F 13 Reasons Why - Another Dominika

13 Reasons Why

Nikdy jsem nebyla velkou fanynkou seriálů. Že bych u některého viděla pár minut, nemohla se od něj odtrhnout a dokud bych nedokoukala poslední díl, nehnula bych se od něj. Ne, tohle se mi neděje. Tento seriál to ale změnil.

13 Reasons Why



Moc velká očekávání jsem neměla, vlastně jsem vůbec netušila, co mě čeká. Jen jsem měla matnou představu o tom, že se děj odehrává na střední škole a myslela si, že to bude jen další seriál do řad jemu podobných. Ale tenhle seriál je jiný. A od první minuty to tam bylo. To něco, co mě nutilo si hned pustit další díl. A další a další. Nedokázala jsem přestat, jen jsem potřebovala vědět, co bude dál. A každým dalším dílem to bylo horší a horší. Ten pocit, že toho chcete být součástí, že chcete patřit do života Hannah a udělat něco. Cokoliv. Ale jste bezmocní, můžete to jen sledovat a na konci toho všeho vám v srdci zbyde jen jedna velké díra.

O čem to celé je? O Hannah Baker. Středoškolačce, která spáchala sebevraždu a ve 13 kazetách, které po sobě zanechala, nám odhaluje proč. Ale stejně jako život ani tohle není tak jednoduché. Vlastně to je úplně šílený a bylo neskutečný sledovat, jak to celé jednotlivé postavy ovlivňovalo. Musím se přiznat, že ze začátku jsem moc nechápala a vlastně mě všechny ty postavy navíc přišly zbytečný, přišlo mi to zmatený a chtěla jsem  znát jen příběh Hannah a Claye, tak proč ti všichni okolo? Protože ti všichni k tomu přispěli.
Doufala jsem, že na konci to dá smysl.
Dá.


Tohle je něco, co musíte vidět. Všechny ty pocity, které seriál ve Vás vyvolá, nedá se to popsat.
Za každým slovem, za každým gestem a pohledem se toho skrývá mnohem víc. Nepodceňujte je. A buďte tady jeden pro druhého, nikdy nevíte, co se v tom druhém odehrává a jestli zrovna Vás teď nepotřebuje.

P.S. Ještě nikdy jsem u žádného seriálu/filmu tak moc nebrečela. Příběh byl silnější než já.
P.P.S. Viděli jste?

CONVERSATION

42 komentářů:

  1. O 13 REASONS WHY som počula, bolo to snáď všade - na Instagrame alebo aj Facebooku. Tiež som nie moc seriálový typ, jediný seriál ktorý fakt pozerám je The 1OO. Ale keďže od zajtra mám voľno, určite sa pustím do tohto seriálu <3

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK
    GIVEAWAY WITH MARK/VYHRAJ SVOJHO MARKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? ..tak to ani nevím, že tento seriál byl takto všude propagován :D Já jsem ho objevila až díky Instagram stories jedné slečny, jinak by mě asi úplně minul, což by byla škoda :)

      Vymazat
  2. seriál vôbec nepoznám, no z tvojho popisku sa mi páči :)

    OdpovědětVymazat
  3. My sme to s drahým pozerali posledný týždeň na netflixe a nevedeli sme sa od toho odtrhnúť! Výborný serial :)

    dazzlera.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Nevidela som to, ale znie to naozaj zaujimavo, hoci mam radsej vatsinou radostnejsie veci
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že tohle není zrovna nejveselejší seriál, spíš naopak a já teď budu potřebovat hodně komedií, abych se z toho vzpamatovala, ale i tak určitě stojí za to se na něj podívat :)

      Vymazat
  5. Tak ja som za jeden večer pozrela celú sériu! :) musím povedať,že tento seriál sa zaradil medzi moje najobľúbenejšie. Mám z neho veľký zážitok a odvtedy nie je dňa, čo by som si naň nespomenula. Skvelé♥ aj ked, smutné. Ale páči sa mi,že tam vyobrazili, čo sa môže a aj deje v skutočnom živote a že to nie je len ďalšia teen trapkárna:D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za jeden večer? Páni, to je výkon! Já jsem celej seriál zkoukla cca za tři dny a pořád ho mám v hlavě a fakt není den abych si na něj nevzpomněla.. Člověka zasáhne :)

      Vymazat
  6. Já to teď vidím všude po twitteru a po přečtení tohohle článku jsem se definitivně rozhodla, že se na to kouknu, protože jsem právě zjistila, že jsem to kdysi dávno četla jako knížku!! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si knížku googlila a dle českého obalu ji znám, ale nejsem si jistá, jestli jsem ji četla, přeci jen by to bylo ještě někdy na základce.. Ale každopádně jsem si knížku zapsala na seznam knížek, co bych si chtěla přečíst :)

      Vymazat
    2. Knížka má děsný obal. A i ten název je děsný. Tady se Češi fakt moc nepředvedli...:/
      Ale jinak si ji určitě přečti.:) Jen upozorňuji, že je jiná než seriál.:)

      Vymazat
  7. Už dlhšie rozmýšľam , že si ho pozriem :)

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, úplně si mě navnadila na tenhle seriál :) vypadá to hodně dobře :)
    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  9. seriál neznám, ale moc mě zaujal! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Veru o tomto seriále som už počula! :) A priamo od mojej sesternice. Ona ho už začala pozerať a ja sa takisto chystám. :) Som veľmi zvedavá. :) Krásny článok! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Tím jsi mě naopak přesvědčila, že to vidět nechci, zdeptalo by mi to duši. :D Ale je super, že něco takového vzniká, co hýbe s lidskými emocemi.

    OdpovědětVymazat
  12. O tom jsem vůbec neslyšela, zní to velice zajímavě. Děkuji za doporučení, určitě se podívám!

    OdpovědětVymazat
  13. Tento seriál momentálne pozerá moja segra, ktorá je maniak na seriály. Ale mňa to úplne obchádza, nemám čas ani na seba, nie to ešte na seriály :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  14. Já se tedy řadím mezi tu miniaturní skupinku lidí, která nikdy na žádném seriálu extra neujížděla, ale tohle mě láká! :D

    OdpovědětVymazat
  15. Neviděla jsem, ale vypadá to moc zajímavě :) A jinak já brečím skoro u všeho

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  16. To je hodně zajímavé téma. Už jsem pomalu dohnala svou seriálovou mezeru, tak se k tomu možná dostanu. Akorát mě bude ničit, že dopředu vím, jak slečna dopadla. Jsem neoblomný happy ending believer.. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jo, už to mám za sebou a za to, jakou to na mně nechalo psychickou újmu, můžeš jen a jen ty! :D Dělám si srandu, je to perfektní seriál, jen mi trochu pochroumal psychiku a vryl mi do hlavy ten Selenin cover, že ho snad nikdy nevyklepu.O:)

      Vymazat
    2. Mě to taky ničilo hnedka od začátku.. Ale až do posledního dílu (vlastně možná tak trošku i teď), jsem věřila, že stále žije.. Stay happy ending believer! :D

      Vymazat
  17. Nevidela som to, ale idem na to, kedže aj tak nemám čo pozerať! vďaka za tip :)

    OdpovědětVymazat
  18. Nevidela som to, ale idem na to, kedže aj tak nemám čo pozerať! vďaka za tip :)

    OdpovědětVymazat
  19. O tomto seriály som sa za posledné dni napočúvala veľmi veľa, akurát dnes sme sa aj o tom bavili v škole, a keďže iba pozitívne slová boli naň mierené, tak sa ho chystám začať pozerať aj ja:)

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovědětVymazat
  20. Tiež mám v pláne recenziu na tento seriál 😂 Predbehla si ma. Ja som ho ešte síce celý nevydela ale pomaly sa blížime ku koncu. Ale ja nechcem!! Presne ako prídeš neskutočne by som chcela byt súčasťou príbehu (hlavne kvôli Zach-ovi😍😂)
    MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  21. ja osobne nepozerám žiadne seriály :P neviem sa k tomu dokopať .. ale akurát moja spolubývajúca začala práve tento pozerať a vraví, že je to dobré :) aj na prednáške som chvíľku pozerala a povedala som si, že tak to si asi pozriem od začiatku :P takže sa teším

    OdpovědětVymazat
  22. ja som neskutočný seriálový maniak a tento seriál bol na netflix a všade inde tak veľa propagovaný až som si povedala why not? ozaj ma to chytilo. Pozrela som to za jeden deň. Ten príbeh síce nie ej nič "nové" no napriek tomu tak veľmi reálne až som posledný diel musela na chvíľu stopnúť a až potom pokračovať ďalej. Veľmi veľmi dôlležíté myšlienky, ktoré by sa mali asi obmieľať dookola "don't be a dick". Musím však povedať, že kedˇže sa s tým tvorcovia vôbec nemaznali proceed with caution. fakt je to neskutočne triggering a pre človeka ktorý nie je stále "v pohode" to bola celkom pálka.
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, pro mě to byla větší pálka, než jsem čekala.. fakt jsem vůbec nebyla připravená na to, že by mě seriál mohl takto vzít za duši.. Myšlenky v seriálu mi přišly taky hodně důležité, že by se měly šířit mezi dospívajícími..

      Vymazat
  23. Seriál jsem neviděla, ale MOOC mě láká!
    Mně už se teda párkrát stalo, že jsem u seriálu brečela nebo, že jsem se od něj nemohla odtrhnout. Moc se na to těším....
    Jenom by mě zajímalo, kde si na seriál koukala? :/
    Super článek! :) <3
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si ho celý stáhla :) Nikde online jsem ho moc nenašla.. nebo spíš mně nejde si pouštět téměř nic online :D ..možná že už je i s českými titulkami, to nevím, ale anglické jsou určitě :)

      Vymazat
  24. Já jsem o něm teda slyšela, ale tak nějak tuším, že tento seriál byl nebyl asi pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  25. Neviděla jsem, ale docela jsi mě nalákala. Zkusím to doma nadhodit, že bychom mohli koukat společně. Já jinak seriály moc nesleduju. Měla jsem pár oblíbených, ale teď už na to nemám čas :( Když se najde chvilka, tak spíš čtu :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  26. Je to teď hroznej hit. Všichni o tom mluví. Já jsem četla asi ve třinácti knížku, ale fakt musím přiznat, že ten seriál je mnohem líp propracovaný..
    Každopádně. Psychicky mě to položilo :D Donutí tě to přemýšlet, no.. Nějaká ta slza ti taky ukápne. I když byla Hannah fakt docela drama queen.. Stejně..
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  27. Tiež som ten seriál začala sledovať bez toho, aby som o ňom niečo vedela. A hrozne milo ma prekvapil. Ešte mi chýbajú dve epizódy. Veľmi ma to baví.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  28. Všude o tom slyším a teda chystám se na to, jsem zvědavá :)
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    OdpovědětVymazat
  29. Momentálně jsem asi u čtvrté kazety, začala jsem na to koukat kvůli tomu, že jsem seriál našla s anglickými titulky, tak abych u toho třeba něco pochytila a musím tedy uznat, že si mě seriál také naprosto získal :). A potom, co jsem si přečetla tento článek mám chuť okamžitě doukoukat zbytek, abych věděla, jak to dopadne :D.

    OdpovědětVymazat
  30. Taky jsme seriál stihli zkouknout za chvilku a Clay byl chlapec k zulíbání, ale Hannah mi připadala v některých situacích jako zbytečná drama queen, což mi trochu lezlo na nervy, ale i tak to byl jeden z lepších seriálů:) Ještě doporučuji Sedmilhářky, ty mají taky jen pár dílů a j je to ze začátku všechno trochu zamotané, ale nemohla jsem se od toho celou dobu odtrhnout.

    OdpovědětVymazat
  31. Jee, chystala jsem se napsat podobný článek :D Seriál se mi líbil, ale musím se přiznat, že zas tak vysoké hodnocení bych mu nedávala.. Úplně mi nesedly všechny postavy a ne vždy jsem tomu prostě "věřila" :) Ale i přesto dávám palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat