F A tak se mi svět zase obrátil vzhůru nohama - Another Dominika

A tak se mi svět zase obrátil vzhůru nohama

Právě teď bych potřebovalo návod na to, co dělat, když se Vám svět absolutně zbortí přímo pod Vašima nohama a vy na to vůbec nejste připravení. Viděla jsem to ve filmech, četla v knížkách, googlovala jsem si, co dělat a přesto nevím. Nikdy jsem si nemyslela, že by se něco podobného mohlo stát mně. Já vlastně ani nevěřila, že by se to v reálném životě vůbec dělo.
Zkombinujte si nejhorší noční můru, všechna ta klišé z filmu, kdy zjistíte, že ten, koho milujete není tím, za koho se vydává, všechny ty příběhy z knížek, kdy se z kladných hrdinů stanou záporáci, znásobte si to tisícem a zjistíte, jak se zhruba cítím. Představte si záběr na tu holku, co se dozví pravdu, jak ubrečená leží v posteli a jen se chytá stébélek naděje, aby nemusela přijmout tu hroznou pravdu. 
Ta holka jsem já.
Zklamal mě člověk, ke kterému jsem měla stoprocentní důvěru, se kterým jsem sdílela život, říkala jsem mu všechno a myslela jsem si, že ho znám. S klidným svědomím bych mu řekla před oltářem ano.
A teď jsem o všechno přišla. Strašně moc si přeju, aby tahle noční můra skončila. Aby to nebyla pravda. Aby bylo všechno jako dřív. Ale jsou to jen planá přání, která zmizí v prostoru.
Stébla naděje se lámou a s nimi jsem se zlomila i já. 

(Já, 1. ledna 2022)


Zdroj

 Už jsou to dva týdny, co se mi zbortil svět. Nechci být přehnaně dramatická, nepotřebuji lítost, ani dobré rady. Potřebuji čas, abych to vše nějak zpracovala. Logická a nejspíš i správná reakce by byla sbalit si věci a odejít. Ale problém je, že já to tak necítím. Ještě jsem nedošla do tohoto bodu a ani nevím, jestli někdy vůbec dojdu. Kdybych vztah ukončila, udělala bych to teď pro to, abych udělala správnou věc", abych mohla všem okolo říct, že je konec, oni mě poplácali po rameni a pochválili mě. Udělala bych to pro to, abych potěšila jiné, ne samu sebe. Abych byla ta hodná holka, která dělá všechno tak, jak má. 

Ale problém je, že už nechci být tou hodnou holkou. Chci se umět postavit sama za sebe, nastavit si hranice a zjistit, co jsem ochotná druhým dovolit a co už ne. Myslela jsem si, že jsem zlomená, ale čím víc času uplynulo, tím víc se probouzí moje vnitřní síla. Hledám si cestu zpátky sama k sobě a přemýšlím, co si z celé této situace můžu vzít já. Co mi chce říct a ukázat. 
O mně, o něm, o ostatních. 
Nejsem připravená dát všemu sbohem.
Nejsem připravená odpustit.
A je to tak v pořádku.
V životě jsou věci, na které se nejde předem připravit. Které se dějí nezávisle na nás. Které nás potkávají, aby nám daly další životní lekci a ukázaly nám, na čem opravdu záleží. A taky to, na čem nemá cenu lpět a čeho nemá smysl se za každou cenu držet.
A možná se mýlím a celé tyhle turbulence jsou úplně o něčem jiném.
Důležité ale je, že my to dokážeme.
Že my to zlé překonáme.
Že my z té postele každé ráno vstaneme, vztyčíme hlavu, nasadíme úsměv a vykročíme světu vstříc s nadějí, že už brzy ten úsměv bude opravdový.

CONVERSATION

16 komentářů:

  1. Mrzí mě, že máš těžké období :( Posílám ti strašně moc síly <3! Podobně jsem se cítila v červnu. Stalo se mi něco podobného. Zrovna bylo zkouškové. Vůbec jsem nemohla zůstat v bytě, všechno na mě padalo. Učila jsem se jen venku... Bylo to hodně těžké období, ale osobně si myslím, že čas vše vyřeší. Aspoň u mě to tak bylo. Všechno jednou přebolí...

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou situace, které se musí odžít a čas ukáže... (třeba jestli odpustit nebo jít dál). Držím palce, aby ať už uděláš jakékoliv rozhodnutí, bylo to rozhodnutí dobré.

    OdpovědětVymazat
  3. je mi líto, čím procházíš... přeji mnoho sil a jasnou hlavu :) ať se rozhodneš jakkoliv, bude to správné :) rozhodni se hlavně za sebe :)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě bude brzy líp, já se takhle nezklamala, ale když jsme se tehdy rozešli, byla jsem nešťastná, ale po čase jsem za tu zkušenost ráda. Momentálně si procházím také těžkým obdobím, zatím o tom ani nedokáži mluvit s jinými, abych se nehroutila, ale snažím se věřit, že se to děje z nějakého důvodu.

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. To mě moc mrzí, že to musíš zažívat :/. Přeji, ať je brzy líp, ať to rychle přebolí a neboj... Časem se ukáže, že je to tak vlastně správně a objeví se něco lepšího :).

    OdpovědětVymazat
  6. Ach jo, mně to třeba je strašně líto :/ Především já jsem si něčím podobným (pocitově úplně stejným) prošla před 4 lety taky. Měla jsem pocit, že je něco špatně a několikrát se svého bývalého přítele ptala, zda mi nechce něco říct, zda se něco neděje a pořád mi tvrdil, že ne. No, samozřejmě, že se něco dělo. Psal si s jinou. Že ona je důležitější než já, že s ní třeba bude mít děti a bla bla bla. Bolelo to. Fakt hodně to bolelo. Ovšem jak jsem byla zoufalá (zamilovaná), tak jsem mu dala další šanci s tím, že teď nemá mou důvěru. Bohužel, to nefungovalo. Rozešli jsme se oficiálně a bylo to fakt bolestivý, úplně jsem se zhroutila, nebyla jsem na to připravená. Ale překvapila jsem sebe sama, jak jsem se postavila na nohy. Dvě noci a tři dny jsem dost brečela, ale pak jsem jednou praštila silně do stolu, zařvala stop a úplně jsem otočila a dělala všechno proto, abych byla šťastná. Vybrečela jsem všechno, co jsem měla v těle, takže bylo načase se vzchopit :-) Přeji ti, abys byla co nejdříve v pořádku, asi každý jsme si prošli rozchodem, zklamáním. Čas hojí všechny rány a já věřím v lepší zítřky. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc mě mrzí, že procházíš takhle těžkým obdobím. Něco takového si vůbec neumím představit, ale věřím, že to zvládneš a staneš se díky tomu silnější. Myslím, že čím dřív přestaneme být ty "hodné holky", tím dřív se nám uleví. Drž se!

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle musí být hrozně těžká situace a úplně si umím představit, jak se asi cítíš. :( Nezbývá než ti popřát hodně sil - čas vše spraví a i když je to ohraná fráze, je sakra pravdivá! Držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nepotřebuješ lítost ani dobré rady, takže ti akorát napíšu, že ta první část článku je vážně dobře napsaná. Kdyby to byl začátek nějaký knížky, jako čtenáře by sis mě defintivně získala. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Domi, držím palce! Máš to krásně napsáno a vypsat se z takového trápení je asi to nejvíce, co člověk v dané chvíli může udělat... bohužel na zklamání ještě nikdo žádný lék nenašel. Držím palce a věřím, že vše bude brzy lepší.

    OdpovědětVymazat
  11. Něco na té ohrané frázi "Čas vše spraví" bude. Každopádně ti přeji mnoho sil, vůbec si nedovedu představit, co bych dělala na tvém místě. Buď silná :)

    OdpovědětVymazat
  12. Brzy bude líp, věřím tomu. Jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. Jak píšeš, chce to čas.. <3

    OdpovědětVymazat
  13. Domi, ať už se rozhodneš jakkoliv, držím moc palce, ať je brzy lépe. Myslím na tebe!

    OdpovědětVymazat
  14. Domi, posílám ti obejmutí a držím palec, aby bylo co nejdřív líp!

    OdpovědětVymazat
  15. Čas opravdu pomáhá. Ujasni si věci, nastav hranice a zkus se od toho nějak odprostit. Ono bude zase líp. Nejlepší je se obklopovat kamarádkami, rodinou, chvíli přemýšlet nad něčím jiným :) Moc na tebe myslím, drž se <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  16. Velice mne mrzí, že první článek, který od tebe čtu, je zrovna takový. Ale věz, že nejsi první žena, která si prochází takovým peklem. Neexistuje žádný návod. Ani rada. Když mne dostal chlap na dno, nedokázala jsem ho opustit. Prostě nedokázala. Musel po tom všem on. Protože já vyrůstala ve slepé víře, že každý problém, se dá ve dvou vyřešit a neviděla jsem, že ten druhý tu už vlastně není a táhnu to sama. Peklo se jenom zhoršilo. Moc ti přeji, aby ses cítila lépe.

    OdpovědětVymazat