F Inspirativní knížky - Another Dominika

Inspirativní knížky

Mám spoustu knížek, které se mi líbí, které mě inspirují, ze kterých mám radost. Dneska jsem se vám rozhodla ukázat pět knížek, které jsou od českých autorů. Tito lidé nejsou primárně spisovateli, ale jsou to lidé, kteří jsou v internetové světě známí a nějakou část svého příběhu se rozhodli zhmotnit do knížky. Asi právě proto, že je "znám" z online světa, jsou pro mě knížky větší inspirací a víc si v nich toho najdu, než kdybych četla knížku od někoho pro mě neznámého.
Co se mi na knížkách taky líbí je to, že nekončí dočtením poslední stránky, ale pokračují každým dnem na Instagramu, blogu či youtubu.
Je inspirující vidět/pozorovat, jak se jejich životy posouvají dál.

Továrna na sny | Anie Songe
Krásná, nežná knížka, ke které se ráda vracím. Je uklidňující, najdete se v ní a přečtete jí jedním dechem. Pro mě je Anie inspirací v tom, jak je svá. Jak si plní sny, má radost ze života a jak je strašně moc milá. Miluju její vílí osobnost.
O knížce jsem psala samostatný článek, pro jeho přečtení klikněte sem.


Minimalismus | Martina Bechyňová
Marťa alias momentálně Ikoustová tečka je osobnost, která mě baví. Je svá, na nic si nehraje a já ji obdivuju. Je pro mě inspirací v tom, kam až se dokázala dostat.
Knížka je takovým jejím životním příběhem, jak se z no name holky z vesnice stala úspěšná a známá blogerka a následně jak se toho všeho vzdala a začala si plnit sny.
Tahle knížka si na mém blogu taky zasloužila vlastní článek, najdete ho tady.



Cesta od punku ke svobodě
| Lukáš Vincour
Lukáš Vincour je člověk, kterého asi většina z Vás znát nebude. Já jsem ho objevila díky dokumenty Kmeny, který se zabýval různými subkultarami v Čechách a v díle o punku byl jednou z hlavních postav právě on. Mě zaujalo, že pokérovanej kluk, kterej hraje (nejen) v punkových kapelách by mohl mít takovéhle smýšlení o životě, být veganem a bojovat o práva zvířat.
Velkou část knížky tvoří popis různých kapel a interpretů, se kterými kdy hrál, zážitků s nimi spojených a jeho životní cestě skrz hudbu. Jsou tam ale i kapitoly o veganství, cestování či životní filozofii. Inspirativní čtení.
V současné době má spolu se svou ženou i značku Zvířata nejíme a šíří spolu myšlenku veganství.


Veganův průvodce | Karolína Rathousová (Dewii)
A když už jsem načala myšlenku veganství, tak nemůžu opomenout Veganův průvodce  od Dewii. Já Dewii sleduju už strašně dlouhou dobu a je mi obrovskou inspirací a strašně moc jí fandím v tom všem, co dělá.
Dle názvu asi není těžké odhadnout, o čem knížka je. Je to takový kompletní průvodce pro všechny, kteří se chtějí o veganství dozvědět něco víc, mít všechny ucelené informace v jednom, hezky pospolu uspořádané. Já jsem z knížky nadšená, pomáhá mi uspořádat si všechny myšlenky v hlavě a jsem ráda, že to mám všechno takhle pohromadě a můžu se ke knížce kdykoliv vracet.



Sama sobě majákem | Kateřina Rezková
 Knížku od Kate jsem dostala k Vánocům a neuvěřitelně jsem se těšila, až se do ní budu moc začíst. Přečetla jsem ji jedním dechem. Moc se mi líbí, jakým stylem je knížka napsaná. Podle mě ten styl ke knížce naprosto sedí a podtrhuje význam slov.
Její příběh je jednou velkou inspirací, jak si jde za svobodou, tvoří zpívá, riskuje. Jsem zvědavá, kam se (nejen) v průběhu tohoto roku posune.

  Četli jste některou z knížek? Kupujete si knížky od lidí, které znáte z prostředí blogů či youtubu?
Co/Kdo inspiruje Vás?

CONVERSATION

18 komentářů:

  1. Minimalismus mám doma, bylo to dobré čtení na jedno odpoledne, ale čekala jsem víc minimalismu :D Celkově už spíš začínám být alergická, když nějaká blogerka či bloger vydá knihu...Většinou to není úplně dobře napsané, při čtení mám pocity, že bych to napsala líp a opravdu to z nich spisovatele nedělá. Tudíž si radši přečtu něco z klasické literatury, pokud něco od "známých" osobností, tak jedině proto, že mě oni sami baví:) Ale Inkoustovou tečku mám ráda moc :)

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To úplně chápu, já ani od knížek od blogerů/youtuberů žádnou velkou kvalitu nečekám, proto si je ani nekupuju :) Tyhle knížky jsou výjimkou, protože jsou právě od lidí, kteří mě baví :)

      Vymazat
  2. Továreň na sny ma zaujala na prvý pohľad už strašne dávno <3 Nepamätám si presne kde som na to natrafila, ale neustále mi chodia inšpiratívne e-maily s jednotlivými ukážkami z tejto knihy, ktoré ma inšpirujú deň čo deň.
    Minimalizmus ma zaujal až natoľko, že som si hne´d musela otvoriť jeho samostatný článok <3
    A Dewii sledujem taktiež a až vďaka tebe viem, že vydala svoju vlastnú knihu <3
    Veľmi inšpiratívny článok <3
    WOLF CHILD

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla bych si přečíst Továrnu na sny, protože jsem o tom dost slyšela :) Ostatní mě taky hodně zaujaly, hlavně třeba ta knížka Minimalismus :) Děkuju za tipy

    OdpovědětVymazat
  4. Knížky vypadají zajímavě asi bych si nejraději přečetka knížku Minimalismus :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  5. Akurát nejaké hľadám tak ďakujem za inšpiráciu ❀✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  6. Knížky od blogerů a youtuberů si nepořizuji. Jediná z výše uvedených, která se mi ocitla v ruce byla Továrna na sny. Jsou na ní pěkné ohlasy, tak jsem si řekla, že jí dám šanci. Přečetla jsem pár stránek a hned jsem jí vrátila. Při čtení mi hrozně vadila ta nespisovná čeština, přes kterou jsem se nakonec nedokázala přenést a knihu jsem dala pryč.

    Jinak mě zaujaly knihy Minimalismus a Cesta od punku ke svobodě. :)

    ATUNAI

    OdpovědětVymazat
  7. Továrna na sny a veganův průvodce ♥ Ostatní knížky neznám, ale moc ti děkuji za inspiraci určitě si je pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mně nepřekvapuje, že ten kluk má takový smýšlení. Punk, hlavně tedy ten původní, nebo ještě některé skupiny se mu věnují v Americe - tomu původnímu, je hodně o filosofování, o aktuálním dění a aktuálních problémech. :)
    Jinak z knížek mě zaujala ta od Kate. Jako zpěvačku ji moc nemusím, ale viděla jsem dřív pár jejích videí, kde mluví o životě a nebylo to špatné.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Knižka o Minimalizme ma zaujala najviac! Veľmi sa mi páči ten spôsob života a celkom k nemu inklinujem ajkeď v dnešnej konzumnej dobe mi to ide trochu ťažšie.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  10. Továrnu jsem dočetla po zkouškovém, moc mě bavila a ráda si jí přečtu znovu :) Minimalismus si chci ještě pořídit.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  11. Žádnou z knížek jsem nečetla, což mě mrzí, protože bych si ráda přečetla tu od Dewii a od Anie.

    OdpovědětVymazat
  12. Žádnou jsem ještě nečetla, ale znám Továrnu na sny a Sama sobě majákem:), ale chtěla bych si přečíst obě:), ale momentálně mám tolik knížek, že nevím, kde dřív začít :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  13. Tie knižky vyzerajú zaujímavo a lákavo! :) Každopádne som rada, že po dlhšom čase u teba opäť vidím článok! :) Som rada, že si späť aj so svojimi článkami! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Továrnu na sny mám na nočním stolku a pročítám ji pořád dokola, zrovna v pondělí jsem ji znovu otevřela :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  15. Továrna na sny se mi taky moc líbila. Nejdřív jsem k ní byla hodně skeptická, protože o ní všichni mluvili, ale naprosto jsem jí propadla. Na Sama sobě majákem mám taky zálusk :)
    A jinak Lukáše Vincoura znám díky tomu, že hraje v Pipes And Pints :D

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Pipes and Pints naprosto miluju, letos v létě jsem byla už dvakrát na jejich koncertě ♥

      Vymazat