F Poslední předvánoční dny - Another Dominika

Poslední předvánoční dny

Jak už jsem psala v jednom z předešlých článků z této vánoční mini série, předvánoční čas u mě nepatří k těm nejklidnějším. Většinou, když jsem přijela před Vánoci z vysoké domů, měla jsem doslova pár dnů na to, abych nazdobila všechno cukroví, zabalila všechny dárky a vnesla Vánoce do našeho domova. 
Někdy v listopadu jsem se podívala do diáře a zjistila jsem, že před Štědrým dnem budu mít 12 dnů volna. Maličko jsem znejistila, co s tolika dny budu dělat. Aktivně jsem si zapsala na pondělí jednu zkoušku, čímž se mi z 12 dnů stalo 7. Chvilku před ní jsem se dozvěděla, že jsem nedala jeden poměrně hodně důležitý zápočet a já jsem trochu (ok, úplně) v háji. A asi není moc dobrý si před zkouškou říkat, že jste úplně blbý, že na vysoký nemáte co dělat a že existuje opravdu velká pravděpodobnost, že Vás v lednu ze školy vyhodí. Uf, nemám teď za sebou zrovna nejlepší dny a jen doufám, že načerpám alespoň nějaké síly na to všechno, co mě v lednu čeká.
Ale i přes tyto mé studijní (ne)úspěchy jsem se snažila tyhle poslední dny  před Vánoci užít. Jen mám takový pocit, že mě úplně opustila vánoční nálada. Jako kdyby se mi úplně vytratila, což je u mě hodně zvláštní, jelikož obvykle bych Vánoce mohla mít kterýkoliv den v roce. Tak nějak mi přijde, že jsem všechno dělala jen kvůli tomu, že musím. Zdobení cukroví mi vůbec nešlo. Vždycky po polití čokoládou dáváme cukroví na balkon, aby čokoláda rychleji zaschla, když jsem ho tam dala, začalo pražit slunce a když jsem cukroví přenášela zpátky domů, celé se mi rozsypalo. Byla jsem vděčná za to, že letos jsme Vánoce pojali minimalističtěji, a proto jsem nemusela balit tolik dárků, i když balení dárků jsem vždycky milovala. A už teď se děsím zítřejšího zdobení stromečku, už teď cítím, že se mi určitě podaří něco rozbít. Snad to nebude špička jako před čtyřmi roky.


Ale alespoň jsem stihla navštívit vánoční trhy v Brně. Už jsem na blogu psala, že vánoční trhy v Brně jsou jedny z nejkrásnějších, na kterých jsem kdy byla. I letos jsem se na nich byla podívat hned několikrát a pokaždé se mi na nich zalíbilo něco jiného. A upřímně mi ani nevadí, že jsem letos poprvé po několika letech nenavštívila vánoční trhy v Praze, protože ty brněnské mají svoje kouzlo, které musíte zažít.



Já vím, že tento článek nepatří zrovna k těm nejoptimističtějším, ale takový je holt život. Asi na mě padnul předvánoční splín a já mám strach. Mám strach, že ten zápočet nezvládnu, že budu muset skončit na vysoké. Někdy mám strach, že nic z tohohle nemá smysl a nikdy si nesplním svoje sny. Mám strach, že nejsem dost dobrá. A hlavně mám strach o babičku, která má rakovinu, ale bohužel se nemůže začít s chemoterapiemi, jelikož její tělo je oslabené z předchozích operačních zákroků. A je to dost šílené.
A tak možná jen zkuste být rádi za to všechno, co ve svém životě máte a absolutně nic neberte jako samozřejmost, protože nikdy nevíte, kdy co a koho můžete ztratit.




Já moc doufám, že jsem na Vás přenesla alespoň trochu té vánoční atmosféry z fotek, které jsem pořídila v průběhu mých návštěv trhů v Brně. Miluju je.
A jelikož je toto můj poslední článek před Štědrým dnem, přeju Vám ty nejkrásnější Vánoce,  co nejklidnější prožití vánočních svátků a ať prožijete celé Vánoce podle svých představ.

CONVERSATION

26 komentářů:

  1. Dominko, krásné Vánoce i tobě a ať ti v příštím roce všechno vychází. A babičce hodně síly (a štěstí) v boji se zákeřenou nemocí.

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že školu zvládneš a babička se vyléčí! Já bohužel letos o prababicku a dědu přišla a určitě by si každý měl vážit toho, co má, jak říkáš!

    OdpovědětVymazat
  3. nice post. I follow you on gfc #385 , follow back?

    https://styleoflifet.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. No, určitě je lepší než se přetvařovat psát o věcech tak jak jsou :) Budu držet palce ať ti zkoušky v lednu dobře dopadnou a babičce ať se její zdravotní stav zlepší. Krásné vánoce s nejbližšími přeji

    OdpovědětVymazat
  5. aj ja ti prajem krásne sviatky nech je nový rok lepší a šťastnejší, a hlavne veľa zdravia tebe aj babičke
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  6. Taky ti přeji krásné svátky, ať zvládneš zkoušku a babičce posílám hodně zdraví. Já bych se chtěla jet podívat do Vídně na vánoční trhy.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ Tak snad se na ně ještě podíváš! :)

      Vymazat
  7. V rámci možností ti přeji klidné svátky :)!

    OdpovědětVymazat
  8. Je mi ľúto, že tvoja vianočná nálada nie je taká, ako kedysi a s veľkou radosťou by som ti aspoň takto na diaľku poslala tú moju <3 Verím, že bude lepšie tebe aj tvojej babičke <3 Snáď si tieto sviatky aj napriek všetkému užiješ <3
    Brinora.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Tie trhy vyzerajú ozaj krásne :) Tiež sa na mňa nejak vianočná nálada nechce nalepiť, ale tak snáď ešte príde :) Prajem krásne, pokojné sviatky plné lásky! :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  10. Jej :/ budu Ti držet palce, aby sis zápočet v lednu opravila, to určitě vyjde! ♥
    Jinak Ti přeji nádherné Vánoce, Domi, hlavně si pořádně odpočiň! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  11. To je život, nič si z toho nerob, niekedy skrátka nejde všetko podľa predstáv. ;) Želám ti pekné Vianoce. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  12. Brněnské Vánoce jsou překrásné a tobě se povedly moc pěkně zachytit. Hezké fotky! :)

    Domi, přeji krásné Vánoce, aspoň trochu klidu a odpočinku od starostí, a do nového roku zdraví pro celou rodinu, lásku i studijní úspěchy. Snad bude brzy lépe.

    OdpovědětVymazat
  13. Jestli tě to uklidní, se starostmi, co se týče studia, oboru a vůbec života na tom jsem podobně - nejsi v tom sama. Já si na Vánoce přijela domů v podstatě pro útěchu a ujištění, že i když bych to nezvládla, pořád mě budou mít rádi. Dost teď totiž přemýšlím o změně oboru, ale nechci "utíkat"... i když, vlastně asi chci.

    Snad sis Vánoce nakonec užila (a vlastně stále užíváš! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ti moc držet palce, aby si školu zvládla! :) Pokud se rozhodneš změnit obor, tak to určitě nebude tak, že bys od něčeho utíkala :) Udělej to, co je nejlepší pro tebe :)

      Vymazat