdávat se. :-) Všechno zlé, je pro něco dobré a věř mi, že může být i hůř, což sama víš. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Já jsem ráda, že to světlo na konci tunelu pořád vidím :)

      Vymazat
  10. verim, ze cely rok nebude propadak.. nekdy ten rok proste takto zacina. u me to tak presne bylo ten lonsky rok. byla jsem odhodlana jak bude 2019 vesely a skvely, a pak prisla jedna rana za druhou. taky jsem resila nejaka umrti ale i svoje zdravi. presne to, co mas ted ty. verim, ze jsi ted uplne zdrcena,tvoje ztrata babicky me moc mrzi. taky jsem si tim prosla. a dodnes mi chybi tak jako na zacatku. verim a drim pesti ze dalsi mesice budou jen lepsi :) je super, ze i tak nejsi zcela negativni. nekdy se to tak sejde a i zacatek roku muze byt plny nastrah a spatnych veci. ale je bezva nebo na me to tak pusobi, ze se s tim peres :) a beres to jak to je :) a to je moc dobre.... :) tato verze clanku mi prijde dobra, neni tak negativni jak jsi mozna mela tu jinou verzi... :) je i plna nadeje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za krásný komentář :) Doufám, že se ten rok ještě otočí a bude líp :)

      Vymazat
  11. Lidský mozek má jednu skvělou vlastnost a to tu, že po určité době si zpětně vybavuje už jenom ty dobré zážitky a vzpomínky. Všechno chce čas, ale věřím, že Tebe letos potká i něco skvělého, co ten začátek roku alespoň trošičku vyváží. Taky gratuluji k úspěšnému zkouškovému a přeji pevné zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Čas snad pomůže, zatím je to všechno ještě pořád moc živý..

      Vymazat
  12. S ťažkým srdcom som čítala i tvoj predchádzajúci článok a nevedela nájsť správne slová. Vlastne, ešte stále ich nemám. Ale viem, že nech by sme povedali alebo napísali čokoľvek, tak to bolesť nezmierni. Prajem ti však veľa neuveriteľnej sily a do ďalších mesiacov tohto roku len to najkrajšie a najmilšie, zaslúžiš si to. Otvorila si mi oči - sťažovala som sa na svoj január kvôli malichernostiam a nesplneným úlohám a popritom zabudla na veci, na ktorých skutočne záleží.

    Zápisky jednej Alžbetky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! ♥
      Já si myslím, že to není o tom, abychom si tady porovnávaly, kdo měl horší měsíc, sama vím, že kolikrát i ty "malichernosti" dokáží člověka srazit na kolena.. I tobě přeju, aby ty další měsíce byly o něco lepší než leden :)

      Vymazat
  13. S babičkou mi je to moc líto. To člověka neuvěřitelně zasáhne. Až mě umře nějaká babička, už teď vím, že to ponesu dost zle. Ale všechno zle je pro něco dobré. Je nutné věřit v lepší zítřky. Drž se 🥰 a také Ti v novém roce přeji co nejméně problémů 💞

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já myslím, že se na něco takového člověk nedokáže připravit předem, je to šílená bolest a doufám, že dlouhou dobu si ničím podobným nebudu muset znovu procházet..

      Vymazat
  14. Strata je vec, na ktorú sa nedá pripraviť a ktorá sa s tebou bude niesť už navždy, sama o tom niečo viem. Ale koľkokrát si poviem, že by som mala radšej spomínať na tie pekné chvíle s najbližšími a byť vďačná za čas, ktorý som s nimi zažila. Veľmi ti držím palce v otázke duševného aj telesného zdravia a ďakujem ti za tieto real články. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za komentář :) Hodně lidí mi říká, že časem člověk vzpomíná jen na to dobré a hezké, ale nejdřív si to asi chce odžít tohle období.. Snad bude lépe :)

      Vymazat
  15. Úmrtí se nedá jen tak vstřebat a zmuchlat jako ten papír, bohužel. Provází nás to ještě dlouho, někdy i roky. Věřím ale, že všechno se děje z nějakého důvodu a že to tak prostě má být. Držím palce tvému zdraví, ať léto raději strávíš cestováním než hospitalizací ! :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já taky věřím, že všechno se děje z nějakého důvodu, i když ten důvod není třeba na první pohled zřejmý :)

      Vymazat
  16. Čas je nejlepší lék na všechno! Věřím a i ty věř, že se vše urovná a bude lépe. :)

    OdpovědětVymazat