F My Goals for 2018 - Another Dominika

My Goals for 2018

Poslední dny se blogovým světem šíří články o roce, který právě skončil. Já necítím, že bych podobný článek chtěla psát, místo toho mě pohání touha napsat článek o tom roce budoucím. Takové moje cíle, přání a sny. Směsice všeho, co mi lítá hlavou. Toho, co si chci sepsat, abych na to v průběhu roku nezapomněla a mohla se k tomu neustále vracet.
Upřímně si vůbec nejsem jistá, jestli na tenhle rok jsem připravená. Ještě chvilku bych potřebovala rok 2017, abych si nějaké věci dořešila a nepřenášela si je do nového roku. Zároveň ale nový rok nevnímám jako předěl. Poprvé nemám pocit, že teď je nový rok, tak všechno bude jinak a všechno bude super. Vnímám to tak, že jsem na cestě, která možná změnila konečnou číslovku, ale pořád pokračuje dál.


Besseggen, Norsko - 2017

Tenhle rok bude další z těch zlomových. Čeká mě snad už poslední semestr mého bakalářského studia. Bakalářka. Státnice. A naprosto nejistá budoucnost, která může přinést naprosto cokoliv. V mojí hlavě se odehrává nekonečné množství možností a mám takový pocit, že se jednou ráno probudím a budu vědět. Možná i proto mě strach z budoucnosti momentálně úplně opustil. Zvláštní pocit. Pocit beztíže, který miluju. 
Moc bych si přála, abych zvládla zbytek zkoušek, co mě ještě čeká, napsala bakalářku a nakonec nějak i odstátnicovala. Vůbec si nedokážu představit ten pocit úlevy, který pak určitě přijde. Snad se ho dočkám.
Bylo by fajn, kdyby se mi nějak podařilo vymyslet, co tedy bude se mnou dál.
Přála bych si, abych byla zdravější, aby mi už nikdy nebylo tak zle jako teď v průběhu podzimu. Bude to ještě hodně dlouhá a nelehká cesta.
Chtěla bych se znovu podívat do Norska. To je můj obrovský sen. Norsko jednoduše miluju a není den, abych si na něj nevzpomněla.
Tetování. Další věc, nad kterou denně přemýšlím. Je načase si tento sen splnit.
Batoh Fjällräven Kanken. Ve Skandinávii jsem jim naprosto propadla a není den, abych nepřemýšlela nad tím, která barvička to bude.
Najít si brigádu/práci. Abych měla (nejen) na Norsko.
Věnovat se víc blogu. Blogování miluju a pokaždé, když se přihlásím do tohohle našeho světa, ztrácím pojem o čase, znamení toho, že je to něco, co mě naplňuje. Je načase ho přestat flákat.
Ještě víc se přiblížit k veganství.
Víc číst a míň prokrastinovat.
Vždycky si najít něco, na co se těším.
Zamilovat se.

A jaké jsou ty vaše cíle/sny/přání do roku 2018?

CONVERSATION

47 komentářů:

  1. Mám stejný přístup k roku 2018, změnila se jedna číslice, ale moje cesta pokračuje dál... ♥
    Držím ti pěsti, aby se ti všechny tvé sny splnily! :D
    nekonecnaknihovnicka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné cíle, snad se ti toho co nejvíce splní.:) Se školou jsme na tom naprosto stejně...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Držím ti palce, máš hezké cíle do Nového roku, tak ti držím palce, ať se vše vydaří :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná přání, moc ti přeji, aby se ti všechna splnila :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná přání, snad se splní :) Já mám dohromady 18 plánů :D tak uvidím

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je hezky symbolické, 18 plánů do roku 2018, tak ať se ti všechny splní :)

      Vymazat
  6. Opět krásný článek :) já věřím, že se ti odstátnicovat podaří! :) docela ti i závidím, že už to máš už letos, nějak se mi nelíbí ten další rok navíc, když všichni moji spolužáci a vrstevníci z gymplu to budou mít už letos za sebou. Nedá se ale nic dělat, vybrala sem si to sama. Chceš pokračovat ve studiích a nebo se už vrhnout do toho pravého "dospěláckého" života? :)
    Jinak držím pěsti, ať se ti všechno, co si přeješ povede. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) No snad, už teď z toho mám docela strach a nějak si to vůbec nedokážu představit :D Ještě úplně nevím, spíš bych chtěla studovat dál, ale nejsem si úplně jistá, jestli to, co studuju teď :) Uvidí se :)

      Vymazat
  7. V prvom rade ti želám všetko dobré do nového roku Máš krásne želania a dúfam, že sa ti aj všetky splnia. Ja mám taktiež mnoho želaní. Do Nórska by som chcela veľmi ísť aj ja :)


    NINAVE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, tobě taky přeju jen to nejlepší a nejkrásnější do nového roku :)

      Vymazat
  8. To jsou krásné cíle! :) Doufám, že se alespoň většina z nich splní. Ten batůžek jsem dostala loni k narozkám. Úplně tě chápu, také jsem jim propadla před dávnou dobou a minulý rok se mi sen konečně splnil :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Tak to jsem ráda, že jsi s batůžkem tak spokojená, snad taky budu :)

      Vymazat
  9. Aaaa výletek do NORSKA! A k tomu rovnou roadtrip po Skandinaviií!
    Boží cíle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, moc bych si přála, abych Norsko/Skandinávii mohla navštívit i letos :)

      Vymazat
  10. Krásné cíle, určitě si hodně z toho splníš:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  11. Držím ti palce, ať máš bakalářku i státnice co nejdřív z krku, řešila jsem to loni... na konci roku jsem si chtěla alespoň v hlavě rekapitulovat, co se vlastně v celém roce dělo, teprve v ten moment mě trklo, že su bakalářka... a hned na to "a co jako" :D:D... takže doufám, že se ti to podaří zvládnout co nejdřív, abys měla ten klid a pocit úlevy, já pokračuji na magisterském, takže jsem si neoddychla nijak a kolikrát přemýšlím, jestli se už na to nevykašlu...

    Věřím, že se do Norska zase podíváš, třeba za odměnu těch státnic. :)

    PS. s tím tetováním jsme na tom taky podobně, já si to splnila právě na podzim. :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, doufám, že se mi to podaří zvládnout, ale momentálně mi to přijde jako úplně nemožný, tak uvidíme :D Snad si na konci roku taky budu moc říct, že jsem bakalářka a co jako :D

      Vymazat
  12. Držím palečky na dokončení školy!! :) A moc pěkné cíle ! :)
    Já mám letos takový, že chci dokončit první ročník na vysoké, cestovat a také si najít brigádu :))

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :)
      Tobě taky moc držím palce, nějak to dáme! :)

      Vymazat
  13. M2 to trvá hrozně dlouhou dobu než pochopím, že už je rok 2018. Přeji mnoho sil u státnic a ať si vyjde to Norsko! :) Brigádu je nejlepší zkusit sehnat přes známé nebo i na internetu. Nebo zkus najít na fb jestli neexistuje skupina ohledně brigád a prací ve vašem městě :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tím taky mívala vždycky problém, ale letos jsem si zvykla až překvapivě rychle :) Děkuju :) Děkuju za tipy, doufám, že letos něco najdu :)

      Vymazat
  14. Domi super článok! Želám ti veľa veľa šťastia v novom roku nech sa ti v škole darí a hlavne v tom zdravíčku nech si zdravá :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! ♥ Tobě taky přeju jen to nejlepší do nového roku ♥

      Vymazat
  15. taktéž nemám tento rok se ohlížet za tím minulým, ale možná zkusím sepsat něco o tom co bych si přála zvládnout v tomhle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo by to super, kdyby jsi podobný článek taky sepsala :)

      Vymazat
  16. Přeju, ať se ti všechny cíle splní a ať v pohodě odstátnicuješ :) Norsko je také můj sen, loni tam byl přítel a podle fotek je to tam opravdu krásné. Já doufám, že taky přestanu flákat blog a najdu si o prázdninách brigádu v oboru :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ Držím palce, ať se ti tvoje přání do tohohle roku splní :)

      Vymazat
  17. S bakalářkou a státnicemi ti budu moc držet palce, určitě to zvládneš! Jinak cíle pro tenhle rok máš krásný a lidský. To je krásný, nejsou to žádný nesplnitelný věci, takže věřím, že 99% z toho zvládneš!
    Jinak já si žádná předsevzetí či cíle nedala. Ráda bych se ale konečně naučila korejsky :)

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥
      Tak to ti budu držet palce! :) Já bych se ráda naučila norsky, minulý rok jsem si koupila učebnici, tak snad jí letos i otevřu :D

      Vymazat
  18. Dúfam, že sa ti všetky tvoje ciele splnia :). Ja som si tento rok žiadne nedávala, no mojou hlavnou prioritou je byť šťastná. Bez ohľadu na to, že začína nový rok. Je to taký celoživotný cieľ :).
    www.janie-hannagonova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  19. Už se týden dokopávám k tomu napsat si podobný seznam věcí, kterých bych chtěla dosáhnout v tomto novém roce.. I když jako vždy se mi půlka nesplní, myslím si, že takovéhle sepsání je k něčemu dobré - k uspořádání si priorit :) Máš hezké cíle, já se na ty své snad konečně vrhnu dneska, zamyslím se a konečně je sepíšu (určitě jich nebude moc). Krásný nový rok a hodně úspěchů s plněním těchto cílů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, tobě taky přeju krásný nový rok! ♥
      Souhlasím, pro mě vlastně možná ani není tak hlavním cílem si všechno splnit, ale spíš to mít sepsaný takhle v "hmotný" podobě, abych na to nezapomněla a až nebudu vědět kudy kam, tak abych se k tomuhle článku vrátila :)

      Vymazat
  20. Náhodou já v tomto roce vidím velký potenciál :-D Musíme tomu prostě věřit. Jinak super inspirativní blog. Dávám odběr a pokud se ti bude líbit u mě budu ráda i za tvůj. Pěkný večer :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem zrovna jedna z těch, kteří si rok 2017 neskutečně užili a chtěli si vzpomínky právě uchovat někde vcelku, takže na blogu mám článek, kde jsem shrnula můj předešlý rok.
    Tyhle cíle a plány do nového roku si každý rok sepisuji někam do diáře nebo deníčku. Na rok 2018 jsem si vybrala motivační diář Doller a zatím jsem s ním opravdu moc spokojená, protože si tam právě můžu nakreslit nebo třeba nalepit svoje budoucí plány a momentální sny.
    Já jsem v Norsku ještě nebyla, ale jednou bych se tam chtěla hrozně moc podívat. Skandinávské země mě obecně hodně lákají, možná i proto, že mě nebaví ležet týden na pláži ve 35 stupních. Snad se ti tenhle cíl splní, stejně jako tvůj další výčet.
    Najít si brigádu, jo to si říkám už asi půl roku, ale nakonec jsem to právě kvůli nástupu na vysokou přesunula na leden/únor a už se teda poohlížím, ale asi jsem hrozně rozmazlená a furt se k ničemu nemůžu dokopat. Každopádně letos hodlám jet minimálně na dvě dovolené (jednou s kamarádkami a podruhé s přítelem) a peníze se mi v kasičce asi samy neobjeví.
    Tetování se mi hodně líbí, ale přítel na to není a já jsem beztak srab, takže...
    Osobně mám plánů a snů a cílů na tenhle rok dost, se musím přiznat. Chtěla bych se podívat do Amsterdamu a Berlína, pravidelně cvičit a za rok naběhat minimálně 300 km, úspěšně dokončit jeden závod z běžecké série Horská výzva, dostat se na vysněný obor na vysoké škole (když mi to loni nevyšlo), najít si čas na hraní squashe, zajít si na pedikůru, vyzkoušet pole dance, víc hrát na klávesy, které mi doma leží, a v neposlední řadě si každý měsíc vyrazit alespoň jednou na rande s přítelem (vídáme se totiž málo, a když už spolu jsme, tak rádi lenošíme, ale tak abychom taky něco zažili, ne?)

    OdpovědětVymazat
  22. To si krásne napísala presne tak tiež sa radšej pozeram do budúcnosti načo sa vracať späť:) Prajem ti aby si bola zdravá a aby sa ti nič nevrátilo, a prajem ti aby si v pohode dokončila školu držím palce ty to dáš si šikovná:)♥

    OdpovědětVymazat
  23. Taky letos nemám úplně vyřešené věci z loňska, hlavně mám pocit, že jsem vůbec nestíhala. Jak svátky, tak nový rok. Já beru nový rok jako možnost znovu se rozjet, hlavně mě to vždycky naplní spoustou energie. Už jsem vzdala snahy všechno změnit ze dne na den jenom kvůli jiné číslici, ale i tak je hezké mít se od čeho odrazit, když člověk potřebuje.
    Doufám, že se ti to všechno splní. A hodně štěstí se školou!
    michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Krásné cíle ♥ moc ti přeji, aby se ti vše splnilo :) já bych chtěla postoupit do dalšího roku na VŠ a věnovat se věcem co mě baví, jako je blog a kreativita :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Budu držet s bakalářkou mooooc palce! Mě čeká letos maturita a přijímačky, takže taky celkem zlomový rok co se studijního života týče :D A přiklonění se k veganství zní zajímavě - doufám, že nám o tom v nějakém článku napíšeš víc! :))
    Přeji krásný a úspěšný rok plný lásky, pozitivní energie, cestování a skvělých lidí! <3

    OdpovědětVymazat
  26. Držím palce, hlavně s tou školou. ♥
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  27. Veľmi pekné ciele a prajem Ti veľa úspechov :-) Ja osobne mám tých cieľov pre tento rok dosť ale to je tak každý rok :-) Vždy sa snažím život si užiť ale aj si niečo splniť ale nehrotim to nejako extrémne ;-)

    Suesanqa Súťaž

    OdpovědětVymazat
  28. Dúfam a pevne verím že sa ti to všetko splní😍

    OdpovědětVymazat
  29. Norsko bych ráda navštívila. Byla jsem zatím ve Finsku a ve Švédsku, ale co slyším, tak Norsko bude top :)

    OdpovědětVymazat