F Správná péče o zuby s Nazuby - Another Dominika

Správná péče o zuby s Nazuby

Není to tak dlouho, co bych k péči o zuby neměla vůbec co napsat. Vždycky jsem si kupovala nejlevnější kartáček a zubní pastu, měla jsem pocit, že to stačí. Před dvěma lety jsem k Vánocům dostala od přítele elektrický zubní kartáček, nejdřív jsem byla na rozpacích, zpětně to ale hodnotím jako jeden z nejlepších dárků. 
Ta pravá změna ale nastala v létě. Přešla jsem k novému zubaři, poprvé se ocitla v situaci, kdy za ošetření platím a postupně jsem tam nechala nejednu výplatu. A mě došlo, že mnohem radši budu investovat do prevence, než abych podstupovala nekonečné hodinky v zubařském křesle. Navštívila jsem dentální hygienistku, kde jsem zjistila, že vše dělám špatně, na e-shopu Nazuby jsem udělala první objednávku, abych si nakoupila vhodné produkty a nedávno jsem si doobjednala do zásoby moje svaté grály.


Mezizubní kartáčky
Pomůcka, bez které si už péči o zuby nedokážu představit. Používám ty od Curaproxu, převážně červené (0,7), ale v zásobě mám i tyrkysové (0,6). Začátky jsou hodně nepříjemné a dásně vám budou krvácet, chce to ale vydržet a zároveň i vybrat správnou velikost. Raději začněte s těmi tenčími, širší by vám mohly naopak uškodit. 


Náhradní hlavice pro elektrické kartáčky
Elektrický zubní kartáček je naprostý game changer a ke klasickým bych se už nevrátila. S přítelem máme od Philipsu a dokupujeme si k nim náhradní hlavice. Přítel ve velikosti Standard (vlevo) a já jsem na doporučení dentální hygienistky přešla na Mini (vpravo). Na výběr jich je ale ještě mnohem víc, vybere si každý.


Zubní pasta
Věděli jste, že byste si zuby měli nejdříve vyčistit bez zubní pasty? Odstraní se tím zubní plak a pasta pak bude účinnější. Upřímně si pořád nejsem jistá, nakolik tomu věřím a ne vždy to dodržuju, raději vsázím na kvalitnější zubní pastu. Nejradši mám tuto od Elmexu, která je příjemná, jemná a účinná.


Myslím, že je mnohem lepší investovat do prevence, než pak řešit případné následky. Mezizubní kartáčky (případně zubní nit) a kvalitní zubní kartáček je podle mě základ, který by měl mít každý. 
Moc děkuji e-shopu Nazuby za doplnění zásob.

Jak se o svoje zuby staráte vy?

CONVERSATION

23 komentářů:

  1. Ahoj Dominiko, o zuby se snažím starat co nejlépe. Používám také výrobky Curaprox - kartáček, nitě, jednosvazkový a mezizubní kartáčky, elektrický mě nevyhovuje. Můj zubař zemřel, nemohla jsem sehnat náhradu tak jsem začala chodit k soukromému jako můj syn a jsem moc spokojená. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsi spokojená a hlavně, že jsi i našla zubaře, v dnešní době je bohužel i to problém :)

      Another Dominika

      Vymazat
  2. Taky nepoužívám zubní kartáček - měla jsem ho a nevyhovoval mi. Takže klasický kartáček, mezizubní kartáčky, zubní nit, ústní voda A preventivní prohlídky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze začátku byl elektrický kartáček velký nezvyk, ale teď bych už neměnila :)

      Vymazat
  3. Já používám klasický kartáček, ústní vodu a mezizubní kartáček. Se zubní pastou Elmex jsem taky spokojená. 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Já se o zubní hygienu začala více zajímat už z doby rovnátek, ale musím se přiznat, že postupem let začala hodně pokulhávat. Momentálně si tedy jen čistím zuby kartáčkem od Curaprox a snažím se vybírat aspoň trochu lepší pasty :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S malým miminkem je času méně, ale hlavní je si je aspoň pravidelně čistit :)

      Vymazat
  5. Za mě byly game changer dentální hygiena a hledání nového zubaře, co dělá pravidelné rentgeny. Od té doby nemám žádný kaz, ačkoliv jsem předtím řešila dost nepříjemností včetně implementace půlkorunky na kazem sežraný zub (moje bývalá zubařka si ho, ačkoliv jsem chodila pravidelně na prevence, prostě nevšimla)... Ale mezizubními teda čistím denně, na hůře dostupná místa používám i jednosvazkový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem přešla k zubaři, co dělá pravidelné rentgeny a ty nepříjemnosti jsou v procesu řešení, jeden zub je hotový, ale u dvou se ještě uvidí, co s nimi :)

      Vymazat
    2. Držím palce, ať to nestojí moc peněz a bolesti. Ty opravy jsou na dlouhé lokte. :(

      Vymazat
  6. Já jsem teda co se týče zubů hrozná. Mám elektrický kartáček a jsem s ním teda maximálně spokojená, zuby mi přijdou čistější. Ale teda s tím mezizubním kartáčkem si nevím absolutně rady. Já mám totiž zuby strašně u namačkané u sebe. Nevejdou se mi do pusy a třeba ty přední zuby se mi trochu překrývají. Když jsem to kdysi řešila kvůli rovnátkům, tak mi zubařka řekla, že by mi musela dva zdravé zuby vytrhnout, aby se to do té pusy všechno poskládalo... což jsem teda jako úplně nechtěla, když ty zuby jsou v pohodě. Ale prostě tam ten mezizubní kartáček nenarvu, ani kdybych se na hlavu stavěla. Jinak ale poctivě chodím na preventivní prohlídky a kromě zubního kamene snad žádné větší problémy nemám (nebo o nich alespoň nevím). Ale nějakou návštěvu dentální hygieny by to chtělo, jenže říkám si to x let a zatím jsem se nikam neobjednala.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že máš takové zubní komplikace, ale být tebou, tak bych zkusila zubní hygienu.. Taky jsem to strašně dlouho odkládala, ale výsledek stojí za to :)

      Vymazat
  7. Dominiko, Ježíšek mi asi přinese sonický kartáček. Děti si ho moc pochvalují, tak uvidím. Mám skvělou zubařku - kamarádku, péči opravdu nepodceňuji.
    Měj pohodové odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Bez čeho se neobejdu je klasický kartáček, mezizubní kartáček od Tepe a ústní voda 🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná bych mohla ústní vodu taky začít pravidelně používat :)

      Vymazat
  9. Přítel si také potrpí na kvalitnější pasty, takže kupujeme hlavně ty. Máme doma i ústní sprchu, ale přiznám se, že moc často ji nepoužíváme.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem třeba ústní sprchu vůbec neznala, ale taky už po ní začínám pokukovat, jen si nejsem jistá, jak moc bych ji využila :)

      Vymazat
  10. Elmex u nás vede, tedy u přítele, ten kupuje kvalitní pasty, nitě a mezizubní kartáčky. Já sice o své zuby pečuji, ale na tohle jsem zase líná.

    Somethginbykate

    OdpovědětVymazat
  11. Já na e-shopu nakupovala elektrické kartáčky na Vánoce a měly velký úspěch!

    OdpovědětVymazat