F Oblíbenosti, radůstky a novinky X. - Another Dominika

Oblíbenosti, radůstky a novinky X.

Oblíbenosti jsou jedním z mých nejoblíbenějších článků, z nějakého důvodu je ale neustále upozaďuju. Ty poslední vyšly dokonce ještě v roce 2021, nechtělo se mi tomu ani věřit. 


Černý batoh & Černý nákrčník Reserved
Stejně jako moje kabelky, i batůžky potřebují obměnit. Nejsem nijak náročná, přesto bych nevěřila, jak moc těžké je najít aspoň přijatelný. A raději se nebudu rozepisovat o tom, že najít hnědý je asi úplně nemožné.
Nákrčník - pro někoho kousek, kterému podstatná část chybí, pro mě naprostý must have, o kterém jsem už dlouho přemýšlela. V chladném počasí potřebuji mít krk neustále v teple, jinak mě v něm okamžitě začne škrábat a onemocním. Zároveň je tento kousek skvělý pod kabáty, které jsou většinou střižené do véčka a odhalují celý krk, nebo i pod bundy, kdy není taková zima na svetr, ale zároveň nechcete, aby vám táhlo na krk. Asi už jste pochopili, že já tento nákrčník naprosto miluju a nechápu, že jsem si ho nepořídila už dávno.

Batoh 399 Kč, Nákrčník 229 Kč


Kabelky
Vždycky jsem si myslela, že mi  stačí černá, hnědá a vínová menší kabelka, pak jsem ale začala experimentovat a zjišťuju, že barevnější kabelky vlastně vynosím i víc.
Zelenou jsem našla na Zootu. Přiznávám, že mě jako první zaujala její cena. Čím víc jsem nad ní přemýšlela, tím více mi líbila. Je nádherná, originální a hodíme se k sobě.
Na Vinted mě zaujala modrá kabelka. Podle mých měřítek je extravagantní, přesto jsem si ji ale dokázala v mém šatníku představit. Navíc byla za pár korun, i s poštovným ze Slovenska a poplatkem na ochranu kupujícího mě vyšla cca na 160 Kč.

Camaieu 220 Kč (Zoot), Mango 160 Kč (Vinted)


Dokonalé kombo na odličování
Dlouho jsem hledala produkty, se kterými bych se mohla odličovat bez toho, abych měla zarudlý obličej, štípaly mě oči a ve výsledku stejně zůstalo víc produktu na tváři než na vatovém tamponku.
Postupně jsem v drogerce šáhla i po značce Ziaja. Po prvotní trefě vedle jsem objevila jejich univerzální micelární vodu, se kterou jsme si naprosto sedly. Bez problémů s ní odlíčím i oči, pro můj lepší pocit jsem si ale zvykla používat produkt přímo na odličování očí, konkrétně odličovací balzám s měsíčkem od Alverde.
Oba dva produkty používám denně a nedám na ně dopustit.


Alverde, 49,90 Kč, Ziaja, 139 Kč 


Masky od Baley
Za poslední měsíce jsem si zvykla kupovat si od Baley polštářky pod oči (nejradši mám ty dvojbarevné s hyaluronem, marakujou a kofeinem) a náplasti proti akné, které používám na nos. Produkty neudělají extra zázrak, ale na chvilku relaxace jsou moc fajn a alespoň částečně pomohou.
Dneska jsem si navíc zkusila koupit znovupoužitelné polštářky pod oči od ebelin, tak třeba se objeví v příštích oblíbencích.

Polštářky pod oči 19,90 Kč, Náplasti proti akné 54,90 Kč (v balení jsou 3 ks)

Devět křížů
Muzikál, který na podzim roku 2022 uvedlo Městské divadlo Brno. V květnu jsem byla na představení už podruhé a jsem si jistá, že ani ne naposled. Jedná se o původní český historicky muzikál, který na divadelní prkna přenesl starou moravskou legendu. Strhující příběh, výkony a hudba, která Vám ještě dlouho bude znít v uších. Pokud někdy budete v Brně, nenechte si tohle představení ujít. Jen pozor, lístky bývají velmi rychle vyprodané.



Avril Lavigne
S Teri jsme vyrazily na koncert Avril do Prahy. Samotný koncert byl úžasný, byla to absolutní nostalgie a návrat do teen let. Úžasný zážitek, na který jen tak nezapomenu.
Po koncertu jsem si pustila i songy z jejího posledního alba, které zahrála i na koncertu, a jsou skvělé, stará dobrá Avril je zpět.



A jaké jsou ty vaše oblíbenosti a radůstky? Co jste si naposled koupili?


CONVERSATION

50 komentářů:

  1. Já teď taky začínám s polštřáčky pod oči. Ještě jsem teda nenašla zázračné, ale doufám, že najdu. Musím ještě prostudovat složení těch z Balea, trochu se bojím z hlediska očního okolí, že tam nemají úplně šetřené přísady, ale třeba jooo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že kvůli složení jsem už téměř přestala používat Baleu, jedinou výjimku tvoří produkty, co mám v článku a pěna na holení. Řekla bych, že jsem na produkty na pleť celkem dost citlivá, na polštářky pod očima ale žádnou špatnou reakci nemám :)

      Another Dominika

      Vymazat
  2. Ty kabelky jsou super úlovek! Já si dnes zrovna objednala na Vintedu šaty, které jsem měla vybrané v obchodě, kde stály přesně 6x tolik. Občas se tam dají ulovit malé velké poklady.

    Děkuji za tip na muzikál. Plánovala jsem sjet do Brna na nějaké divadelní představení, tak mrknu na termíny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ať ti šaty sedí :) Když jsem si přečetla tvůj komentář, napadlo mě se na Vinted podívat na českou značku, od které mám už jednu sukni, a už mám zamluvenou na osobní předání další, děkuju za inspiraci :)

      Vymazat
    2. Tak to je paráda! Mně se podle značek na Vinted hledá asi nejlépe, když se teda zrovna nejedná o H&M. :D

      Vymazat
    3. Mně taky, já už vlastně ani jinak než přes značky nevyhledávám :)
      P.S. Sukně mi sedí skvěle a jsem z ní nadšená :)

      Vymazat
  3. Dominiko zdravím. To je dobrá rubrika, se zájmem si ji u ostatních pročítám. Nákrčníky nosím moc ráda, to je dobrá věc. Na kabelky jsem byla dříve hodně zaměřená, nebyla jsem líná si klidně každé ráno přendávat věci do jiné kabelky podle oblečení. Měj se hezky, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že nejsem jediná milovnice nákrčníků, pro mě to už je věc, bez které si vůbec nedokážu představit fungovat :)

      Vymazat
  4. Dominiko, kabelky se mi líbí obě, vzdor tomu, že já nosím pořád jeden městský batůžek (jsem líná si pořád přendavat věci...).
    Já jsem si toho teď v květnu koupila docela dost - troje džíny, halenku, polštáře na křesílka na chalupu, konferenční stolek do obýváku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, já sice moc věcí s sebou nenosím, ale když si ráno vzpomenu, že bych si chtěla vzít do práce jinou kabelku/batůžek, kolikrát mě přendavání věcí také odradí :)
      Páni, těším se na článek s nákupy :)

      Vymazat
  5. Dominiko, moc se mi líbí ty kabelky. Pokaždé si říkám, že bych se nemusela držet tak při zdi, a koupit něco barevného :o)
    Věřím, že jste si koncert užili!
    A poslední nákup - mám na cestě dvoje botičky, včera dorazily nové truhlíky a květináče - tak jsem "převlékla celou tarasu - uf!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Zkus jednu barevnější a uvidíš, já bych tomu u sebe nikdy nevěřila, ale ty barevnější vynosím mnohem víc :)
      Tak to jsi moc šikovná! Ať ti boty sedí :)

      Vymazat
  6. Pěkné radůstky, já od Avril kdysi poslouchala jen pár písniček :). Já si poslední dobou dělám radosti nákupem nějakých potravin, ale třeba jsem si pořídila i pár krabiček z recyklovatelného plastu a po dlouhé době pár triček a tílek (už bylo třeba :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tílka jsem taky před létem obměňovala :) Do zdravějších potravin jsem v květnu zainvestovala i já, postupně bych byla ráda, aby se tyto potraviny staly mojí přirozenou součástí :)

      Vymazat
  7. Ta modrá kabelka je úúúúžasná. Na muzikál 9 křížů bych šla hned, znám tu historii.

    OdpovědětVymazat
  8. Z Tvých nákupů se mi asi nejvíc líbí modrá kabelka a její cena mě naprosto dorazila. :) Já nosím barevné kabelky velmi často, asi víc než černé, ale většinou jednobarevné. A jak jsem celkově HODNĚ líná, tak na to přehazování věcí z kabelky do kabelky ani tak nééé. :) Je fakt, že si to dost usnadňuju kosmetickými taštičkami.

    Sama jsem si v květnu koupila pár kousků oblečení z druhé ruky (růžové šaty, černou bavlněnou bundičku....) i z první (černou lněnou halenku, dva hedvábné šátky), ale hlavně asi 10-12 knížek na veletrhu Svět knihy, který byl pro mě i hlavní kulturně-pracovní událostí měsíce. No a asi ještě víc jsem si nakoupila laků na nehty, ale to už je taková trochu chorobná záležitost, o které se radši nebudu dál šířit. :)

    Za skoro zázračné polštářky pod oči pokládám ty hydrogelové s černým uhlím korejské značky Quret, vřele doporučuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem naučená si věci z kabelky po příchodu domů hned vyndat, takže přendavání věcí z kabelky do kabelky ani neřeším, jsem na to navyklá :) Navíc s sebou nosím jen minimum věcí :)

      Závidím ti, že jsi byla na Světě knihy, byla jsem tam jednou před X lety a doteď si to pamatuju, je to jedna z mých nejmilejších vzpomínek, miluju knížky :D

      Laky na nehty byla moje závislost taky, měla jsem jich mraky, postupně jsem ale zjistila, že stejně používám pár svých oblíbených barviček pořád dokola a ty mi už naštěstí stačí :)

      Vymazat
  9. také mám vždy problém si vybrat nějaký batůžek :) radosti jsou to krásné :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, no tak ty kabelky, ty jsou skvostný! Moje největší radosti v poslední době je asi skincare - The Inkey List Omega Water krém a Beauty of Joseon sérum se zeleným čajem. Navíc jsem teď objevila super čistič od Avonu. V rámci zážitků květnový koncert Maneskin a v rámci oblečení jsem doplnila jen "nudné základy" jako černé a modré kalhoty, černé legíny v krátkém i dlouhém provedení. Nejbližší radost na kterou se těším je, že půjdu zítra na kebab :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já jsem vůbec nevěděla, že Maneskin budou mít koncert v Praze, jinak bych dost zvažovala, jestli bych na něj nešla :) Snad ti dneska kebab chutnal :)

      Vymazat
  11. Nákrčníky jsou super, ale před létem bych ho asi zrovna nekupovala. :D
    Za mě taky vždy vedly tmavé barvy - černá a hnědá jsou jistota, hnědá je navíc docela neotřelá, nemyslím si, že je moc lidí, kteří ji vnímají jako módní barvu. Černá je ovšem klasika, co sedne ke všemu. Dál s barvami neexperimentuju, barevná nemám ani trička :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale já tento článek poskládala z oblíbeností za poslední měsíce, koupila jsem si ho na přelomu ledna a února :)
      Já bych celkem nutně potřebovala menší hnědou kabelku, přijde mi ale, že je jednoduší sehnat a koupit si barevnou než jednoduchou hnědou :)

      Vymazat
  12. Ty kabelky jsou úchvatný! ♥ Ten muzikál zní super, ráda bych zase na nějaký vyrazila :-) A koukala jsem, kolik lidu bylo na Avril. Když jsem tedy viděla nějaká videa, tak jsem byla mírně zklamaná, hlas žádná sláva, ve videoklipu zní mnohem lépe :-D Ale chápu, je to prostě ikona z našeho mládí a už jen kvůli tomu bych tam šla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Na koncertu mi vůbec nepřišlo, že by zpívala nějak špatně, z některých videích, co jsem z koncertu viděla, mi ale přišlo, že zvuk i hlas nebyla žádná sláva.. Nevím, pravda bude asi někde mezi :)

      Vymazat
  13. Já si naposledy udělala radost ručně šitým tričkem a sukní a moc se těším, až mi přijdou. Podpořila jsem tak malý podnik dvou kamarádek :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Domčo, tak ted jsem se na stylové nakupování zaměřila i já v novém článku. Ta mini kabelka z Vinted je naprosto boží! Na koncertě Avril jsem nebyla, číkala jsem si, že kromě její prvotní tvorby už žádnou neznám, ale navštívila jsem koncert 90tek a byla to naprostá pecka, ještě se těším v zimě na koncert Bryana Adamse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na článek se ráda podívám :)
      Já jsem neznala její nejnovější tvorbu, na koncertu ale stejně převážně hrála ty starší písničky, co znal každý :)

      Vymazat
  15. Ta kabelka z Manga je moc krásná :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  16. Já osobně přijatelný městský baťoh hledám už dlouho. Momentálně pokukuji po jednom na vuch. Ty kabelky jsou moc pěkné. Já osobně jsem si teď koupila akorát nějakou kosmetiku, kterou už používám dlouho, takže spíš doplňuji zásoby.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vuch se také dívám, ale ještě jsem tam nenašla takový, který by se mi opravdu líbil :)

      Vymazat
  17. Hezké produkty! Moc se mi líbí modrá kabelka :) Ty jo, Avril, tu už jsem dlouho neposlouchala :D díky za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já taky ne, ale teď už ji zase poslouchám pravidelně, její poslední album se mi líbí čím dál tím víc :)

      Vymazat
  18. Batohům jsem nic nepropadla, takže ani doma žádný nemám, nicméně ty kabelky, ty se mi líbí moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Taky mám radši kabelky, ale kvůli zádům to musím střídat :)

      Vymazat
  19. Díky za tip na polštářky, ty stojí za pozornost. Z Avril jsem viděla stories. No trochu závidím :D dlouho jsem koupi lístku odsouvala a nakonec už nebyly.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda.. tak snad ještě někdy přijedeš a půjdeš :)

      Vymazat
  20. Moc se mi líbí ty kabelky - ač já na ně vůbec nejsem typ, neboť by mi při chůzi o berlích trochu překážela, ale batoh je naopak v mém případě praktický - chtěla bych sehnat nějaký krásný a taky nejlépe v hnědé barvě. 🙂
    Avril jsem nikdy moc neposlouchala, ale věřím, že byl koncert fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak kdyby jsi takový batůžek sehnala, dej vědět kde :)

      Vymazat
  21. Tak ta modrá kabelka je skvělá! Dřív jsem kabelky nenosila vůbec, stačil mi baťoh, ale dneska už mám tři a stejně koukám po nějaké větší, která by to trio doplnila :D
    Zaiju používám taky, jejich šampon a krémy na ruce mi moc vyhovují :) jak vypotřebuju současný odličovač, tak si ho od nich pořídám taky, protože na ten současný mám asi až moc citlivé oči...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Já Ziaju zas tak prozkoumanou nemám, ale myslím, že nějaký krém na ruce jsem měla taky :)

      Vymazat
  22. Moc se mi líbí kabelky, přesně můj styl! :) Ten batůžek ale také nevypadá špatně, na léto a fesťáky ideální. :))

    OdpovědětVymazat
  23. To já jsem sháněla černý batůžek, ale všude jsou samé béžové nebo hnědé :DDD Ale ulovila jsi hezký kousek :D Přemýšlela jsem hodně, že zkusím polštářky pod oči, už jsem kolem nich párkrách v drogerii prošla.... inu mám to na to-do listu. Stejně jako sehnání pořádné kabelky do divadla. A ten muzikál zní hoodně dobře :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musíme chodit do opačných obchodů, jinak nevím :DD

      Vymazat