F 22+1 - Another Dominika

22+1

Dneska mi je třiadvacet.
A přijde mi, že už je to takový ten věk, který si musím odpočítávat z mého data narození, protože ty poslední roky letí tak rychle, že jsem schopná vyhrknout jakékoliv číslo z rozmezí patnácti až dvaadvaceti.
Ta moje dvaadvacítka byla nejlepším a nejhorším rokem v mém životě zároveň.
Nikdy jsem necestovala více - navštívila jsem Norsko, Švédsko, Dánsko, Německo, Slovensko, Maďarsko a Rakousko.



Udělala jsem bakaláře. Což víceméně obsahuje poslední půl rok mého života, který se smrsknul na psaní bakalářky, školy, zkoušek a státnic.
A přijímaček, ale o tom později.


Taky jsem si dala sama sobě slib, že začnu víc "kulturně" žít a k mému překvapení se mi to konečně začalo trošku dařit. Byla jsem poprvé v Národním divadle, navštívila jsem k mým poměrům celkem dost koncertů a tak nějak jsem si tu Prahu chtěla ještě naposled užít, protože jsem pořád měla nějaké tušení, že bych už tam třeba v září nemusela být.
A taky tam nebudu.
A bylo to zatím to nejtěžší rozhodnutí v mém životě.



Už za dva měsíce nastupuju na Masarykovu univerzitu v Brně, kam se mi nějakým zázrakem podařilo udělat přijímačky.
A upřímně mám šílený strach, přijde mi to úplně šílený a v podstatě vůbec nevím, co dělám. Na druhou stranu vím, že to je moje jediná možnost a šance na to, abych se z toho všeho, čím jsem si prošla, nějak dostala a vzpamatovala. Což souvisí s tím, že ta moje dvaadvacítka byla psychicky a fyzicky hodně náročná. A to je ještě hodně slabý slovo.



Čekají mě velký změny. Víceméně se odstěhovat do města, ve kterém jsem byla jednou v životě na přijímačkách, nic a nikoho tam neznám a doteď ani nevím, kde tam vlastně budu bydlet, přijde mi to šílený.
Ale vlastně se i těším na tu novou etapu mýho života.Jsem vděčná, že mám tu možnost začít znovu. Upřímně, kolikrát jste si už přáli nechat všechno za sebou a prostě začít znovu?

A nemám tady náhodou někoho z Brna, kdo by chtěla se mnou na podzim zajít třeba na kafe?

CONVERSATION

36 komentářů:

  1. Domi, jsem moc ráda, že jsi BC zvládla, protože jsi pamatuji na tvé kruté začátky, tudíž jsem za tebe moc ráda ♥ A taky jsem ráda, že jsi udělala takový krok a měníš město. Podle mě začátek bude hrozný, ale poddá se to a všechno bude zase fajn. Já byla celkem posera, že bych měla opustit Ostravu, a proto jsem si podala přihlášky jen na Ostravskou univerzitu. Zkrátka, bála jsem se zase začínat znovu v novém městě. Nakonec to dopadlo úplně jinak a já v srpnu odjíždím na rok do Ameriky. Otázka je, co bude horší :) Začátky jsou vždy těžké, ale lepší je ten krok udělat, než si vyčítat, že jsem to neudělala.
    A přeji všechno nejlepší k narozeninám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, moc děkuju! ♥
      Přesně to jsem si říkala, když jsem se rozhodovala, že bych si pak strašně moc vyčítala, že jsem to aspoň nezkusila.. Tobě strašně moc držím palce, ať ten rok v Americe stojí za to a ať to všechno zvládneš! :) Už se moc těším, až nám o tom všem budeš psát na blog :)

      Vymazat
  2. Taky jsem měla občas chuť vypadnout. Dělala jsem hned po maturitě i přijímačky do Brna. Nevzali mě a zůstala jsem v Praze u rodičů. Musím uznat, že je to pohodlné, i když někdy bych radši bydlela sama :D Třeba na koleji bych to ale asi nedala. Jsem zvyklá na vlastní pokoj a klid :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem za tři roky v Praze vystřídala tři koleje, tři spolubydlící a jeden semestr jsem dokonce bydlela sama.. Zvyknout se dá na všechno, ale je pravda, že vlastní prostor člověku chybí hodně :)

      Vymazat
  3. Moc gratuluji a držím palce na univerzitě :) máš pravdu, ty roky hrozně letí a je třeba si je pořádně užít :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji všechno nejlepší k dnešním narozeninám a taky gratuluji k Bc. i přijímacím zkouškám na MU! :) Ať se daří i v navazujícím studiu! :)

    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  5. Ja sa pravdepodobne chystám na Masarykovu, ale až za rok. Takže potom si kľudne môžme dať vedieť a zájsť niekam, tiež tam nebudem nikoho asi poznať :D a je fajn mať blogerskú parťáčku :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to by bylo super! :) Moc ráda bych tě poznala osobně, tak snad za ten rok na to kafe vyrazíme :)

      Vymazat
  6. Všechno nejlepší k narozeninkám a gratuluju k bakaláři :) Udělala jsi dobře, Brno je super (je to sice trošku tajné a neprezentuju se, ale já jsem z Brna :)) Takže ti přeju ať se ti daří, ať začneš jak si přeješ a věřím, že se ti tady v Brně bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Jsem ráda, že píšeš, že Brno je super, tak snad tam budu spokojená i já :)

      Vymazat
  7. Moc gratuluji k přijímáčkám a Bc titulu :) Ať se i v nové etapě daří a v Brně se ti líbí:) Z Brna i sice nejsem, ale taky jsem letos dodělala školu a zahájila novou- pracovní etapu života :) A můžu říct, že tyhle nové etapy jsou někdy mnohem příjemnější a lepší, než si na začátku myslíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuju! :)
      Jéé, tak to je super, že si ve své pracovní etapě spokojená :) Doufám, že i pro mě tahle nová etapa bude lepší :)

      Vymazat
  8. Velká gratulace ke všemu, co jsi dokázala a přeji Ti, ať je pro tebe 23. rok tvého života co nejlepší. Hodně štěstí na univerzitě :)

    OdpovědětVymazat
  9. Všechno nejlepší :) procestovala jsi opravdu hodně zemí, gratuluji k bakalářce :) na Mirai jsem taky byla :) snad se ti bude dařit v životě :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju! ♥ Mirai jsou skvělý, doufám, že je letos třeba ještě někde uvidím :)

      Vymazat
  10. Já se takhle přestěhovala minulý rok, a bylo to to nejlepší rozhodnutí. Uvidíš, že to bude super :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to si mě uklidnila a dodala naději, moc děkuju! :)

      Vymazat
  11. Taky přeji všechno nejlepší k narozeninám :) Je úžasný že si toho stihla tolik. Jinak s tím věkem to máme stejný. Mě je teď 22 a pokaždý, když se mě někdo zeptá na věk, tak chvilku přemýšlím, kolik že mi vlastně je :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindo, moc Ti děkuju ♥ Ha, tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si to musí vždycky spočítat :D

      Vymazat
  12. Docela nabitý rok, hodně ti závidím to cestování! :) Přeji hodně štěstí na nové škole, v novém městě...

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
  13. Síce o niekoľko dní neskôr, ale všetko najlepšie! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  14. Hodně štěstí na škole, taky bych chtěla na MU, příští rok se tam pravděpodobně budu hlásit :D Chápu strach, ale myslím si, že to že je to úplně jiné město a nikoho neznáš se rychle změní v radost, možná i větší než doteď :) Jinak je super, že sis začala plnit to, co chceš. Tolik procestováno ti závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, budu Ti držet palce, aby ses na MU dostala :)

      Vymazat
  15. Než začnu, tak Ti Domčo musím popřát všechno nej, nej k tvým narozeninám :) jen taková malá poznámka, ještě své věkové číslo nemáš změněné v postranním profilu, hihi..
    Procestovat jsi toho stihla opravdu mnoho a já jsme ráda, že jsem se při tvém cestování mohla díky fotkám na blogu kochat s tebou, díky!! :) Brno je krásné město, určitě se Ti tu bude líbit. Já sama jsem z Brna, takže kdyby jsi chtěla a nevadilo by Ti, že jsem o pár let mladší, tak moc ráda s tebou na tu kávu do nějakého skvělého podniku u nás půjdu, protože skvělých podniků tu máme opravdu dost!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju! ♥ A děkuju za upozornění, chtěla jsem si to změnit, ale pak jsem na to nějak pozapomněla, tak děkuju za připomenutí :)
      Jéé, tak to by bylo super! Moc ráda bych s tebou někam zašla, tak si dáme vědět na podzim :)

      Vymazat
  16. Gratuluji k bakaláři! :) uvidíš, že se rychle v Brně zabydlíš. Já žiju v Praze už něco přes rok a půl a upřímně bych se ani nikam stěhovat nechtěla. Mít tak volný milion na hypotéku, hm :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Kéž by :) V Praze se mi právě tak úplně zabydlet nepovedlo, i proto jsem chtěla z Prahy pryč.. tak uvidím, jaký to bude jinde, uklidňuju se tím, že o moc horší to už být nemůže :)

      Vymazat
  17. Gratuluji k přijetí a myslím, že si Brno zamiluješ. Alespoň bych ti to přála.
    Závidím ti země, které jsi letos navštívila a doufám, že se tam taky někdy podívám.
    A jinak když bys chtěla na to kafé/drink/víno, tak jsem pro.:)
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
  18. Gratuluji k narozeninám a přeji ať zažiješ i nyní tak krásné chvíle a možná ještě i krásnější:) Jinak Brno je krásné město, mám tam rodinu a jsem cca 50 kiláků od něj, takže se tam občas podívám, buď za rodinou, nebo na nákupy, nebo s někým na výlet. Masárna bude v pohodě a jsi dobrá, že ses dostala:) Přemýšlela jsem na ní také, ale dálkově, protože už jsem studovala druhý obor a mám toho už dost, ale bohužel by mi to při práci moc nevycházelo :(

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat