F (Christmas) procrastination - Another Dominika

(Christmas) procrastination

Znáte takové to, když si něco naplánujete a pak se vám to všechno zbortí jak domeček z karet? Jo? Já to znám taky. Momentálně ležím na koleji, je mi zle. Včera jsem zaspala o rovných pět hodin, moje tělo prostě odmítlo fungovat. Přišla totiž zima. A to znamená, že příštích pár měsíců budu mít 24/7 teplotu, kašel a sípání na plicích. Hip, hip, hurá.
Taky jsem zjistila, že na koleji mám nedostatek všeho. Léků, vitamínů, jídla. A že bych chtěla jet domů. Ale musím zítra na rozvoj, takže jupijej, další večer a noc o samotě přede mnou!
Ale aspoň jsem se díky tomu stala mistriní všech prokastinátorů. A nalazuju se na tu nejvánočnější náladu ze všech vánočních nálad. Protože je toho všude plno.
Na blozích, ve videích, v obchodních centrech, dokonce i ve škole máme stromek, jen teda na vrátnice koleje jsem ho ještě neviděla.


A protože chápu, že ne všichni (hlavně teda asi ne my, vysokoškoláci, na které čekají všechny možné i nemožné zápočty, testy a zkoušky) máte dostatek času naladit se na Vánoce, jsem tady já.


Vlogmasy
Miluju je!
Je až podivuhodné, jak rychle jsem se na nich stala závislou. Nejvíc miluju vlogmasy od CCumrik, Makyny016 a samozřejmě od holek z ACOS!

Blogy
Aneb nekonečná inspirace na vánoční dárky pro ostatní, i pro nás samotné, wishlisty, DIY, dekorace, výzdoby, vánoční trhy.. jednoduše to nejde ignorovat a když si k tomu pustíte i nějaký vánoční playlist, vánoční nálada je zaručená!

Dárky
Když tedy vynecháme takový drobný detail, že nákupní centra praskají ve švech v jakoukoliv denní dobu a ten fakt, že většinu dárků ještě ani nemáte nakoupeno, dárky jsou super. Můžete strávit několik hodin jejich vybíráním, nakupováním a balením.  A máte aspoň pádný důvod pro to, abyste se nemuseli učit.
P.S. Snažte se kupovat dárky hlavně ve čtvercovém/obdélníkovém balení, ušetříte si svoje nervy a svůj čas!

Cukroví
Doufám a modlím se za to, aby mi o víkendu bylo líp a mamka mě pustila do kuchyně. Abych se přiznala, nemám ráda pečení buchet, dortů a podobných věcích. Za to miluju pečení cukroví. Všechno to vykrajování, plnění, zdobení.. jo, to můžu! ♥


Čaj
Ten ke všem těm vánočním videím, článkům a koledám jednoduše patří. A kord když ho máte uvařený v hrnečku s vánočním motivem. A asi ani nemusím psát, že za poslední dny jsem vypila tolik hrnků čaje s citronem, že už bych to ani nedokázala spočítat.


Filmy
A pro nás nemocné není nic lepšího, než se zavrtat do postele a pustit si filmy.
Jsou filmy, které mám spojené jenom s Vánocemi a nikdy jindy se na ně nedívám, protože by to prostě nemělo tu správnou atmosféru. A jaké že to jsou?
P.S. Neříkám, že všechny filmy jsou zrovna vánoční ;).
 Zázrak v New Yorku
- moje štědrodenní klasika
Láska Nebeská
- klasika pro zdobení stromečku
A co když je to pravda?, Zatímco jsi spal, Notting Hill
- nejromantičtější romantiky všech romantik
Dál než se zdálo
- aneb Vánoce 2013, jeden největší kokot světa kluk, který jestli nic jinýho, tak mě aspoň přivedl k tomuto filmu
Vánoční koleda (ta animovaná, 2009)
- na to, že animáky moc nemusím, tak tenhle přímo miluju, samozřejmě jenom na Vánoce

Ok, přiznám se, že bych o vánočních motivech, filmech, ozdobičkách a o všem možném (i nemožném) dokázala básnit klidně ještě hodiny, ale no.. radši už končím, protože všude je toho víc než dost ;).

A co vy? ..už máte tu správnou vánoční náladu?

P.S. Pokud už máte všeho toho vánočního šílenství plný zuby, pustťe si tuhle písničku!


P.P.S. A držte mi palce, ať mi je líp a zvládnu příští týden všechny testy a zkoušky, je jich víc než dost.
P.P.P.S. A držte mi palce, ať zvládnu dokoupit všechny vánoční dárky.
P.P.P.P.S. Mějte se krásně!

CONVERSATION

40 komentářů:

  1. Tohle období je zároveň hezký, ale taky pěkně šílený.. :D:/

    OdpovědětVymazat
  2. Pekný článok... čajíky v zime sú najlepšie.
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bohužel až moc vánočně prokrastinuju :D Naštěstí do toho ještě nejsem nemocná, tuhle zimu jsem ještě nebyla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad ani nebudeš! :) ..ale s tou prokrastinací jsem ráda, že nejsem sama, vůbec se k ničemu nemůžu dokopat a přitom se zkouškové blíží nějak až moc rychle :/

      Vymazat
  4. Já se letos snažím to zvládnout tak nějak v klidu :) řekla jsem si, že až dodělám zápočty a zkoušky, začnu se stresovat s dárkama :D samozřejmě o nich tak nějak přemýšlím, píšu si návrhy, ale letos to vidím spíš na "vymyslím a půjdu koupit" než "budu brouzdat 7 hodin a doufat, že na něco narazím" :D protože během toho brouzdání koupím 70% dárků mně a 30% pro ostatní :( :D
    Doufám, že ti bude brzo líp... kdybys něco potřebovala na kolej, nějaké léky nebo tak, klidně napiš, ráda budu tvoje pražská první pomoc :D a kdybys chtěla vyrazit, tak taky! :)
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to letos taky měla tak, že jsem spoustu dárků vymyslela předem, jen občas byl oříšek ten dárek v obchodě najít :D

      Vymazat
  5. Držím pěsti :) Já mám tohle období ráda moc, takže si ho užívám. Sice se učím do školy, ale vždycky když zvládnu daný test, obhajobu práce, tak pak ten den úplně vypnu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je super taktika, ale já už jsem nějak úplně zapomněla, jak se "vypíná", ale teď o Vánocích na to určitě zas přijdu :)

      Vymazat
  6. Já Vánoce miluju! Ale v pondělí jsem si podvrtla kotník a jsem od té doby doma. No budu doufat že zvládnu všechy ty testy co jsem zameškala a hlavně nakoupím dárky. Děkuju za tip na filmy! Teď se mi budou hodit :)) A hlavně ať je ti lépe!
    - Evii<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to mě mrzí, ale snad už je to v pohodě! ♥

      Vymazat
  7. Milujem čaje, tie určite patria k zime.
    Milý článok, vďaka za filmové tipy :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek :) Uzdrav se! :) Držím palce ať vše zvládneš :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  9. Ach Domi, to je mi líto, ale víš co to vždy většinou znamená když přijde nemoc? Je to takové znamení, že máš zvolnit. Poslední dobou je vidět, že je toho na tebe ve škole moc, což mě mrzí a vůbec ti to nepřeju a soucítím s tebou :) a určitě zvolni aspoň na chvilku a pořádně si odpočiň :)) a brzo se uzdrav!! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na Vánoce jsem se těšila, hlavně kvůli některým výše popsaným bodům :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  11. No to s tym ze pride zima a zaroven choroba poznam, uz som sa tiez stihla nakazit...ale verim ze ti bude lepsie. Inak k chorobe velmi patria filmy, pozrela som za posledne dni uz asi 3 a dve serie serialov :D

    OdpovědětVymazat
  12. Taky miluju pečení, lásku nebeskou a hrníček se sovičkama z DMka :)
    I am clarella ...

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný článek, Domi :) Já v poslední době mám takové divné období, protože vždy mám každou středu se na všechno vykašlat a jet konečně domů, protože mě to na intru nebaví :D A ty soví hrnečky jsou moc krásné! A jinak ti musím poděkovat, že jsi tady dala písničku od Cookies, protože mi to připomnělo, když jsem je asi 4 roky zpátky hodně poslouchala a byla jsem i na jejich koncertu, haha :D Užívej si vánoční období!

    Aussie Take The Heat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jej, tak to mi je líto, ale teď jsou před námi Vánoce, tak si od intru zas trošku odpočineš :)
      Jů, tak to je super! Já mám právě pocit, že tuhle kapelu nikdo moc nezná.. ale (nejen) takhle písnička je fakt bomba! :)

      Vymazat
  14. Pekný článok :) toto obdobie milujem <3
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný a neprofláknutý formát článku :) vánoční a přece jiný než všech ostatních :) capuccinolover.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Ja mám veľmi rada Vianoce, len nemám rada tie zástupy šialených ľudí v obchodoch:D

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, tanhle týden to už bylo vážně šílené!

      Vymazat
  17. Pekný článok :) Tento rok chýba už len sneh :/ :)
    Pozývam ťa na našu giweaway Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) ..já ten sníh ani nepotřebuju, ikdyž alespoň na Štědrý den, kdybych se na něj koukala z okna.. jo, to by šlo ;)

      Vymazat
  18. S tou nemocí a nedostatkem vitamínů to máme stejně - celý rok během školy jsem zdravá jako rybička a jen začne volno/prázdniny, ulehám do postele... :/ Šílenost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej.. ale snad se nám ty nemoci co nejvíce vyhnou! :)

      Vymazat