F Rozvoněný předvánoční čas - Another Dominika

Rozvoněný předvánoční čas

 Jeden den na rozkvetlé louce, druhý na levandulové stezce v Provence a třetí třeba přímo uprostřed vánočních oslav. Miluju jak vás vůně svíček dokáže během chviličky přenést téměř kamkoliv. Vytvořit pocit útulnosti, domova a harmonie. S prvními podzimními dny u mě začíná sezóna pálení svíček, která teprve na jaře trošku ustoupí, aby s prvními barevnými listy začala opět v plné síle.
Jsem svíčkoholik, který neustále někde očichává svíčky a objevuje nové značky.
A právě jednou takovou značkou je Rozvoněno, kterou jsem měla možnost vyzkoušet díky e-shopu s ekologickými produkty Econea.


Za rozvoněnými svíčkami stojí česká rodinná firma, která je vyrábí ručně z rostlinných či včelích vosků. Svíčky se vyznačují přírodním veganským složením, udržitelností a zdravotní nezávadností. Můžete si dokonce zvolit i intenzitu vůně, která je označena na etiketě.
Mají jednotnou velikost (130 ml) a hoří až 25 hodin, což je zhruba o polovinu déle než klasické parafínové svíčky. Měli byste je vždycky nechat hořet minimálně půl hodiny, přičemž ideální doba hoření jsou hodiny dvě. Pokud chcete, aby vám svíčka déle vydržela, nenechávejte ji hořet více jak čtyři hodiny, jelikož by se vosk příliš rozpálil a svíčka by ubývala rychleji.
 


Já jsem neodolala dvěma vánočním svíčkám - Zimní náladě, která v sobě kombinuje vůni pomeranče, hřebíčku a skořice a Vánočnímu zázraku s perníkovým kořením. Miluju vůni uklidňující levandule, proto svíčka Klid v duši byla jasnou volbou, stejně tak jako Jedinečná, která je naopak květinová díky geránii a palmové růži. Díky tomu, že Neobyčejná je zcela bez éterických olejů, zaujala moji pozornost. Ráda si zapaluji i více svíček najednou, ale nemám ráda, když se jejich vůně kříží, díky Neobyčejné to už ale nehrozí.



Mě na první pohled zaujal design svíček v kombinaci s jejich jedinečnými názvy. Každá svíčka má svůj vlastní originální design, rukopis je ale stejný a naprosto si mě získal.
Důležitější ale je, co je uvnitř obalu. Na první přivonění poznáte, že se jedná o přírodní svíčky. To, co svíčky slibují, také dostane. Čisté nevtíravé vůně, ve kterých okamžitě rozpoznáte hlavní ingredience. Provoní prostředí, ale zároveň s ním i splynou. Často se mi u jiných svíček stává, že jejich vůně je pro mě po nějaké době moc intenzivní, až mě rozbolí hlava a musím svíčky uhasit. U těchto mám spíše opačný problém, kdy bych je chtěla nechat hořet nonstop, ale v rámci správné péče o ně se nutím do jejich uhašení.


Jsem šťastná, že jsem tuto značku objevila a určitě nezůstanu jen u těchto pěti svíček. V nabídce mají také osvěžovače vzduchu, směsi éterických olejů, čajové svíčky a sadu adventních svíček, kterou už letos bohužel nevyužiju, ale budu na ně myslet příští rok.

Svíčky i další produkty si můžete pořídit třeba na stránkách Econea.cz, kterým tímto i moc děkuji za zaslání balíčku.

Zaujaly vás svíčky? Jaké máte nejradši vy?



CONVERSATION

32 komentářů:

  1. Dominiko, svíčky vypadají dobře, líbí se mě moc jejich etikety. Vybrala bych si Vánoční zázrak a Zimní náladu. Na stránky se určitě podívám, děkuju za prezentaci, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Dominiko, díky za rozšíření obzorů - tyhle svíčky jsem ještě nikde neviděla. Vypadají moc hezky a i vůně jsou zajímavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že jsem ukázala nové svíčky, vím, že je sama ráda pálíš :)

      Vymazat
  3. Moc hezké svíčky, Dominiko. My máme doma několik WoodWick svíček, které si pravidelně kupuje mamka. Mám ráda to příjemné praskání, když si ji večer zapálíme k čaji. Zrovna včera jsme si zapálily levandulovou. 🙂
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od WoodWicku jsem svíčku ještě neměla, ale praskající knot mě hodně láká :)

      Vymazat
  4. Mhmmm, věřím, že voní krásně :) Já mám u sebe na stole nějakou vanilkovou, ale moc nevoní... ale ve skříni mám pro babičku (jako dárek) nějaké svíčky s vánoční vůní, ale teď si nepamatuju značku. Ale voní moc hezky vždycky, když otevřu skříň :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, tak to jsou nádherné svíčky a věřím, že musí nádherně vonět. Já jsem svíčkový maniak a nejraději bych svíčky pálila od rána do večera. Nejmilejší svíčky jsou ty s dřevěným knotem :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dominiko, děkuji za tip, ty etikety jsou prostě kouzelné!
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Svíčky jsou moc hezké. Já ty chemické vůně taky moc nemusím, tak jsem v posledních letech rezignovala a používám jen aromalampu s přírodními EO. Přírodní svíčky jsou skvělou cestou, tyhle navíc ani nejsou drahé a vypadají krásně i nezapálené. Fajn tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aromalampy mám taky, ale používám vosky, EO jsem ještě nepřišla na chuť :)

      Vymazat
  8. Svíčky vypadají opravdu krásně :). Já mám moc ráda svíčky :).

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, já pálím, co se mi dostane pod ruku. Ty známější značky moc vyzkoušené nemá snad jen Yankee Candle a WoodWick, kdy obě značky jsou za mě super. Jinak jsem dřív hodně kupovala v Pepcu, ale teď už vím, že to jsou dva úplně jiné tipy svíček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dřív pálila všechno možné, teď už mám jen poslední zbytečky a přešla už jsem na kvalitnější :)

      Vymazat
  10. Svíčky mají nádherný design a jistě i taky krásně voní. Svíčky taky moc ráda pálím a překvapivě i přítel 🙂. Nejraději máme takové né příliš aromatické vůně, ale jen takové decentní.

    OdpovědětVymazat
  11. z e-shopu Econea objednávám kosmetiku, ale svíčky jsem ještě nezkoušela... nicméně už vím, že v mém příštím nákupu alespoň jedna bude :D

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadají parádně, díky za tip :) také miluji svíčky. Zapaluji si je každý den :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty musejí vonět opravdu nádherně a o tom jejich dokonalém designu ani nemluvě! :))

    OdpovědětVymazat
  14. Ty vypadají moc krásně. Určitě by to byl i skvělý typ na vánoční dárek. Přírodní svíčku chci také vyzkoušet, tak snad se k tomu brzy dostanu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tyto svíčky nakonec i jako vánoční dárky koupila :)

      Vymazat
  15. Jůů. Krásné svíčky :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  16. Ty svíčky vypadají úžasně! Taky moc ráda pálím, ale tuhle značku vůbec neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že jsem ti ji aspoň mohla představit :)

      Vymazat