F Slow Down And Enjoy The Christmas Season - Another Dominika

Slow Down And Enjoy The Christmas Season

Třetí adventní neděle.
Doufám, že už jste se stihli podívat na některý z vánočních filmů, prošli jste si vánoční trhy a aspoň na chvilku jste zpomalili a užili si to pravé (před)vánoční kouzlo.


Ve všem tom předvánočním shonu a ve všudepřítomném obrazu dokonalých Vánoc je těžké si udržet chladnou hlavu a najít si tu chvilku pro sebe. Ale stojí to za to. Protože žádná touha po dokonalých Vánocích nestojí za to, abyste 25. prosince úplně vysílení sebou plácli na gauč a nechali si celé kouzlo Vánoc proklouznout mezi prsty.


Já už se těším, až za pár dní (doslova) pobalím věci v Brně na koleji, pojedu domů a jen budu balit dárky, zdobit cukroví a dívat se na vánoční filmy.


Jen doufám, že tento rok mi kouzlo Vánoc mezi prsty neproklouzne. Že se opět nenechám převálcovat všemi těmi povinnostmi, které na mě po Vánocích čekají. Jejich tolik, že už teď mě to děsí, protože buďme upřímní, ten konec semestru mi nevyšel zrovna podle mých představ a to, co jsem nezvládla, se mi přesunulo na leden. Snad v průběhu ledna budu úspěšnější.


A co vy? Daří se Vám i v tomto čase zpomalit? Na co se těšíte?



CONVERSATION

28 komentářů:

  1. Já mám poměrně hektično v práci, takže mi zpomalování moc nejde. Ale teď v sobotu jsem udělala už tradiční předvánoční posezení pro kamarády/dky, co stejně jako já sbírají čajové přebaly. To bylo takové moje zastavení a myslím, že jsme si to včera všichni užili.
    Ať ti vyjdou všechny plány na strávení předvánočního a vánočního období

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je super, že jste si udělali takovéhle předvánoční posezení :)

      Vymazat
  2. Ja mám tento december veľmi pracovný a domov dôjdem až dvadsiateho štvrtého okolo piatej ráno; dovtedy som takmer vkuse zaneprázdnená. Ale snažím sa užívať si pokoj a voľno vždy, kedy sa to len dá, v práci máme vianočný stromček a už párkrát som sa bola prejsť po trhoch (v utorok chcem ísť znova) — nechcem, aby si sviatky prekĺzli len tak pomedzi prsty, pretože sa na nich teším už mesiace a je to veľmi čarovné obdobie ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "THE BEST VEGAN HOT CHOCOLATE"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To to mě mrzí, že toho máš až tak moc.. ale jsem ráda, že aspoň ty chvilky pro zpomalení si najdeš :)

      Vymazat
  3. Taky mě už teď strašně moc děsí, co mě čeká v lednu (příprava na zkoušky, které stejně nejspíš nezvládnu, ale musím to aspoň zkusit, ale bude to znamenat hodně práce, nervů, odříkání, brzkého vstávání a tak...). Nicméně chci si Vánoce rovněž užít - těším se domů na rodinu, na nějaké kamarádky, zkrátka doufám, že aspoň na chvilku dokážu přestat myslet na to, že bych se měla učit, cvičit, nežrat a ráno vstávat brzo... :)

    Měj se krásně! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom dost podobně, nicméně moc doufám, že si i tak Vánoce zvládneme užít :)

      Vymazat
  4. Mně se ještě zpomalit nepodařilo, ale to je u mě, teď před Vánoci, normální. Snad se to brzy uklidní a já se konečně naladím na vánoční vlnu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu držet palce, aby ses na vánoční vlnu naladila co nejdřív :)

      Vymazat
  5. vianocne a ani predvianocne kuzlo uz par rokov nezazivam. neviem, ci je to tym, ze neviem spomalit alebo proste uz to nie je to, co to byvalo. mam pocit, ze Vianoce su ovela kuzelnejsie, ked su v rodine nejake male deti (tak do 12 rokov), a kedze my uz v rodine ziadne deti nemame, tak to kuzlo akosi vymizlo. mam pocit, ze keby sme doma tento rok nemali stromcek ani vianocnu veceru, ani darceky, tak by nam to bolo vsetkym jedno. som tento rok akosi bez nalady na Vianoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí.. ale chápu to :) Nějak podobně to máme i doma, ale myslím si, že kdybyste letos Vánoce vynechali, tak by Vám to jedno určitě nebylo ;)

      Vymazat
  6. Oh so cute darling
    I love it all the decorations
    xx

    OdpovědětVymazat
  7. Já toho ted mám opravdu hodně, ale v pátek to vrcholí a v sobotu už budeme na cestě domů, kde vlastně až tak žádné povinnosti nemám, takže na to se opravdu těším, zřejmě tento týden nebude vůbec utíkat :D
    Držím palce ať vše zvládneš, zní to děsivě ale snad ta vánoční nálada ti to alespoň maličko zpříjemní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Držím palce, aby si tento týden nějak zvládla :)

      Vymazat
  8. Do teď na to nebyl čas, ale posledních pár dní si konečně pořádně užívám vánoční atmosféru! :))

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásný, vánoční čas si užívám jak můžu a miluji to, ve čtvrtek jdu na trhy a moc se těším ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  10. Mě ty vánoční "povinnosti", jako je courání se po vánočních trzích nebo dokupování a balení dárků, hodně baví, takže si vždy poslední týden dva před Vánoci užívám. Co neprožívám, je pečení cukroví, takže peču jen jeden dva druhy (někdy taky nic, když nestíhám :D). Nelámu to přes koleno, stejně je to každému jedno.

    Snad se ti podaří zápočty/zkoušky uzavřít co nejdříve. My mívali tradičně první část zkouškového těsně před Vánoci a na druhém oboru jsme začínali první lednový týden, takže jsem měla několik let Vánoce čistě studijní. Držím palce, ať je to u tebe lepší a užiješ si i nějaké to volno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, bohužel se mi nepodařil napsat jeden hodně důležitý zápočet plus mám ještě spoustu restů, co bych měla do školy dodělat, takže tento rok to určitě budou studijní Vánoce.. ale doufám, že i tak si najdu nějaký čas sama pro sebe :)

      Vymazat
  11. Mně se podařilo "zastavit" až v minulém týdnu. Po navštívení vánočních trhů, pečení cukroví a svařáku, už na mě ta atsmosféra dýchla :)
    Určitě už v lednu doklepeš všechny zkoušky, ale to teď nech plavat - panikařit a dělat si starosti, na to je času dost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho času právě zas až tak moc není :/ Ale snad to bude všechno dobrý :)

      Vymazat
  12. ja som si ani nestihla všimnúť kedy a ako prešlo týchto 18 dní decembra :/

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí.. ale taky mi přijde, že to utíká šíleně rychle :/

      Vymazat
  13. Já Vánoční trhy úplně nesnáším :D Hromady a hromady lidí, kteří se tlačí, strkají, předhání, kde kdo bude první. Praha je na tohle dost náročná :D
    Ale jinak mám už pečení za sebou, o víkendu upeču už jen Vánočku a pak se budu těšit jen na dárečky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Praha, kord Staromák, bývá fakt šílená, ale v Brně se to dá :)

      Vymazat